تاریخ انتشار: ۱۲:۴۳ - ۳۱ مرداد ۱۳۹۸
در گفت‌وگو با اقتصاد۲۴ بررسی شد؛

ابهام در آینده بازاری که غیر منتظره رشد کرد/ رکورد شکنی بورس ادامه خواهد داشت؟

بازار بورس این روزها رکوردهای تازه ای از خود به جا می گذارد. روز چهارشنبه شاخص بورس تهران توانست سقف کانال ۲۶۵ هزار واحدی را بشکند و وارد کانال ۲۶۶ هزار واحدی شود و باز هم رکوردی تازه به ثبت برساند. موضوعی که باید دید می تواند تداوم داشته باشد و یا بازار بالاخره وارد دوره اصلاحی می شود؟
شاخص بورس تهران
ژوبین صفاری، اقتصاد24- رکوردشکنی بورس طی روزهای گذشته تعجب کارشناسان را به همراه داشته است. طی چند ماه گذشته بازارهای دیگر مانند ارز، سکه و مسکن وارد دوره ثبات و یا به تعبیری دوره رکود شده اند. انتظار می رفت تا شاید بازار سرمایه هم بعد از رشدهایی که طی امسال داشت وارد دوره اصلاح و یا حتی سقوط قیمت شود اما این اتفاق با ثبت رکوردهای تازه تر نوید ورود نقدیندگی به بازار سرمایه را داد. مسئله ای که البته از دید برخی کارشناسان باید به دیده ترس به آن نگاه کرد.

از طرفی برخی از کارشناسان نیز معتقدند بازار بورس تحت تاثیر ورود نقدیندگی جدید قرار نگرفته است بلکه بازار از انتظارات تحولات سیاسی و منطقه ای عبور کرده و بدون ترس به روند صعودی ادامه می دهد.

محمد حسن نژاد عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در این خصوص به خبرنگار اقتصاد24 گفت: بورس بازار انتظارات است. با توجه به شرایطی مانند جنگ نفتکش‌ها و تنش‌هایی که سایه جنگ را بر سر کشور انداخت انتظاراتی از اقتصاد ایجاد شد، اما این شرایط نشان داد که اقتصاد کشور با این حوادث دچار تلاطم مجدد نخواهد شد.

وی افزود: اگر بخواهیم جهش شاخص بورس را به حرکت نقدیندگی به این بازار گره بزنیم راه را به خطا رفته ایم، چرا که اساساً نقدینگی ایجاد شده در کشور مبتنی بر خلق پول واقعی و جدید نیست. باید شفاف کنیم که این نقدینگی از کجا ناشی شده است؟

حسین نژاد با بیان اینکه در حال حاضر در مسکن و ارز سوداگریی تقریباً تمام شده است، اظهار کرد: اما آیا کسی که در این بازارها سرمایه گذاری کرده است نقدینگی خود را به بورس خواهد آورد؟ به نظر می رسد این افراد نقدینگی خود را به بازار ریسک‌دار بورس نخواهند برد بلکه در جای مطمئنی چون بانک ها سرمایه گذاری می کنند.
وی یادآور شد: تقاضای سفطه بازی در اقتصاد کشور به همین سادگی از بازاری به بازار دیگر منتقل نخواهد شد.

آینده ترسناک بازار


اما از سوی دیگر برخی از کارشناسان تحولات فعلی بازار بورس را غیر منتظره و البته نامطمئن می دانند. حمیدرضا میر معینی کارشناس ارشد بازار سرمایه در این خصوص به خبرنگار اقتصاد24 گفت: آینده بازار فعلی، با این رشد بی محابا کمی مبهم و غیر قابل پیش بینی است. با توجه به روند اقتصاد جهانی و دوره رشدی که بازار بورس از ابتدای سال داشته پیش بینی بر این بود در این مقطع زمانی بازار وارد فاز اصلاح شود اما رشد آن در شرایط فعلی کمی غیر منتظره بود.

