
اقتصاد۲۴- از بین بردن تندی غذا وقتی غذا را چشیدهاید و از تند آن دهان تان آتش گرفته، آن هم وقتی مهمان در خانه است، میتواند تنها فکری باشد که به دنبال راه حلش هستید و ضربان قلبتان را خیلی راحت میتوانید تشخیص دهید. گاهی هنگام آشپزی به طور ناخودآگاه مقدار زیادی فلفل یا ادویه تند به غذا اضافه میکنیم. نتیجه؟ غذایی که خوردنش برای بسیاری دشوار یا حتی غیرممکن میشود! اما نگران نباشید، راهکارهایی ساده و مؤثر وجود دارد که میتوانند تندی غذا را متعادل کنند.
در این مقاله با روشهای عملی برای کاهش تندی غذا آشنا میشوید.
لبنیات، به ویژه ماست، شیر، خامه یا پنیر، حاوی پروتئینی به نام کازئین هستند که کپسایسین (ماده اصلی تندی در فلفل) را خنثی میکند. برای مثال:
به خورش یا سوپ خود کمی خامه یا شیر اضافه کنید.
کنار غذای تند، ماست یا دوغ سرو کنید.
شیرینی میتواند تعادل خوبی در برابر تندی ایجاد کند. برای این کار میتوانید مقدار کمی از مواد زیر را استفاده کنید:
شکر یا عسل
آبمیوه شیرین (مثل آب آناناس)
شیر نارگیل (که هم شیرین است و هم خنککننده)
توجه داشته باشید که زیاده روی در شیرینی باعث تغییر طعم غذا میشود، پس با احتیاط اضافه کنید.
لیمو و سرکه برای از بین بردن تندی غذا
اسیدهای خوراکی میتوانند تندی را متعادل کنند؛ بنابراین چند قطره آبلیمو تازه یا سرکه سفید یا سرکه سیب به غذا اضافه کنید تا تندی آن کمتر شود و طعم جدید و خوشایندی به خود بگیرد.
گاهی با افزایش حجم غذا، میتوان تندی غذا را کمتر کرد. راههای پیشنهادی عبارتند از:
افزودن سیبزمینی (کمی پخته و بدون ادویه)
افزودن برنج، نان یا پاستا به غذا
افزودن سبزیجات یا حبوبات پخته
این روش به ویژه برای خوراکها، سوپها و خورشتها تاثیر فوق العادهای دارد.
همانطور که گفتیم لبنیات از جمله چربیهایی است که میتوانند کپسایسین را حل کنند. کره، روغن یا روغن نارگیل میزان تندی را کاهش میدهد. این کار برای غذاهای سرخ کردنی یا خورشهای روغنی بهترین روش به حساب میآید.
موقع تند شدن زیاد غذا، از نشاستههای برنج، نان، سیب زمینی یا ماکارونی استفاده کنید تا موقع خوردن غذا احساس تندی کمتری کنید.
اگر در ابتدای آشپزی هستید، میتوانید مقداری از مواد تند مثل فلفل قرمز یا فلفل تند را از غذا خارج کنید یا آب غذا را عوض کنید و دوباره مواد لازم را به آن اضافه کنید. با این کار از تندی آن کم خواهید کرد.
بیشتر بخوانید: ۸ فایده باورنکردنی خوردن یک وعده غذای تند
اضافه کردن مغزها و دانههای روغنی
اگر هر کدام از راههای بالا را امتحان کردهاید، و فکر میکنید زیاد هم موثر نیست میتوانید مغزهایی مثل بادام، بادامهندی، یا کنجد به آن اضافه کنید تا سریعتر تندی را به خود جذب کنند. به خصوص اگر میخواهید تندی خورش را کم کنید. برای استفاده از مغزها و دانههای روغنی، بهتر است آنها را پودر کنید و وقتی غذا کامل پخت، آن را کامل تفت دهید و به غذا اضافه کنید. این روش هم طعم غذا را بهتر میکند و هم تندی غذا را کاهش میدهد.
گوجه فرنگی خاصیت اسیدی و شیرینی ملایمی دارد که باعث میشود تندی غذا کاهش پیدا کند؛ بنابراین اگر میتوانید به غذایتان گوجه فرنگی اضافه کنید، رب گوجه فرنگی، گوجه فرنگی تازه خرد شده یا پوره گوجه یا سس آن میتواند به شما در از بین بردن تندی غذا کمک کند. این روش برای خورشت ها، خوراکها و غذاهای برنجی مناسبترین است.
سرو چاشنیهای ملایم نیز میتواند به تعادل طعم غذا بهترین گزینه باشد. غذایتان را با سس ماست و سیر، سس سفید یا سس پنیر و ترشیهای شیرین یا ماست دار سرو کنید. این سسها کمک بگیرید تا تندی آن کاهش پیدا کند.
کلام پایانی
حالا با ۱۰ روش برای از بین بردن تندی غذا آشنا شدید. این راهکارها خیلی سریع میتوانند طعم غذای شما را متعادل کنند و حتی باعث بهتر شدن طعم غذاهایتان نیز میشود. بعد از این اگر با چنین شرایطی رو به رو شدید، حتما این راهکارها را امتحان کنید.