تاریخ انتشار: ۱۱:۳۵ - ۰۲ فروردين ۱۴۰۴
سودجویان دست به کار شدند؛

بازار سیاه بنزین در جاده‌های شمال؛ یا در صف بمانید یا لیتری ۳۰ هزار تومان بپردازید!

تعطیلات و ترافیک، فرصتی طلایی برای سودجویان شده و در جاده‌های پرتردد شمال کشور، کنار صف‌های بلند پمپ بنزین، بازار علنی فروش بنزین شکل گرفته؛ گالن‌هایی که در روز روشن و بدون هیچ واهمه‌ای، با قیمت‌هایی تا ۱۰ برابر نرخ رسمی معامله می‌شوند. مسافران یا باید در صف بمانند، یا لیتری ۳۰ هزار تومان بپردازند.

بنزین

اقتصاد۲۴- در مسیر‌های پرتردد شمال کشور، این روز‌ها خرید و فروش بنزین دیگر پنهانی انجام نمی‌شود. جاده‌های منتهی به چالوس، هراز و فیروزکوه، به ویژه در روز‌های تعطیل و آخر هفته، به صحنه‌ای آشکار برای بازار سیاه بنزین تبدیل شده‌اند؛ بازاری که در آن، هر لیتر بنزین تا ۱۰ برابر قیمت رسمی معامله می‌شود و خریداران هم چاره‌ای جز قبول ندارند. پمپ بنزین‌های شلوغ، جاده‌هایی که بوی بنزین سیاه می‌دهدظهر جمعه، حوالی مرزن‌آباد. صف پمپ بنزین چند صد متر کشیده شده و در کنار جاده، وانت‌ها و خودرو‌هایی با در‌های نیمه‌باز و صندوق‌های پر از گالن ایستاده‌اند. صدای آرامی به گوش می‌رسد: «چند لیتر می‌خوای؟ سوپر هم داریم.» قیمت؟ از ۲۰ هزار تومان برای بنزین معمولی شروع می‌شود و گاهی تا ۳۰ هزار تومان برای بنزین سوپر می‌رسد. معامله‌ها سریع انجام می‌شود. نیازی به رمز و سیگنال نیست.

همه‌چیز علنی است، در روز روشن، جلوی چشم مسافران و در کنار صف‌های طولانی پمپ بنزین. فروشندگان بنزین؛ بخشی از جغرافیای جادهدر طول محور چالوس و هراز، دست‌فروشان بنزین به یک تصویر ثابت تبدیل شده‌اند. وانت‌ها و خودرو‌های شخصی، کنار جاده می‌ایستند و گالن‌های پلاستیکی در صندوق عقب یا حتی کنار دست راننده چیده شده. بسیاری از آنها حتی تابلو‌های کوچک دست‌ساز با عبارت «بنزین آزاد» جلوی خود گذاشته‌اند. یکی از رانندگان که در محور هراز گرفتار صف طولانی شده می‌گوید: «همه‌مون می‌دونیم اینا کی هستن و کجا وایمیستن. پمپ که شلوغ باشه یا بنزین تموم کنه، فقط یک نگاه کافیه. خودشون می‌یان جلو.» کار تاجایی پیش‌رفته که بنزین فروش‌ها نه فقط در جاده‌های شمال بلکه در تهران هم رویت می‌شوند.

قیمت‌ها روی موج بحران حرکت می‌کننددر ایام تعطیلات، به ویژه نوروز و تابستان، بازار سیاه بنزین در مسیر‌های شمالی به اوج می‌رسد. قیمت‌ها در ساعات مختلف روز تغییر می‌کند و کاملاً به وضعیت ترافیک و صف پمپ‌ها وابسته است. یک فروشنده در جاده هراز، حوالی آمل، می‌گوید: «وقتی صف‌ها قفل می‌شه، لیتری ۳۰ هزارم می‌فروشم. مشتری هم داره. خودشون می‌دونن که جای دیگه گیر نمی‌آد». آمار غیررسمی و حجم بالای فروش آزادبرآورد‌های غیررسمی نشان می‌دهد که در تعطیلات تابستان امسال، حدود ۲ میلیون لیتر بنزین فقط در محور‌های شمالی کشور به صورت غیررسمی و خارج از شبکه توزیع عرضه شده است. این عدد با توجه به ترافیک بالای جاده‌های شمال، تعجب‌آور نیست.


بیشتر بخوانید: مهم ترین راهکارها برای سفر ارزان


 قاسم حامدی کارشناس حوزه انرژی می‌گوید: «این بازار از کمبود نیست. از بی‌نظمی در توزیع و پیش‌بینی نکردن نیاز مسافران شکل می‌گیرد و وقتی تقاضا بالا برود، بازار سیاه هم شکل خواهد گرفت». سکوت و ادامه کار در روز روشنآنچه بازار سیاه بنزین در شمال کشور را عجیب می‌کند، نه پنهانی بودن آن است و نه ترس فروشندگان؛ بلکه حضور آشکار آنها در طول روز و مقابل دیدگان مسافران و رهگذران است. فروشندگان با گالن‌های رنگی و ظرف‌های پلاستیکی، بی‌واهمه کنار جاده می‌ایستند، مشتری جذب می‌کنند و پول نقد می‌گیرند. مسافری که از نوشهر به تهران بازمی‌گشت، می‌گوید: «دیگه بازار سیاه نیست، بازار علنی شده. انگار بخشی از جاده است. اگه بخوای اعتراض کنی، اولین کسی که بهت می‌خنده، راننده‌هایی هستن که همون لحظه دارن لیتری ۲۵ هزار تومان پول می‌دن».

