تاریخ انتشار: ۰۶:۵۴ - ۱۵ مرداد ۱۳۹۹
در گفتگو با اقتصاد ۲۴ مطرح شد؛

فقر خلاقیت؛ عامل شکست احتمالی استارت آپ‌ها در بورس/ رمز کاهش هزینه‌ها با ورود دانش بنیان‌ها به بورس

یک کارشناس اقتصادی معتقد است، برای خلق ایده‌های اقتصادی – نظامی و سایر بخش‌های توسعه‌ای باید ورود شرکت‌های دانش بنیان به عرصه رقابت را فراهم کرد و بورس می‌تواند سکوی پرتاب چنین ایده و اهدافی باشد، پس بهتر است فرصت‌ها را در اختیار این شرکت‌ها و استارت آپ‌ها قرار داد تا با گذر از برخی شرایط سنتی پرهزینه به مراحل مدرن پیشرفت اقتصادی رسید.
استارت آپ ها در بورس
اقتصاد۲۴- قرار است سهام اولین شرکت استارتاپی در هفته اول مرداد ماه در بورس عرضه شود. به دستور وزیر اقتصاد عرضه اولین شرکت بزرگ اینترنتی هفته اول مرداد ماه سال جاری و پنجمین شرکت در هفته آخر شهریور ماه در بازار سرمایه عرضه می‌شود.
 
این در حالی که پیش‌تر حسن روحانی رئیس جمهوری در یکی از جلسات ستاد اقتصادی دولت از وزیر امور اقتصادی و دارایی خواست شرایط ورود شرکت‌های فعال در حوزه اقتصاد دیجیتال به بورس را تسهیل کرده و در صورت امکان یک بازار اختصاصی به منظور پذیرش شرکت‌های دانش‌بنیان و فعال در حوزه اقتصاد دیجیتال ایجاد شود.
 
البته حضور استارت‌آپ‌ها در بورس از ابتدای سال جاری مورد استقبال سهامداران قرار گرفته است، اما نکته اینجاست که استارت‌آپ‌ها کسب‌و‌کار‌های پرخطر هستند و بسیاری از آن‌ها به سرعت شکست می‌خورند.
 
این در حالی است که این کسب‌و‌کار‌ها (دیجی کالا، کافه بازار، تپ سی، فیلیمو، شیپور و...) به موفقیت‌های چشمگیری دست یافته‌اند و امکان شکست خوردن برای آن‌ها وجود ندارد، اما اقداماتی مانند ایجاد تابلوی مخصوص، گام نخست حضور استارت‌آپ‌ها در بورس است؛ کسب‌و‌کار‌هایی که ممکن است فردا دیگر نباشند.
 
یکی از مهم‌ترین موانعی که تاکنون باعث تاخیر در ورود شرکت‌های اینترنتی به بازار سرمایه شده، نحوه محاسبه دارایی‌های نامشهود این شرکت‌هاست. اکنون وزیر اقتصاد دستور داده تا کمیته‌ای برای تدوین قوانین و مقررات ویژه درباره ارزش‌گذاری دارایی‌های نامشهود این شرکت‌ها تشکیل شود.
 

موفقیت استارت آپ‌ها در بورس

 
البته کارشناسان معتقدند حضور استارت‌آپ‌ها در بورس مزایا و معایبی به همراه دارد؛ یکی از معایب این امر آن است که استارت‌آپ‌های ایرانی فاقد خلاقیت‌های لازم بوده و احتمال شکست آن‌ها بسیار زیاد است. در صورت شکست خوردن استارت‌آپ‌های فعال در بازار سرمایه، شاهد ریزش سهمگین بورس خواهیم بود و در مقابل پویایی و موفقیت را می‌توان از مزایای حضور این شرکت‌ها در بورس دانست.

علی حیدری، کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با اقتصاد ۲۴ گفت: ورود دانش‌بنیان‌ها به بورس می‌تواند برای سرمایه‌گذار موجب دلگرمی و امید به رشد احتمالی شرکت متبوع خود باشد، اما عمده شرکت‌های دانش‌بنیان به دلیل کمبود نقدینگی و بسته بودن فضای تجارت داخلی با کشور‌های دیگر به ناچار به سمت اهداف فعلی حاکمیتی سوق پیدا کردند.
 
