تاریخ انتشار: ۰۹:۱۱ - ۲۴ بهمن ۱۳۹۹
وقتی اینفلوئنسر‌های اینستاگرام از هر راهی برای تبلیغ استفاده می‌کنند

کاسبی با مرگ چهره‌ها

مرگ تأثربرانگیز مهرداد میناوند و علی انصاریان، دو بازیکن پیشین تیم ملی همه را اندوهگین کرد. فضای مجازی هم به تبع از جو موجود، خصوصاً در روز‌های نخستین مرگ این دو فوتبالیست سرشناس، شدیداً تحت تأثیر قرار گرفت. در این میان، اما کسانی هم بودند که اندوه حاکم را وسیله‌ای برای سود بیشتر خودشان کردند.
 اینفلوئنسر اینستاگرام
اقتصاد۲۴ -مرگ تأثربرانگیز مهرداد میناوند و علی انصاریان، دو بازیکن پیشین تیم ملی همه را اندوهگین کرد. فضای مجازی هم به تبع از جو موجود، خصوصاً در روز‌های نخستین مرگ این دو فوتبالیست سرشناس، شدیداً تحت تأثیر قرار گرفت. عکس‌ها و فیلم‌های آن دو همراه با متن‌هایی در سوگشان با هشتگ نام آن‌ها در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد.
در این میان، اما کسانی هم بودند که اندوه حاکم را وسیله‌ای برای سود بیشتر خودشان کردند. برخی بلاگر‌های اینستاگرام برای دیده شدن از هیچ کاری فروگذار نمی‌کنند حتی اگر استفاده از هشتگ افراد مشهور تازه درگذشته زیر پست‌های تبلیغاتی‌شان باشد. مثلاً هشتگ مهرداد میناوند را دنبال می‌کنید و به تبلیغ فلان رستوران یا کافی شاپ یا صفحه فروش لباس کودک می‌رسید. ربطش؟ هیچ ربطی ندارد. فقط برای به اصطلاح بالا آوردن پیج و دیده شدن، هشتگ روز می‌زنند و این روز‌ها که مرگ چهره‌ها، خبر روز است، چرا از آن سود نبرند؟! اصلاً شغل برخی همین است، اینکه صفحه اینستاگرام شما را بالا بیاورند و پرفالوئر کنند.
برای بالا آوردن صفحه اینستاگرام یا همان پربازدید کردنش، نرخ‌های مختلفی وجود دارد. بستگی دارد به اینکه چه هدفی داشته باشید و تا چند فالوئر برایتان کفایت کند. البته که هرچه بیشتر بهتر.
امیر دلش می‌خواهد فودبلاگر شود. ۲۲ ساله و بیکار است. به قول خودش می‌خواهد از فیس شیرین و هیکل تپلی‌اش استفاده کند و توی اینستاگرام پول پارو کند، چون هیچ چیزش کمتر از آن‌هایی نیست که دارند این کار را می‌کنند. چند وقت است صفحه‌اش را با ۷۴ فالوئر سپرده به کسی تا پیج را بالا بیاورد. الان به هزار و خرده‌ای فالوئر رسیده و امیر فکر می‌کند با ۲ میلیون تومانی که فعلاً به حساب طرف ریخته، همین هم خوب است.
بیشتر بخوانید: ویروس کاسبان کرونا
گاهی فیلمی از خودش در حال غذا خوردن و توضیح دادن درباره دستور پخت غذا می‌گیرد و برای طرف می‌فرستد و او خودش می‌داند چه کار کند. امیر لابه‌لای فیلم‌های ارسالی، از عکس‌ها و فیلم‌های لایک‌خور هم استفاده می‌کند. هشتگ‌ها هم فراموش نمی‌شود.
