تاریخ انتشار: ۰۹:۴۸ - ۱۵ شهريور ۱۳۹۸
طرح اقساطی با یک قسط

طرح فروش اقساطی ایران خودرو تا چه حد به صرفه است؟

طرح فروش ایران خودرو فقط یک قسط دارد. بهره ۳۱ درصدی در حالی از مشتری دریافت می‌شود که سود مشارکت و انصراف در این طرح صفر درصد است. شاید اسم آن فروش فوری باشد، اما خودرو را یک ماه دیگر تحویل خواهید گرفت. تازه معلوم نیست یک ماه دیگر خودرو را بدون دردسر به خانه ببرید!
فروش اقساطی ایران خودرو
اقتصاد24- طرح فروش اقساطی ایران خودرو یک قسط دارد- عجایب طرح‌های فروش ایران خودرو تمامی ندارد. این شرکت دوباره برای دو محصول خود یعنی دنا پلاس توربو و سمند LX EF۷ با موتور بنزینی طرح فروش اقساطی راه انداخته که هیچ شباهتی به فروش اقساطی ندارد. چراکه ۹۰ درصد مبلغ همان اول کار دریافت می‌شود و ۱۰ درصد باقی مانده در قالب یک فقره چک آن هم با نرخ بهره ۳۱ درصدی از مشتری دریافت می‌شود. تازه این در حالی است که خیلی از آپشن‌های خودرو‌ها حذف شده و دیگر خبری از امکانات متنوع که در سایت شرکت ایران خودرو به چشم می‌خورد، نیست. در این گزارش طرح فروش اقساطی محصولات ایران خودرو را بررسی کرده‌ایم. طرحی که با وجود اینهمه نکات عجیب و غریب در همان ساعات اولیه ظرفیتش به پایان رسید!


دنا پلاس ایران خودرو زیادی آمده!


شرکت ایران خودرو در طرح جدید فروش اقساطی دوباره سراغ دنا پلاس رفته. دنا پلاس تنها محصول خانواده دنا است که همچنان تولید و فروش آن ادامه دارد. چراکه این روز‌ها فروش دنا معمولی و دنا پلاس توربو شارژ توسط کارخانه ایران خودرو متوقف شده و حتی آن‌هایی که پیش از این در طرح‌های مختلف دنا معمولی و دنا پلاس توربو سفارش داده بودند، حالا چاره‌ای جز جایگزینی و تبدیل آن به دنا پلاس ندارند.

با وجود اینکه در طرح پیشین فروش اقساطی محصولات ایران خودرو دنا پلاس و پژو پارس با موتور TU۵ عرضه شده بود، دوباره در طرح جدید ایران خودرو دنا پلاس را برای فروش فوری به روش اعتباری عرضه کرده است. شرایط هم درست مثل قبل است. اینطور که پیداست، این دنا پلاس با آن دنا پلاسی که قبلا می‌شناختیم به کلی متفاوت است.

کاهش آپشن‌های دنا پلاس؛ از سانروف تا ایربگ‌های جانبی


وقتی مشخصات دنا پلاسی که ایران خودرو در طرح فروش اقساطی عرضه کرده با دنا پلاسی که قبلا می‌شناختیم مقایسه می‌کنیم، به تفاوت‌های عجیبی می‌رسیم. ایران خودرو در تصویری که برای طرح فروش اقساطی انتخاب کرده، دنا پلاس سانروف دارد، اما در توضیحات آن خبری از سانروف نیست. کاهش آپشن‌های دنا پلاس به همینجا ختم نمی‌شود. در مشخصات ایران خودرو در سایت این شرکت آمده دنا پلاس به سان روف، کروز کنترل، ستون فرمان تلسکوپی (جمع شونده) و... مجهز است که در طرح فروش اقساطی خبری از این امکانات نیست. یکی دیگر از این موارد، حذف ایربگ‌های جانبی در طرح فروش اقساطی است.

طوری که در مشخصات دنا پلاس آمده این خودرو به چهار ایربگ راننده، سرنشین جلو و جانبی مجهز است، اما در مشخصات طرح فروش اقساطی به دو ایربگ راننده و سرنشین جلو اکتفا شده. با این وجود قیمت مصوب برای این محصول نسبه به قبل کاهش پیدا نکرده و چه بسا افزایش هم دارد. در حال حاضر ایران خودرو این ماشین را ۱۱۰ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان قیمت‌گذاری می‌کند.