این مدرس اقتصاد افزود: اگر جریان ورود این شرکت‌ها به بورس تسهیل شود، استارت‌آپ‌ها ایده‌ها و خلاقیت‌های خود را در این راستا گسترش می‌دهند و می‌توان در آینده نه چندان دور شاهد تاثیر این شرکت‌ها در بسیاری از بخش‌های اقتصادی کشور بود.
 
به گفته حیدری، با توجه به وجود تحریم‌های خارجی و خودتحریم‌های داخلی این شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توانند حتی در تامین نقدینگی لازم برای شرکت‌های بورسی مفید و تاثیرگذار باشند، تا جایی که این شرکت‌ها در مقوله فروش نیز توانایی دارند تا هزینه‌های سنتی بنگاه‌های بورسی را کاهش دهند.
 
وی تصریح کرد: هرچند ورود شرکت‌های دانش‌بنیان در بورس، به صورت مستقل و چه همکاری مشترک در مرحله اول در بازار سرمایه موجب کاهش هزینه‌های شرکت می‌شود.
 

بی رغبتی استارت آپ‌ها در ارائه طرح

 
حیدری در پاسخ به این سوال که نقطه قوت حضور شرکت‌های دانش بنیان و استارت آپی در بورس چیست؟ گفت: در حال حاضر به دلیل عوامل ایجاد شده و تاثیر آن بر بی رغبتی در فعالیت، شرکت‌های دانش بنیان و استارت آپی تمایلی به ایجاد خلق ایده ندارند و عمده شرکت‌های دانش‌بنیان حتی خلاقیت را کنار گذاشته و با الگوبرداری از نمونه‌های خارجی یک نرم‌افزار یا استارت‌آپ به ظاهر بومی را روانه بازار می‌کنند.
 
این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: تداوم این عمل در مرحله اول از نظر علمی خوشایند است، اما در بلندمدت این شرکت‌های دانش‌بنیان به تدریج از بازار حذف می‌شوند که با این اقدام می‌توان به موضوع پرورش و هدایت شرکت‌های دانش بنیان به سمت توسعه حرکت کرد.
 
این مدرس اقتصاد تاکید کرد: امروز بیشتر فعالیت‌های خلاقانه به خاطر وجود قوانین دست و پاگیر به طرز عجیبی در کوتاه‌مدت حذف خواهند شد. از این‌رو می‌توان از مجلس جدید انتظار داشت که حداقل قوانین را به‌روزرسانی کند.
 

جلوگیری از مرگ خلاقیت استارت آپ‌ها

 
«یکی از اقدامات ضروری می‌تواند خروج اقتصاد ایران از حالت دستوری به اقتصاد آزاد باشد». حیدری با طرح این موضوع تاکید کرد: حضور شرکت‌های دانش بنیان و استارت آپی در بورس، راه‌حلی است که می‌تواند از مرگ ایده و نابودی خلاقیت در آینده نزدیک جلوگیری کرد و حتی موجب رشد بورس شود.
 
این کارشناس مسائل اقتصادی معتقد است: امیدی که در بازار بورس با وجود نوآوری و خلاقیت ایجاد می‌شود در صورت تداوم سیاست‌های فعلی در اقتصاد کلان مرگ خلاقیت در آینده نزدیک، دور از انتظار نیست و شرکت‌هایی که به بهانه دانش‌بنیان بودن رشد کرده‌اند اعتماد سرمایه‌گذار را به مدت طولانی از دست خواهند داد و این پس‌لرزه ریزش‌های سنگین احتمالی می‌شود که مسبب این امر بی‌اعتمادی در شرکت‌های دانش‌بنیان و عدم روزآمدی است.

این مدرس اقتصاد در پایان تاکید کرد: برای خلق ایده‌های اقتصادی – نظامی و سایر بخش‌های توسعه‌ای باید ورود شرکت‌های دانش بنیان به عرصه رقابت را فراهم کرد و بورس می‌تواند سکوی پرتاب چنین ایده و اهدافی باشد، پس بهتر است فرصت‌ها را در اختیار این شرکت‌ها و استارت آپ‌ها قرار داد تا با گذر از برخی شرایط سنتی پرهزینه به مراحل مدرن پیشرفت اقتصادی رسید.
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

