
اقتصاد۲۴- محمد آیتی: یکی از اتفاقات نادر در ایران که در طول ۴۶ سال انقلاب تقریباً بیسابقه بود، تعطیلیهای مکرر کشور به واسطه کمبود انرژی و بعضاً آلودگی هوا بوده است. این رویکرد دولت که البته در دولتهای گذشته هم تا حدی مسبوق به سابقه بوده، بیش از همه بخش اقتصادی کشور را آسیبپذیر کرده است و در راس گلایهمندی از این رویه، بازاریها بودند که در این بحران اقتصادی، دخلشان با کمترین درآمدی توام شد.
در همین رابطه، فاطمه محمدبیگی، نماینده قزوین در مجلس به اقتصاد۲۴ گفت: تعطیلات مکرر در سال ۱۴۰۳، کشور را تا حدی فلج کرد. در اسفندماه سال گذشته از مسئولان استان خودمان سوال کردم و به من گفتند ۱۵ روز کاری از ۳۰ روز قابل محاسبه است.
وی افزود: شرکتها، صنایع و حتی سیستم کشاورزی ما به خاطر این تعطیلیها آسیب زیادی دیده است. راهاندازی یک خط تولید که به طور مثال به واسطه نبود برق از مدار خارج شده، زمانبر است. در بحث کشاورزی، چاههای آب کشاورزی که خیلی از آنها با برق کار میکنند، دچار مشکل شدند و عملاً گاهی اتفاق میافتاد که آب به سر زمین نمیرسید. متاسفانه در بخش تولید، کشور آسیب جدی دیده است و حتی لطمات این تعطیلیها در بخشهای اجتماعی و فرهنگی هم نمایان شده است.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس تصریح کرد: همین که کشور دائم با تعطیلی اجباری مواجه شده و به تبع آن، مدارس هم تعطیل شد، شاهد افت تحصیلی دانشآموزان و حتی تربیتی آنها بودیم. صادق نبودن با مردم را من به وضوح میبینم. اگر مسئولان صادقانه مشکل کمبود برق را با جزییات و شفاف به مردم بگویند خیلی بهتر از این است که بگویند به خاطر برودت هوا کشور را تعطیل کردیم.
بیشتر بخوانید: فیلم/ سال ۱۴۰۳، عصر زوال اقتصاد و سریال زخمهای ساختاری بازار سرمایه
محمدبیگی اظهار داشت: ما در سال گذشته روزهایی را داشتیم که دمای هوا به نسبت خوب بوده است، ولی با تعطیلی روبهرو شدیم، ولی زمانهایی را داشتیم که دمای هوا نرمال نبوده، اما دولت روی به بازگشایی آورد. به عبارتی نابسامانی در اعلام تعطیلیها مشهود بود.
نماینده قزوین گفت: متاسفانه حوزه سلامت هم به واسطه اعلام تعطیلیهای مکرر آسیبب دید. مردم مراجعهکننده به سیستم درمانی کشور انتظار داشتند جوابهایشان را دریافت و ادامه مسیر درمانی خود را دنبال کنند که این بخش هم به چالش برخورد.
وی یادآور شد: تعطیلیهای مکرر کشور، پیام ضعفی از سمت ما به دیگر کشورها رساند و از اینرو مخالفان نظام جمهوری اسلامی ایران میتوانند روی نقطه ضعف ما دست بگذارند و براساس آن برنامهریزی کنند. کشور نیازمند مدیریت جهادی است و نباید با دست خودمان به دشمنانمان نقطه ضعف نشان دهیم. ناترازی در حوزه انرژی موضوع جدیدی نیست، اما رفتارها میتواند متفاوت از آن چیزی باشد که در سال گذشته دیدیم.
محمدبیگی در پایان خاطرنشان کرد: کشور در شرایطی است که باید چرخهای آن با سرعت بیشتری بچرخند و حتی تعداد شیفتهای کاری افزایش پیدا کند نه اینکه روی به تعطیلی بیاوریم، زیرا این روند، تورمزا و برای آینده کشور خطرناک است و متاسفانه باعث ناامیدی در بین اقشار مختلف مردم شده است.