اقتصاد۲۴- واشنگتن پست نوشت: نگرانیها از رکوردشکنی بدهی آمریکا به دنبال تعطیلی گسترده کسب و کارها و اقدامات حمایتی دولت و بانک مرکزی، در هفتههای اخیر بیش از پیش شدت یافته است.
اکنون دولت فدرال، بانک مرکزی و دولتهای محلی برای حمایت از بخشهای مختلف اقتصادی حدود شش تریلیون دلار نقدینگی به بازارها تزریق کرده اند و انتظار میرود در آینده نیز اقدامات بیشتری هم در سطح محلی و هم در سطح کشوری در برابر کرونا انجام شود.
برای نخستین بار از زمان پایان جنگ جهانی دوم ممکن است میزان بدهیهای آمریکا به دو برابر کل حجم تولید ناخالص داخلی این کشور برسد. هم چنین تصمیم بانک مرکزی برای کاهش نرخ بهره باعث افزایش تمایل اشخاص حقیقی و حقوقی به استقراض بیشتر خواهد شد.
دکتر عفیف میان، استاد اقتصاد در دانشگاه پرینستون گفت: باید خیلی نگران این وضعیت باشیم چرا که این حجم از بدهی در تاریخ پولی مدرن ما سابقه نداشته است.
طبق برآورد صورت گرفته توسط دفتر بودجه کنگره آمریکا، امسال بدهی دولت آمریکا از ۲۱ تریلیون دلار خواهد گذشت که بیش از اندازه اقتصاد این کشور است.
تا اواسط ماه آوریل شرکتهای آمریکایی تنها ۲۰۰ میلیارد دلار از بانکهای خصوصی آمریکایی وام گرفتند. به گفته جیمی دیمون، مدیرعامل بانک جی پی مورگان که بزرگترین بانک آمریکا محسوب میشود این سطح از استقراض از زمان بحران مالی ۲۰۰۸ تاکنون سابقه نداشته است.
نتایج یک نظرسنجی صورت گرفته توسط انجمن مدیران سبد دارایی آمریکا نشان میدهد ۹۰ درصد مدیران آمریکایی انتظار افزایش میزان بدهیهای مجموعه تحت کنترل خود را دارند. طبق اعلام سایت رسمی اعلام بدهی آمریکا، میزان بدهیهای این کشور تا پایان ماه مارس ۲۰۲۰ به ۲۳ تریلیون و ۶۱۱ میلیارد و ۲۰۱ میلیون ۴۳۴ هزار دلار رسیده است.
منبع: ایسنا