تاریخ انتشار: ۲۰:۱۰ - ۱۰ اسفند ۱۳۹۸

تاثیر منفی اضطراب بر سیستم ایمنی بدن انسان

رییس دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت گفت: اضطراب می‌تواند روی سیستم ایمنی تأثیر منفی داشته و بدن را در برابر بیماری‌ها تضعیف کند.

ویروس کرونا

اقتصاد۲۴- دکتر احمد حاجبی درخصوص چگونگی غلبه بر اضطراب ناشی از شیوع کروناویروس در کشور، بیان کرد: در روز‌های اخیر، بسیاری از افراد اضطراب ابتلا به ویروس کرونا را دارند، اضطراب واکنش طبیعی به شرایط سخت و تهدید آمیز است، اما اگر شدید و طولانی شده و رنج ایجاد کند، زندگی را مختل می‌کند. اضطراب می‌تواند روی سیستم ایمنی تأثیر منفی داشته باشد و بدن را در برابر بیماری‌ها تضعیف کند. گاهی نیز اضطراب باعث رفتار‌های ناکارآمد می‌شود. برای مثال، ممکن است باعث شود، مکررا اخبار اشتباه یا ناخوشایند را برای هم ارسال کنیم و پیام‌های درست و دستورالعمل‌های علمی را ندیده بگیریم.

وی افزود: اقداماتی که فرد مبتلا به اضطراب انجام می‌دهد و چرخه اضطراب خودش و دیگران را بیشتر می‌کند، شامل جستجوی مداوم خبر در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی نامعتبر است، همچنین، عدم اطمینان و بزرگ نمایی خطرات، از ویژگی‌های افراد مضطرب است. اشخاصی که از قبل دچار اختلال اضطراب منتشر، اختلال اضطراب بیماری و اختلال وسواسی جبری بوده‌اند، در این شرایط اضطراب بیشتری را تجربه می‌کنند.

شست و شوی مداوم دست‌ها به منظور اطمینان روانی از عدم ابتلا به بیماری

حاجبی درخصوص نحوه برخورد با اضطراب ناشی از ابتلا به بیماری، گفت: مردم برای اینکه از عدم ابتلا به بیماری اطمینان حاصل کنند، می‌توانند، دست هایشان را مکررا بشویند. این مؤثرترین روش برای پیشگیری از بیماری است. در وهله بعدی، به دنبال اطلاعات دقیق باشند و این اطلاعات را از منابع معتبر مانند، سازمان جهانی بهداشت، وزارت بهداشت و سایت‌های دانشگاه‌های علوم پزشکی دریافت کنند. همچنین، می‌توانید سوالات خود را از سامانه سلامت با شماره ۱۹۰ بپرسند.

نشر اخبار و اطلاعات نادرست، ممنوع!

مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت با بیان اینکه لزومی ندارد که مردم روزانه بیش از یک یا دوبار اخبار را چک کنند، ادامه داد: مردم باید توجه کنند که قبل از بازنشر اخبار و اطلاعات، از صحت آن‌ها مطمئن شوند. انتشار اخبار نادرست، اضطراب اطرافیان شما و جامعه را بی دلیل افزایش می‌دهد.

کرونا، اولین و آخرین بیماری واگیردار و همه گیر نیست

حاجبی اظهار کرد: مردم باید آگاه باشند که این بیماری، اولین و آخرین بیماری واگیردار و همه گیر نبوده و کشنده‌ترین بیماری نیز محسوب نمی‌شود؛ شاید جالب باشد که بدانید از هر صد نفری که مبتلابه این بیماری می‌شوند، دو نفر ممکن است که جان‌شان را از دست بدهند. در ضمن، بعضی از بیماری‌ها که چندان جدی گرفته نمی‌شود، مرگ و میر بالایی دارند. برای مثال، سالانه بیش از یک میلیون نفر در جهان به علت ابتلا به سل جان خود را از دست می‌دهند.

