تاریخ انتشار: ۱۰:۳۱ - ۰۳ شهريور ۱۳۹۸

انسداد مسیر رانت در شهرداری

رییس شورای شهر تهران با ارائه‌ گزارش عملکرد دوساله شورای پنجم درمورد راهبردها و اولویت‌های شورا در دو سال باقی‌مانده توصیه‌هایی بیان کرد.
57839174
اقتصاد24- محسن هاشمی با اشاره به انسداد مسیر رانت در شهرداری و تصویب 270 مصوبه در شورای پنجم گفت: رویکرد انقباضی مدیریت شهری نسبت به رشد بی‌رویه هزینه‌های اداره شهر و پرسنل یکی دیگر از راهبردهای شورا بوه است.

هاشمی صبح امروز در ابتدای جلسه علنی شورای شهر تهران با بیان این‌که امروز دومین سال مسئولیت بنده و همکارانم در دوره پنجم شورای شهر تهران به اتمام رسید و نیمه دوم این مسئولیت سنگین از امروز آغاز می‌شود، اظهار کرد: بر دوش کشیدن بار سنگین امانت نمایندگی مردم تنها با لطف الهی به مقصد می‌رسد و به رسم خدمت‌گذاری در پایان سال نخست عمر شورای پنجم، گزارشی کوتاه از عملکرد این شورا تقدیم می‌کنم و باید بگویم شورا در این دو سال 159 جلسه رسمی از صحن علنی داشته و بیش از 270 مصوبه را به تصویب رسانده است و اعضای شورا نیز 423 تذکر در این دو سال در راستای ایفای وظایف نظارتی و سیاست‌گذاری ارائه کردند.

وی با بیان این‌که یکی از دستاوردهای مهم این شورا عملی کردن شعار شفافیت و محرم دیدن مردم در روند تصمیم‌گیری بود، گفت: برهمین اساس بود که آرای منفی اعضای شورا را نیز در راستای دید عموم گذاشته و جلساتی غیرعلنی را نیز حذف کردیم.

رییس شورای شهر تهران با بیان این‌که تنها جلسه غیرعلنی شورا به دلیل بررسی گزارش محرمانه نهادهای نظارتی برگزار شد که در آن جلسه هم هیچ مصوبه‌ای به تصویب نرسید، ادامه داد: مطالبه شهروندان از شورا، صیانت از فضای سبز، باغات و جلوگیری از بلعیدن میراث طبیعی به وسیله مجتمع‌های تجاری و مسکونی بود که خوشبختانه با لغو مصوبه برج باغ و تصویب طرح خانه باغ که به تایید شورای معماری نیز رسید گام بزرگی در راستای حفظ باغات تهران برداشته شد.

هاشمی با بیان این‌که مبارزه با رانت و حفظ و حقوق بیت‌المال انتظار مردم از لیست امید بود، اظهار کرد: شورای پنجم با مصوبه واگذاری هر نوع دارایی ملکی شهرداری را به صورت ترجیحی اعم از بهره‌برداری یا تملک منوط به تصویب شورای شهر کرد و بدین صورت مسیر بخش بزرگی از تولید رانت در شهرداری مسدود شد. همچنین رویکرد انقباضی مدیریت شهری نسبت به رشد بی‌رویه هزینه‌های اداره شهر و پرسنل یکی دیگر از راهبردهای شورا بود و بودجه شهرداری تهران با وجود تورم مجموعا 70 درصدی در دو سال اخیر در سطح 18 هزار میلیارد تومان نگه داشته شد که اگرچه برخی نارضایتی‌های داخلی را باعث شد اما با توجه به شرایط اقتصادی، رکود اقتصادی و برخی مشکلات موجود این بودجه مثمرثمر واقع شد و راهی گریز ناپذیر و ضروری داشتیم که برهمین اساس توانستیم بخشی از بدهی انباشته دوران گذشته را تسویه کنیم.

رییس شورای شهر تهران با بیان این‌که طبیعی است که کارنامه شورای شهر پنجم در این دو سال خالی از اشکال و بی‌نیاز به نقد نیست، گفت: مهم‌ترین آسیب مدیریت شهری در این دوره بی‌ثباتی و تغییرات مکرر بود که منجر به انتخاب سه شهردار و دو سرپرست از سوی شورای پنجم شد که طبیعتا این تغییرات موجب تغییر در بدنه شهرداری و بروز آثار منفی در عملکرد و برنامه‌ریزی درازمدت برای شهر شد.

