اقتصاد۲۴- گروهی از اندیشکدههای اقتصادی در گزارشی پیش بینی کردند که اقتصاد آلمان در نتیجه شیوع ویروس کرونا ۹.۸ درصد کاهش یابد که در صورت تحقق، بدترین عملکرد این کشور اروپایی از دهه ۱۹۷۰ تاکنون خواهد بود. آخرین بار در زمان رکود بزرگ سال ۲۰۰۹، اقتصاد آلمان سال جدید را با رشد منفی آغاز کرده بود.
تیمو ولمرزهویزر، کارشناس مسایل اقتصادی در موسسه ایفو گفت: در صورت تداوم بحران کنونی، شاهد عمیقتر شدن رکود و سختتر شدن بازسازی اقتصادی خواهیم شد. کار برای دولت نیز در جلوگیری از ورشکستگی کسب وکارها دشوارتر خواهد شد.
هم چنین اتاق بازرگانی و صنایع آلمان در گزارشی اعلام کرد از هر پنج شرکت آلمانی، چهار شرکت نگران کاهش شدید درآمدهای خود در سال ۲۰۲۰ هستند.
این موسسات در گزارش مسترک خود نوشتند: همه گیری کرونا ویروس میتواند باعث یک رکود فراگیر در اقتصاد آلمان بشود. اولاف شولتس، وزیر دارایی آلمان در پاسخ به این نگرانیها گفته است دولت آماده افزایش مخارج خود برای حمایت از بخشهای مختلف اقتصاد است. نرخ بیکاری آلمان نیز احتمالا افزایشی بوده و به ۵.۹ درصد خواهد رسید.
از سوی دیگر بانک مرکزی بلژیک در گزارشی از احتمال کاهش هشت درصدی رشد اقتصادی این کشور خبر داده است. این بانک هم چنین پیش بینی کرد کسری بودجه دولت این کشور امسال به ۷.۵ درصد و نسبت بدهی به تولید ناخالص داخلی به ۱۱۵ درصد افزایش پیدا کند. این نسبتها اکنون به ترتیب دو درصد و ۹۹ درصد هستند.
به گفته بانک مرکزی بلژیک، رشد اقتصادی سه ماه نخست امسال منفی چهار درصد و در سه ماه دوم منفی ۱۵ درصد خواهد بود. بلژیک که ششمین اقتصاد بزرگ منطقه یورو محسوب میشود، با بیش از ۲۳ هزار مبتلا و ۲۲۴۰ کشته، یکی از اصلیترین کانونهای درگیر با کرونا در اروپا محسوب میشود. تاکنون ۱.۲ میلیون شاغل بلژیکی برای درخواست مزایای بیکاری درخواست داده اند.
در سوییس نیز موسسه اقتصاد این کشور از احتمال خسارت ۲۲ میلیارد فرانکی کرونا به اقتصاد این کشور در طول دو ماه اخیر خبر داده است. بین ۴۴ تا ۷۱ درصدی این خسارت ناشی از اختلال در زنجیره تجاری داخلی و خارجی سوییس بوده است. این مرکز هم چنین از دولت سوییس خواسته است تا اقدامات بیشتری برای حمایت از اقتصاد در برابر پیامدهای ویروس کرونا انجام دهد.
منبع: ایسنا