تاریخ انتشار: ۱۳:۵۷ - ۰۱ مهر ۱۳۹۸

چرا خریداران از بازار مسکن کوچ کردند؟

یکی از فعالان بازار مسکن با پیش بینی تداوم کاهش قیمت در ادامه سال، تاکید کرد: قیمت واحدهای لوکس و بزرگ در شمال شهر ها کاهش بیشتری نسبت به دیگر واحدهای مسکونی داشته است.
5164632
اقتصاد24- سال گذشته در چنین روزهایی، پس از آن که روند شتابان افزایش قیمت بازار ارز، سکه و خودرو را در نوردیده بود، بازار مسکن نیز با افزایش چشمگیر قیمت‌ها مواجه شد. این مهم آن قدر ادامه یافت تا براساس آمارهای اعلام شده، نرخ مسکن در سال ۹۷ افزایش بیش از ۱۰۰ درصدی را در سراسر کشور از خود نشان دهد. این افزایش قیمت مانند بازارهای دیگر پس از آن‌که شرایط را به گونه‌ای تغییر داد که با قدرت خرید مصرف کنندگان فاصله معناداری پیدا کرد، به همان ترتیبی که در سال گذشته افزایش یافت، به سمت تعدیل شدن رفت. به عبارت ساده‌تر تعدیل قیمت‌ها، مانند افزایش آن، ابتدا در بازار ارز آغاز شد و سپس بازارهای دیگر را نیز متاثر کرد؛ گرچه کاهش قیمت هیچ گاه سبب نشد شرایط به قبل از سال ۹۷ باز گردد.

حسام عقبایی، نایب رییس اتحادیه املاک تهران، در رابطه با تحولات بازار مسکن در کشور به خبر آنلاین گفت: اعلام خبر بیشترین و کمترین کاهش نرخ مسکن می‌تواند به هیجانی شدن بازار مناطقی منجر شود، به همین دلیل از بیان دقیق هر منطقه خودداری می‌کنم تا خدایی نکرده به نوسانات بازار کمک نکنم.

وی در ادامه افزود: به طور کلی می‌توان گفت واحدهای با متراژ بیش از ۱۵۰ متر بیشترین کاهش را به طور معمول در سراسر کشور داشتند؛ به این ترتیب چنین واحدهایی به طور میانگین حدود ۳۰ درصد کاهش قیمت را تجربه کردند. در مقابل واحدهای کوچک تر بسته به منطقه‌ای که در آن ساخته شدند نیز کاهش قیمتی بین پنج تا ۲۵ درصد داشتند.

نایب رییس اتحادیه املاک تهران درباره پیش بینی تداوم بازار مسکن در روزهای باقی مانده از سال، تاکید کرد: به نظر من در نیمه دوم سال روند کاهنده قیمت ادامه خواهد یافت. شتاب افزایش قیمت در یک سال گذشته به نحوی بوده که دیگر تناسبی میان قیمت‌ها و قدرت خرید مردم وجود ندارد که این نیز به یک رکود با درجه عمیق در کشور منجر شده است. با توجه به اینکه در فصل پاییز و زمستان نیز رکود ادامه خواهد یافت، کاهش قیمت مسکن در کشور محتمل به نظر می‌رسد.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر میزان کاهش قیمت واحدهای لوکس نیز تصریح کرد: به طور کلی واحدهای لوکس و متراژ بالا که اغلب در شمال تهران هستند،بیشترین کاهش قیمت را در شهرهای بزرگ داشتند. در مقابل واحدهایی که کوچکتر هستند یا در مناطقی واقع شدند که مورد اقبال طبقه متوسط و پایین جامعه است، کاهش قیمت کمتری را از سر گذراندند.

عقبایی در رابطه با وضعیت قیمت ها در شهرهای حاشیه گفت: در شهر پرند و ظرف دو هفته گذشته، قیمت واحدها بین ۶۰ تا ۹۰ میلیون تومان کاهش یافتند. این روند به اشکال دیگر در مناطق حاشیه‌ای دیگر تهران نیز ادامه دارد.

در برخی از مناطق حاشیه شهر نیز که رشد عجیب قیمت داشتند، میزان کاهش قیمت حتی تا ۲۰۰ میلیون تومان در هر واحد اعلام شده است.

