تاریخ انتشار: ۰۹:۱۹ - ۰۹ مرداد ۱۳۹۹
تعداد نظرات: ۱ نظر

تسهیلات ودیعه ، مالکان را به رهن کامل تشویق کرد

با تصمیم دولت برای پرداخت وام ودیعه اجاره به مستأجران آسیب پذیر، ثبت نام دریافت تسهیلات از 4 مرداد شروع شد و امروز آخرین مهلت ثبت نام است.
تسهیلات ودیعه ، مالکان را به رهن کامل تشویق کرد
اقتصاد۲۴ - مشاهدات ما از بنگاه های املاک و فایل های اجاره، نشان می دهد تمایل مالکان برای رهن نسبت به اجاره ماهانه بیشتر شده است و به نظر می رسد مستأجران دارای شرایط می توانند با استفاده از وام ودیعه مشکل خود برای تأمین هزینه رهن را تا حدودی حل کنند.
بیشتر بخوانید:تسهیلات مرابحه خرید کالا، جایگزین «وام ودیعه» مسکن می‌شود
متولیان بخش مسکن، با توجه به شرایط اقتصادی و افزایش هزینه اجاره مسکن، مسأله مسکن را بررسی و طرحی را به ستاد ملی مقابله با کرونا ارائه کردند که بر اساس آن دولت دو اقدام را انجام داد.بر اساس طرح پیشنهادی، در اقدام اول، محدودیت هایی برای مبلغ اجاره اعلام شد. بنابراین افزایش اجاره مسکن در شهر تهران حداکثر بیشتر از ۲۵ درصد نباید باشد . این افزایش در کلانشهرها نیز باید تا ۲۰ درصد و در شهرهای دیگر باید تا ۱۵درصد باشد که در ستاد ملی مقابله با کرونا تصویب شد و به همه بخش‌ها و قوه قضائیه ابلاغ شده تا در صورت تخطی مالکان یا بنگاه های املاک از این قانون لازم الاجرا، توسط قوه قضائیه پیگیری لازم انجام شود.

27 درصد رشد اجاره بها در تیرماه

از طرف دیگر افزایش قیمت مسکن باعث فشار مضاعف به مستأجران شده است.بر اساس گزارش بانک مرکزی از بازار مسکن در تیرماه، متوسط قیمت هر متر آپارتمان در تیرماه در تهران20 میلیون و ۹00 هزار تومان بود که نسبت به ماه گذشته (خرداد ۹۹) رشد 4/10 درصدی و نسبت به ماه مشابه سال گذشته (تیرماه ۹۸) رشد 6/56 درصد داشته است. این گزارش نشان می دهد کمترین قیمت هر متر آپارتمان در شهر تهران مربوط به منطقه 18 است. در این منطقه قیمت هر متر واحد مسکونی 9 میلیون و 600 هزار تومان است. البته به گفته فعالان بازار دیگر نمی توان این منطقه را منطقه ای ارزان از نظر قیمت مسکن ارزیابی کرد چون یک آپارتمان 60 متری در این منطقه حدود 600 میلیون تومان است که از توان مالی دهک های پایین خارج است. یک آپارتمان 60 متری در منطقه 18 سال گذشته حدود 250 میلیون تومان بود.

گزارش بانک مرکزی نشان می دهد در 4 ماهه سال 99 نسبت به 4 ماهه سال 98 قیمت هر مترآپارتمان بطور متوسط 6/42 درصد افزایش یافته است. این گزارش نشان می دهد نرخ اجاره بها در تیرماه امسال در شهر تهران 6/27 و در کل کشور 31 رصد رشد دارد.

فشار افزایش اجاره‌بهای مسکن در شرایط کرونا به مستأجران بیشتر هم شده است. با توجه به این شرایط در اقدامی دیگر دولت ۲۰هزار میلیارد تومان در اختیار بانک‌های مختلف قرار داد تا به مستأجرانی که نیاز دارند تسهیلات ودیعه با نرخ سود ۱۳ درصد پرداخت کنند.

