تاریخ انتشار: ۰۸:۰۰ - ۱۲ دی ۱۳۹۹

داروی ایبوپروفن چیست؟

داروی ایبوپروفن برای از بین بردن درد در نقاط مختلف بدن، مانند سردرد، درد دندان، دل‌درد قاعدگی، درد‌های عضلانی یا التهاب مفاصل استفاده می‌شود. هم‌چنین این دارو برای کاهش تب و کاهش درد بدن ناشی از سرماخوردگی و آنفولانزا کاربرد دارد. ایبوپروفن جزء دارو‌های ضدالتهاب غیراستروئیدی است.

مضرات قرص ایبوپروفن

اقتصاد۲۴ - عمل‌کرد ایبوپروفن به شکل انسداد ماده‌ای طبیعی در بدن است که تولید آن باعث التهاب می‌شود. این فرایند تب، درد یا تورم را کاهش می‌دهد. اگر مبتلا به بیماری مزمنی مانند التهاب مفاصل هستید از پزشک خود درباره‌ی طب جایگزین بدون دارو یا استفاده از دارو‌های دیگر برای درمان بیماری خود سوال کنید. هم‌چنین به بخش هش‌دار مراجعه کنید.

حتی اگر قبلا از داروی ایبوپروفن استفاده کرده‌اید مجددا مواد تشکیل‌دهنده‌ی آن را از روی برچسب دارو مطالعه کنید. ممکن است شرکت سازنده مواد تشکیل‌دهنده‌ی دارو را تغییر داده باشد. محصولاتی با اسامی مشابه ممکن است حاوی مواد مختلفی برای درمان امراض متفاوتی باشند. مصرف داروی اشتباه ممکن است به سلامت شما آسیب برساند.

نحوه‌ی مصرف ایبوپروفن و دوز مصرفی آن

اگر بدون تجویز پزشک از داروی ایبوپروفن استفاده می‌کنید پیش از مصرف نحوه‌ی مصرف درج شده روی بسته‌ی دارو را به دقت مطالعه کنید. اگر پزشک شما این دارو را تجویز کرده پیش از مصرف نحوه‌ی مصرف ارائه شده توسط دکتر داروخانه را بخوانید. برای اطلاعات بیش‌تر از پزشک خود یا دکتر داروخانه سوال کنید.

داروی ایبوپروفن را به صورت خوراکی، معمولا هر چهار تا شش ساعت یک‌بار، با یک لیوان کامل آب مصرف کنید مگر این‌که صلاح‌دید پزشک شما طور دیگری باشد. حداقل ده دقیقه بعد از مصرف این دارو دراز نکشید. اگر در زمان مصرف ایبوپروفن در معده‌ی خود احساس درد کردید این دارو را به همراه غذا، شیر یا آنتی اسید مصرف کنید.

دوز مصرف داروی ایبوپروفن به سن، وضعیت بیماری، و پاسخگویی بدن شما به درمان بستگی دارد. برای کاهش خطر خون‌ریزی معده یا ابتلا به سایر عوارض جانبی داروی ایبوپروفن این دارو را با کم‌ترین دوز موثر و در کوتاه‌ترین زمان ممکن مصرف کنید. بدون تجویز پزشک دوز دارو را افزایش ندهید و بیش‌تر از مقدار معین دارو مصرف نکنید. برای درمان بیماری‌های مزمنی مانند التهاب مفاصل مصرف ایبوپروفن را تحت نظر پزشک ادامه دهید.

برای کودکان دوز این دارو بر اساس وزن آن‌ها تعیین می‌شود. نحوه‌ی مصرف درج شده روی بسته‌ی دارو را مطالعه نمایید تا دوز مناسب برای کودک خود را پیدا کنید. برای اطلاعات بیش‌تر با پزشک خود یا دکتر داروخانه مشورت کنید.

در شرایط خاصی مانند ابتلا به التهاب مفاصل داروی ایبوپروفن را زیر نظر پزشک به طور منظم مصرف کنید، زیرا ممکن است دو هفته زمان ببرد تا دارو اثر کامل خود را بگذارد.

اگر داروی ایبوپروفن را تنها در صورت نیاز مصرف می‌کنید به یاد داشته باشید که دارو‌های مسکن اگر هم‌زمان با احساس اولین علائم درد مصرف شوند تاثیر بهتری می‌گذارند. اگر صبر کنید تا درد زیاد شود ممکن است تاثیرگذاری دارو کم شود.