تفسیر فروش اقساطی به روش ایران خودرو


طرح فروش اقساطی ایران خودرو شگفتی‌های خاص خودش را دارد. مثل همیشه، این بار هم ایران خودرو ۹۰ درصد قیمت محصولات را همان اول کار از مشتریان دریافت می‌کند. تازه، بر خلاف آنچه که در نگاه اول به نظر می‌رسد، در این طرح خبری از اقساط ماهانه نیست. بلکه ایران خودرو بخش کوچکی از قیمت خودرو را در قالب یک فقری چک ساله آن هم با نرخ سود عجیب و غریب از مشتریان دریافت می‌کند. هر طور حساب کنیم نمی‌توان اسم این طرح را طرح فروش اقساطی یا طرح فروش اعتباری گذاشت.

قیمت مصوب برای دنا پلاس حدود ۱۱۰ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان است و ایران خودرو برای پیش‌پرداخت طرح فروش اقساطی مبلغ ۱۰۰ میلیون و ۱۳۰ هزار تومان را در نظر گرفته که ۹۰ درصد قیمت مصوب خودرو را شامل می‌شود. نکته تعجب‌آور آنجاست که ایران خودرو برای ۱۰ میلیون تومان باقی مانده، چک ۱۴ میلیونی یک ساله از مشتریانش می‌گیرد. یعنی سود سالانه اقساط این خودرو رقمی حدود ۳۱ درصد در نظر گرفته شده!

شرایط برای سمند LX EF۷ بنزینی کاملا مشابه دنا پلاس است. قیمت مصوب این خودرو در کارخانه حدود ۷۰ میلیون تومان در نظر گرفته می‌شود و در طرح فروش اقساطی، مبلغ پیش پرداخت رقمی معادل ۶۳ میلیون و ۱۶۰ هزار تومان است. به عبارتی ایران خودرو ۹۰ درصد قیمت نهایی خودرو را اول کار از مشتری دریافت می‌کند و برای هفت میلیون تومان باقی‌مانده، یک چک ۹ میلیونی یک ساله می‌گیرد که مبلغ سود آن ۳۱ درصد در نظر گرفته شده.
سود مشارکت صفر، اما نرخ بهره ۳۱ درصد!

نرخ بهره ۳۱ درصدی برای تنها قسط طرح فروش ایران خودرو در حالی از مشتری دریافت می‌شود که سود مشارکت در این طرح صفر درصد است. شاید اسم آن فروش فوری باشد، اما خودرو را یک ماه دیگر تحویل خواهید گرفت. تازه معلوم نیست یک ماه دیگر خودرو را بدون دردسر به خانه ببرید، چراکه همین حالا هم ایران خودرو به بخش قابل توجهی از تعهداتش پایبند نبوده. در این یک ماه که شاید مدت آن خیلی بیشتر شود، هیچ سودی به سرمایه شما تعلق نخواهد گرفت، در حالی که سود ماهانه بانکی برای سرمایه ۱۰۰ میلیونی به رقمی حدود یک و نیم میلیون تومان می‌رسد. با این حال ایران خودرو هیچ سودی برای مشارکت یا انصراف از طرح فروش اقساطی در نظر نگرفته و در طرف مقابل از مشتریانش ۳۱ درصد بهره سالانه می‌گیرد.

تنها نکته مثبت برای شرکت‌کنندگان در طرح فروش اقساطی ایران خودرو این است که مجموع پرداختی مشتری برای خرید دنا پلاس مبلغی حدود ۱۱۴ میلیون تومان است، اما این محصول در بازار با قیمت ۱۲۰ میلیون تومان فروخته می‌شود. همچنین مجموع پرداختی طرح فروش اقساطی ایران خودرو برای سمند EF۷ حدود ۷۲ میلیون در نظر گرفته شده و قیمت آن در بازار ۸۲ میلیون تومان است. البته معلوم نیست این ارقام تا یک ماه دیگر چه تغییراتی داشته باشند، شاید تا یک ماه بعد قیمت خودرو در بازار کاهش پیدا کند و دیگر شرکت در طرح فروش اقساطی به‌صرفه نباشد.