وی با بیان این‌که عدم توجه لازم به اولویت‌های اصلی شهر و مطالبات شهروندان و پرداختن به مسائل حاشیه‌ای دیگر آسیب مدیریت شهری بود که امیدواریم در سال دوم جبران شود، گفت: البته بخشی از دستاوردها و اهداف همچنان محقق نشده است که می‌توانیم در حوزه معماری و شهرسازی به این موارد اشاره کنیم که با وجود آنکه اقدامات کمیسیون در راستای جلوگیری از شهرفروشی، لغو مصوبه برج باغ، ایمن‌سازی گودها و غیره دستاوردهای مثبتی بوده اما اهدافی همچون نوسازی بافت فرسوده نیازمند حمایت و پیگیری بیشتری است.

رییس شورای شهر تهران ادامه داد: در حوزه خدمات شهری نیز با این‌که اقدامات خوبی در صیانت از باغ‌ها و فضای سبز انجام شده، اما نیازمند نظارت بیشتر بر نظافت شهر و بهبود سیستم پسماند هستیم و در حوزه عمران و حمل و نقل نیز با این‌که زیرساخت‌های مناسبی در مترو داریم، اما نیازمند تسریع تجهیز ناوگان حمل و نقل عمومی در مترو و اتوبوسرانی و تامین مالی تجهیز و تکمیل مترو و شتاب پروژه‌های عمرانی هستیم.

هاشمی با بیان این‌که در حوزه برنامه و بودجه نیز اقدامات خوبی صورت گرفته و شاهد تدوین برنامه سوم توسعه و کاهش 3000 نفری کارمندان شهرداری هستیم، ادامه داد: اما بروزرسانی گزارشات تفریغ و تحولات در ساختار بودجه‌ای شهر از طریق افزایش سهم درآمد پایدار و جذب سرمایه‌ گذار ضروری است و در حوزه فرهنگی و اجتماعی نیز باید در حوزه آسیب‌های اجتماعی بهتر عمل کنیم و توسعه و تقویت گرمخانه‌ها را در اولویت قرار داده و در حوزه حقوقی و نظارت نیز باید پیگیری پرونده‌های حقوقی شهرداری تهران را جدی‌تر بررسی کنیم.

وی با بیان این‌که از هیات رییسه منتخب شورا نیز انتظار می‌رود که در تدوین برنامه و خط مشی اداره شورا، ارتقاء انسجام و کارآمدی شورا، اولویت‌بندی مسائل و برنامه‌ها و افزایش هماهنگی میان کمیسیون‌های تخصصی تلاش بیشتری داشته باشد، ادامه داد: از رسانه‌ها نیز تشکر می‌کنم هرچند که بعضا شاهد کم‌مهری رسانه ملی و برخی رسانه‌های حاکمیتی به مدیریت شهری بودیم که امیدواریم در دو سال باقیمانده این رویه اصلاح شود.

رییس شورای شهر تهران با بیان این‌که البته در افکار عمومی عملکرد شورا و شهرداری به صورت یکپارچه دیده و قضاوت می‌شود، افزود: برخی نواقص و ضعف‌ها که ممکن است به دلیل مشکلات و محدودیت‌ها و یا تقصیر و قصور ایجاد شود به حساب شورا نیز نوشته می‌شود.

منبع: ایسنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت پسته، تخمه، آجیل و خشکبار + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع دوربین‌های عکاسی + جدول

قیمت تبلت اپل امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز سه‌شنبه ۷ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز دوشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز دوشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

جزییات تازه از تعطیلی مدارس و ادارات تهران در روز چهارشنبه ۸ اسفند

تعطیلی گسترده مدارس و ادارات استان‌های کشور در روز سه‌شنبه ۷ اسفند

عکس/ روحانی افغان: افغان‌ها در ایران حق مالکیت دارند!

عکس/ شباهت شوکه کننده امین حیایی به مادرش

قیمت دلار و یورو امروز سه‌شنبه ۷ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ استایل متفاوت مازیار لرستانی و خسرو شکیبایی ۳۳ سال پیش با اکسسوری و عینک لاکچری

اینفوگرافی/ تنها ۴ عضو کمیسیون اقتصادی مجلس حامی استیضاح همتی

عکس/ نقشه با جزییات ایران ۲۷۸ سال پیش در زمان سلسله افشاری

عکس/ لامبورگینی میورا ۵۳ سال پیش در خیابان فردوسی تهران

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

کنترل کلسترول با مصرف این نوشیدنی پرطرفدار ایرانی

جایزه تمشک طلایی به این سریال صداوسیما رسید!

