تاریخ انتشار: ۰۸:۰۰ - ۰۷ فروردين ۱۴۰۴
رئیس اتحادیه کسب‌وکار‌های مجازی در گفتگو با اقتصاد ۲۴ مطرح کرد؛

پزشکیان هم وعده‌هایش به اکوسیستم استارتاپی و نوآوری را فراموش کرد/ سرمایه‌گذاران برای سرمایه‌گذاری در استارتاپ‌ها تمایلی ندارند

رئیس اتحادیه کسب‌وکار‌های مجازی با بیان اینکه اکوسیستم استارتاپی هنوز چشم به وعده‌های انتخاباتی رئیس‌جمهور دارد، گفت: در شرایط سخت اقتصادی، سرمایه‌گذاران برای سرمایه‌گذاری در استارتاپ‌ها تمایلی ندارند.

اکوسیستم استارتاپی

اقتصاد ۲۴؛ میناسادات حسینی- سال ۱۴۰۳ برای اکوسیستم استارتاپی کشور سالی پر از چالش و تحول بود. از تداوم تحریم‌ها و محدودیت‌های بین‌المللی تا مشکلات تامین مالی و مهاجرت نیرو‌های متخصص، موجب شد تا اکوسیستم استارتاپی با مشکلات بسیاری به استقبال سال ۱۴۰۴ برود.

برای بررسی این چالش‌ها و پیش بینی در مورد وضعیت اکوسیستم استارتاپی در سال ۱۴۰۴ به سراغ رئیس اتحادیه کشوری کسب و کار‌های مجازی رفتیم. متن کامل این گفتگو را در ادامه می‌خوانید که به چالش‌های پیش‌روی استارتاپ‌ها و سناریو‌های احتمالی سال آینده می‌پردازد.

مشکلات اکوسیستم استارتاپی همچنان پابرجاست

رضا الفت‌نسب، رئیس اتحادیه کسب‌وکار‌های مجازی در مورد مهم‌ترین چالش‌های کسب‌وکار‌های فناوری اطلاعات و ارتباطات و اکوسیستم استارتاپی کشور در سال ۱۴۰۳ به اقتصاد ۲۴ گفت: سال ۱۴۰۳ برای اکوسیستم استارتاپی کشور همانند ۴ سال اخیر سپری شد؛ به این معنا که اتفاق ویژه‌ای در این حوزه نیفتاد و کماکان مشکلات پابرجا بود.

وی با اشاره به انتخابات ریاست‌جمهوری در ابتدای سال و شعار‌های وعده داده‌شده به اکوسیستم استارتاپی در آن ایام، گفت: در آن زمان، امید اندکی در اکوسیستم استارتاپی ایجاد شد؛ ولی پس از انتخابات، رئیس جمهور جدید هم درگیر موضوعاتی شد که آن وعده‌ها به فراموشی سپرده شد.

امید اکوسیستم استارتاپی به رئیس‌جمهور کم‌رنگ شد

رئیس اتحادیه کسب‌وکار‌های مجازی با اشاره به تغییر و تحولات اکوسیستم استارتاپی در سال ۱۴۰۳، گفت: رفع فیلترینگ یکی از وعده‌های انتخاباتی رئیس‌جمهور بود. این در حالی است که در موضوع فیلترینگ علاوه بر شورای عالی فضای مجازی، تعدادی نهاد‌های مختلف حاکمیتی داریم که در این موضوع تصمیم‌گیری می‌کنند. بالاخره بعد از حدود شش ماه تنها توانستند واتساپ و گوگل‌پلی را رفع فیلتر کنند که به شخصه معتقدم که کار بزرگی بود.

الفت‌نسب افزود: افراد مختلفی در شورای عالی فضای مجازی تصمیم‌گیرنده نهایی هستند که بعضا نظرات آنها با نظرات مردم یکی نیست. در چنین شرایطی، شخص رئیس‌جمهور روش و منشی در پیش گرفته‌اند و می‌خواهند با وفاق کار‌ها را جلو ببرند؛ ولی کار به این شکل پیش نمی‌رود. از طرفی، با تغییر رئیس جمهور، اندک امیدی در اکوسیستم استارتاپی بابت تغییرات جدید به وجود آمد که در حال حاضر این امید کم‌رنگ شده است، زیرا این زیست‌بوم توقع بیشتری از رئیس‌جمهور منتخب داشت.

رضا الفت نسب

چالش سرمایه‌گذاری در استارتاپ‌ها

رئیس اتحادیه کسب‌وکار‌های مجازی در مورد چالش‌های کسب‌وکار‌های فناوری اطلاعات و ارتباطات و اکوسیستم استارتاپی کشور در سال ۱۴۰۳، گفت: موضوع سرمایه‌گذاری در استارتاپ‌ها همچنان یکی از چالش‌های اساسی کسب و کار‌ها در سال ۱۴۰۳ بود.