این فعال بازار مسکن با اشاره به موجب گسترده مهاجرت به حاشیه شهرها افزود: سطح افزایش قیمت مسکن در سال‌ گذشته به گونه‌ای بود که بسیاری از خانواده‌ها دیگر امکان تهیه مسکن در شهرهای بزرگ را نداشتند و به همین دلیل مهاجرت به حاشیه شهرها آغاز شد. این اتفاق به تهران محدود نبود و در دیگر شهرهای بزرگ چون تبریز، مشهد، شیراز و اصفهان نیز مشاهده شده است. این موج مهاجرت ابتدا افزایش قیمت شدیدی را در این مناطق به وجود آورد اما در دو هفته گذشته نه تنها از تب و تاب قیمت‌ها کاسته شد، بلکه قیمت در این بخش‌ها نیز به کاهش یافته است.

بازار راکد است


بررسی وضعیت بازار مسکن نشان می دهد بیشترین کاهش قیمت در مناطق یک تا شش و البته شهرک های اقماری اطراف تهران رخ داده است . در این میان کاهش قیمت در مناطق میانی و پایین شهر به دلیل میزان قیمت‌ها ، کمتر از سایر مناطق بوده است. بازار مسکن ایران از نیمه دوم سال گذشته وارد فاز رکودی شد و عمق رکود در ماه های پس از ان افزایش یافت . در حال حاضر بازار مسکن در رکودی جدی به سر میبرد و فعالان بازار می گویند کاهش شدید خریداران و فروشندگان، معاملات بازار مسکن را قفل کرده است .

تحلیل‌های ارائه شده بر این نکته استوار است که کاهش بیشتر قیمت‌ها در بازار می تواند زمینه را برای خروج این بازار از رکود و خرید و فروش عادی در بازار فراهم نماید .در سال گذشته سرمایه گذاران از بازار مسکن خروج کردند و در شرایط فعلی ، به دلیل رشد بالای قیمت ها خریداران واقعی نیز حضوری ندارند اما تعدیل بیشتر قیمت ها می تواند زمینه را برای حضور خریاران واقعی در بازار فراهم کند.

چرا خریداران از بازار مسکن کوچ کردند؟


فروکش کردن موج تورم از یک سو و آرامش نسبی بازار ارز از سوی دیگر مهمترین دلیل کوچ سرمایه گذاران نه از بازار مسکن که از سایر بازارهای مهم سرمایه گذاری در ایران است . بسباری از خریداران بالقوه مسکن معتقدند قیمت ها هنوز بسیار بالاست و خرید ملک در این محدوده قیمتی غالبا صرفه و صلاح اقتصادی ندارد. از سوی دیگر چشم انداز کاهشی حاکم بر بازار سبب شده است خریداران زمان خرید را به تعویق بیندازند چرا که احتمال می دهند در آینده بتوانند با قیمت هایی پایین تر مسکن مورد نیاز خود را خریداری نمایند .

در عین حال کاهش شدید مستاجران در بازار به دلیل تمدید قراردادها به منظور پرهیز از انعقاد قرارداد با نرخ بالاتر ، فضا را برای سرمایه گذاران در بازار مسکن تنگ تر کرد و سبب شده است خرید مسکن به منظور سرمایه گذاری با کندی بیشتری روبرو شود.

منبع: خبرآنلاین
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع دوربین‌های عکاسی + جدول

قیمت سکه و طلا امروز سه‌شنبه ۷ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

جزییات تازه از تعطیلی مدارس و ادارات تهران در روز چهارشنبه ۸ اسفند

قیمت دلار و یورو امروز سه‌شنبه ۷ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ بازار آستارا در گیلان حدود ۵۴ سال پیش

