اقتصاد۲۴- فشار خون نیرویی است که توسط جریان خون به دیواره رگها وارد میشود تا خون در سراسر رگها و بدن جریان یابد. اگر این نیرو افزایش پیدا کند و در طول زمان ثابت باقی بماند، بدن با مشکلات زیادی روبرو میشود.
مطالعات نشان میدهد کاهش سدیم مهمترین روش در کاهش فشار خون است و از طرفی مواد غذایی حاوی پتاسیم در کاهش فشار خون نقش مهمی دارند. موز، لوبیا، آووکادو، اسفناج، آلو، ماهی، سویا، آب هویج، کدو حلوایی، شیر، آب پرتقال و سیب زمینی سرشار از پتاسیم هستند.
در ادامه به چند عامل افزایش دهنده فشار خون اشاره شده است:
– غذاهای کنسروی، آماده و فرآوری شده
این غذاها حاوی مقادیر قابل ملاحظهای نمک، مواد نگهدارنده و ادویه هستند و سبب افزیش فشار خون میشوند. نمک این غذاها بیش از حد مجاز است.
– انواع شیرینی و کیک
کیک و شیرینی منبع شکر و چربیهای اشباع است که علاوه بر افزایش وزن، یکی از مهمترین دلایل افزایش فشار خون محسوب میشود.
– رب و سس گوجه فرنگی کنسرو شده
رب و سس گوجه فرنگی کنسروشده حاوی مقادیر بالای نمک است و استفاده از آن برای بیماران مبتلا به فشار خون به هیچ وجه توصیه نمیشود.
– مشروبات الکلی
مشروبات الکلی یکی از مهمترین دلایل افزایش فشار خون و صدمه به سیستم قلب و عروق است.
– لبنیات پرچرب
– غذاهای چرب
– شور و ترشیهای پرنمک
– گوشت قرمز
در ادامه توصیه شدههایی نیز برای کاهش فشار خون ارایه شده است:
– میزان نمک در وعدههای غذایی را کاهش دهید
– وزن خود را کاهش دهید
– به طور مرتب ورزش کنید
– از مواد معدنی مفید مانند پتاسیم، کلسیم و منیزیم بیشتر استفاده کنید
سیب زمینی، موز، سبزیجات سبز پر رنگ، بادام، گوجه فرنگی، انواع کلم و قارچ حاوی این مواد معدنی مفید هستند
– از مصرف دخانیات اجتناب کنید
– در معرض دود سیگار قرار نگیرید
– از استرس و تنش دوری کنید
– روزانه حداقل هشت لیوان آب بنوشید
– فشار خون خود را به صورت روزانه بررسی کنید
– مصرف کافئین را به حداقل کاهش دهید
– از غذاهای گیاهی استفاده کنید
– شکلات تیره و کم شیرین بخورید
– خواب کافی داشته باشد