اقتصاد۲۴ - یافتههای نظرسنجی پلاتس نشان داد اوپک در اوت ۲۴.۳۷ میلیون بشکه در روز نفت تولید کرد که چهار درصد نسبت به ژوئیه افزایش داشت و ۹ تولیدکننده متحد این گروه شامل روسیه ۱۲.۶۷ میلیون بشکه در روز نفت تولید کردند که شش درصد افزایش ماهانه داشت.
حجم بالاتر تولید نفت اوپک پلاس غیرمنتظره نبود، زیرا این گروه که از اول ماه مه کاهش تولید به میزان ۹.۷ میلیون بشکه در روز را به اجرا گذاشت، قرار بود از اوت محدودیت عرضه خود را کمتر کرده و به ۷.۷ میلیون بشکه در روز برساند. طبق محاسبات پلاتس، نرخ پایبندی اوپک پلاس به کاهش تولید در اوت ۹۷ درصد بود.
اما افزایش تولید این گروه در شرایطی روی داده که به نظر میرسد احیای سریع تقاضای جهانی برای نفت در بحبوحه نگرانیها نسبت به شیوع موج دوم بیماری کووید ۱۹ متوقف شده است. نفت برنت که طی هفتههای گذشته در محدود ۴۵ دلار قرار داشت، در روزهای اخیر کاهش چشمگیری پیدا کرده و به پایین ۴۰ دلار در هر بشکه نزول کرده است.
بسیاری از اعضای خاورمیانهای اوپک پلاس اعلام کردند برای تولید برق در ایام گرم تابستان به تولید نفت بیشتری نیاز دارند و صادراتشان به بازارهای خارجی رشد قابل ملاحظهای نخواهد داشت.
به عنوان مثال تولید عربستان سعودی بر مبنای ماهانه ۵۰۰ هزار بشکه در روز افزایش یافت و به ۸.۹۵ میلیون بشکه در روز رسید که همچنان پایین سهمیه تولید این کشور بود و عمده تولید اضافی به مصرف داخلی رسید.
بیشتر بخوانید: تقاضای جهانی نفت تا ۳ سال آینده به سطح قبل از بحران کرونا باز میگردد
روسیه که بزرگترین عضو غیراوپک این گروه است، ۹.۰۹ میلیون بشکه در روز تولید کرد که ۱۰ هزار بشکه در روز بالاتر از سهمیه تولید این کشور بود.
امارات متحده عربی که معمولا پایبندی بالایی به پیمان کاهش تولید نشان داده است، تولیدش را به ۲.۷۴ میلیون بشکه در روز افزایش داد. شرکت نفتی دولتی ادنوک اعلام کرده که فروش نفت در اکتبر را ۳۰ درصد کاهش میدهد تا مازاد تولید را جبران کند.
سایر کشورهایی که پیش از این بالاتر از سهمیه شان نفت تولید کرده بودند قرار بود کاهش تولید بیشتری انجام دهند تا مازاد تولیدشان را جبران کنند. با این همه نظرسنجی پلاتس نشان داد بسیاری از این کشورها موفق نشدند کاهش تولید مازادی که برای اوت وعده داده بودند را به طور کامل به انجام برسانند.
عراق که همواره بالاتر از سهمیه خود نفت تولید کرده است، در اوت ۳.۷۵ میلیون بشکه در روز تولید داشت که پایینتر از سهمیه تولید ۳.۸۰ میلیون بشکه در روز این کشور بود، اما با در نظر گرفتن کاهش تولید جبرانی همچنان بالا بود. نیجریه ۱.۵۷ میلیون بشکه در روز نفت تولید کرد در حالی که سهمیه این کشور ۱.۵۰ میلیون بشکه در روز بود.
بر اساس گزارش پلاتس، نشست کمیته نظارتی مشترک اوپک پلاس به ریاست مشترک عربستان سعودی و روسیه ۱۷ سپتامبر به صورت آنلاین برگزار میشود و به تلاشهای کشورها در عمل به سهمیه تولیدشان متمرکز خواهد بود.