آمار رسمی نشان می دهد حدود 6 میلیون و 600 هزار مستأجر در کشور وجود دارد. اما پروانه اصلانی، سرپرست دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی معتقد است تمام مستأجران نیازمند حمایت نیستند. برآوردها نشان می دهد 20 هزار میلیارد تومان مبلغ درنظرگرفته شده برای وام ودیعه حدود 600 تا 900 هزار نفر را پوشش می دهد. بررسی های نهادهای مختلف نشان می‌دهد که ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار خانوار نیازمند کمک های دولت برای وام اجاره مسکن هستند.

 اکنون مردم درخواست خود را به وزارت راه پیامک می‌کنند و سامانه‌ای هم برای این کار طراحی شده است تا متقاضیان به بانک‌ها معرفی شوند.

گروه های دارای اولویت

کارگران، زنان سرپرست خانوار، کسانی که تازه ازدواج کرده اند، کسانی که 3 فرزند و بیشتردارند و خانواده های تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی، گروه های دارای اولویت دریافت وام هستند. تأهل و سرپرست خانوار بودن، استفاده نکردن از هر گونه حمایت دولتی و تسهیلات در بخش مسکن و مالک نبودن از سال 84 به بعد از شرایط دریافت وام است. طرف حساب بانک در پرداخت وام ودیعه مستأجر است و وثیقه از مستأجر دریافت می شود. مستأجر باید سود ماهانه وام را واریز کند اما وام در قالب چک به مالک پرداخت می شود. بعد از یک سال و پس از اتمام موعد اجاره وام کامل به بانک برگردانده می شود.

فسخ قرارداد

وام ودیعه مسکن تا یکسال نزد موجر باقی‌خواهد ماند اما در شرایطی که شاهد فسخ پیش از موعد قرارداد اجاره باشیم، مبلغ این وام در اختیار مستأجر قرار گرفته و او می‌تواند تا بازه زمانی یک سال از این مبلغ برای انعقاد قرارداد اجاره جایگزین بهره‌مند شود.

قراردادهای بعد از 4 مرداد مشمول وام می شود

با توجه به محدودیت تعداد وام پیش بینی حدود 2500 هزار درخواست برای وام، تصمیم بر این است که وام ودیعه شامل قراردادهای اجاره ای باشد که از 4 مرداد ماه، یعنی از زمان شروع ثبت نام، ثبت شده است. البته قرارداد اجاره باید دارای کد رهگیری و رسمی باشد.

تمدید نمی شود

مهلت ثبت نام برای دریافت وام اجاره تا پایان امروز، نهم مردادماه در نظر گرفته شده است. به گفته یکی از مسئولان روابط عمومی وزارت راه و شهرسازی در مورد تمدید احتمالی زمان ثبت نام، تصمیم گیری نشده و پایان مهلت روز پنجشنبه 9 مرداد است.

مستأجران متقاضی مسکن ملی نگران نباشند

متقاضیان دریافت تسهیلات کمک ودیعه مسکن باید دارای فرم «ج» سبز باشند (تاکنون از تسهیلات یارانه‌دار دولتی در ساخت و خرید مسکن استفاده نکرده باشند) اما فرم «ج» افرادی که از تسهیلات ودیعه مسکن استفاده می‌کنند، قرمز نمی‌شود و تسهیلات ودیعه آنها را از دریافت مسکن ملی محروم نمی کند.

