تاریخ انتشار: ۱۸:۱۲ - ۳۰ فروردين ۱۳۹۹

آیا می‌شود از یک ماسک بار‌ها استفاده کرد؟

ماسک یکی از ملزوماتی است که می‌تواند از انتشار ویروس کرونا جلوگیری کند. البته نوع و مدت استفاده از آن در میزان بازدارندگی و حفاظت از کاربر، نقش بسیار مهمی دارد.

ماسک

اقتصاد۲۴- مشکل عمده هم‌اکنون کمبود انواع ماسک در سراسر دنیاست. مانند سایر لوازم بهداشتی مرتبط با جلوگیری از شیوع بیشتر ویروس کرونا از جمله مواد ضدعفونی‌کننده و گان‌های پزشکی، ماسک هم به دغدغه‌ای بزرگ برای مردم جهان تبدیل شده است.

هم‌اکنون ۳ مدل ماسک در دنیا موجود است: پارچه‌ای، جراحی و تنفسی N ۹۵ که، چون ۹۵ درصد از ذرات موجود در هوا را جذب می‌کند، بیشتر برای کادر پزشکی درمانی، بیماران و افرادی که از فرد بیمار مراقبت می‌کنند، مفید است. اما اگر کسی از افراد کادر درمان نیست و ماسک N ۹۵ هم ندارد چه باید بکند؟
بیشتر بخوانید:با اهدای خون کرونا نمی‌گیرید
اسخ این است: ابتدا مطمئن شوید که جزو آن دسته‌ای هستید که به این ماسک نیاز مبرم دارند؛ سپس درباره استفاده مجدد از آن مردد شوید. اگر سالم هستید، می‌توانید هر نوع ماسکی از پارچه‌ای گرفته تا جراحی را استفاده کنید و اجازه بدهید که ماسک N ۹۵ برای کادر درمانی باقی بماند و برای آن‌ها چنین ماسکی در دسترس باشد. اگر از افراد بیمار نگهداری می‌کنید، لازم است که ماسک بزنید. به تازگی محققان گفته‌اند که استفاده از هر ماسکی حتی نوع پارچه‌ای و دست‌ساز را در نقاط شلوغ توصیه می‌کنند؛ یعنی به هر حال داشتن ماسک بهتر از نداشتن آن است.

اما آیا به‌خاطر هزینه و کمبود ماسک می‌توان از آن‌ها استفاده مجدد کرد؟ در حالت عادی استفاده مجدد از ماسک به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود، اما اگر شرایط به‌گونه‌ای پیش برود که اصلا ماسکی وجود نداشته باشد، آن موقع همه چیز فرق خواهد کرد. لوسی ویلسون رئیس بخش خدمات درمانی اضطراری در دانشگاه مریلند بالتیمور در این ارتباط می‌گوید: «هدف این است که ماسک‌ها مجددا استفاده شوند. این دقیقا یکی از دلایلی است که منجر شده تا ما دچار کمبود ماسک بشویم، بنابراین مجبوریم به سمت استفاده مجدد از یک ماسک برویم. واقعیت این است که منابع در حال کم‌شدن است. اگر شما بیمار هستید و یا از یک بیمار نگهداری می‌کنید، تحت شرایطی خاص می‌توانید از ماسک‌تان مجددا استفاده کنید.»

رعایت موارد بهداشتی

از هر نوع ماسکی که استفاده می‌کنید، نخستین قدم رعایت اصول بهداشت است. ویلسون در این مورد تأکید می‌کند که باید قبل از زدن ماسک و پس از برداشتن آن دست‌های‌تان را کامل بشویید و تمام موارد بهداشتی را رعایت کنید.