تحرک کافی داشته باشید و در خانه ورزش کنید

وی درخصوص فعالیت‌های داخل منزل، توصیه کرد: اگر برای رعایت ایمنی ساعات طولانی در منزل هستید، سعی کنید در منزل هم فعال باشید و بیکار نمانید. تحرک کافی داشته باشید و حتی در خانه ورزش کنید. برای قدم زدن و پیاده روی به مکان‌های خلوت یا طبیعت بروید و خود را به مدت طولانی در منزل حبس نکنید. با دوستان و اطرافیان خود صحبت کنید. صحبت در مورد نگرانی‌ها به بهتر شدن حال شما کمک می‌کند، اما صحبت‌های خود را به اخبار کرونا ویروس محدود نکنید.

وی ادامه داد: سعی کنید، بر مواردی که روی آن کنترل دارید، تمرکز کنید. از روش‌هایی که قبلا برای کاهش اضطراب و استرس شما موثر بوده استفاده کنید. برای مثال، روش‌های آرام سازی و ریلکسیشن را به کار ببرید. خود را سرگرم کنید، فیلم تماشا کنید یا هر فعالیت لذت بخشی که شما را آرام می‌کند.

حاجبی تصریح کرد: اگر احساس می‌کنید تحت فشار زیادی قرار دارید، یا انجام کار‌های روزمره برای شما سخت شده، با پزشک، روانپزشک یا روانشناس مشورت کنید.

مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت درخصوص چگونگی کنترل اضطراب در شرایط پراسترس و بحرانی مانند شیوع ویروس کرونا، اظهار کرد: اکثر ما وقتی با اتفاقات و حوادث ناگواری مانند سیل، زلزله، یا از دست دادن عزیزی روبرو می‌شویم، یا احساس کنترل روی شرایط نداریم و اوضاع برایمان غیرقابل پیش بینی می‌شود؛ مانند مواجهه یا همه‌گیری ویروس کرونا، دچار استرس می‌شویم.

وی افزود: استرس گاهی نتیجه یک اتفاق مهم و غیرمعمول است و گاهی هم به دلیل انباشته شدن فشار‌های کوچک پیش می‌آید. وقتی احساس می‌کنیم شرایط برای ما غیرقابل تحمل شده، قادر به مدیریت اوضاع نیستیم و فشار روی ما بسیار زیاد است، ممکن است در بحران باشیم.

وی گفت: هریک از ما به شکل متفاوتی به استرس و حوادث ناگوار واکنش نشان می‌دهیم. گاهی نشانه‌های جسمی مانند سردرد، درد‌های پراکنده بدنی، مشکل گوارشی، احساس خستگی، کاهش اشتها، بی خوابی پیش می‌آید و گاهی نشانه‌های روانی رفتاری، مانند احساس ترس و اضطراب، درماندگی، نا امیدی، کرختی و شوکه شدن، یا خشم تجربه می‌شود.

حاجبی درخصوص مفهوم تاب آوری، عنوان کرد: به آنچه که به ما کمک می‌کند با استرس‌ها و حوادث سخت کنار بیاییم، "تاب‌آوری" گفته می‌شود. "تاب‌آوری" به این معنی نیست که تحت تاثیر مشکلات قرار نمی‌گیریم و ناراحت نمی‌شویم، بلکه، تعیین می‌کند چطور با مشکلات کنار بیاییم، از آن‌ها گذر کنیم و سلامت روانمان را حفظ کنیم.

کمتر اخبار را چک کنید

مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت درخصوص باید‌ها و نباید‌ها در شرایط پراسترس و بحران، اظهار کرد: اکثر رفتار‌ها و واکنش‌هایی که افراد در هنگام حوادث و بحران‌های غیر منتظره از خود نشان می‌دهند، رفتار‌هایی طبیعی است، به همین دلیل به خودتان یا دیگران برچسب ضعیف، ترسو و یا غیرطبیعی بودن نزنید. از موقعیت‌هایی که استرس شما را زیاد می‌کند، دوری کنید. برای مثال، کمتر اخبار را چک کنید. خواندن اخبار یک یا دوبار در روز استرس کمتری دارد تا اینکه تمام طول روز اخبار را ببینید یا بشنوید.

