تاریخ انتشار: ۰۸:۴۷ - ۱۱ آبان ۱۳۹۸

یک بام و دو هوای انتخاباتی قالیباف

قالیباف نامش را همچنان در لیست کاندیداهای احتمالی نگه داشته است، فرقی نمی کند انتخابات مجلس باشد یا ریاست جمهوری. او گویی قرار است حتی فراتر از محسن رضایی که نامش همنشین انتخابات شده است همیشه یک کاندیدای در صحنه باشد، یک «کاندیدای بالقوه».
5205784
اقتصاد24- یک ماه دیگر تا آغاز ماراتن انتخابات مجلس یازدهم باقی مانده است، یک ماهی که برخی را که نامشان در لیست کاندیداهای احتمالی است پشیمان از ثبت نام خواهد کرد و برخی های دیگر را هم راهی دفاتر وزارت کشور خواهد کرد تا اولین گام برای ورود به پارلمان را بردارند اما در این میان یک بام و دو هوای انتخاباتی قالیباف بزرگترین سوال انتخاباتی این روزهاست.

بزرگترین سوالات انتخاباتی اما این روزها در دور و نزدیک چند کاندیدای احتمالی می چرخد، کاندیداهایی که آمدنشان به انتخابات می تواند معادلات انتخاباتی را تغییر دهد. و یک سوال از چندین سوال انتخاباتی این روزها این است که آیا«محمدباقر قالیباف» مرد همیشه حاضر در عرصه انتخابات با واقع گرایی نسبت به چند دوره ناکامی در انتخابات ریاست جمهوری بالاخره آن میدان انتخاباتی را رها خواهد کرد و میدان دیگری را برای رقابت برخواهد گزید؟ آیا سردار بالاخره از پرسه زدن در حوالی پاستور خسته شده و به سمت بهارستان کوچ خواهد کرد؟

آمدن یا نیامدن سردار


این روزها سردارِ اصولگرا، یک کارویژه بیشتر برای خود تعریف نکرده است؛ «انتقاد از دولت خاصه در حوزه دیپلماسی و اقتصادی.» آنهم درست بعد از انتشار یک فیلم انتخاباتی که در ضمن آن هم «نواصولگرایی» مدنظر خود را بیشتر از قبل پرزنت و تشریح کرده بود هم از ایده «مجلس نو» رونمایی کرد و مهمتر از همه با دلخوری از تصمیم اصولگرایان در سال ۹۶، با بزرگان اصولگرا و حتی برخی همراهان و رفقای قدیمی اش اتمام حجت کرد که برای تصمیمات انتخاباتی اش دیگر منتظر رخصت و اجازه نخواهد ماند و مسیر خودش را پیش خواهد کرد. مسیری که بی شک انتقاد از دولت در همان بافت تعریف و تفسیر می شود.

اطرافیانش اما در سکوت قالیباف درباره حضور یا عدم حضورش در انتخابات مجلس، فعال هستند و فضای گمانه زنی های انتخاباتی درباره سردار را داغ داغ نگه داشته اند. درست همان استراتژی که سال ۹۵ هم دنبال می کردند. آن سال نزدیک به انتخابات ریاست جمهوری نیز تحرکات قالیباف می گفت او بازهم هوس پاستور دارد، برخی اطرافیانش هم آن را تایید می کردند و برخی دیگر از همان اطرافیان آن را تکذیب می کردند. همان روزهای سال ۹۵ که یکی از نمایندگان مشهدی گفت «سال دیگر در همین زمان در خبرهایتان می‌نویسید «رئیس‌جمهور قالیباف» و دلیلش هم اجماع اصولگرایان است که به زودی خبرش را می‌شنوید.» حسین سبحانی نیا هم از شرط گذاری قالیباف برای اصولگرایان گفت و البته مرتضی طلایی که مسئول تکذیب کردن ها بود گفت «نکته‌ای را بگویم که مربوط به آخرین دیدارم با ایشان است. از ایشان سوال کردم که آیا شما واقعا قصدی برای شرکت در انتخابات دارید؟ ایشان در پاسخ گفت که من چنین قصدی ندارم و تصمیمی‌نگرفته‌ام.» پیش بینی طلایی اما با کاندیداتوری قالیباف درست از آب درنیامد، شرط گذاری هم به نتیجه نرسید و «رئیس جمهور قالیباف» هم فقط یک رویا باقی ماند.

