تاریخ انتشار: ۱۱:۳۷ - ۱۴ آذر ۱۳۹۷

خجسته: قرار نبود استیضاح ظریف تا انتها دنبال شود

یکی از امضاکنندگان طرح استیضاح ظریف می‌گوید همچنان مدافع و حامی ظریف است و در این شرایط به صلاح نمی‌بیند که وزیر خارجه تحت فشار قرار بگیرد.
اقتصاد24 - به‌ نظر می‌رسد پرونده استیضاح ظریف را باید بسته شده فرض کرد. دیروز مجتبی ذوالنور از مخالفان شناخته‌شده دولت، یکی از نمایندگانی بوده که برای پس‌گرفتن امضاهای طرح استیضاح ظریف تلاش می‌کرده. این را محمدجواد ابطحی از نمایندگان استیضاح‌کننده وزیر خارجه اعلام کرده و گفته که او توانسته امضای چند نماینده را پس‌بگیرد. همین نشان می‌دهد که این استیضاح را دیگر نباید چندان جدی گرفت. استیضاح‌کنندگان ظریف در جلسه روز یکشنبه کمیسیون امنیت ملی بخشی از محورهای استیضاح را مطرح کرده بودند و طرح بخش دیگری از آن هم به جلسه دو هفته آینده واگذار شد. حالا اما به‌ نظر می‌رسد قبل از آن موعد باید بر این طرح استیضاح یک نقطه پایان گذاشت؛ چرا که امیر خجسته، یکی از استیضاح‌کنندگان این طرح هم در گفت‌وگو با «ایران» نه تنها از عدم پیگیری آن خبر داده که حتی تأکید کرده، همچنان مدافع و حامی ظریف است و در این شرایط به صلاح نمی‌بیند که وزیر خارجه تحت فشار قرار بگیرد.

شما یکی از امضاکنندگان استیضاح آقای ظریف هستید. آیا همچنان بر امضای خود و انجام این استیضاح اصرار دارید یا خیر؟

بهتر است ابتدا دلیل این استیضاح را بیان کنیم. ما معتقدیم آقای ظریف یکی از وزیران اثرگذار دولت است و حضورش در دولت مفید و واجب است اما با توجه به صحبتی که اخیراً داشتند ما می‌خواستیم با ایشان صحبت کنیم و فرصت برای ارائه توضیحات از طرف ایشان ایجاد نشد. طرح سؤال و استیضاحی که امضا کردیم بیشتر یک تلنگر بود چون معتقدیم همه مسئولان باید در قبال عملکرد خود مسئولیت‌پذیر باشند وگرنه این استیضاح نه سیاسی بود و نه قرار بود به هر قیمتی تا انتها دنبال شود.

این تلنگر به چه کسی بود؟

به آقای وزیر که اظهار نظر حاشیه‌ساز نداشته باشد. طبق گزارشی هم که به ما دادند گفتند آقای ظریف پذیرفتند این موضوع را.

آیا شما قبول دارید حرفی که آقای ظریف زده بود غلط نبود؟

اصلاً پولشویی در همه جای دنیا هست. مسأله ما این است که یک مقام رسمی در کسوت وزیر امور خارجه که حرفش بازتاب بین المللی دارد نباید این را مطرح می‌کرد. باید ببینیم آیا صحبت آقای وزیر به اصلاح اقتصادی در کشور منجر می‌شد یا سوءاستفاده کشورهای معاند برای برداشتن بوق تبلیغاتی این موضوع که وزیر امور خارجه کشور ایران به پولشویی در این کشور اقرار کرد؟ ما بحثمان این است آقای ظریف که قبولش هم داریم نباید کاری می‌کرد که حرفش در دنیا به‌ عنوان اقرار کشور ایران تیتر بشود. مگر در آمریکا نیست! وقتی بر اساس مدارک بسیار متقن دولت آمریکا از پدیدآورندگان اصلی پول‌های کثیف و ایجاد هدفمند تروریست مانند داعش در جهان است در بقیه دنیا نیست؟ ولی آنها این گونه مسأله را مطرح نمی‌کنند.