زیر پست‌های امیر انبوهی از هشتگ‌ها دیده می‌شود. از غذا، خوشمزه، غذای خوشمزه و فست فود گرفته تا مهرداد میناوند و علی انصاریان.
امیر به قول خودش خیلی از این کار سردرنمی‌آورد، اما از اینکه تعداد فالوئرهایش دارد بسرعت بالا می‌رود راضی است. او می‌گوید اگر هم چنین هشتگی زده شده برای احترام و همدردی است و آن را توهین‌آمیز و مایه سوء‌استفاده نمی‌داند.
به نظر سیما که از فشن بلاگر‌های اینستاگرام است، اما این کار بسیار غیراخلاقی است و اینکه به هر قیمتی فالوئر جذب کنند درست نیست. «من خودم از قدیمی‌های اینستاگرام هستم و فالوئرهایم هم حاصل فعالیتی است که در معرفی سبک‌های مد و لباس داشته‌ام. تبلیغ هم می‌گیریم، اما همیشه از هشتگ‌های مرتبط با پست‌هایم استفاده می‌کنم که مربوط به مد و لباس است. مگر اینکه بخواهم پست مناسبتی بگذارم و مثلاً تسلیت بگویم که آن را با عکس مرتبط منتشر می‌کنم. البته این کار متأسفانه خیلی در فضای اینستاگرام رواج پیدا کرده و ابزار کاسبی برخی شده است. این کار اخلاقی نیست و باید به افراد درگذشته احترام بگذاریم.»
کیوان هم در زمینه فروش زیورآلات دست‌ساز در اینستاگرام فعالیت دارد. او هم برای آنکه فالوئر صفحه‌اش بالا برود و پست‌هایش پربازدید شود، گاهی دست به دامن تبلیغ دادن به صفحه‌های بالای ۱۰۰ هزار فالوئر شده که برایش کم‌هزینه هم نبوده است. او برای یک استوری چند ثانیه‌ای ۵ میلیون تومان پرداخت کرده که برایش حدود ۴۰، ۵۰ فالوئر جدید آورده که البته به قول خودش تعدادی از آن‌ها بعد از چند روز آنفالو کردند. کیوان هم علاقه‌ای ندارد برای پربازدید شدن صفحه‌اش دست به هر کاری بزند: «الان دیگر راه‌های افزایش فالوئر را خیلی‌ها یاد گرفته‌اند، اما به هر قیمتی نباید این کار را کرد. من کارم فروش دستبند‌های دست‌ساز چرمی و دیگر زیورآلات چوبی و چرمی است و ادعا دارم هنرمند هستم پس اگر بیایم و کاری غیراخلاقی انجام دهم، باید از خودم شرمنده باشم. من هم از فوت دو عزیز خیلی ناراحت شدم بخصوص علی انصاریان را که چند بار از نزدیک دیده بودم و خیلی تأثیر بدی روی من گذاشت. برای گرامیداشت یادشان هم استوری با عکس خودشان گذاشتم، مثل خیلی‌های دیگر از جمله شرکت‌ها و تولیدی‌های بزرگ که این کار را کردند، اما اینکه زیر پست‌های کاری‌ام بخواهم هشتگ بزنم اصلا، چون کاملاً سوء‌استفاده از فضای غم و اندوه موجود در جامعه است. آدم‌ها این روز‌ها که ناراحت و غصه‌دار هستند، به هرحال مطالب و عکس‌های مربوط به فوت چهره‌ها را دنبال می‌کنند و استفاده از این فضا برای رسیدن به سود شخصی واقعاً نادرست است.
