تاریخ انتشار: ۱۰:۲۱ - ۱۲ مرداد ۱۳۹۸

رضا رحمانی: فرهنگ و هنر به کمک صنعت بیاید

جمعی از هنرمندان و روسای انجمن‌های هنری با رضا رحمانی وزیر صنعت، معدن و تجارت دیدار کردند.
دیدار+جمعی+از+هنرمندان+با+رضا+رحمانی++وزیر+صنعت،+معدن+و+تجارت+
اقتصاد24 - تعدادی از هنرمندان و روسای انجمن‌های هنری در دیدار با رضا رحمانی وزیر صنعت، معدن و تجارت ضمن بیان برخی دغدغه‌های خود، از وزیر صمت خواستار حضور حمایتی پررنگ صنعت از هنر ایران شدند و رضا رحمانی با استقبال از پشتیبانی همه‌جانبه صنایع از هنر، گفت: صنعت و تجارت ما برای فرهنگ‌سازی نیازمند اصحاب فرهنگ و هنر است.

در این دیدار چهره‌هایی مانند اسماعیل آذر، شهرداد روحانی، مهدی افضلی، علی شیرازی، حمیدرضا نوربخش، حبیب‌الله صادقی، محمد معتمدی، اصغر همت، حمیدرضا آذرنگ، اسماعیل خلج، شهرام گیل‌آبادی، سیف‌الله پویا راد، امیر راد و ... حضور داشتند.

مهدی افضلی مدیرعامل موسسه توسعه هنرهای معاصر آغازگر این نشست صمیمانه بود. او گفت مدتی است گلایه‌های متعددی در خصوص کمبود برخی مواد اولیه خلق آثار هنری را می‌شنوم، به‌موازات آن مدت‌هاست درباره نهادینه شدن همکاری‌های هنر و صنعت سلسله نشست‌هایی را برگزار می‌کنیم. از دیگر سو از تمایل جدی وزیر محترم صمت برای همکاری با جامعه هنری باخبر شده‌ام. از این رو در فرصت کوتاهی که دست داد این نشست را هماهنگ کردیم تا مقدمه‌ای برای همکاری‌ها و نشست‌های بعدی باشد.

افضلی تأکید کرد: تجربه جهانی می‌گوید هنر و صنعت پیوندی دیرین با هم دارند و کشورهای توسعه‌یافته از قدرت هنر بهره‌های بسیار می‌برند. ضروری است در ایران هم زمینه‌های تعامل هر چه بیشتر این دو مؤلفه زیرساختی فراهم شود.

مدیرعامل موسسه توسعه هنرهای معاصر افزود: خوشبختانه سال‌هاست ورزش از موهبت حمایت‌های توسعه بخش صنایع بزرگ بهره‌مند شده است، اگر درصد کوچکی از این حمایت‌ها به عرصه هنر اختصاص یابد، هم گام‌هایی بزرگ در اعتلای هنر ایران برداشته می‌شود هم صنایع ایران بر بلندای فرهنگ توانمندتر و کارآمدتر جلوه می‌کند.

اسماعیل آذر شاعر شناخته‌شده، خواهان نگاه حمایتی صنایع از ادبیات ایران شد. او پیشنهاد داد در پی ابزار نگرانی رهبر معظم انقلاب در خصوص وضعیت زبان فارسی، برنامه‌های اصولی ترویجی دراین‌باره با حمایت وزارت صمت تولید و اجرا شود.

حبیب‌الله صادقی نقاش، سخنران بعدی این جلسه بود. او با اشاره به مشکل ممنوعیت واردات اقلام مورد نیاز هنرمندان تجسمی گفت: متأسفانه شرایطی فراهم شده که هنرمندان تجسمی برای خلق آثار با محدودیت جدی مواجه‌اند. الان یک تیوپ رنگ آکریلیک 480 هزار تومان است و این برای هنرمندان از اساتید تا جوانان بسیار گران است. مدادهای هنر نایاب شده‌اند، زیرا با این استدلال که مداد در داخل تولید می‌شود جلوی واردات این اقلام گرفته شده در حالی که در دنیا حدود ششصد نوع مداد وجود دارد و در داخل فقط مداد برای تحریر دانش‌آموزی تولید می‌شود نه مدادهای هنری حرفه‌ای.

علی شیرازی دیگر هنرمند تجسمی حاضر در نشست با وزیر صمت با بیان اینکه در چند سال اخیر به همت گالری داران ایرانی و افرادی که عاشقانه کارکردند اقتصاد هنر تکان خورده است، گفت: در دوره‌های اخیر در حراج‌های هنری خارج از کشور بخش اعظمی از آثار و هنرمندان شرکت‌کننده از ایران بوده و همچنان رکورد میزان فروش و بالاترین قیمت متعلق به هنرمندان ایرانی است، این در حالی است که امروز هنرمندان کشورمان نمی‌توانند مواد اولیه کار خود را پیدا کنند.

