تاریخ انتشار: ۱۱:۲۰ - ۲۲ آذر ۱۳۹۹
کارشناس بازار سرمایه پاسخ داد؛

لایحه بودجه ۱۴۰۰ بورس را رونق می دهد؟

یک کارشناس بازار سرمایه گفت: موضوع لایحه بودجه در سال ۱۴۰۰ از جمله بحث‌هایی است که این روز‌ها تاثیر نسبی را بر بدنه بازار سرمایه داشته است، زیرا در بودجه سال آینده بخشی از منابع قرار است از طریق بورس تامین شود.

لایحه بودجه ۱۴۰۰

اقتصاد۲۴ - روند بازار سهام هفته گذشته به صورت محتاط آغاز به کار کرد و معاملات این بازار در سومین هفته آذر ماه با بازدهی حدود ۲ درصدی به پایان رسید.

بعد از توقف روند نزولی شاخص بورس در محدوده‌های کانال یک میلیون و ٣٠٠ هزار واحد و بازگشت دوباره شاخص بورس به مدار صعودی اکثر کارشناسان کانال یک میلیون و ٥٠٠ هزار واحد را مقاومتی جدی برای ادامه روند صعودی بازار دانستند و اعلام کردند بازار ممکن است برای مدتی در این محدوده وارد فاز استراحت شود.

در نخستین روز‌های هفته گذشته بود که شاخص بورس بدون هیچگونه مقاومتی کانال یک میلیون و ٥٠٠ هزار واحد را شکست، اما ساعاتی بعد از عبور از این کانال، رشد بازار از تاب و تاب افتاد و شدت عرضه در این بازار افزایش پیدا کرد.

در کنار نوسان شاخص بورس به دلیل مقاومت بر روی کانال یک میلیون و ٥٠٠ هزار واحد، انتشار برخی از شایعات در فضای مجازی باعث شد تا سهامداران با تصمیم‌های هیجانی خود میزان عرضه در بازار را افزایش دهند و باعث کاهش شتاب در روند صعودی شاخص بورس شوند.

با وجود شایعه و افزایش عرضه در بازار برخی از سهامداران با خرید‌های خود در بازار مانع از شتاب در روند نزولی شاخص بورس شدند و حالا قرار گرفتن ارزش معاملات در رقم‌های بین ١٥ تا ٢٠ هزار میلیارد تومان می‌تواند نشانه مثبتی از معاملات بازار و بازگشت اعتماد دوباره سهامداران برای ورود نقدینگی آن‌ها به این بازار باشد.

نکته قابل توجه در معاملات هفته گذشته برتری شاخص هم وزن نسبت به شاخص کل بود که این موضوع نشان می‌دهد بر خلاف چند ماه گذشته که سهام گروه‌های بزرگ در بازار به دلیل استقبال سهامداران در مدار صعودی قرار داشتند، اکنون وارد مرحله استراحت شده اند و سهام گروه کوچک با خودنمایی در این بازار در حال جبران عقب ماندگی‌های خود در این بازار هستند.

با توجه به ثبات شاخص بورس بر روی کانال یک میلیون و ٥٠٠ هزار واحد، اکنون گمانه زنی‌هایی بین سهامداران در زمینه عبور شاخص بورس از این کانال و امکان دست یابی کانال یک میلیون و ۶۰۰ هزار واحد در بازار هفته جاری ایجاد شده است.

پیش روی معاملات بورس به سمت تعادل

امیرعلی امیرباقری به روند معاملات بورس در هفته گذشته اشاره کرد و افزود: در هفته‌ای که گذشت معاملات بازار سهام به سمت تعادل نسبی پیش رفت که به دلیل مطابقت تعادل ایجاد شده با واقعیات روز اقتصاد کشور به مرور شاهد خروج هیجان از کلیت بازار سرمایه خواهیم بود.

