تاریخ انتشار: ۱۰:۰۵ - ۲۳ آذر ۱۳۹۹

علت مرگ ماده ببر سفید در باغ وحش ارم مشخص شد

در پی اعلام خبر مرگ ماده ببر سفید باغ وحش ارم به نام «کوئین» و مطرح شدن فرضیه‌های مختلف درباره علت این اتفاق، رییس اداره نظارت بر امور حیات وحش استان تهران گفت: طبق بررسی‌های انجام شده اقدام غیر اصولی و غیرکارشناسی باغ وحش ارم نسبت به قرار دادن ببر نر در مجاورت جایگاه استراحت ماده ببر سفید علت اصلی حادثه نزاع این دو ببر است که به مرگ «کوئین» منجر شد.

علت اصلی مرگ ماده ببر سفید در باغ وحش ارم

اقتصاد۲۴ - جمعه (۱۴ آذر ماه) خبر تلف شدن ماده ببر سفید باغ وحش ارم در ساعات اولیه همان روز و براثر نزاع با ببر نر رسانه‌ای شد. در گزارش باغ وحش ارم آمده بود که ببر نر روز یکشنبه (٩ آذرماه) پس از شکستن و تخریب حصار مجاور محل نگهداری ببر ماده وارد محدوده نگهداری این حیوان شده و به نزاع با آن پرداخته بود. در این میان اقدام باغ وحش ارم برای جفت‌گیری ببر نر و ماده ببر سفید، وقوع خطای انسانی و درست بسته نشدن حصار میان دو جایگاه استراحت یا وجود اشکالات در حصار جایگاه‌ها از دیگر مواردی بود که به‌عنوان دلایل احتمالی وقوع این حادثه از سوی برخی کارشناسان مطرح شد.

محمد کرمی پس از گذشت ۹ روز از این اتفاق در گفتگو با ایسنا، با اشاره به اینکه علت مرگ با علت اتفاقی که منجر به مرگ ماده ببر سفید ارم شده است دو جنبه متفاوت دارد، توضیح داد: سازمان دامپزشکی باید براساس بررسی‌ها و آزمایشات انجام شده علت مرگ ماده ببر سفید ارم را اعلام کند، اما هنوز نتیجه بررسی‌ها و علت مرگ این ببر ماده را اعلام نکرده است.

وی ادامه داد: اداره حفاظت محیط زیست استان تهران در زمینه شناسایی علت اتفاقی که منجربه به مرگ ماده ببر سفید ارم شد بررسی‌های اولیه‌ای را انجام داده و مشخص شده است که خطایی سهوی یا عمدی در این زمینه صورت گرفته است.

به گفته کرمی، خطایی که منجربه مرگ ماده ببر سفید ارم شده است قرار دادن ببر نر در جایگاه استراحتی در مجاورت جایگاه استراحت ببر ماده بود که طبق اصول کارشناسی نباید صورت می‌گرفت.

رییس اداره نظارت بر امور حیات وحش استان تهران با اشاره به اینکه تایید سهوی یا عمدی بودن خطایی که منجربه مرگ ماده ببر سفید ارم شده، موضوعی است که اداره حفاظت محیط زیست استان تهران نمی‌تواند درباره آن اظهار نظر کند، خاطرنشان کرد: بررسی کارشناسی دلیل این اقدام باغ وحش ارم و صحت سنجی گفته این مجموعه که ببر نر با ضربه وارد کردن به درب کشویی جداکننده دو جایگاه استراحت ببر نر و ببر ماده موفق شده که میله و جوش نگهدارنده درب کشویی را خم کند و با پنجه یا دندان‌های خود درب کشویی را عقب بکشد و وارد جایگاه ببر ماده شود در حوزه توانایی‌های پلیس آگاهی است.


بیشتر بخوانید: «باران» تنها بچه شامپانزه ایران


وی ضمن بیان اینکه ببر نر در سیکل جنسی قرار داشته و در چنین شرایطی بروز هرگونه رفتاری از آن ممکن بوده است، تصریح کرد: ببر نر در هیچ شرایطی نباید در مجاورت ماده ببر سفید نگهداری می‌شد چراکه طبق تعهدات باغ وحش ارم هیچگونه تکثیر از ببر سفید نباید به‌علت مشکلات ژنتیکی صورت می‌گرفت. از این رو لازم بود ببر نر و ببر ماده در جایگاه‌های استراحت جداگانه و با فاصله از یکدیگر نگهداری شوند.