عاملان انفجار ساختمان بنیاد، اتباع بودند

عکس/جمله عجیب عراقچی درباره مذاکره با آمریکا سوژه شد

اعلام وضع هوای تهران در روز چهارشنبه ۸ اسفند

پزشکیان: دولت چهاردهم عمیقا باور دارد که توسعه پایدار فقط در وضعیت صلح و آرامش ممکن است

شرایط پیش‌فروش مرحله دوم سکه اعلام شد

تصویب نقشه جامع دفاعی امنیتی ایران

توضیح استقلال درباره وضعیت مذاکره با ماتزاری؛ پیام‌هایی که دردسرساز شدند!

خانواده‌ای در زعفرانیه ۳۴۴ میلیون تومان قبض گاز دریافت کرد

ممنوعیت ازدواج مهاجران فاقد مدرک

تک و پاتک رسایی و قالیباف در جلسه علنی

تعداد تماشاگران دربی مشخص شد

اعتراض جامعه صنفی تهیه کنندگان سینما به توقیف تاسیان

یاوه گویی جدید نتانیاهو علیه ایران

هاشمی‌نسب قید حضور در استقلال را زد!

بررسی بخش دوم لایحه بودجه ۱۴۰۴ کل کشور به پایان رسید

عکس/ تجلیل از پیشکسوتان ورزشی خراسان رضوی

مدارس و ادارات این استان‌ها فردا (۸ اسفند) تعطیل شد/ اسامی در حال تکمیل است

مرد دندان‌پزشک چطور پسر ۲۹ ساله‌اش را به قتل رساند؟

وزارت بهداشت هشدار داد

پیش بینی بورس فردا چهارشنبه ۸ اسفند ۱۴۰۳

طرز تهیه حلوای به؛ حلوای خوشمزه و سنتی گیلانی

دستگیری زوج سارق در ماه عسل

ادعای قاتل دو زن مسافرکش: از زن‌ها کینه به دل داشتم

طرز تهیه مرغ لبویی؛ مرغ خوشرنگ و خوشمزه

گره گشایی تجاری از مسیر چابهار

اینفوگرافی/ ۱۰ شغل پردرآمد آینده که جهان را تسخیر می‌کند

زمان جدید دور دوم پیش فروش سکه+شرایط

معرفی هواپیمای نظامی سی-۲۷جی اسپارتان

عکس/ نمایی بی نظیر از حرم امام رضا ۶۳ سال پیش از فراز آسمان

عکس/ ساختمان موج؛ نمادی از معماری فرانسه در شهرک اکباتان

معرفی جاذبه های گردشگری برج میلاد تهران

لاوروف: به همکاری با ایران ادامه می‌دهیم

اینفوگرافی/ رکورد دو ساله تورم خوراکی‌ها شکست

با بیماری جنون دزدی بیشتر آشنا شوید

روش محاسبه حقوق کارگران ۱۴۰۴ تغییر کرد

عکس/ زیبایی خیره کننده یک روز برفی در دالاهوی کرمانشاه

عجیب‌ترین خواص ازگیل که باید بدانید

استقلال وکلا؛ سنگ بنایی که عدالت را زنده نگه می‌دارد

درخواست افزایش قیمت خودرو روی میز شورای رقابت

مرگ ۱۵ نفر بر اثر مسمومیت با الکل در آذربایجان

ارزش سهام عدالت امروز ۷ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ تیپ گنگ شهرام صولتی ۵۳ سال پیش در پارک ملت

بازگشت امید عالیشاه به تمرین پرسپولیس

سال ۱۴۰۴ چند روز تعطیلی داریم؟ + عکس و جزییات

عکس/ ژست صمیمی عمو پورنگ و نعیمه نظام دوست با سفیر ژاپن

عکس/ اتوبوس‌های برقی زاکانی دود می‌کند

لاوروف و عراقچی دیدار کردند

کسری ۱۰۰ هزار میلیارد تومانی در بودجه ۱۴۰۴/ تورم بالا و دخل و خرج دولت از موانع اصلاح بودجه!