نزدیکان قالیباف مردد بین بهارستان و پاستور


مشابه همان تقسیم کار این روزهای نزدیک به اسفند ۹۸ بازهم شکل عملیاتی به خود گرفته است. قالیباف ایده انتخاباتی رو می کند و از مجلس نو حرف می زند، فراخوان می دهد، با چهره های سیاسی دیدار می کند آنچنان که با تکیه بر همین تحرکات خود به خود پایش به تحلیل های انتخاباتی باز شود و برخی این تحرکات او را تلاش برای تکیه زدن بر یکی از کرسی های لیدری اصولگرایان بدانند و برخی دیگر بگویند سردار بدش نمی آید خودش لباس وکیل المله ای را برتن کند. موضوعی که گرچه قالیباف خودش درباره آن سکوت کرده ولی اطرافیانش این احتمال را زنده نگه داشته اند.هم با تایید آن هم با تکذیبش.

« تصمیم شخصی آقای قالیباف، حضور موثر در صحنه انتخابات مجلس و استفاده از ظرفیت سیاسی و اجتماعی خود برای ورود جوانان شایسته به مجلس است. برداشت شخصی من این است که، ایشان از حوزه انتخابیه تهران به مجلس ورود کنند.» این جدیدترین اظهارنظر درباره کاندیداتوری قالیباف در انتخابات است، اظهاراتی که از قضا از زبان یکی از نزدیکان و دبیرکل حزب منتسب به قالیباف یعنی محسن پیرهادی مطرح شده است.

محمد دامادی نماینده مردم ساری که ارتباط خوبی با قالیباف دارد هم همین نگاه را دارد و می گوید«چنانچه شرایط به گونه ای پیش رود که حضور آقای قالیباف در مجلس لازم باشد حتما این اتفاق می افتد.»

این اظهارات درحالی قالیباف را به بهارستان نزدیک تر و کاندیداتوری او را قطعیت می دهد که چندی پیش شیران خراسانی رئیس ستاد انتخاباتی قالیباف در مشهد در انتخابات ۹۶ به خبرآنلاین گفته بود؛«با قطعیت می‌گویم آقای قالیباف نه از مشهد و نه از تهران کاندیدا نمی‌شود، چرا که قصدی برای حضور در انتخابات مجلس ندارد.»

مرتضی طلایی از دوستان نزدیک قالیباف که در نیروی انتظامی و مدیریت شهری همکاری نزدیک با او داشته هم موضعی مشابه شیران خراسانی دارد و می گوید« قالیباف نامزد انتخابات مجلس نمی شود اما در صورتی که به او تکلیف شود برای انتخابات ریاست جمهوری به میدان می آید.»

قالیبافِ ۹۸ یا قالیباف ِ۱۴۰۰


این گمانه زنی، تاییدیه ها تکذیبیه ها، می گوید قالیباف قرار است در ضمن تلاش هایش برای قرار گرفتن در مجموعه لیدری اصولگرایان که محمدرضا باهنر هم بر آن مهر تایید می زند، خود را یک کاندیدای بالقوه نگه دارد. کاندیدایی که اگر فضا را مناسب دید اسفند ۹۸ پا به میدان بگذارد در غیر اینصورت میدان ۱۴۰۰ را از دست ندهد. ناکامی های انتخاباتی گویی قالیباف را از هوس رئیس قوه شدن نیانداخته است و سردار همچنان عزم جدی دارد که یا ریاست پاستور را در رزومه خود به ثبت برساند یا ریاست بهارستان را.