در صورتی که وضعیت بیماری‌تان وخیم‌تر شد یا احساس کردید که به یک مشکل جدی پزشکی مبتلا شده‌اید به سرعت به پزشک مراجعه کنید. در صورتی که خودتان یا کودک‌تان بدون نسخه‌ی پزشک و برای کاهش تب و درد از داروی ایبوپروفن استفاده می‌کنید اگر تب بیش از سه روز درمان نشد یا درد بیش‌تر از ده روز طول کشید با پزشک مشورت کنید.

عوارض جانبی ایبوپروفن

ناراحتی معده، حالت تهوع، استفراغ، سردرد، اسهال، یبوست، سرگیجه و خواب‌آلودگی از عوارض جانبی احتمالی داروی ایبوپروفن‌اند. در صورتی که این عوارض ادامه داشتند یا وخیم‌تر شدند با پزشک خود یا دکتر داروخانه مشورت کنید.

درصورتی که پزشک داروی ایبوپروفن را برای شما تجویز کرده است مطمئن باشید فوائد آن بیش از مضراتش بوده است. همچنین لازم است بدانید اکثر افرادی که داروی ایبوپروفن را مصرف کرده اند، عوارض جدی این دارو را تجربه نکرده اند.

مصرف ایبوپروفن ممکن است باعث بالا رفتن فشار خون شما شود. در حین مصرف داروی ایبوپروفن فشار خون‌تان را به طور منظم بررسی کنید و در صورتی که برای مدت طولانی نتایج بسیار بالا بود موضوع را با پزشک‌تان در میان بگذارید.


بیشتر بخوانید: داروهایی که علائم «افسردگی» را کاهش می‌دهند


در صورت بروز عوارض جانبی جدی زیر به سرعت به پزشک مراجعه کنید:

کبودی
خون‌ریزی
تغییرات شنوایی مانند شنیدن صدای زنگ
تغییرات روحی و روانی
سفت شدن عضلات گردن بدون دلیل
نشانه‌های مشکلات کلیوی مانند تغییر در میزان ادرار
تغییرات بینایی


علائم نارسایی قلب مانند ورم قوزک پا، تورم پاها، خستگی غیر عادی، افزایش غیر معمول و ناگهانی وزن
به ندرت پیش می‌آید که داروی ایبوپروفن بیماری کشنده و خطرناک کبدی ایجاد کند، اما به هر حال در صورت بروز علائم آسیب کبدی از جمله تیره شدن ادرار، تهوع مداوم، استفراغ، از دست دادن اشتها، درد معده و شکم و زرد شدن چشم و پوست به سرعت به پزشک مراجعه کنید.

لازم است بدانید که واکنش آلرژیک جدی در مورد داروی ایبوپروفن نادر است. با این وجود اگر واکنش آلرژیک جدی‌ای مثل علائم پوستی، خارش، تورم (مخصوصا در صورت، زبان و گلو)، گیجی شدید و اختلال تنفسی را تجربه کردید، سریعا از فوریت‌های پزشکی کمک بگیرید.

با توجه به اینکه لیست عوارض کامل نیست، ممکن است با عارضه‌ای برخورد کنید که ذکر نشده باشد. در این موارد با پزشک یا دکتر داروخانه مشورت کنید.

موارد احتیاط مصرف ایبوپروفن

قبل از مصرف اگر به داروی ایبوپروفن، آسپیرین یا سایر دارو‌های ضدالتهاب غیراستروئیدی حساسیت دارید، این موضوع را با پزشک یا دکتر داروخانه در میان بگذارید. داروی ایبوپروفن ممکن است شامل ترکیبات غیر فعالی باشد که موجب بروز حساسیت یا مشکلات دیگر بشود. برای اطلاعات بیش‌تر با دکتر داروخانه صحبت کنید.

چنان‌چه سابقه‌ی بیماری‌هایی نظیر تنگی نفس و وخیم‌تر شدن آن بعد از مصرف آسپیرین و دارو‌های ضدالتهاب غیراستروئیدی، اختلالات خونی مانند کم‌خونی، خون‌ریزی یا لخته شدن خون، پولیپ بینی، بیماری‌های قلبی مانند سابقه‌ی حمله‌ی قلبی، فشار خون بالا، بیماری‌های کبدی، سابقه‌ی سکته‌ی مغزی و مشکلات معده و روده مانند خون‌ریزی و سوزش یا زخم معده دارید پیش از مصرف این دارو با پزشک خود یا دکتر داروخانه مشورت کنید.