الفت‌نسب با اشاره به تلاطمات سیاسی در کشور در ابتدای سال و تاثیر آن بر اکوسیستم استارتاپی، گفت: تغییر رئیس‌جمهور، بی‌ثباتی‌ها و تنش‌های منطقه و افزایش نرخ ارز و طلا بر همه بازار‌ها و سفره‌های مردم تاثیر گذاشته است. در چنین شرایطی، اولویت مردم معیشت آنهاست. از طرفی، ارزش پول ملی کشور کاهش پیدا کرده و این موارد بر بازار کسب و کار‌های مجازی نیز تاثیر داشته است.

وی افزود: با سخت‌تر شدن تحریم‌ها و صحبت‌های رئیس‌جمهور آمریکا به نظر می‌رسد که سال ۱۴۰۴ سال سخت‌تری برای کسب و کار‌ها به ویژه کسب و کار‌های مجازی باشد و قیمت ارز احتمالا افزایش بیشتری خواهد داشت.

سرمایه‌گذاران برای سرمایه‌گذاری در استارتاپ‌ها تمایلی ندارند

رئیس اتحادیه کسب‌وکار‌های مجازی با اشاره به وضعیت سخت اقتصادی و ناامیدی مردم برای بهبود شرایط، گفت: مردم و کسب و کار‌ها با توجه به ابهام در آینده نسبت به شرایط ناامید هستند. از طرفی سرمایه‌گذاران برای سرمایه‌گذاری در اکوسیستم استارتاپی با توجه به افزایش قیمت طلا و ارز تمایلی ندارند، زیرا سرمایه خود را جایی سرمایه‌گذاری می‌کنند که ارزش پولشان حفظ شود.


بیشتر بخوانید: تغییرات در لایه سهام‌داری و مدیریتی استارتاپ‌ها؛ اکوسیستم اقتصاد دیجیتال ایران دستخوش تحولات


الفت‌نسب ادامه داد: امیدوارم مسئولان به گونه‌ای برنامه‌ریزی کرده و محدودیت‌ها را رفع کنند که بتوانند اعتماد مردم که سرمایه اجتماعی است را در شرایط سخت اقتصادی جذب کنند. چرا در اوضاع سخت اقتصادی و تحریم‌ها ما در داخل کشور هم موضوعات مختلف و چالش‌های گوناگونی داریم؟

بازار نوآفرین فرابورس؛ بستری برای رشد استارتاپ‌ها

رئیس اتحادیه کسب‌وکار‌های مجازی گفت: دولت‌ها، مجلس‌ها و مسئولان تغییر می‌کنند، اما قوانینی که آنها وضع می‌کنند و کار‌هایی که می‌کنند، بر اقتصاد کشور و به ویژه اکوسیستم استارتاپی تاثیرگذار است. رها کردن و مهاجرت علاج کار نیست. بلکه باید بمانیم و کشور را بسازیم.

الفت‌نسب یکی از اتفاقات خوب اکوسیستم استارتاپی در سال ۱۴۰۳ را ورود استارتاپ‌ها و دانش‌بنیان‌ها به بورس دانست و گفت: اتفاق خوبی که در سال ۱۴۰۳ شاهدش بودیم و امیدواریم در ۱۴۰۴ ادامه پیدا کند، بحث ورود کسب و کار‌های حوزه اقتصاد دیجیتال به بازار نوآفرین است. این اتفاق، اتفاق خوبی است که امیدواریم در سال جدید این اتفاق پررنگ‌تر شود و کسب و کار‌های بزرگ این اکوسیستم وارد تابلوی اصلی بورس شوند.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

قیمت ماهی امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

قیمت خودرو‌های سایپا امروز یکشنبه ۱۰ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز دوشنبه ۱۱ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز یکشنبه ۱۰ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز یکشنبه ۱۰ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

معرفی مشخصات جنگنده سوخو-۳۰MKI

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز یکشنبه ۱۰ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

اینفوگرافی/تعطیلات عید فطر در کشور‌های مسلمان چند روز است؟

عکس/جدول لیگ برتر پس از شکست پرسپولیس

عکس/حرکت منطقی بهاره رهنما در اینستاگرام جلب توجه کرد

قیمت خودرو‌های سایپا امروز دوشنبه ۱۱ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز دوشنبه ۱۱ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

پیش بینی قیمت طلا و سکه امروز ۱۰ فروردین ۱۴۰۴/ گرانی بی‌سابقه طلا و سکه در بازار

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز دوشنبه ۱۱ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ پیام تبریک عید فطر سفارت استرالیا در تهران

