تاریخ انتشار: ۰۹:۳۶ - ۲۶ بهمن ۱۳۹۸

ظریف: جعبه سیاه هواپیمای اوکراینی را به دولت‌های خارجی تحویل نمی‌دهیم

وزیر امور خارجه کشورمان در گفت‌وگویی اختصاصی، مواضع کشورمان را درباره رخ‌داد‌های اخیر پیرامون ایران از جمله به شهادت رسیدن سردار سلیمانی توسط آمریکا و حادثه هواپیمای اوکراینی در ایران تشریح کرد.
جعبه سیاه هواپیمای اوکراینی
 
اقتصاد ۲۴- به نقل از شبکه ان. بی. سی، محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان در گفتگو با این شبکه درباره حادثه مورد هدف قرار گرفتن غیرعمد هواپیمای اوکراینی در ایران گفت: من ظهر جمعه چند ساعت پیش از این که [علت سقوط از جانب ایران]اعلام شود، مطلع شدم. پیش از آن به من اطلاع داده شده بود که یک ایراد فنی بوده است. فرماندهی نظامی ما احتمالا زمانی مابین صبح چهارشنبه چند ساعت پس از ساقط شدن آن و غروب پنج‌شنبه به این موضوع پی برد و سپس ارزیابی‌هایی درباره این که کی، چگونه و چرا سقوط کرده و چه مشکلی پیش آمده است انجام داد. آن‌ها می‌بایست تحقیق می‌کردند. این تحقیق ادامه دارد. ما همه پاسخ‌ها را نمی‌دانیم؛ هنوز نمی‌دانیم که چرا فردی که پشت سامانه دفاع هوایی بود، فکر کرده است که یک هواپیما نزدیک می‌شود. او قویا این فکر را می‌کرده است، چرا که اکنون در بازداشت بوده و بازجویی می‎شود و این چیزی است که می‌گوید. چیز‌های نامعلوم زیادی وجود دارد و به همین خاطر است که ما بیشتر از هر کسی دیگر خواهان این هستیم که محتوای جعبه سیاه را بدانیم.

ظریف در این باره تایید کرد که ایران قادر به بارگذاری اطلاعات جعبه‌های سیاه هواپیمای اوکراینی نیست و با [این وجود]، تهران جعبه سیاه را به دولت‌های خارجی تحویل نخواهد داد و ضمن دفاع از این تصمیم ایران، این حادثه را یک مصیبت خواند و اشاره کرد که بسیاری از ۱۷۶ نفر جان باختگان این حادثه، پاسپورت‌های ایرانی و خانواده و بستگانی در ایران داشتند.

وزیر امور خارجه کشورمان اظهار کرد که طبق قانون هوانوردی بین‌المللی، ایران حق این را داشت که هدایت تحقیق درباره ساقط شدن هواپیما را بر عهده بگیرد، اما ایران به نرم‌افزار‌ها و تجهیزات به خصوصی از آمریکا یا دیگر کشور‌های غربی احتیاج دارد تا بتواند اطلاعات درون جعبه سیاه را رمز گشایی کند.

رئیس دستگاه دیپلماسی ایران گفت: ما درخواست کمک کردیم، چرا آمریکا به ما کمک نکرده است؟ این یک مسئله بشر دوستانه است. چرا به ما نرم‌افزار ندادند؟ چرا تجهیزات لازم را به ما ندادند؟

او در پاسخ به این سوال که آیا هم‌اکنون کسی در حال تلاش برای رمزگشایی آن نیست، گفت: نه. ما بدون حضور تمامی طرف‌های درگیر در این مسئله، به جعبه‌های سیاه دست نخواهیم زد.

ظریف در بخش دیگری از این گفتگو که به افزایش تنش میان آمریکا و ایران پس از اقدام دولت آمریکا در به شهادت رساندن سردار قاسم سلیمانی اختصاص داشت، گفت که روابط از ماه ژانویه پر تنش مانده است و دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا را مقصر در پیش گرفتن سیاستی نابخردانه در برابر ایران دانست.

او در این باره تشریح کرد: جای تاسف دارد که آمریکا، بر اساس اطلاعات غلط، نادانی و تکبر، روندی را در پیش گرفت که منطقه را بسیار به آخرین حد [تنش‌ها]نزدیک کرده است. ما بسیار به جنگ نزدیک بودیم.

وزیر امور خارجه کشورمان درباره خطر جنگی ناخواسته، توضیح داد: آمریکا در محلی اشتباه و در زمانی اشتباه ضربه وارد کرد و این‌ها عواقبش هستند؛ نه ما و نه آمریکا نمی‌توانیم عواقب را کنترل کنیم. منظورم این است که افراد مسئول عواقب تصمیم‌هایشان هستند و من فکر می‌کنم کسانی که دست به این کار زدند، باید عقب بکشند.

او درباره حمله انتقام‌جویانه سپاه پاسداران ایران که پس از شهادت سردار سلیمانی انجام شد و طی آن پایگاه نظامی آمریکا در عین‌الاسد عراق موشک‌باران شد، اظهار کرد که این حمله دربرگیرنده یک پیام بود.

رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان در این باره توضیح داد: ما می‌خواستیم به آمریکا نشان بدهیم که نمی‌توانند در برابر ایران قلدری کنند. کنش‌ها در مقابل ایران، واکنشی خواهند داشت، اما قصد [این حمله]کشتن کسی نبود. هدف مخابره یک پیام بود، پیامی بسیار صریح بر h‌ی آمریکا که اگر ایرانی‌ها را بکشند، ما هم تلافی خواهیم کرد.

ظریف این ادعای دولت‌های غربی و عربی را که ایران بر شبه نظامیان شیعه در عراق یا شبه‌نظامیان حزب‌الله در لبنان کنترل دارد، رد کرد و گفت که سردار شهید سلیمانی پیش از شهادتش سعی داشت تنش‌ها را کاهش داده و شبه‌نظامیان در عراق را متقاعد کند که اقدامی نظامی انجام ندهند.

او افزود: سلیمانی مانع از مشارکت افراد در عملیات‌های نظامی واق u‌ی علیه هر کسی می‌شد. این کار او بود. چیزی که سعی داشت انجامش دهد، کنترل این وضعیت بود.

وزیر امور خارجه کشورمان در بخش دیگری از این گفتگو با اشاره به نامه مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا به ایران که پس از شهادت سردار سلیمانی نوشته شده بود، گفت که نامه‌ای «به شدت نامناسب به ایران» بود که در اوج بحران ماه ژانویه نوشته شده بود و دولت ایران نیز پاسخی صریح به آن داد.

ظریف مطرح کرد که نامه پمپئو حاوی «تهدیدهایی» بود، اما گفت که تکرار نمی‌کند چه چیزی در آن نوشته شده بود و «بگذارید خود پمپئو هر چه در آن نامه نوشت را بگوید».

وزیر امور خارجه کشورمان گفت که پاسخ ایران به این نامه «به اندازه نامه او [پمپئو]بی‌ادبانه نبود».

او با اشاره به این که لحن تعامل میان آمریکا و ایران بدتر شده است، گفت: من این گونه نبودم. هنوز همان وزیر امور خارجه‌ای هستنم که به شیوه محترمانه‌ای با جان کری تعامل کرد.

رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان آمریکا را مقصر برانگیختن بحران دانست و بیان کرد که ممانعت از این وضعیت، به ترامپ بستگی دارد.
 