تعییر رفتار موجران در بازار اجاره

رشد بازارهایی مانند بازار سهام، ارز، سکه و طلا از یک طرف و ثابت نبودن ارزش پول ملی از طرف دیگر باعث تغییر رفتار مالکان در بازار اجاره شده است. مشاهدات ما از بنگاه ها و فایل های پیشنهادی عرضه شده برای اجاره نشان می دهد بر خلاف سال های قبل که مالکان تمایل به اجاره ماهانه داشتند و نه رهن کامل، اما اکنون آنان بیشتر رهن کامل و اجاره ماهانه کمتر را برای اجاره ملک در نظر دارند. یکی از مالکان به ما گفت: نمی دانیم اگر اجاره ماهانه تعیین کنیم چند ماه دیگر ارزش این اجاره چگونه است، شرایط نشان می دهد ارزش اجاره ماهانه با توجه به کاهش ارزش پول ثابت نخواهد بود پس ترجیح من به عنوان صاحبخانه این است که واحد اجاره ای خودم را با رهن کامل یا رهن بیشتر با اجاره کمتر عرضه کنم تا رهن را در بازارهای دیگر سرمایه گذاری کنم.
 
صاحبخانه ها معتقدند سرمایه گذاری رهن ملک در بازارهای دیگر ، ارزش پول آنان را حفظ می کند. مستأجران نیز از پرداخت رهن بیشتر نسبت به اجاره ماهانه استقبال می کنند. اجاره ماهانه با توجه به کاهش درآمدها و افزایش هزینه های دیگر، برای بسیاری مستأجران سخت است، اما آنان پول رهن را با استفاده از پس اندازی که دارند راحت تر می توانند جور کنند. در این شرایط مستأجران و مالکان، از وام ودیعه استقبال می کنند و به نظر می رسد این وام تا حدودی مشکل مالی مستأجران را حل کند و با توجه به اینکه وام یکجا به موجر پرداخت می شود، آنان نیز پذیرای طرح جدید دولت هستند.

بسیاری از مستأجران نقدینگی را برای خرید خانه پس انداز کرده بودند اما با توجه به افزایش بیش از 50 درصدی قیمت مسکن در یک سال، آنان از بازار خرید خانه کنار رفته اند. آمار بانک مرکزی هم نشان می دهد واحدهای 600 تا 850 میلیون تومانی بیشترین تقاضا را دارند و 14.2 درصد از بازار معاملات 14 هزار واحدی تیرماه در تهران سهم واحدهایی با این قیمت است.

هرچند خرید و فروش ملک در تیرماه امسال نسبت به سال 98 معادل 193.3 درصد افزایش دارد اما با این حال مستأجران زیادی از بازار خرید بخاطر افزایش قیمت ها حذف شده اند. مستأجرانی که توان مالی خود برای خرید ملک را از دست داده اند می توانند با استفاده از وام ودیعه اجاره، هزینه کمتری را برای اجاره مسکن پرداخت کنند. فعالان بازار مسکن می گویند کاهش هزینه اجاره با استفاده از وام ودیعه، به مستأجران کمک می کند یک سال دیگر هم به پس انداز خود اضافه کنند.
منبع: روزنامه ایران
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
0
0
جمعه ۱۰ مرداد ۱۳۹۹
قیمت مسکن رابیاورید پایین بزارین فساد ودزدی در کشور کم بشه
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عربستان ۲۰۲۵؛ از میانجی گری میان ایران و آمریکا تا حل بحران اوکراین/ در عربستان انقلاب نخواهد شد، چون جوانان بن سلمان را دوست دارند/ پادشاهی سعودی مانند کره جنوبی مدرنیزه می‌شود

قیمت دلار و یورو امروز پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ ژست عجیب شیدا یوسفی با فرش ایرانی

