اقتصاد۲۴ - قیمت نفت در هفتههای گذشته با نوسان زیادی همراه بوده و در هفتههایی تا ۱۰ درصد پایین آمده و هفتههایی نیز بیش از ۱۰ درصد گران شده است.
با این حال نگاهی به روند تغییرات قیمتی نشان میدهد که عوامل تاثیرگذار بر افت قیمت نفت توان آن را ندارند که سقوط قیمتی که بعد از شیوع کرونا اتفاق افتاد را دوباره تکرار کنند و به نظر میرسد در صورتی که فاکتور جدیدی به این بازار تحمیل نشود میتوان انتظار رشد قیمتها با شیبی منطقی را داشت.
از همین رو معاملات نفت خام در هفته گذشته با توجه به برگزاری نشست اوپک پلاس و همچنین وقوع توفان سالی در سواحل آمریکا با رشد همراه شد.
روز پنجشنبه کمیته وزارتی نظارت بر توافق کاهش عرضه اوپک پلاس بر اهمیت پایبندی کامل اعضا به سهمیههای تولید خود در توافق کاهش عرضه نفت تولیدکنندگان اوپک پلاس با هدف بازگرداندن ثبات و توازن کامل به بازار نفت تأکید کرد.
این کمیته دادههای تولید نفت خام مربوط به ماه اوت سال ۲۰۲۰ را بررسی و از عملکرد قابل توجه کشورهای عضو و غیرعضو اوپک شرکتکننده در توافقنامه همکاری و پایبندی ۱۰۲ درصدی آنها در ماه اوت استقبال کرد که شامل مکزیک بهعنوان منبعی ثانویه نیز میشد.
بیشتر بخوانید: تقاضای جهانی نفت تا ۳ سال آینده به سطح قبل از بحران کرونا باز میگردد
همین موضوع باعث شد تا بازارهای نفت واکنش مثبت نشان دهند و افزایش قیمت را به ثبت برسانند.
در کنار آن، وقوع توفان سال باعث شد تا تولید ۳ تا ۶ میلیون بشکه نفت در طول تقریباً ۱۱ روز متوقف شود.
این عوامل باعث شد تا نفت برنت ۸.۳ درصد افزایش قیمت را در معاملات هفتگی خود ثبت کند.
برنت که معاملات را در روز دوشنبه با قیمت ۳۹ دلار و ۸۳ سنت آغاز کرده بود در پایان روز جمعه به ۴۳ دلار و ۱۵ سنت در هر بشکه رسید.
نفت شاخص آمریکا نیز رشدی ۱۰ درصدی را ثبت کرد و از ۳۷ دلار و ۳۳ سنت تا ۴۱ دلار و ۱۱ سنت بالا رفت.
در شرایط فعلی اگرچه بازار نفت همچنان شکننده است، اما به نظر میرسد توازن عرضه و تقاضا، قیمت نفت را در کانال ۴۰ دلاری تثبیت کرده است.