وی با بیان اینکه فشار پول در حاضر اجازه اصلاح به بازار نمی دهد، افزود: به نظر می رسد به دلیل اینکه سایر بازارها در رکود هستند و بازار جایگزینی هم وجود ندارد، پول قدرتمندی به سمت بازار بورس آمده است که البته کمی خطرناک به نظر می‌رسد.

میرمعینی خاطر نشان کرد: بازار حدود دو سه روز اصلاح کرد و بعد با قدرت بیشتر شروع به رشد کرد. به خصوص سهام بازار پایه ای ها با توجه به باز بودن محدوده نوسان نسبت بازار اصلی و سهام بنیادی رشد داشته است.

بازار پایه جذاب تر از بنیادی ها


این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به دلایل رشد قیمت در بازار پایه، گفت: حقوقی ها و صندوق‌های سرمایه گذاری چندان درگیر بازار پایه نیستند و به سهام بنیادی توجه دارند و خریداران حقیقی در بازار پایه به رشد قیمت دامن می‌زنند.

وی همچنین رشد بازار سرمایه را متناسب با سایر بازارها دانست و افزود: بازار سرمایه توانسته است همپای سایر بازارها (به جز خودرو که 300 درصد رشد داشته)، حرکت کند و حتی در برخی از گروه ها بازدهی بازار سرمایه از سایر بازارها رشد کند.

فرمان بازار به دست مبتدی ها؟


رکود در سایر بازارها بسیاری از سرمایه های خرد را به سمت بازار بورس آورده است. حمید رضا میر معینی دلیل فعلی رشد بازار را نه در مولفه های تحلیلی که ناشی از هیجان خرید مبتدی های بازار می داند. او در این خصوص به اقتصاد24 گفت: پشت این رشدها به خصوص در بازار پایه هیجانات خریداران مبتدی است که با قیمت های روی تابلو بازی می‌کنند. با نگاه تحلیلی و کارشناسی برخی از شرکت ها رشد غیر منطقی و هیجانی داشته اند که عاقبت آن کمی مبهم به نظر می رسد.

این کارشناس بازار سرمایه افزود: بازیگران فعلی بازار اشخاص حقیقی تازه کار شده اند و جای اشخاص حقیقی کارشناس و سابقه دار را گرفته اند. این افراد تحت تاثیر کانال ها و شبکه های مجازی بورسی خرید و فروش می‌کنند و هیچ دلیل قدرتمندی برای این رشد وجود ندارد.

بهترین راه ورود به بازار سرمایه چیست؟


شاید بسیاری از افراد با سرمایه های اندک قصد ورود به بازار سرمایه یا همان بورس را داشته باشند تا سود بیشتری نسبت به سایر بازارها کسب کنند. اما ورود به این بازار در صورت بی گدار به آب زدن ممکن است منجر به کاهش سرمایه این افراد شود. میر معینی در این خصوص می‌گوید: در حال حاضر باید گفت که سهم های بنیادی هنوز جای رشد دارند و برای خرید کم ریسک تر هستند.

وی افزود: با توجه به اینکه این نوع از سهم ها، سهامداران حقوقی دارند و عرضه کننده هستند می‌توانند جلوی نوسانات غیر منطقی در این سهم‌ها را بگیرند. سهم‌های بنیادی بالاخره بازده خود را در بلند مدت به سرمایه گذاران می دهند. ممکن است بازده آنها از سهم های بازار پایه در شرایط فعلی کمتر باشد اما از ریسک کمتری هم برخوردارند.

میر معینی یادآور شد: در واقع اگر در بازار پایه قرار باشد ریزشی صورت بگیرد بسیار دامنه ریزش بیشتر از ریزش در سهم های بنیادی است. بنابراین به سهامداران مبتدی توصیه می کنیم سرمایه خود را به سمت سهم های بنیادی ببرند.
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

متهم ردیف اول بنگاه‌داری بانک‌ها کیست؟

عکس/ استایل شیک الناز شاکردوست در جشن حافظ

عکس/ پوشش خاص بسیجیان در دیدار با رهبری

سقوط دستمزد دلاری کارگران ایرانی از ۱۳۹۰ تا ۱۴۰۳/ دستمزد کارگر عربستانی ۱۰ برابر و کارگران اماراتی و ترکیه‌ای، ۴ برابر دستمزد کارگر ایرانی +جدول

عکس/ قیمت فیش حج در ۵۰ سال پیش

فیلم/ توضیحات مهم سخنگو دولت درباره مذاکرات ژنو

انتظارات منفی بازار دلار کاهش پیدا کرد؟

اینفوگرافی/ ترافیک تهران بیشتر از نیویورک

فیلم/ تذکر قالیباف به بی‌نظمی نمایندگان

توییت سخنگوی دولت درباره خشونت علیه زنان

ماجرای عجیب عکس پرسنلی شناسنامه امیر تتلو

فیلم/ ۶۰ درصد ایرانیان تمایل به مهاجرت دارند

فیلم/ چمران: فاکتور پوستر‌های زاکانی را دیدم ولی رسمی نبود

معادن در ایران؛ بهشت کارفرمایان، جهنم اهالی و کارگران / بازخوانی پرونده حوادث کارگری در ایران

معنای بازگشت ترامپ برای ایران، روسیه و چین

شرط عربستان برای تعامل با آمریکای ترامپ

تاثیر اصلاح ساختار صندوق بازنشستگی بر معیشت بازنشستگان

انتقاد تند روزنامه اصلاح طلب از عارف

ابهام در سخنان علی لاریجانی؛ زمان مذاکرات رسیده است؟

هیهات تخلفات بودجه ‏ای دولت سیزدهم؛ کسری بودجه ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ به رقم یک‏ هزار هزار میلیارد تومان رسید

آیین‌نامه جدید واردات خودرو برقی با تاریخ مصرف چهارماهه

نظر متفاوت دو عضو جبهه پایداری درباره کلینیک ترک بی حجابی

جزئیات دستور همتی به رئیس‌کل جدید گمرک

روشنایی به شرط مازوت سوزی

۹ ماه سرنوشت‌ساز برای تهران، ایران و اروپا در مسیر دوگانه توافق یا فعال شدن مکانیسم ماشه!

تعیین زمان واریز مرحله سوم سود سهام عدالت سال ۱۴۰۱

قیمت دلار در انتظار اخبار آتش‌بس و توافق

مرگ سالانه ۷ میلیون نفر به‌دلیل آلودگی هوا در کشور ۷۲ ملت

فیلم/ رونمایی از گلکسی اس ۲۵ اولترا سامسونگ

ضد و نقیض گویی درباره اجرای قانون حجاب؛ تعلیق ابلاغ قانون عفاف تا نیمه آذر به روایت معاون حقوقی دولت

صعود سخت در انتظار استقلال و پرسپولیس

دستگیری قاتل سریالی زنان با قرص برنج در مشهد

دلار آمریکا ضعیف شد

مشکل صنعت خودرو سازی ایران چیست؟

علت توقف کاهش قیمت دلار در کانال ۶۸ هزار تومان چه بود؟

زخم بالکان بر گونه کیانوش رستمی

آغاز واریز علی الحساب ۱۰،۰۰۰،۰۰۰ میلیون تومانی به حساب بازنشستگان

بازار طلا و سکه در سردرگمی

۶ منطقه پایتخت در معرض خطر فرونشست زمین

عکس/ تغییر عجیب «سوگند» سریال لحظه گرگ و میش بعد ۶ سال

واردات تاثیری بر قیمت گوشت قرمز در بازار نداشت

در حال حاضر خاموشی‌ها اعمال نمی‌شود

قیمت روغن خوراکی امروز + جدول

امید عالیشاه کاپیتان پرسپولیس ضربه مغزی شد؟

ماجرای ضرب و شتم یک شهروند در راسک چه بود؟

قیمت روز لپ تاپ لنوو LENOVO

قیمت مزدا ۳، بسترن و کاپرا گروه بهمن + جدول

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول