تاریخ انتشار: ۱۲:۳۳ - ۲۶ دی ۱۳۹۷

آیت‌الله مکارم: صداوسیما مدیون قم است

آیت الله مکارم شیرازی گفت: اخیرا در این فکر فرو رفتم که باید خدمات حوزه را به جامعه بیان کنیم تا بدکاران و بد اندیشانی که به فکر تخریب حوزه هستند، واقعیت ها را بدانند؛ بیان نمودن خدمات حوزه ریاکاری نیست.
آیت+الله+مکارم+شیرازی
اقتصاد24 - آیت الله مکارم شیرازی صبح امروز در درس خارج فقه در مسجد اعظم قم اظهار داشت: اخیرا در این فکر فرو رفتم که باید خدمات حوزه را به جامعه بیان کنیم تا بدکاران و بد اندیشانی که به فکر تخریب حوزه هستند، واقعیت ها را بدانند؛ بیان نمودن خدمات حوزه ریاکاری نیست.

ایشان با اشاره به اینکه یکی از محرومیت های حوزه این است که خبررسانی کافی ندارد، ابراز داشت: چند روز قبل اعضای شورای عالی حوزه های علمیه خواهران به دیدار بنده آمده و گزارش های دقیقی دادند؛ بنده آماری که برای ما نقل کردند، یادداشت نمودم؛ ما قبل از انقلاب یک طلبه خواهر نداشتیم؛ اما در این ۴۰ سال پس از انقلاب، تعداد مدارس دینی حوزوی خواهران در کل کشور ۴۸۸ مدرسه علمیه و تعداد طلاب خواهر به ۶۲ هزار طلبه در سطوح دو، سه و چهار رسیده است.

این مرجع تقلید خاطرنشان کرد: امروز حوزه علمیه خواهران در کنار آمار ۶۲ هزار محصل خود، ۵۰ هزار دانش آموخته نیز داشته و در حال حاضر هفت هزار و ۳۰۰ استاد و ۱۸۰ رشته درسی در حوزه علمیه خواهران وجود دارد؛ البته این آمار غیر از آمار جامعه الزهراست که ۱۶ هزار طلبه خواهر در این نهاد دینی مشغول به تحصیل می باشند.

این استاد حوزه تصریح کرد: آیا این مباحث خدمت نیست؛ این همه فارغ التحصیل تحویل جامعه دادن، خدمت نیست؟ این آمار، خدماتی است که در حوزه خواهران وجود داشته و حوزه علمیه برادران بماند؛ کسی باور نمی کرد که این تعداد طلبه خواهر در کشور وجود داشته باشد و در میان آنان مجتهدینی تربیت می شوند تا بهتر بتوانند مسائل را برای هم جنسان خود بیان کنند.

او گفت: تربیت یک نفر افتخار است تا چه رسد تربیت این تعداد بالا و در دائره وسیع؛ حوزه علمیه خواهران این همه انسان با سواد و آشنا به مکتب اسلام، اهل بیت (ع) و قرآن پرورش داده است که خدمتی به جامعه می باشد.

آیت الله مکارم شیرازی اظهار داشت: پیشنهاد بنده این است باید روز یا هفته ای به نام حوزه اختصاص داده شود؛ چرا هفته ای به نامه حوزه نداریم تا بتوانیم فعالیت ها و خدمات را از رسانه ملی بیان نماییم؟ اخیرا برای جوابگویی به برخی سؤالات که مثلا وجوهات در چه راهی صرف شد است، گفته ایم که مجموعه ای درست کرده و تمام خدمات را با تصویر نشان دهند تا مشخص شود چه کارهایی انجام شده است.

او ادامه داد: امروز طلاب بسیاری از یکصد کشور خارجی در ایران در حال تحصیل هستند که خدمتی به جهان اسلام است؛ حوزه خدمات بسیاری داشته است که متأسفانه نشان داده نمی شود.

این مرجع تقلید خاطرنشان کرد: کسی نمی گوید که حوزه کاستی ندارد؛ هر نهادی کاستی دارد؛ اما نباید چشم بر روی خدمات بست؛ صداوسیما مدیون قم و حوزه های علمیه است؛ چراکه از قم و حوزه برخواسته و باید هفته ای به نام حوزه نامگذاری شود تا بتوان خدمات را بیان کرد.

او تصریح کرد: آنچه که از دولت برای ساخت و سازها و ... به حوزه داده می شود در مقابل آنچه مراجع و خیرین خرج حوزه می کنند، بسیار ضعیف است و امیدواریم روزی برسد که حوزه از این نظر نیز خودکفا شده و ان شاءالله این کار انجام خواهد شد.

او در ابتدای درس به روایتی از نبی مکرم اسلام صلی الله علیه و آله اشاره کرد و گفت: حضرت فرمودند: «احذر أن یری علیک آثار المحسنین و أنت تخلو من ذلک فتحشر مع المرائین/ مبادا آثار نیکان در تو نمودار باشد و نیک نباشى که در این صورت با ریاکاران محشور خواهى شد».

این مرجع تقلید با اشاره به اینکه ریا عمل را از محتوا خالی خواهد کرد، ابراز داشت: اسلام با ریاکاری مبارزه شدید داشته و آن را شاخه ای از کفر می داند؛ اگر ریاکاری در جامعه رایج شود، همه چیز تو خالی خواهد بود.

او افزود: یکی از شاخه های ریاکاری که این ایام گرفتار آن هستیم، مسئله عوام فریبی است؛ برخی شعارهای داغی داده و درب باغ های سبزی به مردم نشان می دهند تا آراء جلب شود؛ این یکی از بلاهایی است که دموکراسی غربی به سر ما می آورد و باید پناه بر خدا برد از اینکه ریاکاری در جامعه توأم با سیاست، اقتصاد و فرهنگ شود.

او تصریح کرد: اهل علم باید بیشتر از این مسئله پرهیز نموده و بترسند تا مسئله ریاکاری در زندگی آنان نباشد؛ درس، نماز جماعت، منبر، تبلیغ و ... باید برای خدا باشد تا دارای برکت شود.

منبع: انتخاب
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۱۰ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت All-in-One اپل امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۱۰ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز جمعه ۱۰ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ لباس زنان در تشریفات دربار پهلوی ۵۰ سال پیش

عکس/ ساعت میلیاردی محمدرضا گلزار خبر ساز شد

عکس/ سرویس و نگهداری لامبورگینی چقدر هزینه دارد؟

عکس/ ایران رتبه پنجم جدیدترین رنکینگ لیگ‌ فوتبال آسیا

عکس/ نمایی دیدنی از حرم امام رضا ۱۳۰ سال پیش و دوره قاجار

اینفوگرافی/ شلوغ‌ترین مسیر‌های مهاجرتی دنیا کجاست؟

عکس/ تئاتر دهقان ۵۴ سال پیش ابتدای خیابان لاله‌زار

عکس/ پرتاب ساعت مچی به سوی رامین رضاییان در دربی ۱۰۵

تصویری قدیمی از فریدون جیرانی

عکس/ خشکبار شاهرضا ۶۰ سال پیش در خیابان شاهرضا سابق و انقلاب فعلی

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

پشت پرده استیضاح همتی چیست؟

عیدی بازنشستگان تامین اجتماعی هفته آینده واریز می‌شود

اثر تخریبی نوسان ارز بر رشد اقتصادی

فیلم/ هل دادن زلنسکی توسط ترامپ در حین مجادله لفظی

اینفوگرافی/ سفره ماه رمضان ۱۴۰۳ چقدر هزینه دارد؟

فیلم/ مشاجره تند ترامپ و زلنسکی در برابر رسانه‌ها

سرقت جان به خاطر يك مشت ريال؛ ابعاد پيچيده مساله سرقت داروي بيماران در بيمارستان‌های ایران!

بهای نفت جهانی کاهش یافت

طلسم ۲ ماهه بورس شکست؟

سعید قاسمی سخنران نزدیک به سعید جلیلی با ادبیات عجیبش کیست؟

همه مردانِ سعید جلیلی؛ ماموریت پیاده نظام دولت سایه از تاخت و تاز در فضای مجازی تا مجلس

زلنسکی زیر تیغ ترامپ و ونس

مذاکرات ژنو؛ پیشرفت یا ترفند وقت‌کشی؟

مرحله دوم پیش فروش سکه آغاز شد

امسال چگونه پرونده بورس بسته خواهد شد؟

فروش فرش‌های هند و پاکستان به‌نام فرش ایرانی/ کاهش ۹۰ درصدی صادرات فرش ایران

بلوای حضور قاآنی در مشهد و پشت پرده استعلام از رهبری؛ پیشینه رقابت از چنار‌ها تا پاجوش‌ها

۲۰ روز مانده به پایان سال، شورای عالی کار مشغول وقت‌کشی

زلزله در بازار طلا و سکه؛ کف‌شکنی قیمت‌ها آغاز شد؟

افزایش مناقشه ایران و آژانس؛ آیا سایه سنگین مکانیزم ماشه نزدیک‌تر شده است؟

اولین اظهارات ترامپ پس از اخراج زلنسکی از کاخ سفید

خبر خوش وزیر درباره واریز عیدی ۳ میلیون تومانی مددجویان

وزیر خارجه ترامپ: زلنسکی عذرخواهی کند

انتقاد تند حسین شریعتمداری از جلیلی و قالیباف

جزئیات جدید از واریز یارانه نیم میلیون تومانی

هشدار روزنامه اصولگرا به موافقان استیضاح همتی

زلنسکی از ترامپ عذرخواهی نکرد!

همراه اول در مسیر تحول؛ رسالت برند جدید چیست؟

سلاح مخفی اسامه بن لادن؛ سواد اقتصادی/ آنچه سرکرده القاعده درباره اقتصاد درک کرده بود

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو + جدول

قیمت سکه پارسیان + جدول

قیمت سکه و طلا + جدول

قیمت بیت کوین و رمزارز‌ها + جدول

قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها + جدول

عکس/ تقدیر مدودف از اخراج زلنسکی از کاخ‌سفید

پیش بینی بورس امروز شنبه ۱۱ اسفند۱۴۰۳

وضعیت آلودگی هوای تهران در ۱۱ اسفند ۱۴۰۳

وضعیت هواشناسی امروز

گروهی که در مصرف قهوه باید احتیاط کند

توصیه مهم به این گروه از زنان برای روزه گرفتن

صفحه اول روزنامه‌های ورزشی امروز

صفحه اول روزنامه‌های اقتصادی امروز

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

این میوه کلسترول بد را کاهش می‌دهد

چه رشته هایی در آینده بازار کار خوبی خواهند داشت؟

پیش بینی قیمت دلار امروز ۱۱ اسفند ۱۴۰۳/ ترمز دلار کشیده شد؟

ماه رمضان چه دارد که باید منتظر آن باشیم؟

پیش بینی قیمت طلا و سکه امروز ۱۱ اسفند ۱۴۰۳/ آیا الان زمان مناسبی برای خرید طلا است؟