تاریخ انتشار: ۰۸:۰۶ - ۰۴ آذر ۱۳۹۸
فعالان صنعتی در گفت‌وگو با اقتصاد۲۴ بررسی کردند

چالش‌های تولید در کشور / پیچ و خم‌های دستیابی به ایده‌آل‌های تولید

پیشگیری از بروز مشکل در روند تولید کالا در حالی به دغدغه وزیر صنعت تبدیل شده که مطالبه مهم تولیدکنندگان در پسا گرانی، قیمت بنزین است. فعالان صنعتی معتقدند برای کاهش آسیب گرانی بنزین بر تولید باید سیاست‌های حمایتی به گونه‌ای بکار گرفته شود که نوش دارویی پس از مرگ سهراب نباشد.
تولید در کشور
اقتصاد 24 - صاحبنظران در بخش تولید با کلیات طرح بهینه سازی مصرف بنزین و حذف یارانه این سوخت موافق هستند به شرطی که نحوه اجرای آن کمترین آسیب را به تولید وارد کند نه اینکه این بخش، تحت تاثیر تنش های گرانی بنزین قرار بگیرد؛ آنان معتقدند سیاست های دیرهنگام حمایت از تولید می تواند به اندازه نبود حمایت خطرآفرین باشد .

طرح سهمیه‌بندی بنزین و افزایش قیمت آن در حالی اجرا شد که رکود در بخش های مختلف تولید در کشور چنبره زده است. فعالان صنعتی از اوضاع آشفته این بخش گلایه دارند؛ آنها معتقدند باید این طرح اجرا می شد اما با نحوه اجرای آن مشکل دارند. حالا وزارت صنعت به عنوان متولی این بخش به دنبال راهکارهایی جهت رفع چالش های تولید در کشور است و سیاست های حمایتی را آغاز کرده است.

در همین زمینه وزیر صمت طی روزهای گذشته در جلسه ستاد تنظیم بازار گفت: «در روزهای پس از اجرای سیاست جدید اصلاح قیمت بنزین سه دغدغه مدنظر ما بود اول وفور و در دسترس بودن کالاها، دوم پیشگیری از بروز مشکل در روند تولید کالا و سوم جلوگیری از تاثیر روانی افزایش قیمت بنزین روی قیمت بقیه کالاها که تا حدود قابل توجهی در این زمینه موفق بوده ایم».

درگیری تولید در کشور با نبایدها




هرچند وزارت صنعت، معدن و تجارت در پی افزایش قیمت بنزین به دنبال پیشگیری از بروز مشکل در روند تولید کالا است و آن را دغدغه اصلی عنوان کرده است اما برای اجرای این سیاست های خنثی کننده، مولفه هایی لازم است که باید پیشتر به فکر تدوین آن بود.

در همین رابطه آرمان خالقي، قائم مقام دبیرکل و عضو هیات مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت ایران در گفت و گو با خبرنگار اقتصاد 24 با اشاره به پیامدهای احتمالی حاصل از افزایش قیمت بنزین بر تولید و مشکلات واحدهاي صنعتي کوچک و متوسط گفت: صنعت امروز با دو مشکل اساسی درگیر شده است، تولید با نبود منابع مالی و زیرساخت های لازم جهت فعالیت این بخش همچنان در حال مبارزه است و این جنگ تاکنون به نفع تولید نبوده است.

به گفته خالقی، کمبود نقدینگی هیچ راه جبرانی برای رفع نیازهای بخش های مختلف صنعتی نگذاشته است و فعالان این بخش نه تنها از تسهیلات بانکی نمی توانند بهره بگیرند بلکه تاکنون هیچ مرجع دیگری در راستای تامین نیاز تولید، برنامه و سیاست موفقی را اجرا نکرده است.

عضو هيات مديره خانه صنعت، معدن و تجارت ایران در ادامه خاطرنشان کرد: تامين مالي محدود به بازار پول نيست این در حالی است که با توجه به انتقادات زیادی که از سوی فعالان صنعتی ابراز شده است، در حال حاضر نرخ سود تسهيلات توجيه اقتصادي ندارد برای همین است که باید گزینه های دیگری جهت تامین نقدینگی مورد نیاز این بخش تبیین شود .

قائم مقام دبیرکل و عضو هیات مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت ایران گفت: روش‌هاي مختلف تامين مالي وجود دارد که می توان به بهره گیری از ظرفيت‌هاي بازار سرمايه در تامين مالي صنايع کوچک و متوسط اشاره کرد. بايد صنايع خرد از اتکا به بازار پول خارج شده و به سمت بازار سرمايه حرکت کنند.

زیر ساخت تولید در کشور فراهم نیست


عضو هيات مديره خانه صنعت، معدن و تجارت در ادامه نبود زیر ساخت، فضای تولید در کشور را برهم ریخته است، گفت: یکی از مولفه های اصلی در تقویت زیر ساخت ها، مدیریت صحیح بر امور است. سوء مدیریت فعلی در این بخش، مشکل سرمایه در گردش را افزایش داده است.

اين کارشناس اقتصادي و فعال صنعتي در پاسخ به این سوال که تبعات حاصل از نبود مدیریت چیست، گفت: با سوءمديريت ها تولید نمی تواند به نرخ تمام‌شده رقابتي واقعی دست یابد و در نتیجه محصولی را وارد بازار مطمئن کند. امروز برای هدایت نقدینگی به بخش تولید در کشور و حضور کالا در بازارهای تجاری، با روش های مدیریت نوین می توانند وارد مسیرهایی شوند که تاکنون برای رسیدن به آن تلاشی نشده است .

قائم مقام دبیرکل و عضو هیات مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت ایران ادامه داد: موضوع دیگری که همزمان با افزایش قیمت ها می تواند تنش در بخش تولید در کشور را شدت بدهد، ضعف در بازاریابی و نبود شناخت کافی از دنیای صادرات است .

به گفته خالقی، بازار جهانی به دنبال کالاهای با کیفیت و با تکنولوژی روز دنیاست. اگر کيفيت توليدات بنگاه‌های ما به حدي برسد که بتوانند صادرات‌محور شوند، با بازاريابی درست مي‌توان امیدی داشت که تاثير افزایش قیمت های ناگهانی  در اين بخش از اقتصاد به کمترين ميزان برسد.

قائم مقام دبیرکل و عضو هیات مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت ایران در پاسخ به این سوال که در چنین شرایطی که ضعف های مطرح شده هر روز گسترده تر می شود، چطور می توان بازار صادراتی و حتی بازارهای داخلی را تقویت کرد؟ گفت: صاحبان صنايع کوچک و متوسط در بازاريابي و صادرات داراي ضعف هستند و شناخت کافی از این فضا ندارند؛ از سوی دیگر با محدودیت هایی که بر سرراه صادرات و تولید پیش آمده این ناشناخته ها عمیق تر شده است از این رو تشکیل شرکت‌هاي مديريت صادرات و کنسرسيوم‌ها می تواند به عنوان اولین گام در این راستا موثر باشد .

خالقی با تاکید بر اینکه توان کنسرسیوم ها به مراتب خیلی بیشتر از حرکت صاحبان صنایع خرد است، تصریح کرد: تشکیل شرکت های مدیریت صادرات می تواند در فروش مشترک صنايع کوچک و متوسط و توسعه فروش آنها و تکميل سبد محصولات نقش مهم و اساسي داشته باشد.

عضو هيات مديره خانه صنعت، معدن و تجارت ایران در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه تحریم ها تا چه حدودی می تواند بر شرایط تولید و صادرات در بخش های مختلف صنعتی کشور نقش داشته باشد گفت: نمی توانیم به راحتی موضوع تحریم ها را بی اثر ببینیم اما می توانیم با تدبیر درست از اجرای تحریم های داخلی بر بدنه تولید جلوگیری کرد. تحريم‌هاي جديد اقتصادی عليه ايران ممکن است مشکلاتي را براي واحدهاي توليدي کشور ايجاد کند، اما مهمترين مشکل ما خود تحریمی است که حاصل سوء مدیریت و نبود مجریان آگاه از اجرای سیاست های اقتصادی و راهبردی است.

در حمایت از تولید در کشور به وزیر اعتماد می کنیم    


اسماعیل حقیقت پناه فعال صنعتی و تولید کننده قطعات لوازم خانگی در همین رابطه به خبرنگار اقتصاد 24 گفت : وزارت صنعت باید با در نظر گرفتن شرایط حاد تولید پیش از هر اقدامی مسیر گرانی بنزین را برای تولید سهل می کرد.

به گفته حقیقت پناه، امروز نیز برای حمایت از صنعت دیر نشده است اما به شرط اینکه موضوع حمایت تنها مختص یکی دو ماه اخیر نباشد.

این فعال صنعتی در ادامه با تاکید بر اینکه اکنون هدفی برای تولید با محوریت صادرات وجود ندارد گفت: تولیدکنندگان با حداکثر توان خود و بدون مجهز بودن به شرایط تولید ایده آل، دست از فعالیت های تولیدی خود برنداشته اند اما در ادامه شاهد تعداد قفل های بیشتری در مسیر تولید و صادرات هستیم. همین موضوع انگیزه برای تولیدات صادرات محور را از تولید کننده گرفته است و فقط برای رفع نیاز تولید داخل اقدام به فعالیت می کنند.