وی با بیان اینکه نکته‌ای که باید مورد توجه قرار گیرد روند‌هایی است که گاهی در بازار شکل می‌گیرد، گفت: این روند‌ها کوتاه مدت هستند و نباید در انتظار روند قوی در میان مدت و بلندمدت برای بازار باشیم، بازار باید به یک کف کانالی دست یابد تا در آن زمان بتواند حرکت اصلی خود را آغاز کند.

تاثیر لایحه بودجه بر روند معاملات بورس

امیرباقری خاطرنشان کرد: موضوع لایحه بودجه در سال ١٤٠٠ از جمله بحث‌هایی است که این روز‌ها تاثیر نسبی را بر بدنه بازار سرمایه داشته است، در بودجه سال آینده بخشی از منابع قرار است از طریق بورس تامین شود.

این کارشناس بازار سرمایه به انتشار اسناد خزانه و تامین مالی مستقیم از بدنه بازار سرمایه اشاره کرد و گفت: برای محقق شدن این امر باید نرخ بهره در مقایسه با نرخ تورم و نرخ بازدهی مورد انتظار در بازار سرمایه نرخی جذاب باشد تا بتواند نقدینگی را به سمت خود جذب کند.

وی با بیان اینکه بالا بودن این نرخ باعث ایجاد فشار بر بدنه بازار سرمایه می‌شود و کار دولت را برای تامین مالی از طریق فروش سهام بر بدنه بازار سرمایه سخت می‌کند، افزود: دولت باید یک نرخ میانگینی را برای خود در نظر بگیرد که این نرخ میانگین نباید باعث خروج سرمایه از بازار سهام و سرازیر شدن آن به سمت اوراق شود.

امیرباقری اظهار داشت: از طرف دیگر این نرخ نباید انقدر غیرجذاب باشد که اوراق روی میز باقی بماند و همه نقدینگی وارد شده در بازار به سمت سهام پیش برود، روند ایجاد شده بین بازده اوراق اسناد خزانه، اوراق مشارکت و نرخ بازده بازار سهام می‌تواند مسیر بازار سرمایه را برای سال آینده مشخص کند.


بیشتر بخوانید: تغییر فاز سهامداران از هیجان به تحلیل/ اعتماد به بازار سرمایه بازگشته است؟


این کارشناس بازار سرمایه گفت: اکنون انتظار تحلیلگران این است که دولت به نرخ میانگین و معقول از نرخ بازده بازار و نرخ اوراق بدون ریسک رضایت دهد تا از این طریق فشاری بر بدنه بازار سرمایه ایجاد نشود و بتواند تامین مالی مستقیم از طریق انتشار اوراق داشته باشد.

شرکت‌های بزرگ بورسی جزو شرکت‌های دلاری محور

وی به موضوع بازار ارز و سخنان رییس جمهوری در مورد تقویت ارزش پول ملی تاکید کرد و افزود: ایران کشوری صادرات محور است و شرکت‌های بزرگ بورسی جزو شرکت‌های دلاری محور هستند؛ بنابراین تا حدودی تضعیف ارزش دلار منجر به کاهش ارزش این شرکت‌ها و ایجاد فشار بر بدنه بازار سرمایه خواهد شد.

امیرباقری با بیان اینکه سرمایه گذاران باید این نکته را در نظر داشته باشند که دلار و بازار سرمایه رشدی را تجربه کردند که تا حدودی از این روند صعودی پرشتاب در بازار سرمایه و دلار جبران شده است، اظهار داشت: این احتمال وجود دارد که نرخ دلار در بازار ارز به دلیل ایجاد هیجان فروش به قیمت‌های کمتر سوق پیدا کند که به دنبال آن کاهش قیمت ایجاد شده بر معاملات بازار سهام تاثیرگذار خواهد بود.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: با توجه به انتشار گزارش‌های نسبی از بازار ارز باید این موضوع را مدنظر قرار داد که بانک مرکزی در بازار به عنوان وزنه تعادلی حاضر است و شنیده می‌شود تا حدودی مانع از کاهش قیمت‌های غیرمنطقی در بازار خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه این ایستادگی به معنای وجود سدی در برابر کاهش قیمت و هدایت روند فرسایشی و نزولی با زاویه کم است، اظهار داشت: این روند فرسایشی علاوه بر گرفتن فرصت نوسان گیری از افراد به مرور زمان موجب تقویت ارزش پول ملی و عدم ورود فشار سنگین بر بدنه بازا ر خواهد شد که وجود این فشار می‌توانست باعث خروج پول از بازار سرمایه شود.

