اقتصاد۲۴ - دکتر فرانک سلاجقه با اشاره به کرونا و نشانههای گوارشی این بیماری گفت: خیلی اوقات بیماران کرونایی فقط با علائم گوارشی مانند درد شکم، حالت اسهال، استفراغ، بی اشتهایی و یبوست به پزشک مراجعه میکنند.
وی با تاکید بر اینکه قرار نیست بیماران کرونایی تمامی علائم گوارشی بیماری را با هم داشته باشند اظهار کرد: بی اشتهایی یکی از علائم شایع بیماران کرونایی در روزهای اخیر است ضمن آنکه باید عنوان کرد بیماران کرونایی میتوانند همراه علائم گوارشی، بدن درد و یا تب یا علائم تنفسی را داشته و یا ممکن است به تنهایی فقط علائم گوارشی را داشته باشد.
این متخصص داخلی با بیان اینکه علائم گوارشی بیماری کرونا در کودکان و بزرگسالان با یکدیگر تفاوتی ندارند افزود: معمولا کودکان به فرمهای بدون علامت بیماری کووید ۱۹ مبتلا میشوند، اما ناقل بیماری هستند، ولی معمولا علائم گوارشی یا تنفسی کووید در کودکان بروز پیدا نمیکند.
بیشتر بخوانید: کدام علائم کرونا ماندگار نیست؟
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان درباره اقدامات تشخیصی برای بیماران کرونایی با مشکلات گوارشی نیز گفت: تشخیص اینکه نشانههای گوارشی در فرد ناشی از ویروس کروناست یا خیر را معمولا با سابقه گیری از بیمار متوجه میشویم. سابقه تماس با بیماران کرونایی یا شغل افراد از مهمترین روشها برای تشخیص ابتلای قطعی افراد به کووید است، اما تستهای PCR و همچنین یکسری آزمایشات خون که التهابات درونی بدن را نشان میدهند نیز از دیگر روشهای تشخیصی این بیماری است.
وی در ادامه با اشاره اینکه نفخ شکم و بی اشتهایی میتواند از علائم کووید ۱۹ باشد افزود: اگر فرد مبتلا به کرونا در سنین پایین بوده و فاکتور خطری نداشته باشد تنها توصیه ما به آنها قرنطینه و ایزوله شدن، استفاده از ماسک در منزل و جدا کردن تمامی وسایل شخصی به ویژه سرویس بهداشتی برای افراد مبتلا به کرونا با علائم گوارشی است.
سلاجقه با تاکید بر اینکه افراد با علائم اسهال باید از مایعات و پودرهای «اوآر اس» زیاد استفاده کنند افزود: خیلی مهم است که افراد با وضعیت گوارشی اسهالی، آب بدن آنها کم نشود که توصیه میشود این افراد از دوغهای کم نمک و با ترشی ملایم مصرف کنند.
وی افزود: افراد دارای یوبست نیز باید سوپهای خیلی رقیق یا از دمنوشهای گل محمدی یا انجیر خیسانده شده استفاده کنند.
این متخصص داخلی با بیان اینکه معمولا بیماران کرونایی در هفته اول دچار بی اشتهایی شددید میشوند افزود: بیماران کرونایی نباید در هفته اول این بیماری غذای سنگین بخورند بنابراین توصیه میشود که این افراد وعدههای غذایی خود را بیشتر و حجم غذا در هر وعده را کمتر کرده و از سوپهای رقیق سبزیجات استفاده کنند و بهتر است در فاز بی اشتهایی غذاهای سنگین مصرف نکنند.