محمد آیتی، اقتصاد۲۴ - پس از شیوع ویروس کرونا در کشور، بدبینترین ایرانی هم فکر نمیکرد تا قبل از ریشهکنشدن این ویروس منحوس با آمار نزدیک به ۵۰۰ فوتی در روز روبرو شویم؛ آماری که بهگفته کارشناسان حوزه بهداشت و درمان امکان چهار رقمیشدن آن هم وجود دارد.
حال اقتصاد مملکت بیش از هر زمان دیگری تحت تاثیر کرونا قرار گرفته و محدودیتهای اخیر کار را بر تولید و کسب و کارها سختتر کرده است.
اینکه روند این محدودیتها تا چه زمانی باید ادامه داشته باشد و دولت برای برونرفت از این فضا چه میتواند بکند، موضوعاتی است که عباس مقتدایی، نماینده اصفهان در گفتوگو با اقتصاد۲۴ به آن پاسخ داده است.
وی گفت: آنچه که در این هفتهها شاهد آن هستیم بخشی از آن ناشی از تجربیاتی است که در این ماهها کسب کردهایم، یعنی تاکنون کلی آزمون و خطا رخ داده تا به این نقطه برسیم.
مقتدایی افزود: تعطیل کردن برخی قسمتهای ادارات و بیشتر بنگاههای اقتصادی بهنحوی که کار و کاسبی مردم به خطر بیفتد، اما کرونا همچنان بتازد، اتفاق درستی نیست. همه این تلاشها صورت میگیرد که آمار فوتیها و مبتلایان کاهش پیدا کند و اگر به این مهم نرسیم باید بگویم متاسفانه در بخش معیشت هم ضرر کردهایم.
نایب رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: امروز برای اداره هرچه بهتر کشور در دوران کرونا و کمکردن ضرر کسب و کارها باید از تجربیات گذشته خود بهنحو احسن استفاده کنیم. این کار در صورتی به واقعیت تبدیل میشود که از نظر همه متخصصان استفاده شود. گاهی متخصصی نظری دارد که شاید مثبت باشد و به ذهن دیگر متخصصان نرسد، پس نباید در خردجمعی، محدود به چند نفر شد.
این نماینده اصفهان اظهار داشت: امروز متاسفانه هیچ نماینده مجلسی در ستاد مقابله با کرونا حضور ندارد که همین نشان از کمتوجهی به قوه مقننه دارد. مجلس ظرفیت بالایی دارد و نباید برای گرفتن تصمیمات کلان و دقیق از این پتانسیل غافل شد.
بیشتر بخوانید: چرا فقط اصناف باید هزینه کرونا را بپردازند؟/ اصناف همچنان چشم انتظار تحقق وعدههای کرونایی دولت
مقتدایی با اشاره به اینکه تصمیمات و رفتارهای جسته گریخته دولت در خصوص مقابله با کرونا آسیب جدی به اقتصاد ایران زده است، گفت: همه خود را موظف به عمل به تصمیمات ستاد مقابله با کرونا میدانیم، اما افراد تصمیمگیر و تصمیمساز در این بخش باید آن چیزی را به تصویب برسانند که نتایج مثبت آن بر همگان ثابت شود، نه اینکه احساس شود برخی تصمیمات بهخاطر فشارهای مقطعی و جزیرهای عمل کردن است.
این نماینده اصولگرا یادآور شد: اداره بهتر اقتصاد کشور به وحدت رویه نیاز دارد، به خصوص در این دوران که کرونا فضای کسب و کار را بهشدت با چالش روبرو کرده است. متاسفانه ستاد مقابله با کرونا در حوزه فرهنگی و اجتماعی هم موفق نبوده، زیرا نتوانسته همه اقشار مردم را با خود به حد مورد نیاز همراه کند.
وی در ادامه عنوان کرد: دولت نمیتواند تصمیم بگیرد و سپس به فعالان اقتصادی بگوید خسارتهای وارده را تحمل کنید. این برخورد اقناعکننده نیست. درست است که همه از این وضعیت ضرر میکنیم، اما دولت باید براساس اولویتها چتر حمایتی خود را بر سر همگان باز کند. دولتمردان همانطور که در این ۹ ماه تصمیماتی را گرفتند باید بستههای حمایتی خود را هم با جدیت مطرح و دنبال کنند. نباید فضایی ایجاد شود که پس از کرونا خیلی از شغلها از بین برود.
نایب رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در پاسخ به اینکه با وجود کسری بودجه دولت، حمایت از مردم و کسب و کارها بهصورت منطقی، شدنی است؟ گفت: دولت میتواند با ارائه لایحه به مجلس کارهایی را انجام دهد که جبرانکننده خسارت به مردم باشد، اما تا امروز هیچ لایحهای از سوی دولت به مجلس ارجاع نشده است. ما در کمیسیونهای تخصصی مجلس راهکارهایی را سراغ داریم و اینها را بهطور رسمی و غیررسمی به دولت گفتهایم، اما چون نماینده در ستاد مقابله با کرونا نداریم نمیتوانیم دقیقتر موضوعات را پیگیری کنیم.
مقتدایی در پایان خاطرنشان کرد: متاسفانه تصمیمات دولت در خصوص کرونا بهسرعت تغییر میکند که این ناشی از آن است که نتوانسته همه وجوه و همه طرفهای دخیل در مهار کرونا را دور هم جمع کند.