وی اظهار داشت: اگر کالایی نمونه ایرانی داشته باشد ما اصلاً سراغ متریال خارجی نمی‌رویم مانند جوهر خوشنویسی که اصلاً حتی مواد خارجی را هم امتحان نمی‌کنیم. اما در مورد نقاشی و رنگ‌های مورد استفاده، هر کدام از هنرمندان به یک نوع رنگ خاص شناخته می‌شوند و ممکن نیست کهان را تغییر دهند، هنر ایران در منطقه شناخته‌شده است در حالی که ما الان از رقبای کوچکمان در حال جا ماندن هستیم.

در ادامه این نشست سیف‌الله پویا راد مؤسس دوسالانه نقاشی دامون‌فر با اشاره به اینکه به‌عنوان اولین شرکت خصوصی به دلیل دغدغه شخصی هفت دوره از این دوسالانه را برگزار کرده و تاکنون بیش از 12 هزار هنرمند جوان از طریق این جشنواره به جامعه هنری معرفی شده‌اند، گفت: امروز برای این آمده‌ام تا موضوع کمبود مواد مصرفی جامعه هنری را مطرح کنم، هزینه خرید این اقلام در مقایسه با ارزش افزوده آثار خلق‌شده بسیار ناچیز است. در ایران چهار تولیدکننده مداد داریم که تنها مداد محصلی تولید می‌کنند، اما به‌اشتباه واردات مدادهای تخصصی هنری ممنوع شده و انواع مدادهای باکیفیت و بی‌کیفیت به‌صورت قاچاق وارد کشور می‌شود، امروز استدعا داریم که گشایشی در این زمینه حاصل شود.

امیر راد رئیس هیئت مدیره انجمن نقاشان ایران نیز با اشاره به اینکه کمبود مواد مصرفی تولید آثار هنری می‌تواند تبعات بدی برای کشور داشته باشد گفت: حوزه صنعت و هنر از قرن 19 همراهی و پویایی داشته‌اند و ما امیدواریم این نشست آغاز حرکت جدیدی در این خصوص باشد.

وی با ارائه پیشنهاد‌هایی در این خصوص گفت: به‌واسطه حضور انجمن‌ها و خانه‌های هنری می‌توان به برگزاری جشنواره‌های هنری میان‌رشته‌ای صنعت و هنر فکر کرد. همچنین طراحی جوایز هنری و یا برپایی جشنواره‌های در حوزه صنعت مثلاً صنعت خودروسازی امکان‌پذیر است که می‌توان در این خصوص کارگروهی را تعیین و موارد را بررسی کرد.

در ادامه نشست حمیدرضا نوربخش مدیرعامل خانه موسیقی با اشاره به بضاعت محدود وزارت ارشاد در حمایت از فرهنگ و هنر افزود: امکانات و فضاهای گسترده‌ای در مجموعه وزارت صنایع هست که می‌تواند حامی فرهنگ باشد، متأسفانه حتی در بخش‌هایی از زیرمجموعه شما که حامی رویدادهای هنری می‌شوند هزینه را صرف کنسرت‌های پاپ و پرمخاطب می‌کند در حالی که باید از موسیقی هویتی مانند ارکسترهای ملی و سمفونیک و موسیقی محلی حمایت کرد.

وی تأکید کرد که می‌توان آشتی دوسویه‌ای بین هنر و صنعت داشت به طوری که هنر هم بتواند ابزاری در جهت دغدغه‌های این بخش مانند تولید ملی قرار گیرد.

شهرداد روحانی رهبر ارکستر سمفونیک تهران نیز در سخنانی در خصوص مسائل حوزه موسیقی و فعالیت ارکستر سمفونیک توضیحاتی ارائه کرد. او سپس با اشاره به اینکه امکان همکاری ارکستر با بخش صنعت برای اجراهای موسیقی و ساخت قطعات سمفونیک وجود دارد افزود: 25 سال پیش در پروژه‌ای در آتن شرکت داشتم که ارکستر فیلارمونیک لندن قطعه‌ای را در آکروپولیس ضبط کرد، به اذعان سازمان جهانگردی یونان پخش همین قطعه به‌صورت قابل توجهی میزان گردشگر این کشور را افزایش داده بود، سابقه این تجارب یا همکاری‌ها در دنیا وجود دارد و در ایران نیز قابل اجراست.