مسأله این است که خود شما یکی از نمایندگانی هستید که زیاد روی بحث افشای فساد و قاچاق و فعالیت‌هایی که همزاد پولشویی هستند اصرار دارید. فکر نمی‌کنید اگر قصد سوءاستفاده باشد از حرف‌های امثال شما هم می‌شود سوءاستفاده کرد؟

شاید بشود اما نه در حد وزیر خارجه. اتفاقاً ما معتقدیم در خصوص پولشویی باید دستگاه‌های نظارتی و قوه قضائیه اظهار نظر کنند و مجلس نیز با مصوب کردن قوانین بازدارنده و اصلاح و عملیاتی کردن قانون مبارزه با پولشویی گام عملی در این خصوص داشته باشند. ما می‌دانیم حرفمان در همین چارچوب داخل کشور می‌ماند، اگر من هم احساس کنم حرفم بازتاب خارجی علیه کشور و نظام ایجاد می‌کند آن را مطرح نمی‌کنم. آقای ظریف یک برند در سطح بین‌الملل هستند و بحث‌شان با خیلی‌ها متفاوت است. البته دوستان گفتند که ایشان پذیرفته که نباید این حرف‌ها را می‌زده و ما هم همین را می‌خواهیم و اصراری بر استیضاح نداریم.

این استیضاح ۱۱ بند دارد. شما روی ۱۰ بند دیگر به غیر از موضوع پولشویی حرفی نداشتید؟

من فقط روی پولشویی و متهم کردن مخالفان طرح‌های FATF تأکید داشتم. شاید جاهای دیگر انتقاداتی وارد باشد که حتماً هست ولی خب من معتقدم آن انتقادات در حد استیضاح وزیر نبوده. مسأله من فقط همین بود که عرض کردم.

خیلی‌ها از آقای ظریف بابت پولشویی مدرک می‌خواستند و می‌گفتند مدرک بده. آیا قبول دارید این درخواست با توجه به مسائل واضحی که در کشور هست درخواست خیلی منطقی نبود؟

مسأله خود من مدرک خواستن نبود که بگویم آقای ظریف مدرک بدهد. توضیح دادم که انتقادم این بود که این حرفی نبود که وزیر خارجه مطرح کند.

نه، سؤال من این است که قبول دارید مدرک خواستن هم قدری با توجه به آمارهای رسمی فساد و قاچاق در کشور قدری به بیراهه بردن مسأله بود؟

ببینید کسی منکر این دست چیزها در کشور نیست. من خودم بارها درباره اینها حرف زده‌ام. اشکال هم ندارد، ممکن است آقای ظریف مدارکی داشته باشد که بیاید به ما هم برای پیگیری بدهد. من خودم شخصاً هر جا فسادی ببینم ورود می‌کنم و آدم جناحی هم نیستم که ببینم این فساد مرتبط با کیست و بعد تصمیم بگیرم ورود کنم. آقای ظریف از وزرایی است که مردم دوستش دارند.

الان شما امضای خود را پس گرفته‌اید؟

نه هنوز رسماً پس نگرفته‌ام. قرار بر این است که توضیحاتی در کمیسیون برای نمایندگانی که امضاکنندگان استیضاح هستند توسط آقای وزیر صورت بگیرد فرای این موضوع هم اطلاعاتی در خصوص نظرات آقای ظریف به ما رسیده که در حد شنیدن می‌توان گفت امیدوارکننده بوده است. ما آقای ظریف را حمایت کرده‌ایم و حمایت هم خواهیم کرد. مخصوصاً هم در این شرایط در صورتی که اگر اتفاق خاصی مانند موضوع مورد بحث رخ ندهد فشار به ایشان را صلاح نمی‌دانیم و از ایشان برای گذر از شرایط کنونی حمایت هم خواهیم کرد.

فکر می‌کنید استیضاح منتفی بشود؟

ببینید ما نظرمان این بود که ابعاد این مسأله روشن شده و از تکرار چنین موضوعاتی جلوگیری شود و وقتی بدانیم اصلاح صورت گرفته دیگر نیازی به پیگیری نخواهیم دید.
منبع: روزنامه ایران
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