کرمی در پاسخ به این پرسش ایسنا که آیا در گذشته ببر نر و ماده ببر سفید در جایگاه‌های استراحت جداگانه و با فاصله از یکدیگر نگهداری می‌شدند؟ خاطرنشان کرد: بله، جایگاه این دو حیوان از یکدیگر فاصله داشته، اما طبق صحبت‌ها و بررسی‌های انجام شده مشخص شده است که در شب حادثه حمله ببر نر به ببر ماده، پرسنل مجموعه ارم ببر نر را در جایگاه استراحتی قرار داده بودند که در مجاورت جایگاه استراحت ماده ببر سفید بود و این اقدام باغ وحش ارم غیراصولی، غیرکارشناسی و خطا بوده است.

وی ادامه داد: ببر نر به هیچ عنوان چه در شرایطی که در سیکل جنسی قرار داشت و چه در مواقع دیگر نباید در جایگاه استراحتی مجاور ببر ماده قرار می‌گرفت و این خطای باغ وحش ارم علت اصلی اتفاقی است که منجربه حمله ببر نر به ماده ببر سفید این مجموعه شد، اما دلیل این اقدام باغ وحش ارم هنوز مشخص و شناسایی نشده است.

کرمی ضمن بیان اینکه طی سال‌های گذشته اداره حفاظت محیط زیست استان تهران نسبت به نصب دوربین در باغ وحش ارم به این مجموعه اخطار داده بود، اظهار کرد: سال‌های گذشته باغ وحش ارم به‌دلایل مختلفی از جمله نبود منابع مالی کافی نسبت به نصب دوربین اقدام نکرده بود، اما اکنون بار دیگر اخطاریه برای این مجموعه صادر کرده‌ایم تا در اسرع وقت نسبت به نصب دوربین اقدام کنند.

رییس اداره نظارت بر امور حیات وحش استان تهران در پاسخ به این پرسش ایسنا که اداره حفاظت محیط زیست استان تهران در صورت تکرار خطای باغ وحش ارم در نگهداری از حیوانات چه برخوردی با این مجموعه خواهد کرد، تاکید کرد: اگر باغ وحش ارم بار دیگر خطا یا اقدامی غیراصولی و غیرکارشناسی مرتکب شود، به‌طور قطع مسئولان آن را به دلیل عدم صلاحیت در نگهداری و مدیریت این مجموعه به مراجع قضایی معرفی خواهیم کرد.

وی همچنین با اشاره به اینکه بررسی فرسودگی یا مستحکم نبودن جوش درب جایگاه‌ها، میله‌های نگهدارنده درب‌ها و ... در حوزه وظایف اداره حفاظت محیط زیست نیست، گفت: مجموعه ارم یک واحد «HSE» (بهداشت، سلامت و محیط زیست) دارد که باید این‌گونه موارد مانند فرسودگی یا مستحکم نبودن تجهیزات و امکانات نگهداری حیوانات را بررسی و اعلام کند تا مورد تعمیر یا تعویض قرار گیرند.

کرمی در ادامه تصریح کرد: وظیفه کارشناسان اداره حفاظت محیط زیست بررسی وضعیت نگهداری حیوانات، کم یا زیاد شدن تعداد آن‌ها و بررسی وضعیت تغذیه گونه‌ها است، اما وظیفه بررسی فرسودگی و استحکام تجهیزات نگهدارنده حیوانات مانند قفل درب و میله نگهدارنده درب کشویی جایگاه‌ها جزو وظایف خود باغ وحش است.

به گزارش ایسنا، این نخستین باری نیست که یک ببر در باغ وحش ارم تلف شده است. در سال ۸۹ و درپی پروژه احیای ببر مازندران که با وارد کردن ببر‌های سیبری از روسیه آغاز شد، یک ببر نر بر اثر آنچه ابتلا به بیماری مشمشه اعلام شد در باغ وحش ارم تلف شد. در سال ۹۲ نیز یک ببر بنگال در این مجموعه بر اثر خفگی در استخر محوطه باغ وحش ارم تلف شد.

