اقتصاد۲۴ - این افراد دچار نقصهای عملکردی، مثلاً طولانیمدت شدن مشکلات ریوی، ضعف عضلانی و مشکلات ادراکی و روانآشفتگی میشوند
ضعف و درد عضلانی
مدت طولانی روی تخت بیمارستان یا خانه دراز کشیدن میتواند سبب ضعف عضلانی شود، زیرا عضلات بدن طی این مدت به طور بسیار محدود به کار گرفته میشوند. همچنین مطالعهای نشان داده تخریب بافت عضله میتواند یکی از عوارض جانبی دیرهنگام ویروس کرونا باشد.
درمان| رفع این مشکلات پیچیده نیازمند چند رویکرد درمانی است. متخصص فیزیوتراپی، موانع عملکردها و فعالیتهای روزمره را شناسایی و به بیمار در غلبه بر آنها کمک میکند که اغلب بدون نیاز به عمل جراحی و مصرف طولانیمدت دارو ست. فیزیوتراپ میتواند میزان کاهش توده عضلانی فرد بیمار را تعیین و تمرینهای قدرتی لازم را اولویتبندی و برنامهریزی کند. تمرینهای ساده قدرتی از همان زمانی که بیمار روی تخت بیمارستان است، شروع میشوند.
ریکاوری ریه
بافت ریه نسبت به آسیب ناشی از خود ویروس و آسیب ناشی از التهاب فعالیت بیش از اندازه ایمنی بدن، بسیار حساس است. در نتیجه عملکرد ریه فرد ممکن است به میزان چشمگیری افت کند. وقتی ریهها نتوانند به طور مؤثر از هوا پُر شوند، بقیه قسمتهای بدن از این اکسیژنگیری ناکافی متأثر خواهند شد.
درمان| با ایجاد تغییراتی در سبک زندگی که به نفع عملکرد سالم ریههاست میتوانید هر چه سریعتر به فعالیتهای عادی خود برگردید.
مشکلات بافت مغز
احساس سرگیجه و از دست دادن حس بویایی و چشایی و حتی سکته مغزی عوارضی است که بعضی بیماران مبتلا به کرونا تجربه میکنند. همچنین بیشتر بیماران دچار افت قدرت تمرکز، احساس آشفتگی و سراسیمگی میشوند. بیماران از عبارت «مه مغزی» برای توضیح مشکلشان در تمرکز یا فراموش کردن چیزها و اختلال در کارهای ساده روزمره نام میبردند.
درمان| توان بخشی نورولوژیکی و روان شناسی میتواند به بیمار در رفع اختلالاتی مانند فراموشی و افت تمرکز کمک کند. در خیلی از موارد تمرینات شناخت درمانی میتواند به مغز کمک کند و داشتن خواب کافی میتواند بر عملکرد ادراکی اثر بگذارد. مشغول شدن به برخی بازیها نیز میتواند مفید باشد.
منبع: تبیان