او گفت موزیسین‌ها برای به‌روزرسانی سازهای خود این روزها در بازار با کمبود مواد حرفه‌ای مانند سیم ساز مواجه هستند.

محمد معتمدی خواننده، دیگر هنرمند حاضر در این دیدار گفت: موسیقی ما امروز مانند تجربه 30 سال پیش خانه‌های قدیمی در کاشان است که هنوز ارزش واقعیان مشخص نشده است، اگر بخشی مانند صنعت به این موضوع توجه کرده و حمایت کند یک سرمایه‌گذاری در جریان ایده آل فرهنگی است که چندین سال بعد نتیجه می‌دهد.

شهرام گیل‌آبادی مدیرعامل خانه تئاتر با بیان اینکه صنعت به هنر نیاز دارد و هنر هم برای رشد به صنعت، اظهار داشت: هنرمندان در جامعه ایران مرجعیت 26 درصدی دارند، همین ظرفیت می‌تواند شما را در اهدافتان مانند همین موضوع حمایت از تولید ملی کمک کند.

وی با اشاره به موضوع دیپلماسی فرهنگی گفت: در این فصل تحریم‌ها هنرمندان به‌راحتی آثار هنری خود را در کشورهای دیگر نمایش می‌دهند و حتی فروش اثر و عایدی هم دارند، در بسیاری از کشورها و مراکزی که امکان حضور صنعت نیست آثار هنری به‌راحتی عرضه می‌شوند، به‌طور مثل همین زعفران ایرانی را در قالب یک رویداد هنری در کشورهای دیگر عرضه کنید ببینید چه نتایجی دارد.

وی با اشاره به امتیازدهی به صنایع بر اساس عمل به مسئولیت‌های اجتماعی گفت: بخشی از این مسئولیت اجتماعی می‌تواند هنر باشد، کمیته صنعت و هنر را شکل بدهید تا بسیاری از این موارد دران قابل احصا باشد چرا که هنر برای صنعت منافع بی‌شماری دارد.

در ادامه حمیدرضا آذرنگ، دبیر جشنواره تئاتر مقاومت خواستار حمایت جدی وزارت صمت از این رویداد ملی که پایگاه آن در خرمشهر است، شد.

اصغر همت و اسماعیل خلج نیز در همین راستا خواهان توجه افزون‌تر صنایع به مقوله فرهنگ و هنر شدند.

در پایان این دیدار رضا رحمانی وزیر صنعت، معدن و تجارت خطاب به هنرمندان در این نشست با ذکر خاطره خود از اثر هنری سریال "امام علی (ع)" و اثرگذاری آن بر مخاطب گفت: امروز رو تاریخی و به‌یادماندنی برای بنده است که در حضور اصحاب بزرگ فرهنگ و هنر هستم. زمانی که نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی بودم جمله‌ای داشتم "فرهنگ و هنر باید به کمک صنعت بشتابد" امروز در کارم این جمله را بیشتر از همیشه حس می‌کنم.

وی با سپاس از موسسه توسعه هنرهای معاصر برای تشکیل این جلسه، تأکید کرد مسائلی مانند فرهنگ‌سازی در شرایط تحریم، تولید ملی و یا موضوعاتی از این قبیل بدون زبان هنر ماندگار نمی‌شود.

رحمانی وزیر صمت افزود: به‌طور نمونه معدن یک نعمت خدادادی است و تولیدات معدنی امروز کشور ارزشی بیش از 20 میلیارد دلار دارد ولی مردم شناخت درستی از این معادن ندارند، اینجاست که زبان هنر به کار می‌آید.

وی با اشاره به اینکه برخی صنایع در کشور خود هنر هستند افزود: اینکه چطور حمایت معنادار مردم از تولیدات ملی را نهادینه کنیم نیازمند زبان هنر است و این تخصص شماست، شما به صنعت کمک کنید در این خصوص کمیته و یا کارگروه هنر و صنعت هر چه زودتر تشکیل شود.

رحمانی با اشاره به برنامه در حال اجرای وزارتخانه صمت با عنوان ارتباط دانشگاه و صنعت که اثرات محسوسی را به دنبال داشته گفت: می‌توان همین کار را در حوزه فرهنگ هم انجام داد، همچنین علاقه داریم تا آثار هنری با موضوعات و دغدغه‌های حوزه صنعت تولید شود.

وی همچنین در رابطه با موضوع ممنوعیت واردات ملزومات حوزه هنرمندان تجسمی گفت: معاونت بازرگانی وزارت صمت مسئول بررسی موضوع و پیشنهاد راه حلی برای رفع آن می‌شود، البته می‌توان هم‌زمان برنامه‌ریزی هم برای تولید این مواد در داخل کشور انجام داد.