در مورد نگرانی‌ها و احساسات‌تان حرف بزنید

وی افزود: از جمع‌های پرتنش دوری کنید. در مورد نگرانی‌ها و احساساتتان حرف بزنید و از بیان آن‌ها خجالت نکشید. اجازه بروز احساساتی مانند، گریه و خشم را به خود و دیگران بدهید. با احساسات و افکار خود نجنگید، تغییر حال شما در هر لحظه طبیعی است و برای حل و فصل آن نیاز به زمان است. بپذیرید که همه چیز در کنترل شما نیست. سعی کنید، برنامه و زندگی عادی خود را حفظ کنید و روی چیز‌هایی که کنترل دارید، تمرکز کنید، نه روی چیز‌هایی که کنترل ندارید.

موسیقی گوش کنید

وی ادامه داد: ساعت‌هایی را به دور از فضای مجازی بگذرانید و کار‌هایی که برای شما آرامش بخش است را در برنامه روزانه تان بگنجانید. برای مثال، نیایش کنید، موسیقی گوش کنید، کتاب بخوانید، یا فیلمی که دوست دارید تماشا کنید.

به اندازه کافی استراحت کنید

بنابر اعلام روابط عمومی وزارت بهداشت، وی با بیان اینکه در شرایط بحرانی و بی ثبات، تصمیم مهمی نگیرید و تغییر بزرگ در زندگی خود ایجاد نکنید، خاطرنشان کرد: به اندازه کافی استراحت کنید، خواب خوب و کافی کمک می‌کند که توان خود را بازیابی کنید. ورزش کنید. اگر امکان ورزش منظم ندارید، تحرک بیشتری داشته باشید و حداقل ۲۰ دقیقه در روز پیاده روی کنید. از روش‌های آرام سازی استفاده کنید. در مواقع استرس نفس‌های عمیق بکشید. در حضور کودکان در مورد اخبار بد صحبت نکنید. از مصرف هر نوع دارو بدون تجویز پزشک خودداری کنید. از مواد مخدر یا الکل برای سرکوب احساسات منفی استفاده نکنید. در صورتی که احساس کردید برای چند روز متوالی نمی‌توانید کار‌های روزمره را انجام دهید یا کنترل بر حس‌ها و شرایط خود ندارید، به پزشک، روانپزشک یا روانشناس مراجعه کنید.

مراجعه به روانشناس و روانپزشک در صورت نیاز

حاجبی تاکید کرد: درصورت نیاز به کمک‌های پزشکی، روانپزشکی و یا روانشناسی، به مراکز خدمات جامع سلامت، درمانگاه‌ها، بیمارستان‌ها و یا هر مرکز درمانی که در دسترس شما است، مراجعه کنید.
 
 
منبع: ایسنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز چهارشنبه ۱۸ مهر ۱۴۰۳ + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع گوشی موبایل اپل امروز + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع لپ تاپ اچ پی HP امروز + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز چهارشنبه ۱۸ مهر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

پشت پرده تاخیر در اعلام نتایج آزمون سراسری

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز چهارشنبه ۱۸ مهر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز چهارشنبه ۱۸ مهر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۱۹ مهر ۱۴۰۳ + جدول

اینفوگرافی/آیا مردم اسرائیل موافق جنگ هستند؟

تصویری دیدنی از گوزن شاخدار ایرانی در مازندران

عکس/ نمایی تکان دهنده و دردناک از پل خواجو و زاینده رود

عکس/یک کلکسیونر وافور بازداشت شد!

