تاریخ انتشار: ۱۳:۰۶ - ۰۲ بهمن ۱۳۹۸
در گفتگو با حمیدرضا میرمعینی بررسی شد؛

شاخص بورس به یک میلیون واحد می‌رسد؟/ بازارهای طلا، ارز و مسکن قادر به رقابت با بورس نیستند

بازار سرمایه طی یک سال گذشته پر بازده‌ترین بازار در اقتصاد کشور بوده است. دی، ماه پر تلاطم بورس بود که همزمان با افزایش تنش‌ها در مقطعی ریزش عجیبی را تجربه کرد اما با آرام شدن فضای سیاسی، به روند صعودی خود بازگشت. شاخص بورس توانست به ۴۰۰ هزار واحد برسد و نوید روز‌های بهتر را به سرمایه گذاران بدهد، روندی که گفته می‌شود با حمایت‌های دولت ادامه دار باشد.

بازار بورس

اقتصاد۲۴- کارشناسان معتقدند دولت در تلاش است تا با هدایت نقدینگی به سمت بازار سرمایه از تلاطم در سایر بازار‌ها جلوگیری کرده و همچنین با کنترل نرخ ارز تورم را کنترل کند، اتفاقی که به زعم برخی از تحلیلگران ممکن است تا شهریور ۹۹ شاخص به یک میلیون واحد برسد، یعنی افزایش ۱۵۰ درصدی. اما آیا می‌توان با قاطعیت گفت که این رشد واقع بینانه است؟

کنترل تورم و ابزار‌ها و زیرساخت‌های آن بحث مهمی است که می‌تواند مسئولان مربوطه را به چالش بکشاند. عده‌ای از تحلیلگران بر این باورند که حرکت نقدینگی‌های سرگردان به سمت بازار سرمایه می‌تواند تا حد زیادی از دلالی و سرگردانی نقدینگی مردم جلوگیری کرد. طبق گفته آنها، اگر بانک مرکزی بتواند سیاست‌هایی را به کار بگیرد تا نقدینگی را به سمت بازار سرمایه هدایت کند هم نقدینگی سرگردان جمع‌آوری شده و اقتصاد کشور را تهدید نمی‌کند و هم در پی تامین مالی مناسب بنگاه‌ها از طریق بازار سهام می‌توانیم شاهد بهبود وضعیت اقتصاد باشیم.


شاخص بورس به یک میلیون واحد خواهد رسید اگر...


در این زمینه حمیدرضا میرمعینی کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با اقتصاد ۲۴ گفت: رسیدن به شاخص یک میلیون واحدی در شهریور ۹۹ صرفاً با هدایت جریان نقدیندگی به سمت بازار سرمایه کمی سخت به نظر می‌رسد، مگر اینکه سایر عوامل مانند کاهش تنش‌های سیاسی و تحریم‌ها، حرکت نرخ ارز حداکثر تا ۱۵ هزار تومان و یا بحث افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی‌ها بتواند به افزایش ۱۵۰ درصدی شاخص بورس تا شهریور ماه 99 کمک کند.

وی افزود: در صورتی که تنش‌های سیاسی کاهش یابد و دروازه‌های سرمایه گذاری باز شود و به سمت کاهش محدودیت‌ها حرکت کنیم باز هم داده‌های اقتصادی عدد ۱۵ هزار تومان برای نرخ ارز را حمایت می‌کند.
 
میرمعینی با اشاره به حمایت‌های دولت از بازار سرمایه اظهار کرد: آنچه شواهد در حال حاضر نشان می‌دهد دولت به شدت از بازار سرمایه حمایت می‌کند و مسیردهی نقدینگی به سمت بازار سرمایه را در دستور کار خود قرار داده است.

این کارشناس اقتصادی ادامه داد: از جمله این حمایت‌ها می‌توان به اعطای تسهیلات و فروش اقساطی سهام، انجام معاملات آنلاین به تمام اشخاص حتی زیر دیپلم‌ها و جلوگیری از عرضه‌های سنگین توسط حقوقی‌های دولتی، اشاره کرد.

وی با بیان اینکه دولت بی رغبت نیست که بازار سرمایه رشد کند، افزود: دولت با این کار پول‌های خرد را به سمت بازار سرمایه هدایت می‌کند و بازار می‌تواند در صورت داشتن برنامه این پول‌ها را به سمت بازار اولیه و افزایش سرمایه شرکت‌ها و راه اندازی طرح‌ها هدایت کند و چرخه اقتصاد را با این امکان جدید به حرکت درآورد.
 
میرمعینی یادآور شد: از دیگر نکات مثبت حمایت دولت از بازار سرمایه این است که سایر بازار‌ها مانند ارز، طلا و مسکن و... مورد هجوم سفطه بازان قرار نخواهد گرفت.

بازار مسکن می‌تواند بورس را تحت تاثیر قرار دهد؟


وی در پاسخ به این سوال که آیا در صورت رونق بازارهای موازی نظیر مسکن و ارز، ممکن است نقدیندگی از بازار سرمایه خارج و به این بازارها سوق پیدا کند؟ گفت: در حالت عادی این اتفاق رخ نخواهد داد. عوامل اثرگذار در قیمت مسکن مشخص هستند. بازار مسکن در حال حاضر و در شرایط طبیعی به مرز اشباع رسیده است، مگر اینکه قیمت نهاده‌های تولید افزایش پیدا کند که آن بستگی به افزایش فشار تحریم‌ها و افزایش نرخ ارز و تورم دارد.

میرمعینی تصریح کرد: از سوی دیگر پول‌هایی که به سمت بازار سرمایه سرازیر می‌شود عمدتا پول‌های خرد هستند که حتی در صورت بیرون آمدن نمی‌توانند بازاری مانند مسکن را تکان دهند. ضمن اینکه بازار مسکن قابلیت نقد شوندگی پایین تری نسبت به بازار سرمایه دارد.

این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: بازار سرمایه قابلیت پذیرش پول‌های خیلی خرد را دارد و هر فرد با هر توان مالی می‌تواند وارد بازار شود که حمایت از آن می‌تواند یک عامل مهم در کنترل تورم ناشی از رشد نقدیندگی باشد.


آینده بازار سرمایه چگونه خواهد بود؟


میرمعینی در ادامه گفت: عرضه اولیه‌های جدید، افزایش سرمایه‌ها از محل آورده و افزایش سودآوری شرکت‌ها می‌توانند بهانه‌هایی برای رشد بازار سرمایه باشد.
 
وی با بیان اینکه روند بازار طی دو ماه اخیر بسیار منطقی‌تر از گذشته شده است، افزود: نقدیندگی عمدتا به سمت سهام ارزنده و دارای بنیاد قوی رفته است. ریسک بالای شرکت‌های کوچک و یا بازار پایه سبب شده تا سهامداران در سهم‌های بنیادی سرمایه گذاری بیشتری داشته باشند چرا که برخی از شرکت‌های غیربنیادی بالاتر از ارزش ذاتی‌شان در حال معامله هستند و اکثر مشاوران و تحلیلگرانی که به تازه وارد‌ها آموزش می‌دهند، به سهامداران در خصوص پر ریسک بودن برخی از این شرکت‌ها هشدار‌های لازم را می‌دهند. از سوی دیگر سهم‌های بنیادی هم بر روی شاخص و هم بر روی اقتصاد اثر مثبت بیشتری دارند و سرمایه گذاری در این سهم‌ها معنادارتر است.
 
میرمعینی یادآور شد: در نهایت باید گفت دستیابی به عدد‌های بالا در شاخص بورس اگر تنش‌های سیاسی بیشتر از این نشود و با توجه به ورود شرکت‌های جدید به بورس، خیلی دور از ذهن نخواهد بود.
 
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت All-in-One اپل امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۹ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۱۰ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۹ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ استقلال در دربی تهران با لباس جدید

عکس/ سفر مسعود پزشکیان به جنوب غرب تهران

اینفوگرافی/ برنده پرسپولیس است یا استقلال؟

عکس/ توپ فینال جام جهانی فوتبال ۱۹۳۰ در موزه فیفا

عکس/ شباهت باورنکردنی سیروان خسروی به مادرش

عکس/ لحظه آزادی اسرای فلسطینی

عکس/ استایل خاص فردین و ناصر ملک مطیعی ۴۳ سال پیش با لباس‌های برند

عکس/ جولان اتوبوس‌های دو طبقه ۵۱ سال پیش در میدان فردوسی تهران

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

آیا سرطان دهان کشنده است؟

عکس/ لاله مرزبان و شهاب حسینی در حاشیه یک سریال

رقابت جذاب والیبال برفی دختران در دیزین

آیا وام ودیعه مسکن در سال آینده افزایش می‌یابد؟

پیش‌بینی بازار خودرو در هفته دوم اسفند ۱۴۰۳

بازار فرش ایران در اختیار قاچاقچیان افغانستانی

عکس/ پرتاب ساعت مچی به سوی رامین رضاییان در دربی ۱۰۵

قیمت جدید کالا‌های اساسی اعلام شد+ جدول

عکس/ خشکبار شاهرضا ۶۰ سال پیش در خیابان شاهرضا سابق و انقلاب فعلی

ماجرای سرقت گردبند ۱۰۰میلیونی در پیروزی چه بود؟

اظهارات جدید عارف درباره قطعی برق

تصویری قدیمی از فریدون جیرانی

رکورد فوق العاده گلزن پرسپولیس در دربی

عکس/ آیین نوروز خوانی در گرگان

فیلم/ انفجار بمب حین اقامه نماز جمعه در پاکستان

عکس/ الناز شاکردوست در کنار جانی دپ ۱۰ سال پیش

عکس/ استایل جنجالی هنگامه قاضیانی

اظهارات تازه وزیر خارجه ترکیه علیه ایران

فیلم/ خبر خوش وزیر رفاه برای مددجویان و معلولان

فیلم/ فحاشی رکیک سعید قاسمی در هیئت اهل بیت

طائب: پول فروش نفت به حساب خودمان واریز می‌شود

پیش‌بینی همتی از وضعیت اقتصاد ایران در ماه‌های آینده

حمله قایق‌های جنگی اسرائیل به سواحل غزه

اینفوگرافی/ شلوغ‌ترین مسیر‌های مهاجرتی دنیا کجاست؟

خبر خوش وزیر کار درباره افزایش حقوق کارگران

آیا تاسیان واقعا سریال خوبی است؟

آبله میمونی همچنان در وضعیت اضطرار

اظهارات تازه پزشکیان درباره افزایش اختیارات استانداران

رکورد استقلال در دربی‌ها شکسته شد

عکس/ نمایی دیدنی از حرم امام رضا ۱۳۰ سال پیش و دوره قاجار

افزایش یارانه نان و دارو برای سال ۱۴۰۴

اعلام قیمت جدید زولبیا و بامیه در ماه رمضان

فیلم/ اژه‌ای: کسی که خطا کرده را با کسی که مرتکب فساد شده باید فرق گذاشت

عکس/ ساعت میلیاردی محمدرضا گلزار خبر ساز شد

عکس/ ایران رتبه پنجم جدیدترین رنکینگ لیگ‌ فوتبال آسیا

عکس/ سرویس و نگهداری لامبورگینی چقدر هزینه دارد؟

سقوط قیمت بیت کوین به کمتر از ۸۰ هزار دلار

زلنسکی وارد واشنگتن شد

قیمت رهن و اجاره آپارتمان در جنوب تهران + جدول

قیمت طلای جهانی کاهش یافت

روزگار سخت سیستان؛ بلای ویرانگری که گرد و غبار و خشکسالی بر سر یک استان آورد

هشدار یک اقتصاددان نسبت به وقوع ابرتورم در ایران

عکس/ لباس زنان در تشریفات دربار پهلوی ۵۰ سال پیش

شکست طرح مالیات بر خانه های خالی که پزشکیان هم به آن کنایه زد/ دولت به جای مالیات ستانی به دنبال کاهش تورم در نهاده‌های ساختمانی باشد

ماجرای واریز یارانه معیشتی ۳ میلیونی ماه رمضان چیست؟

چه تعداد خودرو امسال توسط خودروسازان تولید شد؟

قیمت پژوپارس ریخت+ جدول

تهرانی‌ها تابستان منتظر کم‌آبی باشند

عکس/ تئاتر دهقان ۵۴ سال پیش ابتدای خیابان لاله‌زار

ترامپ تحریم های علیه روسیه را تمدید کرد