اگر دچار دهیدراسیون یا کم آبی بدن، نارسایی قلبی یا بیماری‌های کلیوی هستید یا در صورتی که سال‌خورده‌اید یا دارو‌های خاصی مصرف می‌کنید ممکن است با مصرف دارو‌های ضدالتهاب غیراستروئیدی مانند ایبوپروفن ممکن است به بیماری‌های کلیوی دچار شوید. در صورت تغییر میزان ادرار، به منظور جلوگیری از کم آبی بدن، مایعات بیش‌تری بنوشید و به سرعت به پزشک اطلاع دهید.

داروی ایبوپروفن ممکن است موجب گیجی، ناهوشیاری و تاری دید شما بشود. الکل و ماری جوآنا این حالات را تشدید می‌کند؛ لذا از رانندگی و فعالیت‌هایی که نیاز به هوشیاری دارند، تا زمانیکه در هوشیاری کامل به سر ببرید اجتناب کنید. هنگام مصرف ایبوپروفن از خوردن الکل پرهیز کنید و در صورت مصرف ماری جوآنا با پزشک خود مشورت کنید.

داروی ایبوپروفن ممکن است باعث خون‌ریزی معده شود. مصرف روزانه‌ی الکل و دخانیات، به خصوص همراه این دارو، خطر خون‌ریزی معده را افزایش می‌دهد.

این دارو شما را نسبت به نور خورشید حساس‌تر می‌کند و بهتر است زمان درمعرض نور بودن خود را محدود کنید و زمانی که در بیرون به سر می‌برید از کرم ضد آفتاب استفاده کنید و لباس‌های پوشیده به تن کنید. اگر دچار آفتاب‌سوختگی یا قرمزی پوست شدید با دکتر خود مشورت کنید.

ممکن است سالمندان حساسیت بیش‌تری نسبت به مصرف این دارو از خود نشان دهند و مبتلا به خون‌ریزی معده و روده و مشکلات کلیوی شوند.

در دوران بارداری فقط در شرایط خاص از این دارو استفاده شود. بهتر است پیش از مصرف در مورد خطرات و مزایای آن با پزشک خود صحبت کنید. استفاده از داروی ایبوپروفن در سه ماه اول و ماه آخر بارداری به خاطر آسیب احتمالی جنین و ایجاد مشکل هنگام زایمان طبیعی توصیه نمی‌شود. بعید است داروی ایبوپروفن در زمان شیردهی مشکلی برای نوزاد ایجاد کند، انا در هر حال پیش از مصرف این دارو در دوران شیردهی با پزشک خود مشورت کنید.

تداخلات دارویی ایبوپروفن با دارو‌های دیگر

تداخلات دارویی ممکن است عملکرد و تاثیر داروی ایبوپروفن را تغییر دهد یا باعث افزایش ریسک بروز عوارض جانبی آن شود. این مقاله شامل تمامی تداخلات دارویی ممکن، نیست لذا لیست تمامی دارو‌های مصرفی تان را باپزشک یا داروساز در میان بگذارید؛ و بدون صلاحدید پزشک شروع به مصرف، قطع یا تغییر دوز داروی ایبوپروفن نفرمایید.

بعضی از دارو‌هایی که ممکن است با ایبوپروفن تداخل دارویی ایجاد کنند عبارت‌اند از:

آلیسکیرن
بازدارنده‌های آنزیم مبدل آنژیوتانسین مانند کاپتوپریل و لیزینوپریل
آنتاگونیست گیرنده آنژیوتانسین II مانند لوزارتان و والزارتان
سیدوفوویر
کورتیکواستروئید مانند پردنیزولون
لیتیم
قرص‌های آب و ادرارآور‌هایی مانند فوروزماید


داروی ایبوپروفن اگر با دارو‌های دیگری از جمله دارو‌های ضد پلاکت مانند کلوپیدوگرل، دارو‌های ضد انعقاد مانند دابیگاتران، انوکساپارین و وارفارین و دارو‌هایی از این دست مصرف شود خطر خون‌ریزی را افزایش می‌دهد.

