تاریخ انتشار: ۲۲:۲۰ - ۱۰ دی ۱۳۹۸

حقوق یک میلیاردی در یک شرکت دولتی

اول اینکه دولت باید برای جلوگیری از تکرار این موضوع، عزم خود را جزم کند و دوم آنکه نیاز است تا دیوان محاسبات اگر محدودیتی در رسیدگی به وضعیت شرکت‌های دولتی نسل دوم و سوم دارد، به مجلس اعلام کند تا قانونی در این راستا تدوین گردشود.

اقتصاد24-حقوق‌های نجومی اصطلاحی بود که برای اولین بار در اردیبهشت پسال ۱۳۹۵ مطرح شد. در شانزدهم اردیبهشت ۹۵ که چند شبکه تلگرامی و وب سایت سیاسی موضوع حقوق‌های نجومی مدیران دولتی را مطرح کردند؛ بحثی که سرآغازش فیش حقوقی یکی از مدیران بیمه مرکزی بود.

به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ روز بعد در هفدهم اردیبهشت ماه ۱۳۹۵ اخبار ساعت ۲۱ شبکه اول صدا و سیما در گزارشی با ارجاع به فیش‌های حقوقی منتشر شده در وب سایت‌ها گفت: سه مدیر ارشد بیمه مرکزی در اسفند ماه ۱۳۹۴ روی هم ۱۸۰ میلیون تومان حقوق و مزایا گرفته اند. در نوزدهم اردیبهشت ۹۵ بود که یکی از خبرگزاری‌ها با انتشار تصاویری از فیش‌های حقوقی چند ده میلیون تومانی معاونان بیمه مرکزی خبر داد. این ماجرا تا آنجا پیش رفت که رئیس بیمه مرکزی استعفا داد.

پس از رونمایی از حقوق‌های نجومی، پیشنهاد‌هایی در راستای مقابله و عدم تکرار این موضوع ارائه شد. یکی از این پیشنهادها، راه اندازی سامانه‌ای جهت ثبت حقوق و دستمزد‌های مدیران بود که عموم مردم به آن دسترسی داشته باشند. این پیشنهاد جهت عملیاتی شدن در متن قانون برنامه ششم توسعه ورود پیدا کرد.

قرار بود این سامانه در سال ۱۳۹۶ راه اندازی شود، اما تا تابستان سال جاری هم این سامانه راه اندازی نشد تا در ۲۷ مرداد ماه ۱۳۹۸ جمشید انصاری رئیس سازمان اداری و استخدامی طی مصاحبه‌ای دوباره وعده داد که بر اساس دستور رئیس جمهور حقوق‌ها و دریافتی مدیران تا شهریورماه سال جاری منتشر خواهد شد.

به هر صورت در مدت دو سال وعده جهت راه اندازی سامانه حقوق و دستمزد باز هم ماجرای حقوق‌های نجومی تکرار شد. در تیرماه سال جاری، سید میعاد صالحی مدیرعامل وقت صندوق بازنشستگی کشور در راستای ایجاد شفافیت میزان حقوق، مزایا و سایر دریافتی‌های مدیران این صندوق را منتشر کرد. با انتشار فهرست حقوق، مزایا و سایر دریافتی‌ها مشخص شد که برخی از مدیران این صندوق در سال ۱۳۹۷، ماهانه دریافتی‌های ۵۵.۳ میلیون تومانی و ۴۴.۶ میلیون تومانی داشته اند. هرچند باید یادآور شد عمر مدیرعاملی این مدیر جوان با ورود به این پرونده ها پایان یافت.

همچنین عادل آذر رئیس دیوان محاسبات که در هفتم دی ماه ۱۳۹۸ در برنامه تیتر امشب شبکه خبر حاضر شده بود، تایید کرد که هنوز هم حقوق‌های نجومی وجود دارد.

وی گفت: اگر از من سوال شود آیا هنوز حقوق نجومی وجود دارد، می‌گویم «بله»؛ حقوق‌های نجومی در شرکت‌های نسل ۲ و ۳ که زیر چتر نظارتی دیوان محاسبات و سازمان بازرسی کل کشور نیستند، وجود دارد، وگرنه در شرکت‌های دولتی مثل بانک ملی، کشاورزی و ... که دیوان محاسبات حساب‌های آن‌ها را چک می‌کند، حقوق‌های نجومی وجود ندارد، اما در شرکت‌های تابعه شرکت‌های دولتی حقوق‌های نجومی وجود دارد که قانون تجارت به ما اجازه ورود نمی‌دهد و می‌گوید دیوان محاسبات حق رسیدگی ندارد.