عکسی از ورزش صبحگاهی یک زن در دهه هفتاد وایرال شد

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

دربی دوستانه استقلال و پرسپولیس در ازبکستان

ادعای عجیب خبرنگار ترک در مورد سرمربی جدید استقلال

محل بازی ایران و قطر مشخص شد

استقلال در آستانه توافق با سرمربی اسپانیایی

فیلم/تصاویری از طوفان میلتون در آمریکا

فیلم/ خاطره بامزه جانی دپ درباره آل پاچینو

عکس/ تلالو نور و رنگ در تنگه بوچیر هرمزگان

فیلم/ سانسور عجیب اسم علی کریمی در آنتن زنده

هشدار زیدآبادی درباره دعوت به حمله نظامی به ایران

فیلم/صحبت‌های جنجالی جواد خیابانی درباره فرهاد مجیدی

عکس/یک بنر تبلیغاتی عجیب در تهران خبر ساز شد

مشاوران بسیج زوج‌هایی که قصد سقط جنین دارند را شناسایی می کنند

مجمع عمومی عادی به طور فوق العاده شرکت بیمه سرمد برگزار خواهد شد

فیلم/ گریه های شدید یک طرفدار برای نوید محمدزاده

عکس/صداوسیما نماد اتلاف وقت و انرژی مردم شده!

فیلم/طوفان میلتون گزارش خبرنگار فاکس نیوز را مختل کرد

فیلم/ طوفان میلتون خطرناک‌تر شد

ترامپ حاضر به مناظره با هریس نیست

فیلم/ طوفان میلتون وارد ایالت فلوریدا شد

فیلم/ خبرنگار شبکه ان بی سی در میان طوفان میلتون

فیلم/ سکانسی جالب با حضور غفوریان و مهران مدیری

عکس/ تغییر چهره روشنک عجمیان در ۴۸ سالگی

فیلم/ خاطره جالب محمدرضا هدایتی از بی‌رحمی مهران مدیری

بدهی صنایع بهانه جدید افزایش قیمت گاز!

قیمت دلار و طلا پایین می‌آید؟

زمان حراج بعدی شمش طلا اعلام شد

همه فاکتور‌ها به نفع افزایش قیمت دلار است

۲ سناریوی مهم برای نوسان قیمت دلار

طوفان میلتون با آمریکا چه کرد؟

فیلم/ محل ترور سید حسن نصرالله در بیروت

سه مصدوم در حادثه انفجار معدن سنگ در هفتکل

قالیباف با رئیس‌جمهور تاجیکستان دیدار کرد

مرگ ۴۱ نفر بر اثر نوشیدن متانول؛ طی ۱۰ روز اخیر و در ۴ استان ۳۴۳ نفر با الکل صنعتی به جای مشروب مسموم شدند

اینفوگرافی/ بیشتر از چه طریقی فیلم یا سریال مورد علاقه تان را می‌بینید؟

فیلم/ پیکر سیدحسن نصرالله کجاست و کی تشییع می‌شود؟

آماده واردات این خودرو کاملا ژاپنی به ایران باشید+عکس

یک مقایسه تلخ؛ وضعیت معیشتی کارگران معدن در ایران در مقایسه با دیگر کشور‌ها/ رنج معدن‌ کاران، از ایران تا جهان

فیلم/ خنده‌های تلخ پلیس راهور به ماجرای کیفیت خودرو‌های داخلی

اعلام زمان ثبت‌نام آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۴

سقوط قیمت مرغ؛ گوشت قرمز کجا می‌رود؟ + جدول

عکس/ وضعیت عجیب پمپ بنزین‌های تهران ۹۰ سال پیش

ارزیابی بن‌سلمان از روابط ایران و عربستان

عراقچی درباره رابطه تهران و ریاض چه گفت؟

عراقچی با نخست‌وزیر قطر دیدار کرد

عکس قدیمی از مسعود کیمیایی و بهروز وثوقی در سال ۱۳۵۱

فروش یک خودرو سایپا بدون قرعه کشی و نوبت + جزییات

تصویر دیدنی از نقطه تشکیل رود دِز، مرز استان لرستان و خوزستان

آسیب بزرگ به اقتصاد دیجیتال کشور با مصوبه‌ فوری دولت سیزدهم

حادثه معدن طبس نماد نبود امنیت شغلی برای کارگران

به جای رشد ۸ درصدی در پتروشیمی، صنایع پایین‌دستی را نجات دهیم