ماسک پارچه‌ای را بشویید

در سال ۲۰۱۵ نتایج تحقیقی منتشر شد که بر اساس آن نسبت به خطر استفاده از ماسک‌های پارچه‌ای و یک‌بار مصرف هشدار داده شده بود. در این مقاله آمده بود: نگهداری رطوبت، استفاده مجدد از ماسک و فیلتر ضعیف ممکن است به افزایش بیماری‌های عفونی میان کادر درمانی منجر شود، اما افرادی که ماسک‌های پارچه‌ای دست‌دوز خود را استفاده می‌کنند، می‌توانند پس از هربار استفاده آن‌ها را بشویند. ویلسون در این خصوص می‌گوید: «وقتی از بیمار مراقبت می‌کنید یا مجبورید با یک بیمار رو‌در‌رو باشید، می‌توانید بین هر استفاده و یا به‌صورت مدام و در فواصل مشخص ماسک خود را بشویید. اگر شما از یک ماسک خانگی پارچه‌ای استفاده می‌کنید، بدانید که محافظت شما در مقایسه با ماسک جراحی یا ماسک N ۹۵ فقط در جلوگیری از شیوع بیماری عفونی مؤثر خواهد بود. در مقاله‌ای که سال ۲۰۱۳ انتشار یافته بود، مشخص شد که ماسک جراحی ۳ برابر بیشتر از ماسک پارچه‌ای در جلوگیری از شیوع آنفلوآنزا مؤثر است. در این مقاله آمده است: ماسک خانگی آخرین راه‌حل برای جلوگیری از ورود ریز‌ذرات‌هوایی به داخل بدن است، اما خب بهتر از هیچ است.

ابتدا ماسک‌ها را خشک و سپس استفاده کنید

وقتی که ماسک را با رعایت همه موارد بهداشتی از صورت باز کردید، اجازه بدهید رطوبتی که در آن ایجاد شده است، کاملا خشک شود. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری برای ذخیره ماسک‌های N ۹۵ یک ظرف تمیز و قابل‌تنفس مانند کیسه کاغذی را توصیه می‌کند. به یاد داشته باشید که‌این کیسه‌های کاغذی را به‌طور مرتب دور بیندازید. هیلاری لین یک پزشک داخلی در

PlushCare می‌گوید که محفظه کاغذی به این دلیل پیشنهاد می‌شود که سبک است و ماسک را تحت فشار قرار نمی‌دهد و از طرفی هوا در آن جریان دارد. اگر ماسک شما از مواد آتش‌زا ساخته نشده است، می‌توانید ۳۰ دقیقه در فر با دمای ۱۵۸ درجه فارنهایت (۷۰ درجه سانتی‌گراد) قرار بدهید، چون در این دما ویروس کرونا از بین می‌رود و ماسک سالم می‌ماند. لین می‌گوید: «آویزان کردن ماسک بالای آب در حال جوشیدن برای ۱۰ دقیقه نیز به کشته شدن ویروس کمک می‌کند، اما پس از آن باید در مجاورت هوا قرار گرفته و خشک شود».

نکات مهم

نکته مهم در انجام تمام این موارد این است که این ماسک‌ها فقط توسط خود فرد مجددا قابل‌استفاده هستند و هرگز نباید توسط فرد دیگری مورد استفاده قرار بگیرد. در ضمن استفاده طولانی‌مدت از ماسک بهتر از استفاده مجدد آن است؛ بنابراین بهتر است یک ماسک را طولانی‌تر استفاده کنید تا آنکه آن را از صورت بردارید و دوباره مورد استفاده قرار دهید، چرا که میزان تماس دست با صورت در این شرایط کمتر است. طبق دستورالعمل مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌ها هیچ راهی برای تعداد مطمئن استفاده مجدد از ماسک‌ها وجود ندارد؛ بنابراین پزشکان و متخصصان باید خودشان در این‌باره قضاوت کنند. از آنجا که طبق تحقیقات به‌عمل آمده، ویروس کرونا تا ۷۲ ساعت روی برخی سطوح زنده می‌ماند، کارشناسان می‌گویند روش ایده‌آل این است که ۳ ماسک داشته باشید و به‌طور چرخشی از آن استفاده کنید.