منبع: فرارو
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/ دستکش‌های دفاع شخصی زنان حدود ۱۷۵ سال پیش

عکس/ پشت صحنه خونه مادربزرگه ۳۸ سال پیش

اینفوگرافی/ چرا آمریکا به جنگ تیک تاک TikTok رفت؟

عکس/ قاب صمیمی طلا، قربان، حشمت‌خان و ثریا در پشت صحنه سریال سوجان

عکس/ وضعیت محبوبیت ترامپ در زمان بازگشت به کاخ سفید

مقایسه تکان دهنده بازار مسکن ایران و عربستان/ دوره انتظار خرید مسکن در عربستان سعودی فقط ۳ سال

فیلم/ نقض آتش بس از سوی رژیم صهیونیستی در غزه

عکس/ نمایی از شرق تهران در دوره قاجار ۱۳۳ سال پیش

فیلم/ حضور سردار قاآنی در مراسم آیین تقدیر از پزشکان

فیلم/ ارتش اسرائیل از شمال غزه عقب‌نشینی کرد

عکس/ رئیس قوه قضائیه در منازل شهیدان رازینی و مقیسه

مراسم تحلیف ترامپ چگونه برگزار خواهد شد؟

عکس/ گردشگران آمریکایی ۵۰ سال پیش در نقش رستم مرودشت

فیلم/ استقرار پلیس فلسطین محمود عباس در سرتاسر غزه

فیلم/ بارش برف شدید در ولنجک تهران

عکس/ ابهت و زیبایی دماوند از فراز ابر‌ها

ساعت بازی استقلال مقابل شمس‌آذر مشخص شد

عکس/ بعد از TIKTOK، کپ کات هم در آمریکا از دسترس خارج شد

اعلام زمان شارژ سهمیه بنزین بهمن ماه

فیلم/ جشن خیابانی اعلام آتش بس در غزه

زمان بازگشت ستاره مصدوم استقلال

معامله ۲ میلیون و ۶۵۸ هزار تن انواع محصول در بورس کالا

قرارداد ۲۵ ساله ایران و روسیه ؛ امضای معاهده با همسایه بدعهد/ آیا روس‌ها این بار به عهد خود وفا می‌کنند؟

سوء‌استفاده از کریم باقری در پرسپولیس

جدیدترین ارقام از بازار اجاره مسکن در تهران + جدول

فیلم/ جاده چالوس برفی شد

فیلم/ ورود ترامپ و خانواده به واشنگتن برای مراسم تحلیف

شاه ماهی پرسپولیس در راه استقلال؟

جدیدترین قیمت فروش آپارتمان در جنوب تهران/ قیمت مسکن از ابوذر و شادآباد تا خانی آباد و نعمت آباد + جدول

توقف قیمت دلار در محدوده امن

فیلم/ شادی شهروندان غزه پس از اعلام آتش‌بس

آغاز اجرای توافق آتش‌بس در غزه

فیلم/ وضعیت معابر در صبح برفی پایتخت

جدیدترین رقم اجاره خانه در قرچک ورامین + جدول

رونمایی ترامپ از ارز دیجیتال اختصاصی‌ خود

فیلم/ مصرف گاز در تهران به ۱۱۲ میلیون مترمکعب رسید

هوای تهران امروز تا کی برفی است؟

شرط و شروط تازه برای ریزش قیمت دلار!

عکس/ بازگشت اهالی غزه با پای پیاده به خانه‌هایشان

آموزش فرار مالیاتی به افغان‌ها + ویدئو

خسارت‌های مخالفت با کرسنت؛ از جریمه ۱۸ میلیارد دلاری تا دود شدن ۲۵ میلیارد دلار گاز و حالا توقیف ساختمان شرکت ملی نفت

اصرار دوباره شریعتمداری به بستن تنگه هرمز

آخرین مهلت وکالتی کردن حساب متقاضیان طرح ایران خودرو اعلام شد

تیک تاک TikTok در این کشور‌ها ممنوع شد

حراج سکه‌های ضرب ۱۳۸۶ فردا برگزار می‌شود

تکلیف نامشخص واریز یارانه نقدی دی ماه ۱۴۰۳

پیش‌بینی کلیدی درباره روند بازار بورس در روزهای آینده

پیش‌بینی عجیب قیمت خودرو با بازگشت ترامپ

هشتاد و سومین حراج شمش طلا امروز برگزار می‌شود

رقابت برخی فودبلاگر‌های ایرانی برای خوردن آبزیان حرام گوشت