عکس/ تیپ گنگ مهسا حجازی در حال خرید عید با کلاه گپ چند میلیونی

عکس/ نمایی بی نظیر از ۶۳ سال پیش ایستگاه راه آهن یزد

عکس/ استوری عاشقانه آیسان آقاخانی و رضا گلزار حسابی سروصدا کرد

عکس/ بنر‌های عجیب در سراسر شهر تهران جلب توجه کرد

عکس/ سارا و نیکا در آغوش محسن تنابنده

عکس/ استایل طاووسی شبنم قلی‌خانی با جواهر گران قیمت

عکس/ نمایی از خرم آباد ۹۳ سال پیش با خانه‌های کاهگلی

عکس/ قابی ماندگار و دیدنی از کتایون ریاحی در کنار نوه محمدعلی فردین

عکس/ استایل بهاری زیبا کرمعلی با عینک چند میلیونی و رنگ موی سال

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

مرگ هولناک دختر مدرسه‌ای در ویلای اجاره‌ای

طرز تهیه فرنی شیره انگور، افطاری گرم و مقوی

جی ۲۰ چگونه عمل می‌کند و چرا اهمیت دارد؟/ اگر G20 متحمل شکست شود چه چیزی از بین خواهد رفت؟

رسوایی با برگه آزمایش

طرز تهیه نان سیب زمینی روسی

ربودن زن جوان با قصد آزار و اذیت

چرا برخی خاطرات را فراموش می‌کنیم؟

زیدآبادی: دکتر پزشکیان! مملکت در حال فنا شدن است، می‌خواهی چه کنی؟

ایران خواستار آتش‌بس دائمی در غزه شد

محمد فاضلی: عدد دبش در تاریخ ریاضیات می‌ماند!

واتساپ با قابلیت‌های تازه به‌روز‌رسانی شد!

سرپیچی ایرلاین‌ها از ممنوعیت توزیع مواد غذایی ناسالم

توضیح سخنگوی وزارت خارجه درباره محتوای نامه ترامپ به ایران

فیلم/حافظ‌خوانی سفیر کره جنوبی در ایران

ساعت کاری کارمندان تغییر کرد

پزشکیان: امروز دیگر کسی حرف خوب بدون عمل را از ما قبول نمی‌کند

پوتین: با پیشنهاد آتش‌بس موافقیم

ماجرای شماره متفاوت آقای گل لیگ یک

CFT و پالرمو در کمیسیون تصویب شد

آمریکا وزیر نفت را تحریم کرد

جزئیات قرعه‌کشی دور حذفی لیگ نخبگان آسیا اعلام شد

الجولانی پیش‌نویس اعلامیه قانون اساسی را امضا کرد

شهرداری تهران: هیچ مجوزی برای تخریب ساختمان سینگر صادر نشده

سهمیه سوخت تغییری نخواهد کرد

عصبانیت شدید نتانیاهو از گزارش سازمان ملل درباره جنایات اسرائیل

اتحادیه اروپا: به برجام متعهد هستیم

درگاه پرداخت ریالی روی وبسایت قمار!

محمدرضا شریفی نیا کیست؟| بازیگر پرحاشیه و تأثیرگذار سینمای ایران

مرگ پرویز در ۷۰ سالگی

مهدی قایدی به شخص مورد علاقه‌اش رسید

صلح اوکراین تازه آغاز ماجراست!

عکس/ ویلا‌های لاکچری ۸۳ سال پیش در بابلسر

اینفوگرافی/ عواملی که سلامت روده‌ها را تهدید می‌کند

فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون

قیمت برنج ایرانی به ۲۰۰ هزار تومان رسید

بهترین افطاری برای ماه رمضان

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس

افزایش ۲۵ درصدی قیمت بلیت قطار در آستانه نوروز

قیمت انواع دستگاه ماینر + جدول

پرسپولیس گرانترین و تراکتور ارزانترین بلیت در ایران

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

فیلم/ عذرخواهی مجری صداوسیما از شهرداری

دلیل افطار کردن با خرما در ماه رمضان چیست؟

چرا بعد از غذا خوردن میل به شیرینی داریم؟

با رقم فساد چای دبش چند هواپیما می‌شد خرید؟

برای پیشگیری از زوال عقل در پیری چه باید کرد؟

فیلم/ تمرین شنای سوئدی امام جماعت با نمازگزاران در مسجد

خوانندگی زنان با کدام قواعد فقهی و قانونی مغایرت دارد؟

عکس/ سلفی حسن روحانی و ابطحی در یک مراسم افطاری