ماسک خانگی

در شرایط کمبود ماسک، بسیاری از افراد به درست کردن ماسک پارچه‌ای خانگی روی آورده‌اند. تحقیقات نشان می‌دهد که ماسک‌های ساخته‌شده از پارچه‌های کتان به نسبت ماسک‌های جراحی یک سوم کمتر از شما محافظت کرده، اما با این حال میزان ورود انواع میکروب و ویروس را به بدن کم می‌کند. طبق نظریه سازمان بهداشت جهانی، دمای ۱۳۳ درجه فارنهایت (۵۶ درجه سانتی‌گراد) می‌تواند ویروس کرونا را از بین ببرد؛ بنابراین اگر شما از ماسک پارچه‌ای استفاده می‌کنید ابتدا آن را با آب و صابون بشویید و سپس در مجاورت حرارت قرار دهید.

بحران جهانی ماسک

ماسک یکی از پرمصرف‌ترین ملزومات در مواجه با ویروس کروناست. اخیرا چند کشور اروپایی به‌خاطر بلوکه‌شدن ماسک‌های‌شان در خاک فرانسه، از موضوع دردناکی در جهان مدرن و امروزی‌مان پرده برداشتند که کمتر کسی تصور به‌وقوع پیوستنش را داشت. چهار کشور اروپایی سوئد، فرانسه، ایتالیا و اسپانیا در رویارویی با ویروس کرونای جدید، با یکدیگر بر سر ماسک نیز وارد جنگ شدند. داستان اینجا‌بود که فرانسوی‌ها ماسک‌های خریداری شده این ۳ کشور از چین را در خاک خود بلوکه کردند و نگذاشتند این محموله ارزشمند به مقصد برسد؛ چرا که قانون جدیدی در این کشور وضع شده که صادرات اقلام بهداشتی مانند ماسک را ممنوع کرده است. از این رو و با مشاهده چنین وضعیتی، به‌نظر می‌رسد که استفاده چند باره از ماسک‌ها می‌تواند یک راه‌حل ایده‌آل برای مقابله با کمبود آن به‌حساب بیاید. با این حال برای استفاده مجدد از ماسک‌ها باید پروتکل‌ها و روش‌های بهداشتی را به‌صورت کامل رعایت کرد و همچنین باید به این نکته کلیدی و مهم توجه داشت که قرار است در چه محیطی از ماسک استفاده شود.
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا امروز شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳ + جدول

قاضی رازینی در گذر زمان از سال ۱۳۵۷ تا امروز

عکس/ چهره متفاوت آتنه فقیه نصیری، سحر ولدبیگی و حمیرا ریاضی در سال ۷۹

عکس/ قاب ماندگار عارف، ناصر حجازی، ستار و پروین با استایل خاص

عکس/ واکنش رشیدپور به تویت عجیب سعید جلیلی

عکس/ واکنش ربیعی به حادثه تروریستی امروز

عکس/ نمایی از ساختمان محل ترور ۲ قاضی دیوان عالی کشور

عکس/ استوری احساسی بهنوش بختیاری در اینستاگرام غوغا کرد

جزییات تیراندازی و شهادت دو قاضی مقابل کاخ دادگستری + عکس و فیلم

عکس/ پوشش برف در ایران از نگاه ناسا

اینفوگرافی/ ۱۰ استارتاپ بزرگ ایران با ارزش ۱۰۰ هزار میلیارد تومان

عکس/ تمرین تیم استقلال در کمپ ناصر حجازی

عکس/ استقبال قاضیِ مقیسه از حمید نوری

عکس/ چهره خاص و دیدنی گوگوشِ در کنار پدرش ۶۴ سال پیش

عکس/ ترافیک شدید در بزرگراه‌های تهران

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

چگونه خوب عمر کنیم؟

آیا جهانی شدن ادامه خواهد داشت یا متوقف می شود؟

پیش بینی قیمت طلا و سکه پس از تحلیف ترامپ/ بازار منفجر می شود یا اثراتش پیشخور شده است؟