منبع: خبرآنلاین
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

رئیس شورای شهر شاهرود بازداشت شد

عکس/ ارائه مستند حمایت از فیلترینگ در یوتیوپ

تصویر سه گروگان زن اسرائیلی که امروز آزاد می‌شوند

فیلم/ سخنان عجیب حمید نوری بعد از ترور قاضی مقیسه و رازینی

اعلام خبر مهم سردار قاآنی از یک حادثه درباره اسرائیل

حال و هوای تهران با اولین برف زمستانی

اعلام آمار عجیب مرگ‌های ناشی از آلودگی هوا در ایران

عکس/ استوری عاشقانه فرشته حسینی برای همسرش حسابی سروصدا کرد

بن‌گویر و وزرای حزبش استعفا کردند

عکس/ سه گروگانی که حماس آزاد خواهد کرد

اینفوگرافی/ قضات مشهوری که ترور شدند

تغییر ساعت بازی استقلال و شمس آذر

فیلم/ نیرو‌های حماس در خان‌یونس پس از اعلام آتش بس

فیلم/ سردار قاآنی: امروز از بزرگترین شکست اسرائیل رونمایی می‌شود

پرسپولیس به دنبال توافق با اسماعیل کارتال

فیلم/ افشاگری گوینده سابق خبر: عمدا من را زشت گریم می‌کردند

خداحافظی با سامانه نیما در اولین روز بهمن

ماجرای تاخیر در واریز فیش حقوقی بازنشستگان چه بود؟

نایب قهرمانی سارا خادم الشریعه در شطرنج قهرمانی اروپا

واکنش عجیب نماینده مجلس به خروج شرکت عربستانی از ایران: پشه چیست که فشار خونش چه باشد؟

عکس/ سلفی لیلا اوتادی با این متن عجیب حسابی غوغا کرد

عکس/ دستکش‌های دفاع شخصی زنان حدود ۱۷۵ سال پیش

عکس/ پشت صحنه خونه مادربزرگه ۳۸ سال پیش

اینفوگرافی/ چرا آمریکا به جنگ تیک تاک TikTok رفت؟

عکس/ قاب صمیمی طلا، قربان، حشمت‌خان و ثریا در پشت صحنه سریال سوجان

عکس/ وضعیت محبوبیت ترامپ در زمان بازگشت به کاخ سفید

مقایسه تکان دهنده بازار مسکن ایران و عربستان/ دوره انتظار خرید مسکن در عربستان سعودی فقط ۳ سال

فیلم/ نقض آتش بس از سوی رژیم صهیونیستی در غزه

عکس/ نمایی از شرق تهران در دوره قاجار ۱۳۳ سال پیش

فیلم/ حضور سردار قاآنی در مراسم آیین تقدیر از پزشکان

فیلم/ ارتش اسرائیل از شمال غزه عقب‌نشینی کرد

عکس/ رئیس قوه قضائیه در منازل شهیدان رازینی و مقیسه

مراسم تحلیف ترامپ چگونه برگزار خواهد شد؟

عکس/ گردشگران آمریکایی ۵۰ سال پیش در نقش رستم مرودشت

فیلم/ استقرار پلیس فلسطین محمود عباس در سرتاسر غزه

فیلم/ بارش برف شدید در ولنجک تهران

عکس/ ابهت و زیبایی دماوند از فراز ابر‌ها

ساعت بازی استقلال مقابل شمس‌آذر مشخص شد

عکس/ بعد از TIKTOK، کپ کات هم در آمریکا از دسترس خارج شد

اعلام زمان شارژ سهمیه بنزین بهمن ماه

فیلم/ جشن خیابانی اعلام آتش بس در غزه

زمان بازگشت ستاره مصدوم استقلال

معامله ۲ میلیون و ۶۵۸ هزار تن انواع محصول در بورس کالا

قرارداد ۲۵ ساله ایران و روسیه ؛ امضای معاهده با همسایه بدعهد/ آیا روس‌ها این بار به عهد خود وفا می‌کنند؟

سوء‌استفاده از کریم باقری در پرسپولیس

جدیدترین ارقام از بازار اجاره مسکن در تهران + جدول

فیلم/ جاده چالوس برفی شد

فیلم/ ورود ترامپ و خانواده به واشنگتن برای مراسم تحلیف

شاه ماهی پرسپولیس در راه استقلال؟

جدیدترین قیمت فروش آپارتمان در جنوب تهران/ قیمت مسکن از ابوذر و شادآباد تا خانی آباد و نعمت آباد + جدول