حسینعلی حاجی‌دلیگانی نماینده مردم شاهین‌شهر در مجلس شورای اسلامی طی مصاحبه‌ای با خبرنگار تابناک اقتصادی نیز با تایید اینکه هنوز حقوق‌های نجومی در شرکت‌های دولتی وجود دارد گفت: به تازگی فهرستی از فیش‌های حقوقی یکی از شرکت‌های دولتی به دست من رسیده است که حدود سی تن در این شرکت ماهی یک میلیارد تومان حقوق دریافت می‌کنند. در این لیست، یک کارشناس در یک ستاد در تهران دیده می‌شود که ۴۱ میلیون تومان از شرکت دولتی حقوق دریافت می‌کند.

حاجی دلیگانی در پاسخ به این پرسش که چرا فیش‌ها منتشر نمی‌شود، گفت: من این فهرست را چهارشنبه هفته گذشته به معاون سازمان برنامه و بودجه دادم و عنوان کردم که شما که دم از کمبود اعتبار و درآمد می‌زنید جلوی این گونه ریخت و پاش‌های آنچنانی در شرکت‌های دولتی را بگیرید. اگر بودجه وجود دارد و مشکلی نداریم چرا به همه نمی‌دهیم؟ اگر نداریم چرا این حقوق‌های نجومی وجود دارد؟

وی ادامه داد: عدم انتشار عمومی فهرست نجومی بگیران در اختیار بنده به این دلیل است که فعلا شرکت‌های دولتی در ابهام قرار دارند که این فیش‌های نجومی متعلق به آن‌ها است یا خیر و همین باعث شده است که روزانه برخی شرکت‌ها با بنده تماس بگیرند و در مورد این فهرست بپرسند که متعلق به آن‌ها است یا خیر؟ این ابهام باعث شده است به نوعی شرکت‌های دولتی در حال افشای حقوق‌های پرداختی خود به مدیران باشند.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس اظهار داشت: کشوری که در شرایط خاص اقتصادی به سر می‌برد به کارگر بازنشسته پس از ۳۵ سال کار در ماه یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان پرداخت می‌شود چطور چنین حقوق‌های نجومی به برخی افراد پرداخت می‌شود.

وی در پاسخ به اینکه چه کاری می‌توان برای جلوگیری از پرداخت حقوق‌های نجومی کرد گفت: اول اینکه دولت باید برای جلوگیری از تکرار این موضوع، عزم خود را جزم کند و دوم اینکه نیاز است تا دیوان محاسبات اگر محدودیتی در رسیدگی به وضعیت شرکت‌های دولتی نسل دوم و سوم دارد به مجلس اعلام کند تا قانونی در این راستا تدوین گردد. این عضو کمیسیون برنامه و بودجه با تایید این موضوع که شرکت‌های دولتی حیات خلوت مدیران بازنشسته شده است، افزود: شرکت‌های دولتی وجود دارند که مدیران بازنشسته در آن مشغول به کار هستند.

نماینده مردم شاهین شهر در مورد بودجه در نظر گرفته شده برای همسان سازی حقوق‌ها گفت: بودجه در نظر گرفته شده کم است و ما بحث همسان سازی را مطرح کردیم، ولی وقتی به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع داده شد، موضوع متناسب سازی مطرح شد. همسان سازی به این معنا بود که حقوق‌ها نزدیک به آنچه شود که شاغلین دریافت می‌کنند، اما متناسب سازی به این معناست که حقوق‌ها ترمیم شود.

حاجی دلیگانی ادامه داد: مساله دیگر این که برای بازنشستگان تامین اجتماعی در این سال‌ها هیچ کاری نشده و ۶ هزار میلیارد تومانی که دولت تاکید دارد برای همسان سازی حقوق بازنشستگان در لایحه بودجه سال آینده دیده، مربوط به بازنشستگان لشکری و کشوری است و شامل حال بازنشستگان تامین اجتماعی نمی‌شود.

وی گفت: برای همسان سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی، صندوق تامین اجتماعی باید اقدام کند که این صندوق اعلام کرده است من از دولت ۱۸۰ هزار میلیارد تومان طلب دارم و به همین خاطر نمی‌توانم این موضوع همسان سازی را اجرا کنم.

شایان ذکر است در هشتم دی ماه سال جاری سید حمید پورمحمدی معاون سازمان برنامه و بودجه طی نامه‌ای به عادل آذر رئیس دیوان محاسبات، از وی خواست تا پرداخت حقوق ماهانه یک میلیارد تومان به حدود ۳۰ تن و همچنین ادعای حقوق ۴۱ میلیون تومانی به یک کارشناس ستادی در یکی از شرکت‌های دولتی را مورد بررسی قرار دهد.

منبع: تابناک
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت میوه در میادین تره بار امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های شرکت کیا در بازار ایران + جدول

قیمت مرغ، گوشت سفید و تخم مرغ در بازار + جدول

قیمت سکه و طلا امروز شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت انواع لپ تاپ مایکروسافت امروز + جدول

قیمت دلار و یورو امروز شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز یکشنبه ۳۱ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز یکشنبه ۳۱ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز یکشنبه ۳۱ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

۱۶ هواپیما که برای جنگ طراحی شدند، اما هرگز در میدان نبرد مورد استفاده قرار نگرفتند +عکس

اینفوگرافی/ آنچه از دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا می‌دانیم

عکس/ اعلام برنامه آینده مذاکرات ایران و آمریکا

عکس/ نشست مشترک سران قوا به میزبانی پزشکیان

عکس/ ثروتمندترین افراد در شش اقتصاد برتر دنیا

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/ تیپ اروپایی فوزیه در کنار دختر اول اش ۶۶ سال پیش با لباس عروسکی و کیف دستی

عکس/ مراسم عروسی رامین و تیلا ۵۴ سال پیش با لباس پفی و دسته گل عجیب

روایت سفیر ایران از پیام رهبری به پوتین و پاسخ رئیس‌جمهور روسیه

فیلم/ تیتراژ ابتدایی سریال وحشی با صدای شروین حاجی‌پور

۶ میلیون ایرانی مستأجرند؛ ۲ میلیون خانه خالی داریم

عکس/ واکنش سردار آزمون به اتمام سریال پایتخت

قیمت میوه در میادین تره بار + حدول

عکس/ چگونگی محاسبه تاثیر مثبت معدل در کنکور

قیمت خودرو‌های شرکت کیا + جدول

رم؛ روایت پیشروی محتاطانه در مذاکرات

عکس/ چهره متفاوت ملک سلمان ۳۹ سال پیش با لباس رسمی و سبیل قیطونی

آیا زمان کوچ مشاوران املاک به آگهی‌نامه‌های تخصصی فرا رسیده است؟

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

استفاده از پاپ آپ نمایشگاهی در کمپین‌های بازاریابی

عکس/ پوشش عجیب پنج زن شمالی ۱۰۴ سال پیش در کنار دریای خزر

عکس/ چهره خندان بهاره رهنما در کنار برادر شوهر سابقش با ژست صمیمی

فیلم/ تجمع کارکنان مترو علیه زاکانی

جزییات تازه درباره صدور حکم قطعی امیر تتلو

فیلم احساسی پژمان بازغی برای دخترش

سریال پایتخت ادامه دارد؟

عکس/ ظاهر متفاوت دو کودک ایرانی و غلام‌بچه آفریقایی‌شان با کفش مردانه در دوران قاجار

اعلام زمان شارژ سهمیه بنزین اردیبهشت ماه

عکس/ شکل و شمایل سعید کنگرانی ۵۴ سال پیش با لباس راحتی

عکس/ استوری احساسی نسرین مقانلو برای بازیگر معروف با متن خاص

جزئیات قتل فجیع دختر ۱۸ ساله به دست پدرش در پیاده رو+ عکس

وعده عجیب سرمربی استقلال پیش از دیدار با هوادار

عکس/ نمایی دلخراش از ستون‌های در هم شکسته تخت جمشید ۱۴۸ سال پیش

فیلم/ قاپیدن گوشی دختر جوان در روز روشن پایتخت

آینده مبهم رامین رضاییان در استقلال

فیلم/ نجات ۲۴ بز و میش وحشی از گودالی در بستک

اعلام ساعت مسابقه معوقه استقلال و هوادار

عکس/ گریم متفاوت و جذاب رویا میرعلمی

عکس/ ژست بامزه بهتاش و سالار معمولی در کنار هم

عکس/ مراسم عروسی محمدرضا شجریان ۶۳ سال پیش با پاپیون و مدل موی خاص

نفتالی بنت کیست؟ / از ارتش تا نخست‌وزیری

عکس/ نمایی خاص و بامزه از کارت پستال‌های دوران پهلوی اول

گزارش بورس امروز یکشنبه ۳۱ فروردین ۱۴۰۴

فیلم/ راهنمای کامل اعتراض به حذف یارانه نقدی ۱۴۰۴

عکس/ پیش‌بینی رشیدپور درباره اوضاع ایران در ۱۴۱۴

جولان پلیکان های مهاجر در تالاب‌های ایران

رقم عجیب واردات طلا به کشور

عکس/ چهره متفاوت هاشمی رفسنجانی ۲۸ سال پیش در حال طواف خانۀ خدا

سناریوهای ۴ گانه مذاکرات ایران و آمریکا

سرمربی آینده استقلال لو رفت

عکس/ تیپ گنگ سارا بهرامی و رویا جاویدنیا با عینک رنگی و کلاه کپ

تداوم ریزش قیمت طلا یک روز بعد از مذاکرات

انصراف شهاب حسینی از انتخابات خانه تئاتر

عکس/ نمایی دیده نشده از مسافران قطار ۱۰۰ سال پیش در ایستگاه راه آهن تهران و در دوران قاجار

عکس/ سقوط شدید قیمت دلار در بازار آزاد