آدم باید خودش را جای خانواده متوفی بگذارد و ببیند آیا دوست دارد زیر پست‌های تبلیغاتی اسم عزیز درگذشته‌اش را هشتگ کنند؟»
استفاده از مرگ چهره‌ها در فضای اینستاگرام فقط به هشتگ زدن ختم نمی‌شود. به فاصله کوتاهی از مرگ چهره‌ها، تعداد زیادی صفحه به نام خود آن‌ها یا نزدیکانشان ساخته می‌شود. البته با توجه به اینکه صفحه اینستاگرام چهره‌های معروف تیک آبی دارد و قابل شناسایی است، این روز‌ها ساختن صفحه به نام نزدیکان آن‌ها بیشتر رواج دارد. کافی است اسم همسر یا خواهر و برادر فرد را بدانند، آن وقت است که فوری دست به کار می‌شوند تا با ایجاد صفحه‌های جعلی فالوئر جذب کنند. اگر در این صفحه‌های جعلی دقیق شوید می‌بینید که عمدتاً از عکس‌های صفحه اصلی فرد در آن استفاده شده که به دلیل اسکرین شات گرفتن از عکس اصلی، معمولاً کیفیتی پایین دارد.
همچنین از عکس‌های موجود در رسانه‌های مختلف هم برای پر کردن این صفحه‌ها استفاده می‌شود. شما با یک جست‌و‌جوی ساده در موتور جست‌و‌جوگر می‌توانید بفهمید این عکس‌ها از کجا برداشته شده است. نوشته‌ها هم معمولاً جعلی بودن صفحه را نشان می‌دهند؛ نوشته‌هایی خیلی کلی مثل اینکه «همسرم از وقتی رفتی دنیا برایم تیره و تار شده.» چنین جمله‌ای در صفحه‌ای جعلی منتسب به یکی از بازیگران زن که تازگی همسرش را از دست داده، به چشم می‌خورد. این در حالی است که این صفحه دقیقاً در روز فوت همسر بازیگر ساخته شده و پست هم مربوط به همان روز است.
حالا خودتان قضاوت کنید چطور ممکن است خانم بازیگر درست در روز مرگ همسرش چنین کاری بکند؟! کار به جایی رسیده که حتی به اسم پزشک فوتبالیست‌های تازه درگذشته صفحاتی در اینستاگرام درست شده و با انتشار پست‌های گوناگون مشغول جذب فالوئر است که لابد برای تبلیغات از آن استفاده کند. همچنین صفحه‌هایی با نام هواداران و طرفداران ایجاد می‌شود که بعضی‌هایشان با انتشار اطلاعات خصوصی افراد و همینطور نقض حریم خصوصی آنها، اتفاقاً بسرعت پربازدید می‌شوند و فالوئر‌های زیادی جذب می‌کنند. برخی حتی می‌دانند این صفحه‌ها با چه هدفی ایجاد شده، اما همچنان آن‌ها را دنبال می‌کنند، چون به نظرشان پست‌های جالبی می‌گذارند. حالا اگر بپرسید جالب یعنی چه، معمولاً تعریف خاصی از آن ندارند، چون بیشترشان برای سرگرمی و وقت گذرانی چنین صفحه‌هایی را دنبال می‌کنند و با این کار به گردانندگان آن‌ها این امکان را می‌دهند تا هرچه بیشتر برای جذب مخاطب، مرز‌های بی‌اخلاقی را درنوردند و از هر راهی برای تبلیغات استفاده کنند.
منبع: روزنامه ایران
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ پرسپولیس چند بار قهرمان سوپرجام شد؟

