اقتصاد۲۴ - نبیالله خونمیرزائی در دیدار با مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم، اظهار داشت: سهم قشم در صید ماهیان ریز دریایی کشور ۷۵ درصد و در حوزه صید ماهیان استان هرمزگان هم ۳۰ درصد است.
وی با تأکید بر اینکه سازمان منطقه آزاد قشم در کنار حفاظت و بهسازی ذخایر آبزیان، باید در زمینه تحقق تولید سالیانه ۸۶ هزار تُن ماهی در قفس هم تلاش کند، افزود: برای تحقق این امر و استفاده از ظرفیتهای موجود در افق توسعه صنعت پرورش ماهیان دریایی کشور، در کنار سازمان منطقه آزاد قشم هستیم.
به گفته معاون وزیر جهاد کشاورزی، قشم با استفاده از وضعیت اکولوژیکی و موقعیت مناسب تولید آبزیان میتواند با استفاده از قوانین و مقررات خاص مناطق آزاد در توسعه فعالیتهای آبزی پروری این جزیره نقش مهمی را ایفا کند.
وی افزود: توسعه آبزی پروری به عنوان تنها راه کاهش فشار بر ذخایر طبیعی دریا و یک روش مطمئن در تأمین پروتئین مورد نیاز جوامع انسانی در آینده است.
بیشتر بخوانید: نقش چشمگیر قشم در ایجاد امنیت غذایی / سهم ۸۶ هزار تنی در افق پرورش ماهی در قفس
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم هم در این دیدار گفت: بومی سازی تکثیر ماهیان دریایی و سازههای قفس و استقرار آن در دریا، از جمله اهدافی است که این سازمان تحقق آن را با جدیت دنبال میکند.
حمیدرضا مؤمنی افزود: صنایع شیلات و آبزیان به عنوان یک راهبرد استراتژیک در توسعه جزیره، موجب ایجاد اشتغال پایدار و تثبیت جمعیت و مهاجرت معکوس در روستاهای غرب جزیره شده است.
سرپرست اداره شیلات و کشاورزی سازمان منطقه آزاد قشم هم گفت: براساس سیاستگذاری سازمان خوار و بار کشاورزی جهانی(FAO) در سال ۲۰۳۰ باید بیش از ۶۰ درصد پروتین دریایی مورد نیاز جوامع انسانی، از راه پرورش آبزیان تأمین شود.
منصور آزاد افزود: هم اکنون ۴۸ درصد پروتئین دریایی جهان از طریق صنعت آبزی پروری تامین میشود.
جزیره قشم در جنوب ایران در پنج سال گذشته با اجرایی سیاستهای سازمان منطقه آزاد برای جذب سرمایهگذاران در حوزه صنایع شیلاتی با اولویت بومیان جزیره توانسته حرکت ماندگاری را در حوزه پرورش میگو به ویژه در زمینه پرورش این آبزی به صورت متراکم و فوق متراکم را پیادهسازی کند و همزمان با جذب سرمایهگذاران در راستای تولید سهم ۸۶ هزار تُنی تولید ماهی در قفس هم نقش آفرینی کرده است.