عکس/ چهره خاص نیوشا ضیغمی قبل از عمل زیبایی

عکس/ دیدار صمیمانه وریا غفوری و توماج صالحی

عکس/ تیپ گنگ شهرام صولتی ۵۳ سال پیش در پارک ملت

عکس/ آرایشگاه معروفِ زنانه ۶۸ سال پیش در تهران

عکس/ تغییر باورنکردنی چهره زیبا بروفه با استایل زمستانی

عکس/ معماری بی نظیر مهمانخانه قزوین ۱۴۴ سال پیش در دوران قاجار

عکس/ اتوبوس‌های برقی زاکانی دود می‌کند

اینفوگرافی/ تبارشناسی استیضاح کنندگان همتی از پایداری تا شریان

عکس/ ژست صمیمی عمو پورنگ و نعیمه نظام دوست با سفیر ژاپن

عکس/ استقبال عراقچی از لاوروف

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

حکم اعدام سارق خشن تهران اجرا شد

حذف یارانه ۳ دهک؛ نحوه استعلام وضعیت یارانه

اظهارنظر جدید درباره افزایش قیمت بنزین

جزییات جدید درباره افزایش سن بازنشستگی

دلار تا چه قیمتی ریزش می‌کند؟

استیضاح همتی چه بر سر ارتباط دولت و مجلس می‌آورد؟

اینفوگرافی/ آخرین وضعیت نقدینگی و پایه پولی در ایران

چرا واردات هم نتوانست بازار سیب زمینی را آرام کند؟/ ماجرای هشدار به وزارت جهاد کشاورزی در اردیبهشت ۱۴۰۳ چه بود؟

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو + جدول

قیمت سکه پارسیان + جدول

قیمت سکه و طلا + جدول

قیمت بیت کوین و رمزارز‌ها + جدول

قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها + جدول

وضعیت آلودگی هوای تهران در ۸ اسفند ۱۴۰۳

پیش بینی بورس امروز چهارشنبه ۸ اسفند۱۴۰۳

وضعیت هواشناسی امروز

۲ ماده غذایی که استخوان‌ها را محکم می‌کنند

آب و هوا در نوروز ۱۴۰۴ چگونه است؟

ملاحظات دندانپزشکی برای جویدن آدامس

صفحه اول روزنامه‌های ورزشی امروز

صفحه اول روزنامه‌های اقتصادی امروز

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

ثبت عکس هُمای سعادت در ارتفاعات الموت

چرا نام امامان در قرآن نیامده است؟

پیش بینی قیمت دلار امروز ۸ اسفند ۱۴۰۳/ دلار بخریم یا نه؟

دختری جسد مادرش را کباب کرد

بهبود عملکرد مغز با مصرف این ماده غذایی

پیش بینی قیمت طلا و سکه امروز ۸ اسفند ۱۴۰۳/ کاهش قیمت طلا ادامه دارد؟

به جای استیضاح همتی، به دنبال اصلاح نظام اقتصادی باشیم/ خارج از انصاف است که دولت فعلی را مقصر وضعیت کنونی بدانیم

کیک سیب نامرئی؛ کیک خوشمزه و محبوب فرانسوی

چرا خواب‌هایمان را فراموش می‌کنیم؟

کنترل کلسترول با مصرف این نوشیدنی پرطرفدار ایرانی

جایزه تمشک طلایی به این سریال صداوسیما رسید!

عاملان انفجار ساختمان بنیاد، اتباع بودند

عکس/جمله عجیب عراقچی درباره مذاکره با آمریکا سوژه شد

اعلام وضع هوای تهران در روز چهارشنبه ۸ اسفند

پزشکیان: دولت چهاردهم عمیقا باور دارد که توسعه پایدار فقط در وضعیت صلح و آرامش ممکن است

شرایط پیش‌فروش مرحله دوم سکه اعلام شد

تصویب نقشه جامع دفاعی امنیتی ایران

توضیح استقلال درباره وضعیت مذاکره با ماتزاری؛ پیام‌هایی که دردسرساز شدند!

خانواده‌ای در زعفرانیه ۳۴۴ میلیون تومان قبض گاز دریافت کرد

ممنوعیت ازدواج مهاجران فاقد مدرک

تک و پاتک رسایی و قالیباف در جلسه علنی

تعداد تماشاگران دربی مشخص شد

اعتراض جامعه صنفی تهیه کنندگان سینما به توقیف تاسیان

یاوه گویی جدید نتانیاهو علیه ایران

هاشمی‌نسب قید حضور در استقلال را زد!

بررسی بخش دوم لایحه بودجه ۱۴۰۴ کل کشور به پایان رسید