عکس/ پوستر پرسپولیس برای دیدار با سپاهان

عکس/ پوستر AFC برای مسابقه سوپرجام بین پرسپولیس و سپاهان

عکس/ نورا هاشمی با لباس محلی در قشم

عکس/ ترکیب پرسپولیس مقابل سپاهان

عکس/ کاریکاتور کریم باقری در دستان بانوی هوادار پرسپولیس

عکس/ شبنم قلی خانی و مستانه مهاجر در دبی

عکس/ حضور خبرنگاران در محل دیدار پزشکیان و پوتین

اینفوگرافی/ تفاوت شکست خوردن با بازنده بودن

تصویری از ایلان ماسک و جف بزوس ۲۰ سال پیش

تورم دلاری به بازار دستگاه‌های فلزیاب رسید/ افزایش ۱۰۰ درصدی جویندگان گنج در ۷ سال گذشته

عکس/ نماز خواندن هیات همراه پزشکیان در کاخ کرملین

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/ بازتاب حادثه تروریستی تهران در الجزیره انگلیسی

عکس/ ترافیک شدید در بزرگراه‌های تهران

عکس/ استقبال قاضیِ مقیسه از حمید نوری

فیلم/ بارش شدید برف سعادت آباد را سفید پوش کرد

عکس/ تمرین تیم استقلال در کمپ ناصر حجازی

قاضی علی رازینی کیست؟/ از چهره‌های مهم قضایی که امروز ترور شد

گاندو دوباره به تلوزیون می‌آید

فیلم/ سخنان ۲۵ روز پیش قاضی مقیسه چه بود؟

فیلم/ علی رازینی درباره ترورش چه گفته بود؟

موضع پزشکیان در مصاحبه با NBC سازنده، منطقی و عزتمندانه بود

محمد مقیسه کیست؟/زندگی قاضی جنجالی دستگاه قضایی؛ از آغاز تا ترور

فیلم/ دکوراسیون مدرن خانه شبنم مقدمی در برج لاکچری تهران

آرمان رمضانی از استقلال جدا شد

اینفوگرافی/ ۱۰ استارتاپ بزرگ ایران با ارزش ۱۰۰ هزار میلیارد تومان

فیلم/ تایید حضور نیروی نفوذی در ترور دو قاضی

عکس/ پوشش برف در ایران از نگاه ناسا

تکذیب ادعای بازداشت کارکنان دیوان عالی کشور

معرفی مشخصات نارنجک انداز ایکس ام۲۵

عکس/ نمایی از ساختمان محل ترور ۲ قاضی دیوان عالی کشور

عکس/ استوری احساسی بهنوش بختیاری در اینستاگرام غوغا کرد

عکس/ واکنش ربیعی به حادثه تروریستی امروز

متن معاهده راهبردی ایران و روسیه + جزییات

عکس/ واکنش رشیدپور به تویت عجیب سعید جلیلی

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

قیمت طلا به سقف ۶ هفته اخیر رسید

عکس/ قاب ماندگار عارف، ناصر حجازی، ستار و پروین با استایل خاص

بهرام سکان یا بهرام سوم کیست؟/ یکی از شاهان ساسانی که سلطنتش کوتاه بود

عکس/ چهره متفاوت آتنه فقیه نصیری، سحر ولدبیگی و حمیرا ریاضی در سال ۷۹

تکذیب ادعای ترور قاضی حسینعلی نیری

فیلم/ جزئیات ترور دو قاضی از زبان سخنگوی قوه قضائیه

افزایش دوباره قیمت مرغ از این تاریخ

فیلم/ انتقال پیکر قضات و فرد ضارب بعد از حادثه امروز تیراندازی

قاضی رازینی در گذر زمان از سال ۱۳۵۷ تا امروز

سوابق و ماجرای ترور قبلی قاضی علی رازینی

آشنایی با سوابق و بیوگرافی قاضی محمد مقیسه

حضور فعال بیمه ما در نمایشگاه پتروکم

فیلم/ پریناز ایزدیار هم کمدین شد

دلایل افزایش ۷۶ درصدی سود عملیاتی تکیمیا

بانک دی، پیشتاز در وصول مطالبات

گزارش بورس امروز شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳

انتشار اوراق گواهی سپرده خاص بانک رفاه کارگران ادامه دارد

معرفی خودرو مرسدس بنز S کلاس با موتور V ۱۲ + عکس

با همت و تلاش، کارنامه درخشانی را در ویترین نگاه مردم بگذاریم

آتش‌سوزی مهیب در یکی از بیمارستان‌های مشهد

فیلم/ اولین تصاویر از محل ترور دو قاضی در تهران

آینه صنعت پتروشیمی در ایران پتروکم/ شریعتمداری صدای صاحبان صنایع را شنید

تأکید محمد کبیری بر میزبانی شایسته از گردشگران نوروزی کیش

عکس/ حرم حضرت معصومه (س) در دوران قاجار ۱۲۹ سال پیش

حضور بیمه البرز در نمایشگاه تخصصی صنایع دریایی و دریانوردی ایران