تاریخ انتشار: ۱۲:۳۵ - ۱۲ شهريور ۱۳۹۸

مهاجری: اصلاح‌طلبان منتظر معجزه نباشند

مهاجری گفت: اگر راه دیپلماسی جدیدی باز شود به نفع اصلاح طلبان در انتخابات مجلس خواهد بود اما آنها منتظر معجزه نباشند.
محمد مهاجری
اقتصاد24- محمد مهاجری فعال اصولگرا درباره فضای رقابتی و آماده سازی جناحین سیاسی برای انتخابات پیش رو معتقد است «در آماده سازی کمپین انتخاباتی اصلاح طلبان از اصولگرایان جلوترند اما این اصولگرایان هستند که در نهایت دوسوم کرسی های مجلس آینده را به دست می آورند». مشروح گفتگوی وی را در ادامه بخوانید.

به نظر شما چرا برعکس ادوار گذشته انتخابات مجلس، یک کرختی و سردی را در دو جریان سیاسی کشور شاهد هستیم؟ علت این تردیدها را چه می دانید؟

اتفاقا فضا را نه تنها کِرِخت و سرد نمی بینم بلکه هر دو جریان فعال هستند. با توجه به ۵ ماه مانده تا زمان انتخابات، بحث های درون گروهی و آماده سازی افکارعمومی خیلی کمتر از ادوار قبل نیست. نباید انتظار داشت که امروز کنشگری دو جریان همانند شب انتخابات باشد.

اصولگراها در آماده سازی افکارعمومی قدری عقب تر از اصلاح طلبان هستند


در آماده سازی افکارعمومی اصلاح طلبان جلوتر هستند یا اصولگراها؟

به نظرم اصولگراها کارهای درون تشکیلاتی خود را انجام می دهند و فعالیت انتخاباتی شان خیلی بروز و ظهور بیرونی ندارد؛ آنها در مقطع کنونی رویکرد تخریب دولت را دنبال می کنند. اصلاح طلبان هم بیشتر روی حل اختلافات داخلی شان همچون تعریف نقش برای شورای عالی سیاستگذاری، سطح کنشگری افراد و سهم گروه ها متمرکز هستند. در مجموع شاید کار اصولگراها قدری عقب تر از اصلاح طلبان باشد.

اصلاح طلبان به وحدت نمی رسند و اصولگراها با خیال راحت وزن کشی می کنند

به نظر شما اصولگراها در نهایت حول کدام محور جمع خواهند شد، جامعه روحانیت یا شورای وحدت؟

هیچ کدام. از آنجا که اصلاح طلبان به وحدت نمی رسند اصولگراها نیز با خیال راحت دنبال وزن کشی می روند و به احتمال زیاد به لیست واحد نمی رسند.

با توجه به اینکه معتقدید اصولگرایان و اصلاح طلبان به وحدت نمی رسند، انتخابات آینده چند قطبی می شود؟

کاملا انتخابات بین اصولگرایان و اصلاح طلبان دو قطبی خواهد بود. هرچند شاید برخی افراد مستقل در شهرهای کوچک با تکیه به طرح مطالبات بومی و محلی و قومی ظهور و بروزهایی داشته باشند اما هرگز خط سوم در کشور ما پا نگرفته است و در این انتخابات هم شکل نخواهد گرفت.

اعتدال و توسعه به تنهایی شانس بالایی در انتخابات داشته باشد

با توجه به شکاف هایی که درون اردوگاهی که بین اصولگرایان و اصلاح طلبان وجود دارد، حزب اعتدال و توسعه نمی تواند یک فهرست میانه ای ارائه دهد؟

فکر نمی کنم اعتدال و توسعه به تنهایی شانس بالایی در انتخابات داشته باشد. آنها مجبور به ائتلاف یا دادن لیست مشترک با سایر احزاب هستند.

اعتدال و توسعه در انتخابات مجلس دهم با اصلاح طلبان وارد ائتلاف شد، به نظر شما در انتخابات آینده به ائتلاف با اصولگرایان گرایش نشان می دهد یا دوباره اصلاح طلبان را برای ائتلاف انتخاب می کند؟

خود حزب اعتدال و توسعه خیلی یک دست نیست درون این حزب گرایش هایی به اصلاح طلبی و اصولگرایی وجود دارد. به نظرم اعتدال و توسعه اگر هم بخواهد لیست مستقل دهد طوری اقدام می کند که بتواند وجاهت خودش را بین هر دو جریان سیاسی کشور حفظ کند اما در مجموع به سمت اصولگراهای معتدل متمایل خواهد شد.