منبع: ایسنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

همه چیز درباره بانک مرکزی اروپا (ECB)/ نهادی با نقش کلیدی در مدیریت و ثبات اقتصاد اروپا

بیم و امید سهامداران بورس

پیش بینی بورس امروز شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳

عکس/استوری احساسی نانسی عجرم با پرچم لبنان

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

صفحه اول روزنامه‌های ورزشی امروز

صفحه اول روزنامه‌های اقتصادی امروز

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

نظر سید احمد خمینی درباره سید محمد خاتمی

بهترین دلیل برای نوشیدن آب کافی در طول روز

پدر علم اقتصاد ایران کیست؟

این ویتامین سبب کاهش کلسترول می‌شود

۸ عادت میلیاردرهای موفق جهان کدامند؟/ این عادت‌ها می‌تواند به موفقیت‌تان کمک کنند

واکنش دولت به توهین یک فرماندار به خبرنگاران

عکس/ استوری مدافع استقلال برای قلعه نویی

ادعای جدید چهره نزدیک به سعید جلیلی درباره فیلترینگ

پوتین: به آزمایش موشک‌های بالستیک مافوق صوت ادامه خواهیم داد

زاینده‌رود از امشب بازگشایی می شود

روسیه: قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام، هدیه بایدن به ترامپ است

انتقام قتل برادر در هلیلان

پرونده بازگشت عادل فردوسی‌پور به صدا و سیما بسته شد

وضعیت آب و هوای تهران طی روز‌های آینده

تخلیه برخی مدارس اصفهان به‌دلیل فرونشست

عکس/اولین واکنش به دیدار پزشکیان با مولوی عبدالحمید

آیت‌الله سید علی سیستانی کیست؟

افزایش تولید هیچ ارتباطی به حوزه وکالت ندارد/ قانون تسهیل باید از مسیر قانونی خود اصلاح شود

قانون تسهیل لطمات جبران‌ناپذیری بر پیکره نهاد وکالت زد/ حرفه وکالت را باید به جایگاه اصلی خود رساند

عکس/آقای ‎عراقچی، قرار نیست مملکت را نجات بدهید؟

پیش بینی قیمت سکه و طلا فردا ۳ آ‌ذر ۱۴۰۳/ دو شوک جدید به بازار طلا

پیش بینی بورس فردا شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳

ماسکرانو سرمربی مسی شد

قتل هولناک در پارک قیطریه تهران

کنایه محسن رضایی به اروپایی‌ها بعد از صدور قطعنامه علیه ایران

سید محمود علوی دستیار ویژه رییس‌جمهور کیست؟

ورثه منتظر واریزی سود سهام عدالت باشند

این نقطه آلوده‌ترین جای ایران شد

پیش بینی قیمت دلار فردا ۳ آذر ۱۴۰۳/ سیگنال جدید برای دلار؛ تتر صعودی شد

معنای قطعنامه جدید آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای چیست؟

وزیر خارجه عراق: تهدید‌های آشکاری از سوی رژیم صهیونیستی علیه عراق وجود دارد

اجرای همسان سازیِ ۴۰ درصدی برای همه بازنشستگان از آذرماه

توییت مهم پزشکیان بعد از سفر به سیستان و بلوچستان

پایان زودهنگام رویای بیرانوند و رفقا در تبریز

حمله موشکی حزب‌الله به پایگاه حیفا

ذاکر: افزایش قیمت بنزین سوپر شاید مقدمه‌ای بر بالا رفتن نرخ بنزین باشد

امام جمعه قم: حرمت قم نسبت به شهرهای دیگر چند برابر است

علم الهدی بالاخره پس از ۳ سال دولت رئیسی نگران گرانی ها شد

عکس/ عملکرد پرسپولیس و استقلال در ۱۰ دوره اخیر جام حذفی

مشخصات هواپیمای هشدار زودهنگام A-۵۰

مسعود جمعه مهاجم کنیایی و جدید استقلال کیست؟

لطفعلی خان زند کیست و چگونه به سلطنت رسید؟