از آن‌جا که بسیاری از دارو‌های ضد درد و کاهش‌دهنده‌ی تب از جمله آسپیرین، دارو‌های ضدالتهاب غیراستروئیدی مانند سلکوکسیب، کتورولاک و ناپروکسن شبیه به داروی ایبوپروفن هستند و ممکن است خطر ابتلا به عوارض جانبی را افزایش دهند پیش از مصرف برچسب تمامی دارو‌های تجویزی و غیر تجویزی را به دقت بررسی کنید. با این حال اگر پزشک شما این طور تشخیص داده که آسپیرین را برای پیش‌گیری از حمله‌ی قلبی یا سکته‌ی مغزی (معمولا در دوز‌های ۸۱ تا ۳۲۵ میلی‌گرم در روز) استفاده کنید باید تا زمان مقرر به مصرف آن ادامه دهید، مگر این‌که دستورالعمل جدیدی دریافت کنید.

مصرف روزانه‌ی داروی ایبوپروفن ممکن است تاثیرات آسپیرین برای جلوگیری از حمله‌ی قلبی و سکته‌ی مغزی را کاهش دهد. با پزشک خود درباره‌ی استفاده از دارو‌های دیگر کاهش‌دهنده‌ی درد و تب مانند استامینوفن صحبت کنید. در صورتی که مجبور به استفاده از ایبوپروفن هستید تا زمانی که این دارو را مصرف می‌کنید با مشورت پزشک خود از آسپیرین‌های سریع باز شونده استفاده کنید. ایبوپروفن را حداقل هشت ساعت قبل یا سی دقیقه پس از مصرف آسپیرین استفاده کنید. دوز روزانه‌ی مصرف آسپیرین یا طریقه‌ی مصرف آن و دارو‌های دیگر را بدون مشورت با پزشک‌تان تغییر ندهید.

علائم اوردوز ایبوپروفن

اگر فردی بیش از اندازه از داروی ایبوپروفن استفاده کرده بود و دچار علائمی مانند بیهوش شدن یا مشکل در تنفس شد با فوریت‌های پزشکی تماس بگیرید. علائم دیگر اوردوز این دارو عبارتند از:

درد شدید معده
مشکل تنفس
خواب‌آلودگی و گیجی شدید


اگر پزشک این دارو را برای شما تجویز کرده آن را با دیگران به اشتراک نگذارید. آزمایشات دوره‌ای، مانند آزمایش فشار خون و آزمایشات عمل‌کرد کلیه‌ها، را انجام دهید تا پزشک شما به سرعت ابتلا به عوارض جانبی را بررسی کرده و مانع پیش‌رفت آن شود. برای جزئیات بیش‌تر با پزشک خود مشورت کنید. هم‌چنین در طول مصرف داروی ایبوپروفن به طور مکرر با پزشک خود ملاقات کنید.

اگر دوز مصرفی داروی ایبوپروفن را فراموش کردید، در اولین زمان ممکن آن را مصرف کنید. اما اگر نزدیک به مصرف دوز بعدی، به یاد آوردید که دارو را مصرف نکرده‌اید، نیازی به مصرف دو برابر داروی ایبوپروفن نیست، و فقط دوز مقرر را مصرف کنید.

برای نگهداری صحیح داروی ایبوپروفن آن را در دمای اتاق، به دور از حرارت و رطوبت و دور از دسترس کودکان قرار دهید. هم‌چنین این دارو را در حمام نگه‌داری نفرمایید. توجه داشته باشید که داروی منقضی شده را مصرف نکنید.

منبع: WebMD

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت پسته، تخمه، آجیل و خشکبار + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع دوربین‌های عکاسی + جدول

قیمت سکه و طلا امروز دوشنبه ۱۹ شهریور ۱۴۰۳ + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت سکه و طلا امروز سه‌شنبه ۲۰ شهریور ۱۴۰۳ + جدول

قیمت تبلت اپل امروز + جدول

عکس/تغییر چهره سمر سریال عشق ممنوع بعد ۱۶ سال

قیمت خودرو‌های فولکس واگن در بازار ایران امروز + جدول

اقدامات عشقی به بیمه مرکزی رسید/ اقدام غیرقانونی آقای رئیس در افزایش حقوق کارکنان/ سازمان بازرسی ورود کند

قیمت دلار و یورو امروز دوشنبه ۱۹ شهریور ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز دوشنبه ۱۹ شهریور ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ دورهمی مردانه در حمام عمومی دوران قاجار

عکس/تصویری جدید از سیروان خسروی

عکس/ باغ تخت قراچه شیراز بیش از ۱۰۰ سال پیش

عکس/ پمپ بنزین بریتیش پترولیوم در تهران دوران رضاشاه

عکس/ هدیه تهرانی در پشت صحنه دوئت

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

شوک به پرسپولیس در آستانه دیدار‌های لیگ نخبگان آسیا

اوکراین: در صورت استفاده روسیه از موشک‌های ایرانی، ممکن است روابط خود را با تهران قطع کنیم