منبع: ایسنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/ چهره محمود کریمی مداح معروف ۴۳ سال پیش در جبهه

عکس/ استایل جذاب فرشته حسینی در کنار علی شادمان

انتقاد شدید لاوروف از حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران

زمان پخش قسمت پایانی سریال تاسیان اعلام شد

اعلام زمان دریافت کارت ورود به جلسه کنکور سراسری

خسارت‌های هوایی ایران از جنگ ۱۲ روزه چقدر بود؟/ درآمدی که از آسمان رفت و مسافرانی که چشم‌انتظار بازپرداخت پولشان هستند

قتل پسر جوان به‌خاطر خودنمایی در اینستاگرام!

سفر وزیر جنگ اسرائیل به واشنگتن درباره ایران

عکس/ واکنش آذری جهرمی به اظهارات کواکبیان

طالبان: سیل پناهجویان بازگشته از ایران فراتر از ظرفیت ماست

پیشنهاد اعطای جایزه صلح نوبل ۲۰۲۶ به فرانچسکا آلبانیز

عکس/ استایل جذاب حدیث فولادوند به سبک زنان قشقایی

عکس/ صادق آهنگران در کنار سردار سلیمانی ۳۵ سال پیش با لباس شخصی

مسعود پزشکیان در سالی پر فراز و نشیب؛ از جستجوی وفاق ملی تا ورود به میدان تنش‌های سیاسی

ترامپ: از روسیه ناامید شده‌ام

عکس/ واکنش عبدالله گنجی به ادعای عجیب کواکبیان

قیمت طلا بازهم افزایشی شد

بازگشت پرقدرت نهنگ‌های دوج کوین

عکس/ مقصد تفریحی جالب سردار آزمون

پسر فردین از ایران رفت؟

دستور وزیر دفاع آمریکا برای افزایش تولید پهپاد

عکس/ ادعای جنجالی عبدالرضا داوری درباره ترور دانشمندان هسته‌ای

قیمت سکه افزایشی شد

عکس/ تکذیب خبر برکناری وحید جلیلی از صداوسیما

جزئیات تازه از ترور ناموفق پزشکیان در دیدار با فرماندهان نظامی

توقف قیمت دلار در کانال ۸۰ هزار تومان

بایکوت مسعود پزشکیان در صدا و سیما؟

چرا ریزش بورس تمام نمی‌شود؟

رقص قیمت‌ها در بازار بیت کوین

افزایش قیمت بنزین در پی جنگ ایران و اسرائیل

وقتی سیاست به بازی روانی بدل می‌شود؛ ترامپ و نقش تئوری مرد دیوانه در نظم نوین جهانی

فیلم/ تصاویر تازه از نقطه‌زنی موشک ایران در پایگاه آمریکا

عکس/ گسترده ترین گرمای شدید تابستانی در راه ایران

زیر آوارهای جنگ؛ چگونه ساختار جامعه درگیر دو راهی سرنوشت‌ساز بد و بدتر می‌شود؟

خبر جدید درباره وام ازدواج فرزندان بازنشستگان

خبر مهم درباره واریز کالابرگ تیرماه

قیمت جهانی نفت افزایش یافت

قیمت هر کیلو برنج خارجی چقدر؟

وضعیت هواشناسی امروز

دیدار محرمانه نتانیاهو و ترامپ پشت در‌های بسته؛ خاورمیانه باید منتظر چه پیامد‌هایی در آینده باشد؟

شاخص آلودگی هوای تهران امروز ۲۰ تیر ۱۴۰۴

خبر مهم سازمان بورس درباره انتشار اوراق تبعی

سرنوشت خودروهای آسیب دیده در حمله اسرائیل چه خواهد شد؟

پژوپارس از مرز یک میلیارد تومان عبور کرد

زمان‌بندی واریز حقوق بازنشستگان تغییر کرد؟

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

سه سناریو برای اقتصاد خاورمیانه در سال ۲۰۳۵/ ظرفیت ۲۳۲ میلیارد دلاری افزایش تولید ناخالص داخلی از ناحیه هوش مصنوعی

عکس/ شکل و شمایل بانمک نیکی کریمی ۵۴ سال پیش در دوران خردسالی

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو + جدول