بازاری که از مسافر تغذیه می‌‎کنددر شلوغ‌ترین مسیر‌های کشور، جایی که هر آخر هفته و تعطیلات رسمی هزاران خودرو روانه شمال می‌شوند، بنزین دیگر فقط یک کالای دولتی نیست. حالا کنار جاده‌ها، از خودرو‌های کهنه گرفته تا وانت‌های قدیمی، همه در حال فروشند؛ و این بازار، فعلاً، ادامه دارد. «پمپ شلوغه؟ مشکلی نیست. ما همیشه اینجاییم.»

منبع: فارس
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

قیمت خودرو‌های جک و لیفان شرکت کرمان موتور امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز دوشنبه ۱۱ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت قند و شکر امروز

قیمت روز روغن خوراکی + جدول

قیمت انواع خودرو‌های مزدا ۳، بسترن و کاپرا گروه بهمن امروز

قیمت تبلت سرفیس و سامسونگ امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز سه‌شنبه ۱۲ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز دوشنبه ۱۱ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت انواع لپ تاپ لنوو + جدول

قیمت دلار و یورو امروز دوشنبه ۱۱ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز سه‌شنبه ۱۲ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز دوشنبه ۱۱ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ استایل جالب کارمندان گمرک انزلی ۷۶ سال پیش با لباس یکدست

عکس/ موج بازگشت مسافران نوروزی در جاده چالوس

عکس/ استایل اروپایی شیوا مکی نیان زن جدید ارسطو در پایتخت حسابی غوغا کرد

عکس/ شکلک درآوردن عصمت الملوک نوه ناصرالدین شاه ۱۲۶ سال پیش در مهمانی زنانه

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

فیلم/ بوکسور نیجریه‌ای پس از مبارزه جان خود را از دست داد!

پاکستان قصد دارد سه میلیون افغان را در سال ۲۰۲۵ اخراج کند

دلار بخریم یا بفروشیم؟

پیشکسوت باشگاه استقلال درگذشت

عکس/اسرائیل یک مقام حزب‌الله را ترور کرد

السودانی: اطمینان داریم ایران از مرحله سخت پیش رو به سلامت عبور می‌کند

شرط حماس برای آزادی زندانیان صهیونیست

هشدار روسیه به آمریکا درباره حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران

اینزاگی جانشین طارمی را از تیم زیر ۲۳ سال آورد

ویژگی‌های زنان آگاه و جذاب

عکس/استاد بروسلی؛ ایپ من

عکس/ یک منظره ساحلی از سال‌های ۱۹۰۰

عکس/منارجنبان اصفهان در سال ۱۸۹۷

عضو کمیسیون انرژی مجلس: در خصوص ناترازی انرژی با وزرا تعارف نداریم

عکس/ استوری جدید سپهر حیدری

عکس/ فولاد عکس جادوگر سپاهان را منتشر کرد!

عکس/ اجاره خانه نقی معمولی شبی ۳۹ میلیون ناقابل!

دستگیری کسانی‌که روز اول سال در اماکن تاریخی شعار دادند

عراقچی: با آمریکا وارد مذاکرات مستقیم نمی‌شویم

عکس/عذرخواهی شبکه تماشا به دلیل پخش یک صحنه

عکس/ احمد الشرع رییس جمهور انتقالی سوریه سوریه در کنار همسرش

فیلم/واکنش وزیر فرهنگ به لغو کنسرت حامد همایون در کرمان

قطع ۱۲ ساعته آب در انتظار مشترکان بدمصرف آب تهران

قیمت روغن خوراکی امروز + جدول

قیمت روز لپ تاپ لنوو LENOVO

قیمت مزدا ۳، بسترن و کاپرا گروه بهمن + جدول

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

فارس رکورددار مصرف بنزین کشور در ایام نوروز

تکان شدید قیمت مسکن در راه است؟

عکس/خاله شادونه با این عکس عید فطر را جشن گرفت

عکس/تیپ بهاری مرضیه سریال بچه مهندس جلب‌توجه کرد

عکس/راز آشتی منوچهر هادی و یکتا ناصر

عکس/ سیمین غانم در آستانه ۸۱ سالگی

وضعیت صنایع سیمانی در بازار سرمایه چگونه است؟

فیلم/ترامپ: دوست دارم برای دوره سوم مقابل باراک اوباما شرکت کنم

فیلم/حمید لولایی: ۱۳ بچه بودیم؛ مادر من هر سال بچه می‌آورد

فیلم/اظهارات لاریجانی در مورد پاسخ ایران به حمله آمریکا

قیمت طلا دست از رکوردشکنی برنمی‌دارد

پیش بینی آب و هوا سیزده فروردین

سیدجلال سرمربی می‌شود!

پایان گروگان‌گیری بلاگر معروف

چشم انداز همکاری ایران و هند در بندر چابهار پس از تحریم‌های ترامپ/ درس‌هایی که ایران می‌تواند از توسعه هند بیاموزد

یارانه کالابرگ امروز ۱۲ فروردین واریز می‌شود؟

جزئیات ممنوعیت‌های ترافیکی انتظامی تهران ویژه سیزده به‌در

اعلام وضعیت ترافیکی جاده چالوس

زمان انتظار خرید خانه با حق مسکن کارگری به ۵۸۰ سال رسید!

پیکاسو در تهران

سیزده بدر بارانی؛ ورود سامانه بارشی جدید به کشور از فردا

چمنی: گرانی دلار به تحریم‌ها وابسته نیست