این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: سودآوری و تحلیل در کلیه بازار‌ها روز به روز سخت‌تر می‌شود و تا زمان وجود تورم در کشور خرید همه کالا‌ها با افزایش قیمت مواجه می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه این افزایش قیمت به معنای افزایش قدرت خرید نیست بلکه به معنی کاهش ارزش پول ملی است، گفت: به مرور با احیای قدرت پول ملی بازار‌ها تحلیل محور می‌شوند، سرمایه گذاری در آن بازار‌ها نیازمند تحلیلگران می‌سود و سرمایه گذاران در کلیه بازار‌ها باید با دقت مضاعف اقدام به سرمایه گذاری کنند تا سرمایه‌های خود را به خطر نینذازند.

روند معاملات بورس در هفته جاری

امیرباقری به روند معاملات بورس در بازار هفته جاری تاکید کرد و گفت: در بازار هفته جاری بحث بودجه و احیای قدرت پول ملی می‌تواند تا حدودی بر روند بازار تاثیرگذار باشد.

این کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: قسمت عمده‌ای از ریزش بورس با بازگشت دوباره رشد به این بازار جبران شده است، اکنون بازار در حال نزدیک شدن به برخی از مقاومت‌ها است که می‌تواند افزایش عرضه در بازار را به دنبال داشته باشد.

به گفته وی، انتظار می‌رود عرضه‌ها در بازار شدت بگیرند، اما باید دید قدرت تقاضا در برابر این عرضه‌ها به چه میزان است.

امیرباقری اظهار داشت: با توجه به ریزش اخیر بورس و تبعاتی را که به دنبال داشت به طور حتم این بار اجازه رشد هیجانی به بازار داده نمی‌شود و در کوتاه مدت نباید منتظر روند سنگین افزایشی در بازار باشیم.

عمق بخشیدن به بازار‌های سرمایه گذاری

این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه موضوعی که باید مورد توجه قرار گیرد تعمیق بازار‌ها برای سرمایه گذاری است، افزود: برای مثال معاملات آتی سکه چند سالی است که متوقف شده است به همین دلیل پول‌های سفته بازانه به بازار‌های فیزیکی هجوم آورده اند.

وی با اشاره به اینکه باید با گسترش بازار سرمایه و سایر بازار‌ها مانند بازار مشتقه زمینه عمق بخشیدن این بازار‌ها را فراهم و تنوع بخشی کنیم، گفت: محصولات مورد نیاز باید با توجه به ریسک پذیری سرمایه گذاران طراحی شود تا سرمایه گذاران با توجه به ریسک پذیری‌های مختلف پول را وارد بازار کنند، بدین معنا که سرمایه خود را به صورت مستقیم وارد بازار دلار و سکه نکنند تا از این طریق بازار‌های فیزیکی دستخوش تغییر نشود.

این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: این انتظار وجود دارد که ابزار‌های مشتقه و ابزار مالی طراحی و به مرحله اجرا برسند تا سرمایه گذاران بتوانند با توجه به ریسک پذیری خود تصمیم گیری کنند.