همراه غذا آب بخوریم یا نه؟

فال روزانه امروز یکشنبه ۱۸ خرداد ۱۴۰۴

عکس/ محمدرضا پهلوی در حال تست کردن هلیکوپتر ۷۷ سال پیش در فرانسه

اندازه استاندارد دور شکم برای زنان و مردان

طرز تهیه فالوده کرمانی؛ یک دسر سنتی خوش‌مزه

عکس/ ژست ملوکانه ناصرالدین شاه ۱۳۲ سال پیش در مراسم طبخ آش سرخه حصار

۷ کود طبیعی خانگی برای تقویت گیاهان آپارتمانی

عکس/ سلطان خاویار ایران و همسرش ۶۵ سال پیش در مهمانی محمدرضا پهلوی

اقساط وام ازدواج ۱۴۰۴ چقدر است؟

این ویتامین‌ها مانع پیری زودرس می‌شوند

عکس/ ژست جالب پدر فرح دیبا ۸۴ سال پیش در کنار سگ‌هایش

محیط بانان جان می‌دهند و مدیران سازمان حقوق نجومی می‌گیرند/ تعداد محیط بانان ایرانی، یک دوازدهم استاندارد‌های جهانی است

عکس/ چهره خندان صیاد شیرازی و فرزندان اش ۴۴ سال پیش با لباس نظامی

پیش بینی قیمت طلا و سکه امروز ۱۸ خرداد ۱۴۰۴/ ریزش ناگهانی قیمت طلا

پیش بینی قیمت دلار امروز ۱۸ خرداد ۱۴۰۴/ افزایش نوسانات افزایشی دلار در بازار

عکس/ ظاهر متفاوت شهناز پهلوی ۷۴ سال پیش در کنار مادر مصری اش

عکس/ دیدار ربیعی و مهاجرانی با خانواده الهه حسین‌نژاد

دختر روئینگ ایران در روسیه تاریخ ساز شد

اطلاعیه مالک استقلال بعد از تجمعات امروز

فیلم/ آتش‌سوزی بازار سنتی بندرعباس

اینفوگرافی/ تفاوت عجیب آمار بانک مرکزی با مرکز آمار در تولید ناخالص داخلی

عکس/ تصویر فرد متهم به جاسوسی برای ایران

فیلم/ تصاویری از دو دختر مفقودشده در تهران که به‌تازگی پیدا شدند

فیلم/ آهنگ هایده هم قربانی مذاکرات ایران و آمریکا شد

قیمت قطعات خودرو و لاستیک نجومی شد

مجلس: با قیمت کنونی سکه برای پرداخت مهریه باید ۷۰ سال کار کرد

ادعای عجیب نماینده مجلس در مورد حسن روحانی

نامه شکنجه‌گر ساواک خطاب به آیت‌الله طالقانی

اطلاعیه باشگاه پرسپولیس درباره تمدید قرارداد عمری

اطلاعیه پزشکی قانونی درباره پرونده قتل الهه حسین‌نژاد

حضور سرزده تاج در اردوی تیم ملی

تاکسی اینترنتی بابک زنجانی در حاشیه خبر‌های قتل الهه حسین‌نژاد

تحویل کلید مسکن مهر هشتگرد منوط به پرداخت بدهی پیمانکار

نماینده سبزوار: برای جلوگیری از اتلاف انرژی باید به‌سمت به‌روزرسانی صنایع برویم

ساختار سنی جمعیت ایران به سمت سالخوردگی

افشای جزئیات عمق تأسیسات هسته‌ای ایران

گوشت ۳۰۰ هزار تومانی دوباره در بازار

ضربه بزرگ اطلاعاتی ایران به اسراییل

فیلم/ خط و نشان نبویان برای آمریکا درباره غنی‌سازی اورانیوم ایران

فیلم/ رخدادی غیرمنتظره در استودیو خبر ترکیه

رهن و اجاره آپارتمان در کرج چقدر است؟ + جدول

اسرائیل: به پیکر محمد السنوار دست پیدا کردیم

فیلم/ هشدار بارش‌های شدید در تهران

دو دختر نوجوان مفقود شده تهرانی پیدا شدند

عکس/ جورجینا در حال خوردن غذای ایرانی

فیلم/ ثابتی: رابطه ما با آمریکا عشق یک طرفه است

فیلم/ سیل هولناک در آذربایجان شرقی تراکتور را با خود برد

پیشنهاد جدید پرسپولیس برای پدیده لیگ برتر

فیلم/ افشاگری آقای بازیگر: برخلاف میل باطنی خیلی زود از ایران رفتم

نظری‌جویباری: هوادار استقلال هستم و این تیم را درست می‌کنم