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

طلا به رکورد تاریخی ۳۱۲۰ دلار رسید

فیلم/ رهبری: امروز دنیای اسلام احتیاج دارد به نقاطی که آنان را به هم وصل می‌کند

عکس/ استوری جنجالی خداداد عزیزی پس از ۳ بار باز شدن دروازه گندوز

عکس/ حال و هوای اولین نماز عید در سوریه بدون جنگ

عکس/ دروغ سیزده درباره مسعود پزشکیان

تسلیم یادداشت رسمی هشدار ایران به دفتر حفاظت منافع آمریکا

جزئیات آتش‌سوزی شدید در منطقه زیارتی گیلان + فیلم

افزایش ۴۵ درصدی قیمت مسکن در تهران

عکس/ گشت و گذار محمدرضا شاه و ثریا ۶۸ سال پیش در اسپانیا با خودرو سلطنتی

کمپر‌ها در ایران؛ خانه‌های سیار دوست‌داشتنی با قوانین دست و پاگیر

هشدار ترامپ درباره اعمال تعرفه بر نفت روسیه

عکس/ قیمت دلار در عید نوروز سه‌نرخی شد

عکس/ سلفی خاص و دیدنی ناصرالدین شاه ۱۴۴ سال پیش با زنان حرمسرا در آینه

فیلم/ سناریو‌های بنزینی سال ۱۴۰۴؛ گرانی در راه است یا راهکار‌های غیرقیمتی؟

آغاز موج دوم سفر‌های نوروزی؛ ترافیک سنگین و جاده‌های پرخطر!

عکس/ ژست رضاخان ۱۳۴ سال پیش مشغول نگهبانی در سفارت هلند

فیلم/ پزشکیان: شعار سرمایه‌گذاری برای تولید را عملیاتی خواهیم کرد

رئیس جدید شاباک منصوب شد

پژو ۲۰۶ صندوق‌دار در مرز نیم میلیاردی شدن+ جدول

عکس/ بازتاب جهانی پاسخ رهبر انقلاب به تهدیدات آمریکا

بی‌توجهی به قوانین و نقص فنی / واژگونی اتوبوس کرمان-مشهد جان ۱۴ نفر را گرفت

دلار در کانال ۱۰۴ هزار تومانی معامله شد

عکس/ آماده باش موشکی؛ اقدام ایران برای پاسخ به حمله احتمالی

رژیم صهیونی، تنها نیروی نیابتی در منطقه/ تلاش برای ریشه کنی آن، یک وظیفه است

همه چیز درباره سریال بچه گوزن/ روایتی واقعی درباره آزارگری که برنده جایزه گلدن گلوب شد

خبر جدید بانک مرکزی درباره افزایش سقف وام مسکن

تهدید قالیباف توسط یکی از تجمع کنندگان مدافع قانون حجاب

واریز تسهیلات ویژه به حساب ۵۲ هزار بازنشسته در آستانه عید فطر

کف قیمتی طلا و سکه شکست

خبر مهم معاون رییس‌جمهور درباره حقوق کارمندان در سال ۱۴۰۴

فیلم/ تعظیم جولانی در مقابل پدرش

ترامپ باز هم ایران را تهدید کرد؛ این بار با تعرفه

تعطیلات مکرر در سال ۱۴۰۳، کشور را فلج کرد/ صادق نبودن مسئولان با مردم به وضوح قابل مشاهده است

عکس/ توئیت رحیم پور ازغدی درباره بمب اتم

پشت پرده مانور آمریکا در قاره سیاه/ آفریقا به میدان زورآزمایی پکن و واشنگتن تبدیل شد

تاریخ اجرای مرحله دوم طرح کالابرگ الکترونیک تغییر کرد

عبدالله بن طاهر کیست؟/ سومین فرمانروای دودمان طاهری

خبر مهم وزیر کار درباره واریز یارانه ویژه دولت

شرایط جدید بازنشستگی اعلام شد؛ با چند سال سن از این پس بازنشسته می‌شوید؟

شیرین‌ترین و تلخ‌ترین اتفاقات سال ۱۴۰۳؛ پزشکیان و جلیلی خوش شانس بودند، ظریف بد شانس + جدول

عکس/ پیام تبریک عید فطر سفارت استرالیا در تهران

فیلم/ اگر آمریکا شرارتی انجام دهد قطعا ضربه محکمی خواهد خورد

فیلم/ رهبری: رژیم صهیونیستی تنها نیروی نیابتی، غاصب و فاسد در منطقه

فیلم/ احوالپرسی رهبری با مسئولین نظام پس از نماز عید فطر

افشاگری واعظی از توافق روحانی با ترامپ در سال ۹۹ تا پیام اتمی روحانی به رئیسی + فیلم

تهدید نظامی علیه ایران؛ ابزار فشار یا خودزنی راهبردی؟

طاهر بن عبدالله کیست؟/ پادشاهی از نخستین سلسله‌های ایرانی مستقل پس از اسلام

فیلم/ اقامه نماز عید سعید فطر به امامت آیت الله خامنه‌ای

وضعیت هواشناسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول