تاریخ انتشار: ۱۲:۱۵ - ۱۳ آبان ۱۳۹۸
در گفت‌وگو با اقتصاد۲۴ اعلام شد

خودروهای وارداتی تنها یک شرکت خاص ترخیص می‌شود!/ معمای ترخیص خودروهای دپو شده در گمرک

دبیر انجمن واردکنندگان خودرو گفت: اگر قرار است اقدام قانونی برای ترخیص خودروهای دپو شده درگمرک انجام بگیرد این سوال مطرح است که از تعداد دستگاه گروگان گرفته شده در گمرک چرا تنها 1048 دستگاه خودرو باید ترخیص شود؟ چرا باید خودروهای وارداتی تنها یک شرکت شامل قانون ترخیص شود؟
خودرو
اقتصاد 24- طبق خبرهای منتشر شده در خبرگزاری ها و سایت ها بعد از آنکه در نیمه تیرماه مهلت ترخیص خودروها به پایان رسید، ۱۰۴۸ دستگاه با وجود طی کردن تشریفات گمرکی و پرداخت حقوق ورودی و همچنین دریافت پروانه به دلیل اتمام زمان تعیین شده در مصوبه هیات دولت نتوانستند ترخیص شوند.

به دنبال دستور وزیر صمت برای ترخیص خودروهای دارای پروانه، صاحبان آنها می‌توانند ازامروز (۱۳ آبان) برای تحویل خودروهای خود اقدام کنند.

در اواخر تابستان 98 وزارت صنعت در خصوص تمدید مهلت مصوبه قول مساعد داد. این در حالی است که کماکان بخش مهمی از خودروهای بلاتکلیف‌مانده در گمرکات  در انبارهای جنوبی کشور دپو هستند، خودروهایی که با وجود طی کردن مراحل قانونی ورود به کشور و علیرغم طرح شکواییه‌ها به مجامع قضایی و سازمان تعزیرات حکومتی تاکنون گشایشی در کارشان حاصل نشده و این مسئله موج نارضایتی های مردم را به همراه داشته است.

تصمیمات خلق‌الساعه برای ترخیص خودروهای دپو شده در گمرک


دلیل اینکه چرا دولت با ترخیص خودروهای دپویی که تا در خروج گمرکات پیش رفته‌‌اند، اما امکان ترخیص نیافته‌اند موافقت نمی‌کند، مشخص نیست، اما این مساله که مشتریان محصولات وارداتی موفق به دریافت خودروی خود نشده‌اند و هنوز در بلاتکلیفی به سر می‌برند، به‌طور حتم برای دولت دلیلش مشخص است.

دولت در دو مهلت درنظر گرفته شده، مجوز ترخیص خودروهایی که با تصمیم خلق‌الساعه امکان ورود به کشور را پیدا نکرده‌اند، ‌صادر کرد؛ حال آنکه مشخص نبودن سازوکار ترخیص این خودروها مانع از خروج تمام خودروهای جا مانده در گمرک شد، به‌طوری‌که بعد از مجوز اولیه هیات دولت برای ترخیص این خودروها رئیس کل بانک مرکزی مصوبه شرایط تخصیص خودروهای مانده در گمرک را محل ایراد دانست و با عنوان کردن این مساله که منشأ ارز خودروها مشخص نیست به نوعی از ترخیص وارداتی‌ها ممانعت کرد.

به این ترتیب ناهماهنگی میان دیگر دستگاه‌ها سنگ بزرگی پیش پای ورود خودروهای یادشده انداخت.

در ابتدای مهرماه سال جاری بود که میراشرفی، رئیس گمرک ایران تاکید کرد با دو مجوز هیات دولت 7500 خودرو از گمرکات ترخیص شده‌اند که 1500 خودرو نیز تشریفات گمرکی را انجام داده و پشت در خروج گمرکات متوقف مانده‌اند.

سرنوشت مبهم ترخیص خودروهای دپو شده در گمرک


به گفته دبیر انجمن واردکنندگان خودرو، وزارت صنعت، معدن و تجارت در مدت زمان مجاز برای ترخیص خودروهای وارداتی به دلیل مشکلاتی که با وزارت اقتصاد و دارایی و سازمان استاندارد داشت نتوانسته بود سازوکار مناسب برای ترخیص این خودروها را تعیین کند.

مهدی دادفر در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصاد 24 گفت: امروز تنها یک شرکت اجازه ترخیص 1048 دستگاه خودرو مجوز ترخیص را از گمرک گرفته است، این در حالی است که 650 هزار دستگاه احضار شده است و 1800 دستگاه خودرو در اختیار مرجع قضایی است که جای صحبت ندارد.

دادفر گفت: 1200 تا 2000 دستگاه خودرو هنوز در گمرک مانده است که هنوز سرنوشت این تعداد خودرو که متعلق به مردم است و سرمایه های هنگفتی به شمار می روند نامشخص است.

دبیر انجمن واردکنندگان خودرو تصریح کرد: اگر قرار است اقدام قانونی برای ترخیص خودروهای دپو شده درگمرک انجام بگیرد این سوال مطرح است که از تعداد دستگاه گروگان گرفته شده در گمرک چرا تنها 1048 دستگاه خودرو باید ترخیص شود؟ چرا باید خودروهای وارداتی تنها یک شرکت شامل قانون ترخیص شود و سایر شرکت ها همچنان با مشکلات دست و پنجه نرم کنند؟

خواب 150 میلیون دلاری سرمایه مردم در گمرک


دبیر انجمن واردکنندگان خودرو ادامه داد: حدود 5 هزار ترخیص خودروهای دپو شده در گمرک در طی دو سال و نیم، باعث خواب 150 میلیون دلار از سرمایه مردم شده است و اکنون مردم به عنوان متضرران اصلی این ماجرا، آزادسازی ترخیص این تعداد خودرو را به عنوان مطالبه پیگیر هستند.

دادفر تاکید کرد: بیش از 3 هزار خودروی باقیمانده در گمرکات مربوط به شرکت‌های غیرنمایندگی است.

وی تصریح کرد: شرکت‌های غیر نمایندگی به دلیل پراکندگی و تعداد کم، توانایی پیگیری ترخیص خودرو‌های دپو شده را ندارند، از اینرو انجمن با توجه به وظایفی که برعهده دارد، به این جریان ورود کرده است.

دادفر در پایان از وزارت صنعت خواست که شاخص ها و ملاک تعیین شرکت ها برای اولویت قرار گرفتن در لیست ترخیص را اعلام کند.
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع دوربین‌های عکاسی + جدول

قیمت سکه و طلا امروز سه‌شنبه ۷ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

جزییات تازه از تعطیلی مدارس و ادارات تهران در روز چهارشنبه ۸ اسفند

قیمت دلار و یورو امروز سه‌شنبه ۷ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ بازار آستارا در گیلان حدود ۵۴ سال پیش

عکس/ چهره خاص نیوشا ضیغمی قبل از عمل زیبایی

عکس/ دیدار صمیمانه وریا غفوری و توماج صالحی

عکس/ تیپ گنگ شهرام صولتی ۵۳ سال پیش در پارک ملت

عکس/ آرایشگاه معروفِ زنانه ۶۸ سال پیش در تهران

عکس/ تغییر باورنکردنی چهره زیبا بروفه با استایل زمستانی

عکس/ معماری بی نظیر مهمانخانه قزوین ۱۴۴ سال پیش در دوران قاجار

عکس/ اتوبوس‌های برقی زاکانی دود می‌کند

اینفوگرافی/ تبارشناسی استیضاح کنندگان همتی از پایداری تا شریان

عکس/ ژست صمیمی عمو پورنگ و نعیمه نظام دوست با سفیر ژاپن

عکس/ استقبال عراقچی از لاوروف

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

دستمزد منطقه‌ای امکان اجرا ندارد

بورس به رونق می‌رسد؟

عیدی بازنشستگان فرهنگی واریز شد

حکم اعدام سارق خشن تهران اجرا شد

حذف یارانه ۳ دهک؛ نحوه استعلام وضعیت یارانه

اظهارنظر جدید درباره افزایش قیمت بنزین

جزییات جدید درباره افزایش سن بازنشستگی

دلار تا چه قیمتی ریزش می‌کند؟

استیضاح همتی چه بر سر ارتباط دولت و مجلس می‌آورد؟

اینفوگرافی/ آخرین وضعیت نقدینگی و پایه پولی در ایران

چرا واردات هم نتوانست بازار سیب زمینی را آرام کند؟/ ماجرای هشدار به وزارت جهاد کشاورزی در اردیبهشت ۱۴۰۳ چه بود؟

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو + جدول

قیمت سکه پارسیان + جدول

قیمت سکه و طلا + جدول

قیمت بیت کوین و رمزارز‌ها + جدول

قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها + جدول

وضعیت آلودگی هوای تهران در ۸ اسفند ۱۴۰۳

پیش بینی بورس امروز چهارشنبه ۸ اسفند۱۴۰۳

وضعیت هواشناسی امروز

۲ ماده غذایی که استخوان‌ها را محکم می‌کنند

آب و هوا در نوروز ۱۴۰۴ چگونه است؟

ملاحظات دندانپزشکی برای جویدن آدامس

صفحه اول روزنامه‌های ورزشی امروز

صفحه اول روزنامه‌های اقتصادی امروز

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

ثبت عکس هُمای سعادت در ارتفاعات الموت

چرا نام امامان در قرآن نیامده است؟

پیش بینی قیمت دلار امروز ۸ اسفند ۱۴۰۳/ دلار بخریم یا نه؟

دختری جسد مادرش را کباب کرد

بهبود عملکرد مغز با مصرف این ماده غذایی

پیش بینی قیمت طلا و سکه امروز ۸ اسفند ۱۴۰۳/ کاهش قیمت طلا ادامه دارد؟

به جای استیضاح همتی، به دنبال اصلاح نظام اقتصادی باشیم/ خارج از انصاف است که دولت فعلی را مقصر وضعیت کنونی بدانیم

کیک سیب نامرئی؛ کیک خوشمزه و محبوب فرانسوی

چرا خواب‌هایمان را فراموش می‌کنیم؟

کنترل کلسترول با مصرف این نوشیدنی پرطرفدار ایرانی

جایزه تمشک طلایی به این سریال صداوسیما رسید!

عاملان انفجار ساختمان بنیاد، اتباع بودند

عکس/جمله عجیب عراقچی درباره مذاکره با آمریکا سوژه شد

اعلام وضع هوای تهران در روز چهارشنبه ۸ اسفند

پزشکیان: دولت چهاردهم عمیقا باور دارد که توسعه پایدار فقط در وضعیت صلح و آرامش ممکن است

شرایط پیش‌فروش مرحله دوم سکه اعلام شد

تصویب نقشه جامع دفاعی امنیتی ایران

توضیح استقلال درباره وضعیت مذاکره با ماتزاری؛ پیام‌هایی که دردسرساز شدند!

خانواده‌ای در زعفرانیه ۳۴۴ میلیون تومان قبض گاز دریافت کرد

ممنوعیت ازدواج مهاجران فاقد مدرک

تک و پاتک رسایی و قالیباف در جلسه علنی

تعداد تماشاگران دربی مشخص شد

اعتراض جامعه صنفی تهیه کنندگان سینما به توقیف تاسیان