تاریخ انتشار: ۱۳:۲۸ - ۱۵ دی ۱۳۹۷

سال دیگر مسکن گران می‌شود؟

بعضی کارشناسان می‌گویند که به دلیل افزایش قیمت نهاده‌های ساختمانی، قیمت واحدهای نوساز در سال آینده بالا می‌رود اما حداقل پنج گزاره که به تایید کارشناسان رسیده حاکی از آن است که چنین احتمالی بعید به نظر می‌رسد.
149175
اقتصاد24 - با نوسانات نرخ ارز که با افزایش قیمت مصالح ساختمانی همراه بود، بعضی فعالان صنعت ساختمان معتقدند این رشد، تاثیر خود را در قیمت مسکن در سال آینده خواهد گذاشت. اما در سوی مقابل، برخی دیگر از کارشناسان اقتصاد مسکن معتقدند بازار مسکن، رشدی را که می‌بایست به تدریج به خود بگیرد را یکدفعه با دو برابر شدن قیمت‌ها به دست آورده و کاهش ۶۲ درصدی معاملات نشان می‌دهد ظرفیتی برای جهش مجدد قیمت‌ها وجود ندارد.

مانیتور معاملات مسکن که پنج سیگنال جدید در آن مشاهده می‌شود در آذرماه نشان می‌دهد که گزاره فروکش تلاطم بازار در مسیر تحقق قرار گرفته است. در آذرماه ۱۳۹۷ بیشترین رشد ماهیانه قیمت مسکن شهر تهران به ترتیب در مناطق ۱، ۱۲ و ۷ رخ داده که نسبت به آبان ماه به ترتیب با ۱۱، ۱۱ و۹ درصد رشد قیمت مواجه بودند.

در سایر مناطق رشد محسوسی نسبت به آبان ماه مشاهده نشده و حتی در منطقه ۱۶ که البته تنها ۱۱۹ مورد معامله در آن صورت گرفته میانگین قیمت‌ها ۶.۶ درصد نسبت به آبان ماه کاهش یافته است.

از سوی دیگر همانند ماه‌های گذشته سهم واحدهای نوساز در معاملات، باز هم شیب کاهشی داشت. با اینکه واحدهای تا پنج سال ساخت با ۴۳ درصد بیشترین سهم از معاملات مسکن شهر تهران را در آذرماه ۱۳۹۷ به خود اختصاص داده، این سهم نسبت به ماه مشابه سال قبل ۵.۴ درصد کاهش یافته و در مقابل به سهم واحدهای با قدمت ۶ سال به بالا ۵.۵ درصد افزوده شده است.

حرکت طرف تقاضا به سمت واحدهای کوچک‌تر، دیگر متغیر بازار مسکن شهر تهران است. سال گذشته در همین زمان واحدهای ۶۰ تا ۷۰ متر با سهم ۱۴.۳ درصد از کل معاملات، بیشترین فروش را به خود اختصاص داده بودند. امسال این رتبه مربوط به واحدهای ۵۰ تا ۶۰ متر با ۱۴.۸ درصد است.

از سوی دیگر با وجودی که قیمت نهاده‌های ساختمانی دو تا سه برابر افزایش یافته، آیتمی که تاثیر اصلی را در قیمت مسکن می‌گذارد، زمین است که هماهنگ با افزایش قیمت مسکن دچار جهش شده و نمی‌تواند به عنوان عامل مجدد در رشد قیمت مسکن طی ماه‌های آینده تاثیرگذار باشد.

بنابراین افت شدید معاملات، وجود فضای سفته بازانه، رشد سهم واحدهای قدیمی از کل معاملات، افزایش سهم واحدهای کوچک متراژ و عدم اثرگذاری قیمت زمین بر روی مسکنپنج گزاره اصلی بازار مسکن شهر تهران را تشکیل می‌دهد که می تواند نشان دهنده قرار گرفتن بازار در بالاترین سطح ظرفیت خود باشد و از ماه‌های آینده رکود تورمی جای خود را به رکود غیرتورمی خواهد داد.

