تاریخ انتشار: ۱۲:۵۹ - ۰۲ مهر ۱۴۰۵

ادعای آکسیوس درباره شروط ایران در نیویورک

آکسیوس گزارش داده است که ایران و آمریکا در مذاکراتی غیرمستقیم و سه‌ساعته در نیویورک درباره پایان جنگ و وضعیت تنگه هرمز گفت‌وگو کرده‌اند.
عراقچی و ویتکاف

اقتصاد۲۴- مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک، بر سر وضعیت تنگه هرمز و شرایط پایان جنگ متمرکز بوده است. بر اساس گزارش آکسیوس، مقام‌های آمریکایی و ایرانی روز سه‌شنبه در مذاکراتی که حدود سه ساعت ادامه داشت، از طریق میانجی‌های قطری پیام‌های خود را ردوبدل کردند.

 ایران در این مذاکرات اعلام کرده است در صورتی که خواسته‌های تهران ظرف یک هفته برآورده شود، آماده بازگشایی تنگه هرمز خواهد بود. این خواسته‌ها شامل رفع محاصره دریایی بنادر و کشتی‌های ایرانی، آزادسازی دارایی‌های مسدودشده ایران و پایان جنگ در تمامی جبهه‌ها عنوان شده است. این موضع پیش از مذاکرات نیز از سوی یک مقام ارشد ایرانی در گفت‌و‌گو با رویترز مطرح شده بود.

با این حال، بر اساس گزارش‌های منتشرشده درباره جزئیات مذاکرات، طرف آمریکایی این پیشنهاد را نپذیرفته است. شبکه ۱۲ اسرائیل به نقل از منابع مطلع مدعی شد که استیو ویتکاف و جرد کوشنر در یک اتاق و عباس عراقچی در اتاقی دیگر حضور داشتند و میانجی‌های قطری بین دو طرف رفت‌وآمد می‌کردند. مقام‌های آمریکایی همچنین درباره این موضوع که تهران تا چه اندازه اختیار بازگشایی تنگه را در اختیار دارد، تردید نشان داده و گفته‌اند ایران کنترل کامل این آبراه را در دست ندارد.

این اختلاف، یکی از اصلی‌ترین نقاط مناقشه میان دو طرف است. تهران بازگشایی هرمز را به مجموعه‌ای از اقدامات آمریکا مشروط کرده، در حالی که واشنگتن اساساً ادعای ایران درباره کنترل تنگه را قبول ندارد. پیش‌تر نیز فرماندهی مرکزی آمریکا اعلام کرده بود که «ایران کنترل تنگه هرمز را در اختیار ندارد» و تردد کشتی‌ها ادامه دارد.

با وجود این اختلافات، مقام‌های آمریکایی از نتیجه مذاکرات نیویورک ابراز رضایت کرده‌اند. ویتکاف این گفت‌و‌گو‌ها را «طولانی، سازنده و امیدوارکننده» توصیف کرده و گفته است میانجی‌ها به تلاش‌های خود برای نزدیک کردن مواضع تهران و واشنگتن ادامه خواهند داد.

منبع: فرارو
ارسال نظر
captcha
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار