تاریخ انتشار: ۱۳:۰۸ - ۰۸ بهمن ۱۳۹۸
اقتصاد ۲۴ گزارش می‌دهد؛

خط خوردگان بسته حمایت معیشتی دولت چه می‌گویند؟/ صدای آشنای ناکارآمدی سیستم آماری کشور

هنوز با وجود واریز دو مرحله کمک معیشتی دولت که از زمان افزایش قیمت بنزین به متقاضیان پرداخت می‌شود، اما هنوز صدای اعتراض افرادی که مشمول دریافت این بسته نشده‌اند شنیده می‌شود، صدایی که به نظر می‌رسد بخشی از آنها درست بوده و باید مورد تامل جدی مسئولان امر قرار گیرد. این صداها صداهای آشنایی است که گویی هیچگاه به پایان نمی‌رسد و بخشی از آن محصول ناکارآمدی سیستم آماری کشور است که هنوز نتوانسته به درستی ضمن احصای اموال و دارایی‌ها، قشر مرفه را از نامرفه جامعه تمیز دهد.
خط خوردگان بسته حمایت معیشتی دولت
 
پانید فاضلیان، اقتصاد۲۴- در ایامی که گذشت خیلی از خانواده‌ها، دغدغه برخورداری از بسته حمایت معیشتی دولت را داشتند؛ بسته حمایتی که بعد از گران شدن بنزین، برای ۶۰ میلیون ایرانی هدف گذاری شد.
 
در کنار دو نوبت واریز نقدی این بسته حمایتی و بررسی درخواست شمار دیگری از متقاضیان تازه ثبت نام شده، حالا دو هفته‌ای می‌شود که دولت حاضر شده تا پاسخگویِ متقاضیانی باشد که با درخواست آن‌ها برای دریافت بسته معیشتی موافقت نشده است.
 
پایگاه اینترنتی https://hemayat.mcls.gov.ir که در آغاز به نامنویسی از خانوار‌های متقاضی دریافت بسته معیشتی اختصاص یافته بود، این روز‌ها به محل مراجعه حذف شدگان بسته حمایتی دولت تبدیل شده است؛ از دهه سوم ماه گذشته تاکنون در این پایگاه هم دلیل تعلق نگرفتن بسته معیشتی مشخص است و هم معترضان امکان تجدیدنظر دارند.
 
گزارش ذیل براساس نظرات آن گروه از کاربران فضای مجازی است که ظاهرا این روز‌ها در گروه خط خوردگان فهرست متقاضیان بسته معیشتی دولت قرار دارند؛ از قرار معلوم آن‌ها پس از اطلاع از این اتفاق به شماری از سایت‌های خبری از جمله اقتصاد ۲۴ مراجعه کرده و در ذیل خبرهایی با مضمون  «امکان مشاهده علت عدم تعلق بسته معیشتی فراهم شد» واکنش خود را در قالب نظرات مکتوب ثبت کرده اند.
 

علت محرومیت؛ داشتن خودروی تندر

 
براین اساس «محمد» یکی از آن‌هایی است که بعد از نام نویسی برای دریافت بسته معیشتی از دولت پاسخ «نه» شنیده است؛ واکنش او که در بخش نظرات یکی از خبرگزاری‌های معتبر داخلی ثبت شده، به شرح ذیل است:
 
«با سلام  و خسته نباشید. من یک کارگر هستم. به من بسته ندادن، اعتراض دادم، گفتن به خاطر خودروی تندر به شما تعلق نمی گیرد. ناخواسته گزینه بازبینی و زدم حالا میخوان یارانه ام هم قطع کنن. از اقای میرزایی عاجزانه تقاضا دارم گزینه لغو بازبینی تو سایت بزنن که لااقل ما قشر کارگر یارانه مون قطع نشه».
 

نیمی از یک خانوار چهار نفره خط خوردند

 
در همین خبرگزاری تنها به فاصله چند نظر از واکنشِ «محمد»، شخص به نام «هدی» از اتفاق عجیبی خبر داده است که به تشخیص مسئولان دولتی برای خانواده چهار نفره او رخ داده است؛ نیمی از اعضا مشمول بسته هستند و نیمی دیگر خیر:
 
«ما یک خانواده ۴ نفره ایم، ولی فقط اسم شوهرم و پسر کوچکم جزء خانوار قرار گرفته و من و پسر دیگه ام جزء خانوار محسوب نشدیم. موندیم این اطلاعات ناقص رو از کجا آوردن».
 

یارانه پول پوشک بچه هم نمیشه؛ مسئولان منصف باشین

 
در ادامه همین واکنش‌ها، کاربر دیگری به نام «علی» حضور دارد که ظاهرا با وجود مشکلات اقتصادی، خانوار او از دریافت بسته معیشتی محروم شده اند؛ او نیز نظرات خود را چنین ثبت کرده است:
 
«با سلام ما سهام عدالت نداریم. یارانه مونم که با این مخارج، کفاف یه هفته شیر خشک و یه بسته پوشک برای بچه م میشه ... بقیه مخارج پای خودمونه ... با وضعیت گرونی مستاجر ... دیگه ما چ رفاهی داریم ک بسته معیشت هم بهمون تعلق نمیگیره با شغل کارگری ... تو رو خدا انصاف داشته باشد ... حق و ناحق نکنید.»
 

به نام پدرم مرا خط زنند

 
در میان واکنش‌های ثبت شده، «سید اسماعیل شفیع نژاد» از معدود کاربرانی است که حاضر شده همه او را با نام و نام خانوادگی اش بشناسند. ظاهرا داستان «نه» شنیدن او از ستاد شناسایی مشمولان کمک حمایتی معیشتی به درآمد استیجاری پدرش مربوط می‌شود:
 
«با سلام مبلغ اجاره مغازه پدر پیرم به حساب من واریز میشه و برای ان‌ها هزینه می‌کنم، جز درامد من نیست چگونه می‌توانم اعتراض کنم».
 

کسی هست بگوید «چرا؟»

 
نظر ثبت شده از طرف فرد خط خورده دیگری که خود را «هابل» معرفی کرده نیز می‌تواند حرف بیشتر کسانی باشد که از سوی دولت واجد دریافت این بسته معیشتی نشده اند و می‌خواهند چرایی آن را بدانند؛ او نوشته است:
 
«سلام من دو بار اعتراض کردم که چرا جزو معشیتی نیستم اما جواب ندادین بی زحمت بهم خبربدین ممنون ا ززحمات شما».
 

عضو صندوق بودیم برای همین خط خوردیم

 
«فریده جانی» میز از معدود خوانندگان است که حاضر به ثبت کامل مشخصاتش شده است؛ خانوار او با وجود داشتن درآمد پایین، مشمول دریافت کمک هزینه معیشتی نشده است که داستانش در نوع خود شنیدنی است:
 
«سلام همسر من زیر ۳ میلیون درامدش. به خاطر صندق قرعه کشی که ماهانه انجام میدم. معشیتی به ما تعلق نگرفته. پول تو حساب هر ماه برای یک نفر»


جانباز ۷۰ درصدی هم خط خورد

 
درلابه لای واکنش ثبت شده، ظاهرا «سید ابراهیم حسینی» یکی از کهنه سربازان جنگ تحمیلی است؛ با وجود داشتن مشکلات جسمی و معیشتی از دریافت این بسته معیشتی محروم شده است؛ دیدگاه این جانباز جنگ تحمیلی که در پای صفحات یکی دیگر از رسانه‌های اینترنتی به ثبت رسیده به شرح ذیل است:
 
«معیشت به من تعلق نگرفته شما فقط درامد را درنظرگرفتید، اما من جانباز ۷۰ درصدجنگ هستم فقط ماهانه ۳ میلیون تومان پول پرستار میدم کلی قسط و بدبختی به کنار. خواهشمندم درست رسیدگی کنید. من ۳ تا دانشجو دارم
راهی هم هموار کنید که مردم بتونن توضیح بدن درباره درامدوهزینه و اقساط و بدبختی که دارن توضیح درست بدن بعدا برسی کنید. خواهشمندم درست برسی کنید من جانباز ۷۰درصدم بیشتر درامدم حق پرستار و قسط و غیره میشه ممنون از زحمات شما».
 

خط خوردیم، چون ماشین «به نام» نشده بود

 
در دنباله ثبت چنین واکنش هایی، ظاهرا افرادی پیدا شده اند که ترجیح داده اند تا نظرشان به صورت ناشناس در پای یکی دیگر از سایت‌های خبری فارسی زبان ثبت و منتشر بشود؛ از قرار معلوم نویسنده ناشناس یکی از این پیام‌ها علت محرومیت خانواده خود را واگذاری وکالتی سند یک خودرو معرفی کرده است؛ او نوشته است:
 
«سلام ماشینی که فروش رفته سندش هنوز بنام ما هست بخاطرش به ما بسته معیشتی ندادن ایا این انصافه».
 

اگر ۹ میلیون درآمد داشتم....

 
همچنین کاربر ناشناس دیگری که ظاهرا از شنیدن خبر محرومیت خانوار خود به شدت ناراحت و عصبانی شده است؛ به مسئولان یادآور شده که اگر شرایط مالی اجازه می‌داد هرگز برای دریافت این بسته نامنویسی نمی‌کرد، او نوشته است:
 
«این بررسی برا عمه تون خوبه. درآمد من و زدید ماهی ۹ میلیون اگه واقعا اینقدر درآمد داشتم مگه دلم درد می‌کرد بیام ثبت نام کنم».
 

مستحق هستم، اما از اعتراض می‌ترسم

 
در دنباله این واکنش، کاربر دیگری به صورت ناشناس از ترس خود برای ثبت درخواست اعتراض نوشته است:
 
«من که مستحق هستم تعلق نگرفت. گفتن اگر اعتراض کنی یارانت قطع میشه مگر من پولی دارم کارتم دست پسرم هست . مستمری بگیر زیر ۲ میلیون هستم شما به کسی کمک کنید که کار خدا پسند باشه عیبی نداره».
 

پدر بازنشسته‌ای که محروم شد

 
همچنین نویسنده ناشناس دیگری که ظاهرا دولت اعضای خانواده او را واجد شرایط استفاده از بسته معیشتی تشخیص نداده اند؛ درآمد پایین پدرش را اینطور متذکر شده است:
 
«پدر من بازنشسته تامین اجتماعی است و حقوقش ۱۶۰۰ می‌باشد و خونه و ماشین و املاک هم نداره چطور بهش تعلق نگرفته».
 

آخه چطور حساب کردین!

 
در ادامه سایت‌های خبری که در روز‌های گذشته به محلی برای ثبت نظر متقاضیان خط خورده بسته معیشتی دولت تبدیل شده اند، فردی به نام «مرتضی بصائری» وجود دارد، او ضمن ارائه فهرستی از دارایی‌های خود و همسرش مدعی شده مسئولان دولتی به دلیل بالا بودن گردش مالی حساب بانکی، آن‌ها را از دریافت بسته معیتشی محروم کرده اند:
 
«سلام. بر چه مبنایی این بسته به من تعلق نگرفت. پراید ۸۶ و مسکن مهری که هر دو بنام همسرم هست و بدلیل اینکه من فقط حقوق اداره کاری دریافت میکنم دلیل عدم پرداخت هست؟ واقعا عادلانه حساب کردید! ضمنا میانگین برداشت من در ابان ۲۵ ملیون تومن زده شده من اگر ماهی ۲۵ ملیون درامد داشتم که حالا تو فضا بودم. لطفا بازبینی کنید».
 

پول خیریه را به پای من نوشتند و حذف شدیم

 
به پیوست این واکنش، واکنش دیگری به نام «آیت اللـه شجاعت سوق» ثبت شده که از مال دنیا خانه‌ای شخصی و درآمد مکفی ندارد، اما ظاهرا به دلیل فعالیت‌هایی که در امور خیریه دارد، مسئولان او و خانواده اش را واجد دریافت بسته معیشتی ندانسته اند؛ او نوشته است:
 
«به نام خدا اینجانب فرهنگی بازنشسته هستم که فاقد منزل مسکونی هستم. دریافتی ماهانه حقوق ۱۵۰۰۰۰۰ هزار تومان است. در منزل دارای سه فرزند و یک زن هستم هیچگونه درآمد دیگری ندارم. اگر گردش کار حسابم را توجه کرده باشید من هیات امنا مسجدی هستم که الان سه سال است توسط خیرین پولی واریز و در دو طبقه مراحل پایانی خود را طی می‌کند. گردش کار مختص خرید‌های مسجد است والا من هیچی از خود ندارم. می‌توانید تحقیق کنید».


فقط پسرم را استخدام کنید

 
گلایه ثبت شده در این سایت اینترنتی به شخص به نام «ناصر وکیلی» تعلق دارد که ظاهرا امورات او و فرزندان بیکارش از محل مستمری بازنشستگی تامین می‌شود، اما در نهایت دولت تشخیص داده است که نباید این بسته معیشتی به آن‌ها تعلق بگیرد؛ در پیام منسوب به او آمده است:
 
«سلام. بنده بازنشسته آموزش و پرورش هستم. دریافتی حقوقم را نگاه کنید (کمتر از دو میلیون) میگیرم. دو پسر بیکار دارم. پسرم را استخدام کنید هیچی نمی‌خام. ممنون»
 
 

وضعیتمان را می‌بینی آقای «نوبخت»؟

 
ظاهرا واکنش بعدی به زنانی مربوط می‌شود که چون عضوِ صندوق قرعه کشی روستای محل زندگی خود هستند، نگران محرومیت از یارانه معیشتی هستند؛ یکی از این خانم‌ها با مخاطب قرار دادن رئیس سازمان برنامه و بودجه نوشته است:
 
«ما خانمای روستا صندوق قرعه کشی داریم پول واریز میکردن به حساب من تکلیف ما چیه؟ اطلاع بدین و موضوع رو یه جایی بنویسید آقای نوبخت ببینه»

 

یارانه که نمی‌گیرم، در نام نویسی هم موفق نشدم

 
شخص دیگری که خود را «نادیه علوی پور» معرفی کرده است در ادامه نظرات ثبت شده در این سایت اینترنتی مدعی است که با وجود نداشتن درآمد کافی تاکنون نه یارانه نقدی دریافت کرده و نه توانسته برای دریافت بسته معیشتی نامنویسی کن، او نوشته است:
 
«با سلام و خسته نباشید. والا بنده از همان سال اولی ک یارانه پرداخت شد چیزی دریافت نکردم الانم ک این بسته معیشتی اومد اینم همین طور. چندین بارهم ثبت نام کردم اما تاکنون هیچگونه جوابی دریافت نکردم من یک زن بی سرپرست تنها با درامد ۵۳۰ هزارتومان حقم نیست این یارانه وبسته معیشتی رو دریافت نکنم. خداروخوش میاد کسی ک همجور داره بهش تعلق بگیره و منه خدازده باید فقط تماشا کنم؟ توراخدا تورادین و ایمانتون ب این اعتراضم یک نگاهی بندازید من ن خونه ن ماشین ن حساب بانکی دارم. خداروشکرهیچکدامشوندارم»
 

یارانه ای که به کارگر شهرداری هم نرسید!

 
در همین چارچوب، کاربر دیگری به نام «ایرانی» وجود دارد که ظاهرا همسرش با درآمدی پایین در استخدام شهرداری است؛ او که شدیدا نسبت به شرایط تبعیض آمیز اقتصادی موجود معترض است اینطور واکنش نشان داده است:
 
«همه چیو گرون کردین یارانه بنزین و به اونا دادین که وضع مالیشون خوبه و خونه ماشین دارن شوهر من یه کارگر شهرداریه با ۱۷۰۰ حقوق بهش تعلق نگرفت..»
 
 
نظرات منتشر شده‌ای که در این گزارش بازنشر نشده اند معلوم نیست متعلق به چه کسانی هستند، فارغ از اینکه آن‌ها به صورت ناشناس ثبت شده اند و یا در پای آن‌ها نام و نام خانوادگی چه کسانی وجود دارد می توان هم در اصالتشان تردید کرد و هم واقعی بودن آن‌ها را پذیرفت؛ در این میان، اما واکنش حذف شدگان از فهرست متقاضیان دریافت بسته معیشتی دولت تنها به نظرات منتشر شده در پای چند سایت اینترنتی محدود نمی‌شود؛ غیر از نظراتی که به هر دلیل امکان انتشارشان میسر نشده است می‌توان ردی از این واکنش‌ها را در شبکه‌های اجتماعی و پیام رسان‌های مختلف یافت؛ علاوه بر این کافی است که روز‌ها در گذر از کوی و خیابان‌های شهر گوش‌ها را تیز‌تر و چشم‌ها را بازتر کرد تا از عمق این نارضایتی بیشتر مطلع شد.
 