ظرفیت بازار مسکن پر شده است

مهدی سلطان محمدی، کارشناس بازار مسکن افت شدید توان طرف تقاضا را در کاهش ۶۲ درصدی معاملات مسکن شهر تهران در آذرماه موثر دانست و افزود: با توجه به روندی که در بازار مسکن می‌بینیم بخش تقاضا باوجود این حجم از افزایش قیمت هم‌چنان ضعیف باقی مانده و رشد قابل توجهی که مسکن در طول یک سال گذشته داشته، همه حاکی از آن است که ظرفیت اقتصاد مسکن پر شده و یک دوره رکود نسبتا طولانی را در این بخش انتظار داریم.

سلطان محمدی تاکید کرد: چسبندگی قیمت‌ها اجازه کاهش خیلی زیاد قیمت مسکن را نمی‌دهد؛ زیرا فروشندگان به سادگی متقاعد نمی‌شوند تا قیمت‌ها را پایین بیاورند و فقط زمانی که رکود طولانی شود قیمت‌های پیشنهادی را کاهش می‌دهند. اگر طبق پیش‌بیینی، رشد قیمت مسکن تا پایان سال متوقف شود، فرصت خوبی برای خریداران خواهد بود و مجالی می‌دهد که حرکت خود را برای خرید انجام دهند.

تلاطم قیمتی فروکش می‌کند

مصطفی قلی خسروی، رییس اتحادیه مشاوران املاک نیز پیش‌بینی کرده با توجه به کاهش نرخ ارز، بازار مسکن شهر تهران در ماه‌های پیش رو دچار ثبات شود و تلاطم قیمتی فروکش کند.

وی افزود: به دنبال جهش قیمت دلار، مردم پول‌های خود را شتاب‌زده از بانک بیرون کشیدند و به خرید مسکن اختصاص دادند که منجر به رشد قیمت‌ها و پایین آمدن توان متقاضیان شد. همین موضوع در ادامه، پایین آمدن تعداد معاملات را در پی داشت.

خسروی در پیش بینی وضعیت آینده بازار مسکن گفت: مشابه وضعیت فعلی را در سال ۱۳۹۱ به دنبال نوسانات نرخ ارز داشتیم که پس از یک دوره جهشی، اوضاع به روال عادی برگشت و امسال نیز همین روند اتفاق می‌افتد. تا پایان سال اتفاق خاصی در بخش معاملات مسکن رخ نمی‌دهد و به تدریج شاهد ثبات قیمت‌ها خواهیم بود.

از سوی دیگر اسلامی، وزیر راه و شهرسازی اعلام کرده که برنامه‌های مناسبی در حوزه تولید و عرضه مسکن دارند که در صورت تحقق می تواند به بازار املاک سر و سامان بدهد.

بانک‌ مرکزی تازه‌ترین گزارش خود را از تحولات قیمت مسکن در آذرماه سالجاری منتشر کرد که بر اساس آن، تعداد معاملات آپارتمان‌های مسکونی شهر تهران در آذر ماه سال جاری به ۶۸۰۰ واحد مسکونی رسید که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب ۰.۶ و ۶۱.۷ درصد کاهش نشان می‌دهد.

بر اساس این گزارش، متوسط قیمت خرید و فروش یک متر مربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاه‌های معاملات ملکی شهر تهران در آذرماه سال ۱۳۹۷ معادل ۹میلیون و ۵۵۰ هزار تومان بود که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب ۴.۱ و ۹۱.۸ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

منبع: ایسنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت گوشت گوسفند، گوساله و مرغ + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت All-in-One اپل امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز شنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز شنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز شنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز شنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ صحنه‌های دلخراش بندر شهید رجایی بعد از انفجار

اینفوگرافی/ چرا بندر شهید رجایی مهم و استراتژیک است؟

حادثه در بندر شهید رجایی بندرعباس از زاویه‌ای دیگر

عکس/ زیبایی خیره کننده روباه صحرایی ایران با گوش‌های عجیب

عکس/ مذاکره ترامپ و زلنسکی در حاشیه مراسم تشییع پاپ

عکس/ زیبایی نفس گیر ساحل فیتوپلانکتون چابهار

عکس/ چهره متفاوت فوزیه فواد ۸۴ سال پیش در کنار برادرش ملک فاروق

عکس/ ترکیب احتمالی استقلال مقابل پیکان

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/ ناهار خوردن هاشمی رفسنجانی و روحانی ۴۰ سال پیش با رزمنده‌ها لب کارون

