اقتصاد۲۴ -شهباز حسنپوربیگلری با حضور در برنامه "رودررو" شبکه 4سیما اظهار کرد: رئیس بنیاد مستضعفان در این هفته مهمان ما بود که از ایشان خواستیم زمین های در اختیار بنیاد با فوریت در اختیار نهادهای ذی ربط نظیر بنیاد مسکن و مسکن و شهرسازی قرار گیرد.
بیشتر بخوانید:اعتراف دیرهنگام دولت به عقبماندگی بخش مسکن
وی افزود: ایشان همچنین مبلغ قابل توجهی را در اختیار کمیته امداد، وزارت بهداشت و بهزیستی کشور برای تامین اقلام مرد نیاز مردم قرار دادند.
حسنپوربیگلری با اشاره به حضور رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و معاونین وزیر مسکن در مجلس از پیگری طرح ساخت خانه های ارزان قیمت و اقدام ملی مسکن در مجلس یازدهم خبر داد.
*چنبره نهادهای دولتی بر زمینهای قابل ساخت
این نماینده مجلس گفت: یکی از مشکلات اساسی که گریبانگیر طرح اقدام ملی است و دوستان در وزارت مسکن نتوانستند با صراحت حرفی درباره آن بزنند، ناظر بر زمین هایی است که از سالهای دور در اختیار وزارتخانه ها و نهادهای دولتی و غیر حاکمیتی نظیر شستا قرار گرفته که در حاشیه شهر قرار داشت ولی امروز قابل سکونت بوده و باید در خدمت ساخت مسکن برای مردم قرار گیرد.
حسنپوربیگلری ادامه داد: شرکت شستا مقدار بسیاری زمین در اختیار دارد. حرفی نیست ولی این ها را باید تبدیل به احسن کرده یا در اختیار دولت قرار دهند و یا اینکه برای جامعه هدف و بیمه شدگان کم درآمد و تحت پوشش این شرکت صرف شود.
*دولت پاسخگوی عدم دریافت مالیات بر خانه های خالی باشد!
این نماینده مجلس گفت: رهبری در منشوری که برای شروع مجلس یازدهم اعلام کردند، عدالت را متذکر شدند ولی با کدام عدالت قرار است یک کارگر فاقد مسکن، رفاه و کار باشد اما یک مدیر پاداش و اضافه کار چند برابر حقوق آن کارگر دریافت کند!
حسنپوربیگلری خاطرنشان کرد: دولت ابتدا باید پاسخگو باشد که چرا مالیات بر خانه های خالی را دریافت نکرده؛ یک و نیم میلیون مسکن خالی وجود دارد که اگر نظام مالیاتی بجای اینکه سراغ اصناف خرده پا رود، سراغ دلالان و صاحبان این خانه ها می رفت، مالیات این بخش دریافت می شد.
*تشکیل "ستاد نهضت مسکن" ضروری است
وی ضمن تقدیر از عملکرد کمیته امداد طی دو سال گذشته در تامین خانه برای نیازمندان گفت: معتقدیم باید ستادی تحت عنوان ستاد نهضت مسکن در کشور راه اندازی شود. چنانچه روزی درسپاه، بنیاد مسکن را ایجاد کردیم.
حسنپوربیگلری افزود: از دولت سوال داریم شرکت هایی نظیر فولاد مبارکه، گل و گهر سیرجان و مس سرچشمه که درصدی از پرسنل شان بی خانمان هستند، چرا نباید بخشی از زمین های در اختیار را به منظور ساخت خانه برای این افراد آماده سازی کند.
وی خاطرنشان کرد: همانطور که بنیاد مستضعفان، بنیاد مسکن انقلاب و مدیرعامل شستا اعلام آمادگی کردند، صدها شرکت بزرگ وجود دارند که باید امکانات خود را در اختیار بگذارند و شهرهای اقماری را سامان دهند.
*28میلیون خانوار در سال 1405 نیازمند خانه هستند
همچنین در این برنامه تلویزیونی حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمدرضا میرتاجالدینی نائب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اعلام اینکه دوستانی که طرح مسکن انقلاب را مطالعه می کنند، تمام طرح های قبلی را هم بررسی کرده اند، اظهار کرد: در سال 95 حدود 24 میلیون خانوار داشتیم که با توجه به نرخ باروری در سال 1405به 28 میلیون خانوار خواهند رسید. البته شمار واحدهای مسکونی در همان سال 22 میلیون بود که 2 میلیون کمبود داشتیم.
وی مسکن انقلاب را دارای سطحی بالاتر از مسکن مهر توصیف کرد و افزود: مسکن انقلاب علاوه بر خانه اولی ها و خانه های روستایی و بافت فرسوده را در نظر دارد و سکونتگاه های غیررسمی و حاشیه نشینی را با 11میلیون نفر در نظر گرفته است.
*بنیاد مسکن انقلاب، ایران را به توسعه پایدار می رساند
حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمدرضا میرتاجالدینی با بیان این مطلب افزود: مسکن انقلاب 2برابر مسکن مهر وسعت کمی و دارای 4 محور است؛ مسکن مهر موفقیت نظام بود ولی در "مسکن انقلاب" تلاش داریم در راستای گام دوم حداقل مشکل مسکن را به طور کامل رفع کرده و به توسعه پایدار در حوزه مسکن دست یابیم.
این نماینده مجلس در تشریح مفاد دیگر این طرح گفت: در حال حاضر برای 67 هزار هکتار زمین برنامه ریزی کرده ایم که بهسازی، بازسازی و باز آفرینی را در بر دارد و در حقیقت تلاش داریم توسط بنیاد مسکن انقلاب قبل از وقوع بلایایی نظیر زلزله هزینه لازم را برای مقاوم سازی انجام دهیم.