منبع: هنرآنلاین
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

خاورمیانه و این بار نبرد کریدور‌ها/ چگونه ایران در ۷ محور و کریدور دور خورد؟/ حتی مسیر افغانستان به ترکیه نیز ایران را دور زده است

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

پشت‌پرده توافق اخیر ارمنستان و آذربایجان

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ تغییر چهره خبرنگار صداوسیما

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت All-in-One اپل، MSI و لنوو امروز + جدول

قیمت دلار و یورو امروز جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

بیماری سندرم درس (DRESS) چیست؟

دم مسیحایی دلار نیما به بازار سرمایه/ پیش بینی شاخص کل بورس تا پایان تیر

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

خط و نشان محیط زیست و میراث فرهنگی در زمین میانکاله

فیلم/ لحظه‌ هولناک نجات یک کودک از سیلاب در بم

فیلم/ تنها تصاویر به جا مانده از پدر رهبر انقلاب

فیلم/ گلایه‌ دانش آموزانی که به دلیل سیل به کنکور نرسیدند

فیلم/ بغض وزیر اسبق بهداشت برای مهاجرت بهترین شاگردانش از ایران

حضور غافل‌گیر کننده در خانه سیدحسین خمینی

مجازات شدید داوطلبان متخلف در کنکور

مالک متمول استقلال کدام سوپراستار را می‌خرد؟

عکس / صفحه اینستاگرام همسر سابق مهدی قایدی چه شد؟

فیلم/ مونتاژ فونیکس‌های مدیران خودرو در آب

تفاوت جالب میان داوطلبان زن و مرد در کنکور

فیلم/ پارکینگ خودرو‌های، خودروساز کرمانی را آب برد

پیش‌بینی جدید درباره قیمت طلا و سکه در بازار

احتمال بازگشت دلار به دامنه ۵۰ هزار تومانی

جشن تولدی خاص برای بهار نوروزپور همسر امیرعلی نبویان + عکس

تسلیت سید محمد خاتمی به سید حسین خمینی + متن

قیمت مرغ زنده چقدر شد؟

اولین برد سال تراکتور با کنترل از راه دور یحیی؟

مقایسه مجید واشقانی با بازیگر سریال بلک لیست

فیلم/ خاطره جالب فریدون زندی از دلار هزار تومانی!

عکس/ تازه‌ترین تصاویر از حضور محمدرضا گلزار در آمریکا

عکس/ شروط جنجالی یک عروس برای داماد

ترکیب احتمالی پرسپولیس مقابل آلومینیوم در جام حذفی

عکس/ لباس جنگی روحانیون در تجمع اعتراضی قم علیه بی‌حجابی!

محروم‌ترین و برخوردارترین استان‌های کشور کدامند؟

دلیل بازداشت چند داوطلب کنکور سراسری

نگاه قیمت دلار تهران به بازار ارز هرات

خودکشی یک پزشک خانم در تهران

مصوبه‌ای که خریداران را از بازار طلا فراری می‌دهد!

بیشترین و کمترین بازدهی در بازار سهام هفته اول اردیبهشت ۱۴۰۳

فیلم/ اشک‌های رادان با شعار تشکر تشکر تجمع کنندگان قمی‌

«مست عشق» رکورد فروش روز اول اکران را شکست

بازیگر جنجالی و بازداشتی تلویزیون از ایران رفت

سخنان سردار رادان درباره اجرای طرح حجاب «نور»

پرچمداران سامسونگ در آستانه ۱۰۰میلیونی شدن + جدول

بازی پرسپولیس در جام حذفی با یک کاپیتان جدید

پیش‌بینی مهم بورس تا پایان تیر ماه ۱۴۰۳

عکس/ تمرین پدر دختری کاپیتان استقلال در باشگاه بدنسازی

رکوردداران ورود و خروج پول حقیقی از بورس

طراحی جدید این خودروی محبوب، کاربران را شوکه کرد!

هشدار درباره نفت ۱۰۰ دلاری و تورم جهانی

ترمز ریزش قیمت خودرو کشیده شد

خیز وزارت کار برای حذف نمایندگان کارگری در تعیین دستمزد

پیش‌بینی جدید درباره قیمت خودرو در روز‌های آینده

یک اتفاق جدید در بازار مسکن

فیلم/ بازداشت خشونت‌آمیز استاد دانشگاه اموری در آمریکا

فیلم/ درگیری پلیس آمریکا با حامیان فلسطین در دانشگاه‌ها

اختلاف‌‌ بر سر افزایش حقوق بازنشستگان

جدیدترین قیمت خانه در شرق تهران + جدول

معصومه حائری، عروس امام خمینی که بود؟