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

قیمت سکه و طلا امروز دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز سه‌شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت پسته، تخمه، آجیل و خشکبار + جدول

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت ساعت اپل، سامسونگ و شیائومی امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت دلار و یورو امروز دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

عکس/ذوق بهاره افشاری برای زوج محبوب این روز‌ها

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت انواع زعفران + جدول

قیمت تبلت اپل امروز + جدول

حقابهٔ ایران از افغانستان به «شوره‌زار» رفت؛ طالبان بند کمال‌خان را اصلاح نکرد

قیمت سکه پارسیان امروز دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های میتسوبیشی اوتلندر، لنسر و میراژ در بازار امروز + جدول

قیمت خودرو‌های فولکس واگن در بازار ایران امروز + جدول

پرفروش‌ترین فیلم‌های تاریخ سینمای جهان

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

استوری بانک شهر بعد از خرید پرسپولیس+ عکس

دومین جلسه رسیدگی به اتهامات امیر تتلو

دومین جلسه دادگاه امیرتتلو برگزار شد

قانون واردات خودرو گردن گیر ندارد!

ماجرای علی هیبتی بوکسور ایرانی چیست؟ + فیلم

استایل جذاب گلاره عباسی با لباس بندری+ عکس

تغییر چهره کامران نجف‌زاده قبل و بعد از آمریکا؛ از عمل بینی تا کاشت مو! + عکس

عکس/ تیپ کراواتی الیکا عبدالرزاقی در سفر خارج

فیلم/جمعیت عظیم افغان‌ها و نصب پرچم افغانستان در ایران!

عکس/ سلفی آسانسوری نجمه جودکی با لباس مهمانی

ورژن ایرانی بلایند دیت چیست؟

عباس عبدی: گروه سوم اصولگرایان دروغگو، بی‌شخصیت و هتاک هستند

همه‌چیز درباره مالیات بر ارزش افزوده ۱۴۰۳

پست جدید میلاد کی مرام با تم جشن تولد + فیلم

سقف برداشت از حساب‌های بانکی تغییر کرد؟

گزارش بورس امروز سه شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳

پیش‌بینی اکثر تحلیل‌گران از قیمت طلا و سکه کاهشی است

سردار رادان: طرح نور با قوت ادامه دارد

واکنش عجیب روزنامه دولت به ایران خودرو!

فیلم/ ماشین لوکسی که هادی چوپان سوار می شود

چرا بغل کردن مادر رئیس جمهور ونزوئلا محرومیت نداشت، کاپیتان استقلال داشت؟

فیلم/ با طراح ایرانی شرکت ب ام و آشنا شوید

فیلم/ وقوع سیل بزرگ در چین

بودجه ستاد امر به معروف در سال ۱۴۰۲ چقدر بود؟

تداوم روند اصلاحی قیمت در بازار دلار

عرضه ۱۵۰۰ کیلو زعفران در بورس کالا

پشت پرده ماجرای دختر متروی تجریش و گشت ارشاد+ فیلم

فیلم/توضیحات سخنگوی دولت درباره افزایش تعطیلات آخر هفته

کمبود بیش از ۱۰۰ هزار پرستار در کشور

تداوم کاهش نرخ تورم سالانه در فروردین ماه

فیلم/ جنبش دانشجویان سیدنی در اعتراض به نسل کشی غزه

ادعای عجیب معاون رئیسی درباره شیرخوارگاه‌ها و زنان سرپرست خانوار!

فیلم/مردم ایران چقدر پول صدقه می‌دهند؟

پشت پرده عجیب آگهی‌های فروش مسکن ارزان

اینفوگرافی/ نظر مردم درباره تعطیلی پنجشنبه

خبر جدید درباره همسان‌سازی حقوق بازنشستگان

استایل مجلسی هلیا امامی بازیگر شب‌های مافیا + عکس

تکلیف حقوق کارگران در صورت تعطیلی پنجشنبه چیست؟

مالک جدید استقلال شاخ مجازی شد+ عکس

شکایت پلیس فراجا از دروازه بان استقلال

قیمت خرید مسکن در امامزاده حسن و منطقه ۱۷ تهران + جدول

حمایت ویژه اژه‌ای از طرح حجاب فراجا

فیلم/ واکنش وزیر صمت به افزایش قیمت پژو پارس

بخش املاک دیوار و شیپور مسدود می‌شود؟

قیمت رهن مسکن در آذری و حوالی + جدول

فیلم/ صحبت‌های قالیباف درباره تأخیر بانک مرکزی در تأمین ارز دارو

پاسخ همایون اسعدیان به مدیر عامل نماوا+ فیلم

سارا و نیکای پایتخت به ایران بازمی‌گردند؟

خانه‌های ۲ تا ۳ میلیاردتومانی پایتخت کجا هستند؟ + جدول

اعلام جزئیات بیماری ترانه علیدوستی