پیش‌بینی درآمد ۲ هزار میلیارد تومانی از عوارض ۱۰ یورویی پرواز‌های خارجی

حجت‌الله صیدی رییس جدید سازمان بورس کیست؟

سیدرضا فاطمی‌امین کیست؟/همه چیز درباره وزیر پرحاشیه دولت رئیسی و پرونده چای دبش

دیوان محاسبات در مورد دلایل ناترازی در برق: مهمترین دلیل بدهی دولت به وزارت نیرو است

بریتانیا، آلمان و فرانسه: قرارداد‌های خدمات هوایی دوجانبه با ایران را فوراً متوقف می‌کنیم

هشدار عباس عبدی به پزشکیان

حسن روحانی: صدا و سیما باندی و گروهکی شده است

حیا کن رها کن برای برانکو؛ او را اخراج کنید!

خبر مهم همتی درباره جاماندگان سهام عدالت

عکس/حمایت تمام قد ابطحی از انتصابات وزارت کشور

پیش بینی بورس فردا چهارشنبه ۲۱ شهریور ۱۴۰۳

تشدید تحریم‌های تروئیکای اروپا علیه ایران به اتهام ارسال موشک‌های بالستیک به روسیه

روزنامه اسرائیلی هیوم: ایران برای آماده‌سازی حمله احتمالی خود به اسرائیل ۱۳ آزمایش موشکی انجام داد

 پیش بینی قیمت دلار فردا چهارشنبه ۲۱ شهریور ۱۴۰۳

پیشنهاد برای رضا اسدی؛ رقابت استقلال با ۲ تیم لیگ برتر

جزئیات اولین سفر رسمی خارجی رئیس‌جمهور مشخص شد

استقلال و پرسپولیس به لیگ دسته دو می‌روند!

تصویری قدیمی از پزشکیان در کنار قلعه‌نویی

در مواجهه با اینترنت استارلینک چه باید کرد؟

خطاب طالبان به ایران درباره حقوق مهاجران افغان

خرید جدید پرسپولیس هندوانه دربسته است!

ماجرای بلوکه شدن پول برق صادراتی به پاکستان حقیقت دارد؟

صحبت‌های گاریدو درباره وضعیت پرسپولیس

برخورد قضایی با سحر دولتشاهی

عکس/ آخرین وضعیت رقابت ترامپ و هریس در ایالت‌های کلیدی

فیلم تبلیغاتی آیفون ۱۶ را تماشا کنید

حضور سعید مهری در تمرین پرسپولیس

سیستم BSI خودرو چه عملکردی دارد؟

فیلم/حکم اعدام بابک زنجانی تغییر کرد؟

فیلم/ ناگفته های آزادی صمدی از ازدواجش با هومن سیدی!

فیلم/ مجری صداوسیما شمشیرش را برای فردوسی‌پور و علی ضیاء از رو بست!

تکلیف یارانه‌ نقدی مشخص شد

احسان علیخانی به تلویزیون برمی‌گردد؟

فیلم/ آموزش خرید ملک به افغانستانی‌ها توسط خانم وکیل!

عکس/چهره مجید واشقانی ۲۳ سال پیش در سریال کمین

آمار جدید از فرونشست زمین در ایران

فیلم/ جدول جدید بازنشستگی در ایران

انتخاب حجت‌الله صیدی برای رئیس تازه سازمان بورس

فیلم/ امیر تتلو در یک سریال ایرانی ابله شد!

عکس/ بنر عجیب یک مرد در حمایت از زن کوهنوردش

قیمت نجومی آرایش داماد‌ها برای شب عروسی

انواع سرطان پروستات و راه‌های درمان آن

فیلم/ ارسلان قاسمی: دوست ندارم اسمم را در کنار اسم ترلان پروانه ببینم!

بازار عجیب اجاره قایق خصوصی در کیش+ جدول

بازی استقلال و پرسپولیس کجا برگزار می‌شود؟

عکس/ تغییر چهره همسران محمدرضا پهلوی از جوانی تا پیری

فرشاد مومنی: ۶۵ درصد مهاجرت‌ها به تهران، البرز و گیلان است

عکس/ ۷۰ سال پیش سرباز‌ها چطور به خدمت اعزام می‌شدند؟