اقتصاد۲۴ - دکتر رقیه نجفی بیان کرد: گرم شدن هوا و افزایش دما باعث شده که افراد برای خنک شدن از آب سرد استفاده کنند، اما مصرف آب یخ با خود آسیبهای فراوانی به دنبال دارد.
وی با اشاره به اینکه نوشیدن آب سرد خطرات و آسیبهایی به دنبال دارد، اظهار کرد: زمانی که آب مصرف میکنیم نباید دمای آب خیلی بالاتر و پایینتر از دمای بدن باشد چراکه نوشیدن آب خیلی سرد باعث میشود بیشتر فرد احساس تشنگی کند.
کارشناس تغذیه خاطرنشان کرد: دمای آب مصرفی باید سه تا پنج درجه پایینتر از دمای بدن باشد و اگر بیشتر از این مقدار باشد آسیبهای جدی به دستگاه گوارش خواهد زد.
وی گفت: نوشیدن آب سرد باعث انقباض معده میشود و هضم را کمی مشکل ساز میکند و شایعاتی هم وجود دارد که باعث مشکلات کبدی هم میشود، اما هنوز هیچ مطالعهای آن را تأیید نکرده و حتی مصرف آب سرد روی ضخامت موکوس بینی تأثیر گذاشته و مطالعه ثابت کرده است که تنفس را برای افراد سختتر میکند حتی افرادی که درگیر بیماریهای تنفسی هستند.
بیشتر بخوانید: تغذیه مناسب برای کنکوریها در شب آزمون
کارشناس تغذیه توصیه کرد: روزانه هشت لیوان آب مصرف کنیم چراکه با انجام فعالیتهای روزانه و صرف انرژی، مقدار آب از دست رفته زیاد بوده و تأمین قوا و نیرو لازم است.
وی یادآور شد: بهتر است آب گرم را جایگزین آب سرد کنیم، چراکه با نوشیدن آب گرم کمتر تشنه میشویم و با دمای بدن سازگارتر است البته استفاده از سبزیجات و میوههای تابستانی آب بدن را هم تأمین میکند، اما با این حال باید در کنار آن آب هم بنوشیم.
این کارشناس تغذیه با بیان اینکه افرادی که تمایل زیادی به مصرف آب ندارند و یا از مزه آب خوششان نمیآید، میتوانند با آبلیمو یا گلاب و ... آن را خوش طعم کنند و بنوشند، اظهار کرد: برای اینکه بدانیم مصرف آب کافی بوده است یا نه؟ میتوانیم از رنگ ادرار اول صبح متوجه شویم مقدار آبی که مصرف کرده ایم، کافی است یا نه؟
منبع: ایسنا