احتمال اینکه پایداری و ایثارگران لیست واحد بدهند وجود دارد

با توجه به اینکه گفتید هیچ کدام از دو جریان سیاسی روی ارائه فهرست واحد به اجماع نمی رسند، کدام فهرست در این دو جناح، فهرست اصلی خواهد بود؟

فکر می کنم مجموع ائتلاف کارگزاران با حزب اعتدال و توسعه و برخی احزاب کوچک اصلاح طلب روی ارائه یک فهرست مشترک توافق کنند. البته اصلاح طلبان به دلیل موضوع تأیید صلاحیت نامزدها شاید نتوانند تا روزهای آخر به جمع بندی مشخصی برسند که چگونه لیستی ببندند. در بین اصولگراها خیلی دورنمای روشنی ندارم. به نظر می آید جبهه پایداری و ایثارگران شاید به لیست واحدی برسند. البته اصولگرایان در این دوره دنبال آن هستند که اگر به یک فهرست واحد نرسیدند و ۵ لیست خروجی آن جریان بود دوسوم این لیست ها با هم مشترک باشد که این یک گام رو به جلو است.

اصلاح طلبان هم مثل اصولگرایان لیدر ندارند


به نظر شما اصلاح طلبان عارف را از لیدری خود در انتخابات مجلس کنار می گذارند؟

هرچند در این حوزه اصلاح طلبان به لحاظ محوریت نسبی آقای خاتمی یک پله جلوتر از اصولگرا هستند اما جریان اصلاح طلب هم مثل جریان اصولگرا هیچ لیدری ندارد.

کدام گروه شانس بیشتری برای پیروزی در انتخابات مجلس دارد؟

معتقدم در جریان اصولگرا تندروهایی مثل جبهه پایداری گفتمان غالب خواهند بود و حتی جبهه پیروان خط امام و رهبری هم به خاطر آنکه بتوانند در انتخابات شلوغ کنند و فضا را به دست بگیرند مقهور جوی خواهند شد که پایداری ها راه خواهند انداخت.

اصلاح طلبان چهره های اصلی خود را در صحنه رقابت نخواهند داشت


کدام جناح اکثریت مجلس را می گیرد؟

از آنجا که در نوع تأیید صلاحیت نامزدها اتفاق خاصی نمی افتد و اصلاح طلبان چهره های اصلی خود را در صحنه رقابت نخواهند داشت و مشارکت عمومی هم بیشتر از ۵۵ درصد نمی شود، اصلاح طلبان به دلیل کارنامه ناموفق فراکسیون امید دست پایین را خواهند داشت و نصاب دوسوم-یک سوم به نفع اصولگراها رقم می خورد.

مذاکره هم انجام شود، نتیجه اش مشخص نیست

اگر در عرصه سیاست خارجی با میانجی گری فرانسه تغییر و تحولی رخ دهد و راه دیپلماسی جدیدی باز شود، معادلات انتخابات اسفندماه تغییر می کند؟

باید این اتفاق بزرگتر و جدی تر از برجام باشد، اگر این اتفاق بیفتد به نفع اصلاح طلبان می شود چون می توانند سرمایه اجتماعی شان را پای صندوق رأی بیاورند. در غیر این صورت سرمایه اجتماعی اصلاح طلبان در این دوره خیلی راحت پای صندوق رأی نمی آید.

به نظر شما این احتمال وجود دارد که ترامپ و روحانی در نیویورک با هم دست بدهند؟

بعید می دانم.

پالسی که فرانسه برای خرید نفت ایران تا سطح ۱۵ میلیارد دلار داده بود نمی تواند زمینه دیدار روحانی و ترامپ را فراهم کند؟

این مسئله ربطی به آمریکایی ها ندارد، ۵ میلیارد دلار را فرانسوی ها متعهد بودند بقیه را هم اتحادیه اروپا قرار بود تقبل کند، منتها مکرون می گفت «این در صورتی اتفاق می افتد که ایران وآمریکا مذاکره کنند و به نتیجه برسند.» که بعید می دانم این طور شود. نه آن ۱۵ میلیارد دلار محقق می شود و نه مذاکره ای رخ می دهد. به فرض آنکه مذاکره ای هم انجام شود نتیجه اش معلوم نیست چه خواهد شد.

این طور که می فرمایید اصلاح طلبان نباید به امید یک معجزه در آستانه انتخابات باشند؟

دستکم درباره مذاکره ایران و آمریکا خیر. مگر آنکه گام سوم کاهش تعهدات برجامی منجر شود اروپایی ها بیشتر به سمت ما بیایند و بتواند در یک فضای مسالمت آمیزتری با ایران کار کنند. به نظرم باید دستگاه دیپلماسی فعالیتش را درباره چین و روسیه بیشتر کند تا درآمدهای حاصل از فروش نفتی را که از ناحیه اروپایی ها قابل تحصیل نیست بشود از روسیه و چین به دست آورد.