حقیقت پناه با انتقاد از نحوه مدیریت بر این بخش کلیدی کشور گفت : چطور ممکن است که از تولید ملی و نهضت ساخل داخل سخن به میان باشد اما ابزاری برای نجات از این گرداب بی توجهی وجود نداشته است. بهتر است این بار به وعده وزیر صنعت مبتنی بر کاهش مشکلات تولید در راستای افزایش نرخ بنزین، اعتماد شود بلکه اینبار شرایط با گذشته متفاوت باشد.
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

این ویتامین سبب کاهش کلسترول می‌شود

۸ عادت میلیاردرهای موفق جهان کدامند؟/ این عادت‌ها می‌تواند به موفقیت‌تان کمک کنند

واکنش دولت به توهین یک فرماندار به خبرنگاران

عکس/ استوری مدافع استقلال برای قلعه نویی

ادعای جدید چهره نزدیک به سعید جلیلی درباره فیلترینگ

پوتین: به آزمایش موشک‌های بالستیک مافوق صوت ادامه خواهیم داد

زاینده‌رود از امشب بازگشایی می شود

روسیه: قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام، هدیه بایدن به ترامپ است

انتقام قتل برادر در هلیلان

پرونده بازگشت عادل فردوسی‌پور به صدا و سیما بسته شد

وضعیت آب و هوای تهران طی روز‌های آینده

تخلیه برخی مدارس اصفهان به‌دلیل فرونشست

عکس/اولین واکنش به دیدار پزشکیان با مولوی عبدالحمید

آیت‌الله سید علی سیستانی کیست؟

افزایش تولید هیچ ارتباطی به حوزه وکالت ندارد/ قانون تسهیل باید از مسیر قانونی خود اصلاح شود

قانون تسهیل لطمات جبران‌ناپذیری بر پیکره نهاد وکالت زد/ حرفه وکالت را باید به جایگاه اصلی خود رساند

عکس/آقای ‎عراقچی، قرار نیست مملکت را نجات بدهید؟

پیش بینی قیمت سکه و طلا فردا ۳ آ‌ذر ۱۴۰۳/ دو شوک جدید به بازار طلا

پیش بینی بورس فردا شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳

ماسکرانو سرمربی مسی شد

قتل هولناک در پارک قیطریه تهران

کنایه محسن رضایی به اروپایی‌ها بعد از صدور قطعنامه علیه ایران

سید محمود علوی دستیار ویژه رییس‌جمهور کیست؟

ورثه منتظر واریزی سود سهام عدالت باشند

این نقطه آلوده‌ترین جای ایران شد

پیش بینی قیمت دلار فردا ۳ آذر ۱۴۰۳/ سیگنال جدید برای دلار؛ تتر صعودی شد

معنای قطعنامه جدید آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای چیست؟

وزیر خارجه عراق: تهدید‌های آشکاری از سوی رژیم صهیونیستی علیه عراق وجود دارد

اجرای همسان سازیِ ۴۰ درصدی برای همه بازنشستگان از آذرماه

توییت مهم پزشکیان بعد از سفر به سیستان و بلوچستان

پایان زودهنگام رویای بیرانوند و رفقا در تبریز

حمله موشکی حزب‌الله به پایگاه حیفا

ذاکر: افزایش قیمت بنزین سوپر شاید مقدمه‌ای بر بالا رفتن نرخ بنزین باشد

امام جمعه قم: حرمت قم نسبت به شهرهای دیگر چند برابر است

علم الهدی بالاخره پس از ۳ سال دولت رئیسی نگران گرانی ها شد

عکس/ عملکرد پرسپولیس و استقلال در ۱۰ دوره اخیر جام حذفی

مشخصات هواپیمای هشدار زودهنگام A-۵۰

مسعود جمعه مهاجم کنیایی و جدید استقلال کیست؟

لطفعلی خان زند کیست و چگونه به سلطنت رسید؟

کریمخان زند کیست و دوران سلطنتش چگونه گذشت؟

عکس / استوری بازیکنان تیم ملی برای تولد امیر قلعه نویی

اینفوگرافی/ مقایسه نرخ عوارض آزادراهی در ایران با سایر کشورها

اینفوگرافی/ فهرست پنجاه خوراک برتر جهان با گوشت گوسفندی!

مصرف مالیات برای توسعه با نظارت و انتخاب مستقیم مؤدیان

دلیل سفر کوتاه پزشکیان به سیستان‌وبلوچستان چه بود؟

توضیحات وزیر صمت درباره افزایش قیمت خودرو

همتی: دولت مصمم به اجرای اصلاحات اساسی است

عکس/ استوری آناهیتا همتی درباره آلودگی هوای تهران

واکنش خطیب نماز جمعه تهران به قطعنامه سازمان ملل

عکس/ قاب ویژه معاون خانم پزشکیان در تایلند