اقتصاد۲۴ - این مواد غذایی را، چون ماندگاری بالایی ندارند و به دلیل ترکیبات خاص شان نمیتوانیم برای مدت طولانی در فریزر قرار دهیم. در ادامه به تعدادی از خوراکیهای ممنوع برای نگهداری در فریزر اشاره خواهیم کرد:
سبزیجات برگدار مثل کاهو، آب دارند و با منجمد شدنشان، آب درون بافتها منبسط و باعث از بین رفتن بافت میشود. برگ این سبزیجات بعد از یخزدایی، شل میشود.
استفاده از این سبزیجات یخزده در تهیه انواع غذاها یا اسموتیها مشکلی ایجاد نمیکند، اما مناسب خامخوری به شکل سالاد نیستند. ضمن اینکه ویتامین و مواد مغذی آن تا حد زیادی از بین میرود.
گوجه فرنگی حین یخزدایی، خواصش را از دست میدهد، آب میاندازد و چسبنده میشود و برای خامخوری چندان خوشایند نیست، اما میتوانید از آن در تهیه سوپ یا سس استفاده کنید، چون عطر و طعم گوجهفرنگی با فریزکردن و یخزدایی چندان تغییر نمیکند.
شیر یخزده قابل نوشیدن نیست و پس از یخزدایی بریدهبریده میشود و بافت خامهای و یکدست خودش را از دست میدهد. از شیر یخزدایی شده میتوانید در پخت غذاها مثل سوپ و انواع اسموتیها استفاده کنید. بافت ماست هم بعد از یخزدایی تغییر شکل میدهد و قابل خوردن نخواهد بود مگر اینکه در پخت و پز از آن استفاده شود.
لذت غذاهای سرخشده به ترد بودن آنهاست و فریز کردن آن باعث خمیری شدنش میشود؛ بنابراین توصیه میشود خوراکیهای سرخشده را در یک وعده بخورید.
بیشتر بخوانید: دلیل ناتوانی در آب کردن چربی شکم
با یخ زدن تخممرغ، مایع درون آن سفت میشود، افزایش حجم پیدا میکند و منجر به ترک پوسته آن میشود؛ در نتیجه فضای فریزر بوی ناخوشایند تخممرغ را میگیرد.
به دلیل ماندگاری انواع پنیر، نیازی به فریز کردن ندارند. انجماد، طعم و بافت پنیر را تغییر میدهد بهخصوص اگر از انواع کهنه، سوراخدار یا نرم باشد، اما پنیر پارمزان را میتوانید در فریزر نگه دارید.
خامه قنادی حاوی سفیده تخممرغ است و فریز کردن آن باعث از بین رفتن بافت خامه و فاسد شدنش میشود. ضمن اینکه خامه یخزدایی شده، فرم داده نمیشود و قابل استفاده برای تزیین کیک و دسرها هم نیست.
تحت هیچ شرایطی نباید محصولات کنسروی در بسته را فریز کنید. چراکه با انجماد، آب درون آن افزایش حجم پیدا میکند و با انفجار قوطی کنسرو در فریزر روبه رو میشوید.
قرار دادن ژله در فریزر به علت داشتن مایع ژلاتینی مانع از سفتشدن آن میشود. یخ زدن ژله، پلیمرها و کلوئیدهایی که ژلاتین را به هم متصل میکند خراب میکند و ساختار ژله را به هم میریزد.
سیبزمینی مقدار زیادی آب در بافت خود دارد به همین دلیل با یخ زدن آن، بافتی خمیری و چسبنده به خود میگیرد که مصرفش به هیچ عنوان خوشایند نخواهد بود؛ بنابراین بهتر است سیبزمینی را در مکانی خنک و خشک نگهداری کنید یا پخته شده آن را برای مدت کوتاهی در فریزر نگه دارید.