منبع: نامه نیوز
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۹ خرداد ۱۴۰۴ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز جمعه ۹ خرداد ۱۴۰۴ + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز جمعه ۹ خرداد ۱۴۰۴ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۹ خرداد ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ استوری تبریک وریا غفوری به قهرمانی استقلال در جام حذفی

عکس/ ژست رئیس ساواک ۶۴ سال پیش در کنار هویدا با لباس نظامی

عکس/ تبریک قهرمانی استقلال از سوی سیدورف

عکس/ استوری جدید نظری جویباری برای هواداران استقلال

عکس/ چهره دیده نشده از سید مجتبی خامنه‌ای در ایام نوجوانی با لباس بسیج

عکس/ اسکناس بیست تومانی زمان ناصرالدین‌شاه قاجار

عکس/ آرمین راد کلاهبرداری که با همه عکس دارد، دستگیر شد

عکس/ استوری تبریک فرهاد مجیدی به مجتبی جباری

عکس/ سرلشکر باقری ۴۴ سال پیش در یک جلسه نظامی

عکس/ شهید محمد جهان آرا ۴۵ سال پیش در کنار فرزندش

عکس/ بازیکنان استقلال با کاپ قهرمانی جام حذفی در هواپیما

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

چگونه عربستان قصد دارد به بهشت مُد تبدیل شود؟/ از سن لورن خاورمیانه تا جذب دولچه گابانا و آدیداس به سوی ریاض

عکس/ جنت جکسون خواهر مایکل جکسون ۴۱ سال پیش با دستکش خاص

پیش بینی قیمت طلا و سکه امروز ۱۰ خرداد ۱۴۰۴/ بلاتکلیفی خریداران طلا ادامه دارد

پیش بینی قیمت دلار امروز ۱۰ خرداد ۱۴۰۴/ قیمت دلار پس از توافق با آمریکا چقدر می‌شود؟

عکس/ چهره خاص بروسلی ۵۳ سال پیش در حال صحبت کردن با دخترش

تروئیکای اروپا و آمریکا به‌دنبال فشار بیش‌تر بر ایران

فیلم/ رهبر انقلاب: اتفاق سفارت عربستان کار بد و غلطی بوده

بولتون: جایزه صلح نوبل، هدف اصلی ترامپ در مذاکرات

ترامپ: به توافق با ایران نزدیک هستیم

شهادت دو مرزبان در مریوان بر اثر انفجار مین

ممنوعیت کشیدن سیگار در فرانسه

تاکید ماکرون بر اهمیت مذاکرات تهران و واشنگتن

چراغ سبز دیوان عالی آمریکا به اخراج مهاجران

عکس/ اتوبوس رشت به تهران سال ۱۳۳۶ خورشیدی

شهادت سرباز بوشهری در درگیری با قاچاقچیان

واکنش نماوا به فیلترشدن این پلتفرم

انتقاد تند نماینده مجلس از خطبه‌های نماز جمعه

شکایت ۱۵ محقق ایرانی از طرح ترامپ

عکس/ اقدام عجیب چین در مورد ایران

ثبت ۱۲۰ هزار بیمار ام اس در کشور

واردات گوشت قرمز متوقف شد؟

عکس/ پیام عاشقانه همسر حسینی پس از قهرمانی استقلال

وعده سایپا برای تحویل خودروهای شاهین، اطلس و سهند

عضو کمیسیون امنیت ملی: قاسمیان غلط کرده

عکس/ رامین رضاییان به یاد اسطوره‌های فقید استقلال

پیام تسلیت پزشکیان به محمد هاشمی رفسنجانی

توصیه مهم رئیس اتحادیه طلا و جواهر به مردم

فنلاند ایران را به جاسوسی متهم کرد

عکس/ دیدار سردار آزمون و همسرش با حاکم دوبی

فیلم/ نخستین واکنش قاسمیان درباره حج پس از ورود به ایران

نتایج اولیه آزمون ارشد اعلام شد

جدایی یک پرسپولیسی پس از ۹ سال

قیمت ملک در تهران، پس از جنگ جهانی دوم

تمدید رسمی پرسپولیس با ۲ هافبک

رکورد گرما در ایران

یک خرس پارک پردیسان گم شد

فیلم/ واکنش احساسی سپند امیرسلیمانی و مونا کرمی به اجرای جناب خان

واکنش ایران به خبر رویترز درباره پیام سعودی‌ها

رشد قیمت مسکن متوقف شد

احضار کاردار اتریش به وزارت خارجه ایران

فیلم/ اصطلاحات جالب مازندرانی از زبان جناب خان

عکس/ واکنش عجیب پرسپولیس به قهرمانی استقلال

افشای پیام محرمانه ملک سلمان به مقامات ایران

قوه قضاییه اعلام کرد: سریال سووشون توقیف شد

عکس/ بدنسازی سردار دورسون در جنوب ترکیه

هشدار به تهرانی‌ها برای شنبه و یک‌شنبه

قاسمیان: وقتش بود دست سعودی‌ها رو شود

اعمال تحریم‌های دائمی علیه ایران

جاده کندوان یکطرفه شد

اینفوگرافی/ مالیات انواع سیگار و دخانیات چقدر است؟