منبع: ایرنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

پدر علم اقتصاد ایران کیست؟

این ویتامین سبب کاهش کلسترول می‌شود

۸ عادت میلیاردرهای موفق جهان کدامند؟/ این عادت‌ها می‌تواند به موفقیت‌تان کمک کنند

واکنش دولت به توهین یک فرماندار به خبرنگاران

عکس/ استوری مدافع استقلال برای قلعه نویی

ادعای جدید چهره نزدیک به سعید جلیلی درباره فیلترینگ

پوتین: به آزمایش موشک‌های بالستیک مافوق صوت ادامه خواهیم داد

زاینده‌رود از امشب بازگشایی می شود

روسیه: قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام، هدیه بایدن به ترامپ است

انتقام قتل برادر در هلیلان

پرونده بازگشت عادل فردوسی‌پور به صدا و سیما بسته شد

وضعیت آب و هوای تهران طی روز‌های آینده

تخلیه برخی مدارس اصفهان به‌دلیل فرونشست

عکس/اولین واکنش به دیدار پزشکیان با مولوی عبدالحمید

آیت‌الله سید علی سیستانی کیست؟

افزایش تولید هیچ ارتباطی به حوزه وکالت ندارد/ قانون تسهیل باید از مسیر قانونی خود اصلاح شود

قانون تسهیل لطمات جبران‌ناپذیری بر پیکره نهاد وکالت زد/ حرفه وکالت را باید به جایگاه اصلی خود رساند

عکس/آقای ‎عراقچی، قرار نیست مملکت را نجات بدهید؟

پیش بینی قیمت سکه و طلا فردا ۳ آ‌ذر ۱۴۰۳/ دو شوک جدید به بازار طلا

پیش بینی بورس فردا شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳

ماسکرانو سرمربی مسی شد

قتل هولناک در پارک قیطریه تهران

کنایه محسن رضایی به اروپایی‌ها بعد از صدور قطعنامه علیه ایران

سید محمود علوی دستیار ویژه رییس‌جمهور کیست؟

ورثه منتظر واریزی سود سهام عدالت باشند

این نقطه آلوده‌ترین جای ایران شد

پیش بینی قیمت دلار فردا ۳ آذر ۱۴۰۳/ سیگنال جدید برای دلار؛ تتر صعودی شد

معنای قطعنامه جدید آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای چیست؟

وزیر خارجه عراق: تهدید‌های آشکاری از سوی رژیم صهیونیستی علیه عراق وجود دارد

اجرای همسان سازیِ ۴۰ درصدی برای همه بازنشستگان از آذرماه

توییت مهم پزشکیان بعد از سفر به سیستان و بلوچستان

پایان زودهنگام رویای بیرانوند و رفقا در تبریز

حمله موشکی حزب‌الله به پایگاه حیفا

ذاکر: افزایش قیمت بنزین سوپر شاید مقدمه‌ای بر بالا رفتن نرخ بنزین باشد

امام جمعه قم: حرمت قم نسبت به شهرهای دیگر چند برابر است

علم الهدی بالاخره پس از ۳ سال دولت رئیسی نگران گرانی ها شد

عکس/ عملکرد پرسپولیس و استقلال در ۱۰ دوره اخیر جام حذفی

مشخصات هواپیمای هشدار زودهنگام A-۵۰

مسعود جمعه مهاجم کنیایی و جدید استقلال کیست؟

لطفعلی خان زند کیست و چگونه به سلطنت رسید؟

کریمخان زند کیست و دوران سلطنتش چگونه گذشت؟

عکس / استوری بازیکنان تیم ملی برای تولد امیر قلعه نویی

اینفوگرافی/ مقایسه نرخ عوارض آزادراهی در ایران با سایر کشورها

اینفوگرافی/ فهرست پنجاه خوراک برتر جهان با گوشت گوسفندی!

مصرف مالیات برای توسعه با نظارت و انتخاب مستقیم مؤدیان

دلیل سفر کوتاه پزشکیان به سیستان‌وبلوچستان چه بود؟

توضیحات وزیر صمت درباره افزایش قیمت خودرو

همتی: دولت مصمم به اجرای اصلاحات اساسی است

عکس/ استوری آناهیتا همتی درباره آلودگی هوای تهران

واکنش خطیب نماز جمعه تهران به قطعنامه سازمان ملل