طرز تهیه خوراک گوشت ترکی خوش‌مزه

عکس/ استایل خاص ثریا اسفندیاری ۷۰ سال پیش در حال شکار ببر در هند

چرا با ریزش قیمت دلار، نرخ کالا‌ها کاهش پیدا نمی‌کند؟/ بازار باور ندارد که پایین آمدن نرخ ارز تداوم می‌یابد

عکس/ چهره متفاوت حاج قاسم سلیمانی ۴۵ سال پیش در دورۀ آموزش نظامی

پیش بینی قیمت طلا و سکه امروز ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴/ افزایش ناگهانی قیمت طلا بعد از دور سوم مذاکرات

پیش بینی قیمت دلار امروز ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴/ بازار دلار قفل شد

عکس/ ژست جالب فوزیه و سگ محبوبش ۸۴ سال پیش در چهلستون اصفهان

حذف حسین وفایی از رقابت های اسنوکر قهرمانی جهان

فیلم/ تصاویری از تلاش بی‌وقفه نیرو‌های امدادی برای مهار آتش در اسکله شهید رجایی

اطلاعیه شماره ۳ مدیریت بحران برای حادثه بندر شهید رجایی

عکس/ استوری متفاوت محسن چاووشی برای انفجار بندرعباس

فیلم/ توضیحات وزیر کشور در مورد تلاش برای مهار کامل آتش

بندرعباس فردا تعطیل شد

فیلم/ سنج و دمام زنی سوگوارانه در پی انفجار در بندرعباس

اعلام آمادگی عربستان برای کمک به ایران

ماجرای صدای انفجار‌ها در مهران چه بود؟

درخواست کارتال از درویش پیش از اردوی ترکیه

نمودار جام‌حذفی فوتبال ایران

فیلم/ آتش انفجار جدید کانتینر‌ها در بندرعباس

نظر کارشناس داوری درباره پنالتی استقلال

فیلم/ سرمربی پیکان: استقلال غیر از پنالتی نمی‌توانست به ما گل بزند

عراقچی در راه تهران

فیلم/ وزیر کشور: حادثه بندر شهید رجایی ۷۵۰ مصدوم و ۸ فوتی داشته است

جباری: امیدوارم قهرمان جام حذفی شویم

قیمت جدید بلیت مترو اعلام شد

اعلام شرایط اضطرار آلودگی هوا در بندرعباس

کلیه مقاطع تحصیلی بندرعباس تعطیل شد

فیلم/ فارس: آتش به چند کانتینر رسیده و انفجار‌ها ادامه دارد

مقام آمریکایی: دور سوم مذاکرات با ایران مثبت و سازنده بود

۸ کشته و ۷۵۰ زخمی در انفجار بندر شهید رجایی

آکسیوس: مذاکرات در حال پیشرفت است

فیلم/ رئیس پلیس هرمزگان: حادثۀ بندر شهید رجایی ۶ مفقودی دارد

فیلم/ خلاصه بازی استقلال ۱ - ۰ پیکان

اطلاعیه شماره ۲ سازمان مدیریت بحران کشور در پی حادثه بندر شهید رجایی

یک قدم تا رسیدن استقلال به فینال

حذف سپاهان از جام حذفی

فیلم/ آتش‌سوزی بندر شهید رجایی کنترل شد

تورم مواد خوراکی اعلام شد

فیلم ایرانی به جشنواره فرانسوی رفت

فیلم/ روایت شاهدان حادثه از انفجار در بندر شهید رجایی

پیش‌بینی بورس فردا یک‌شنبه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴

آغاز توزیع کارت ورود به جلسه کنکور

فیلم/ لحظه یورش پلیس فرانسه به خبرنگار ایرانی فرانسوی

انفجار بندرعباس شبیه انفجار بیروت است؟ /هوش مصنوعی پاسخ داد

فیلم/ تشویق مجتبی جباری هنگام گرم کردن بازیکنان تیم استقلال

فیلم/ وزیر کشور وارد بندرعباس شد

اطلاعیه شماره یک مدیریت بحران درمورد حادثه بندر شهید رجایی

فیلم/ اظهارات عراقچی در پایان مذاکرات امروز

فیلم/ تصاویری از بیمارستان نیروی سیدالشهدای بندرعباس