ابقای سه تن از فقهای شورای نگهبان توسط رهبر انقلاب

بورس قد کشید

صدور حکم قطعی پرونده نابینا شدن ۹ نفر در بیمارستان نگاه

فیلم/ استقرار یگان‌های نظامی ارتش سوریه در استان‌ السویداء

کدام پرسپولیسی‌ها از لیست هاشمیان خط می‌خورند؟

آمار باورنکردنی زایمان رایگان زنان افغان‌ در ایران + سند

فیلم/ صحنه‌های دردناک از زنی گرفتار زیر آوار خانه‌اش

کدام تیم در نقل و انتقالات بهتر عمل کرد؟

فیلم/ مشاهده پلنگ ایرانی در مناطق شکار ممنوع آرادان

عکس/ دیدار عراقچی با وزیر خارجه قرقیزستان

نقشهٔ زن ایرانی چنان سرزمینی بی‌پناه روی مرز خطر/ دست کم ۴۰ زن در سه ماه نخست سال جاری به قتل رسیدند + فیلم

آمار جالب از داوطلبان کنکور سراسری در هر استان

عکس/ پست غمگین بازیگر قورباغه درباره یعقوب صباحی

سیگنال‌های متضاد واشنگتن و تل‌آویو درباره ایران

راه میان‌بر نجات از بحران ورشکستگی آب

بازگشت عموهای فیتیله‌ای به تلویزیون

اینفوگرافی/ رکورد گرما در ایران

جنگ و چشم‌انداز نامعلوم گردشگری در دل بحران‌ها

اظهارات محمدجواد ظریف درباره ریشه‌های حمله اسرائیل به ایران/ بفهمیم نفوذ از کجاست؟

عکس/ چهره متفاوت زربی غلام مختار ۲۳ سال پیش در جمع هنرمندان

فیلم/ همکاری غیرمنتظره نفیسه روشن و یک بلاگر اینستاگرامی

عکس/ دریادار سیاری در حال رونمایی از مجسمه ناخدا صمدی در خرمشهر

عکس/ سپهبد باقری به همراه دوستانش ۴۴ سال پیش در کوهستان

عکس/ تغییر شوکه کننده بازیگر نقش شیرین سریال مرگ تدریجی یک رویا در ۴۴ سالگی

عکس/ تغییرات جالب ارسطو عامل سریال پایتخت در ۴۵ سالگی با تیپ‌های متفاوت

پنجره نیمه‌باز دیپلماسی در طوفان جنگ/ امکان مذاکره بین ایران و آمریکا در هاله‌ای از تردید و تهدید

طلای جهانی در آرامش

ماجرای نفوذ و نیمروز؛ جاسوسان موساد در ایران تا کجا رخنه کرده و به کدام اطلاعات حیاتی و سری دسترسی دارند؟

آتش‌بس موقت در جنگ تجاری پکن و واشنگتن

ترکش‌های ملی کردن اینترنت بر کسب‌وکار‌های فضای مجازی/ خنجر پنهان بر پیکر اقتصاد دیجیتال

کاهش قیمت جاشین ساینا در بازار

مدنی‌زاده و تصمیم جدی هدایت نقدینگی به سوی تولید

شرایط فروش و بازخرید ارز اربعین اعلام شد + جزئیات

پنجمین سال خشکسالی کماکان با اصرار بر کاهش مصرف سپری می‌شود!

فیلم/ آتش‌سوزی گسترده در مجتمع تجاری خیابان ۱۷شهریور مشهد

آتش سوزی در مجتمع ۶۰ واحدی در خیابان پاسدار گمنام تهران

فعال شدن مکانیسم ماشه قیمت دلار را به چند تومان می‌رساند؟

فیلم/ آتش‌سوزی در برج زمرد تبریز

برقراری آتش‌بس شش‌ماهه میان سحر زکریا و مهران مدیری

خبر مهم درباره وام بلاعوض به یارانه‌بگیران

قیمت دلار به سقف یک هفته اخیر رسید

زمان ثبت‌نام خودرو‌های وارداتی اعلام شد+ جزئیات

بیت‌کوین در مسیر سقف‌زنی قیمت

توزیع کالا برای شرایط خاص و جنگی هوشمند می‌شود

زلزله قیمت‌ها در بازار خودرو + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو + جدول

قیمت سکه پارسیان + جدول

قیمت بیت کوین و رمزارز‌ها + جدول

قیمت سکه و طلا + جدول