تعیین تکلیف تعطیلی مدارس و ادارات تهران

پیام تسلیت رهبر انقلاب اسلامی درپی درگذشت حجت‌الاسلام سقای بی‌ریا

فیلم/ جزییات جدید از سوء قصد امروز به قضات بلندپایه از زبان پورمحمدی

دعوای صدراعظم آلمان با وزیر خارجه بر سر اوکراین

موسیمانه تا پای فسخ قرارداد با استقلال رفت

مدارس ابتدایی لواسان یکشنبه غیرحضوری شد

عکس/ مجریان صداوسیما لباس روسی بر تن کردند

روسیه از ایران خواسته به FATF بپیوندد

فیلم/ سخنگوی قوه قضاییه: در رابطه با ترور امروز افرادی شناسایی و دستگیر شدند

حضور دو بازیکن در استقلال منتفی شد

عکسی ماندگار در تاریخ /مارادونا در مقابل آلمان

زیاد النخاله: ایران حمایت همه جانبه‌ای از ما به عمل آورد

قیمت خانه و زمین در مکران افزایش یافت؟

نتانیاهو برای آتش‌بس با حماس دبه کرد؟

طعنه جمهوری اسلامی به کاظم صدیقی

فیلم/ رونمایی از نخستین شهر شناوری نیروی دریایی سپاه

دیپورت شاهزاده هری بریتانیا از امریکا؟

پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی شهادت دو قاضی برجسته

مل گیبسون، جان وویت و سیلوستر استالونه سفیران ترامپ در هالیوود

فیلم/ مدارس ابتدایی دماوند در شیفت صبح فردا غیرحضوری شد

استراماچونی علیه طارمی

هشدار وزارت بهداشت: لبنیاتِ غیرپاستوریزه نخورید

چه کسی ابراهیم نبوی را کشت

رونمایی از شهر شناوری نیروی دریایی سپاه با حضور سرلشکر سلامی

رضا درویش در آستانه‌ خروج از پرسپولیس

کنکوری‌های سال آینده منتظر تغییرات نباشند

خبر خوش درمورد پاداش پایان خدمت فرهنگیان

فیلم/ عملیات شهادت طلبانه در تل‌آویو؛ یک کشته و ۲ زخمی

مدارس مقطع ابتدایی چهار شهرستان سیستان و بلوچستان تعطیل شد

پرواز آزادی به سوی استقلال + عکس

مسمومیت گسترده پرندگان در اهواز

پزشکیان: آماده تضمین امنیت در منطقه هستیم و نیازی به غرب نداریم + فیلم

فیلم/ بارش برف در زاهدان

آزادی ۲۹۶ اسیر فلسطینی محکوم به حبس ابد

کارتال به پرسپولیس نزدیک شد؟

چه بلایی بر سر لباس‌های جشن‌های ۲۵۰۰ساله آمد؟

۶ انتصاب جدید مسعود پزشکیان؛ حدادعادل پُست گرفت

ایلان ماسک در کاخ سفید دفتر کار خواهد داشت

عکس/ تصاویری از غزاله اکرمی بازیگر تلویزیون

پیش بینی قیمت دلار فردا ۳۰ دی ۱۴۰۳/ بازار دلار در بلاتکلیفی

وزیر علوم: آماده اعطای بورس تحصیلی به دانشجویان عراقی هستیم

عکس/ محمدرضا گلزار با ژستی جدی در کنار مایکل جکسون قلابی

پیش‌بینی بورس فردا یک‌شنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳

هوای تهران دوباره آلوده می‌شود

حمله به وزارت دفاع اسراییل با موشک بالستیک

لبنیات دوباره گران شد؟

عکس/ جمع آوری پرچم آمریکا از دانشگاه نوشیروانی بابل؟