تاریخ انتشار: ۲۳:۱۷ - ۰۲ اسفند ۱۳۹۸

۸ غذایی که به کلیه‌های شما آسیب می‌رسانند

کلیه‌های ما عملکرد مهمی دارند، زیرا بدن را سم زدایی می‌کنند. طبق آمار موسسه ملی بهداشت، کلیه‌ها روزانه ۲۰۰ کوارتز خون را فیلتر می‌کند و حدود ۲ کوارتز زباله تولید می‌کند. در این فرآیند، مواد مغذی مهمی که برای حفظ عملکرد فرآیند‌های بدن نیاز داریم، به داخل خون باز می‌گردند. کلیه‌ها بطور شبانه روزی برای حفظ سلامت ما کار می‌کنند و حتی در فشار خون نیز نقش دارند.
۸ غذایی که به کلیه‌های شما آسیب می‌رسانند
اقتصاد ۲۴- کیفیت رژیم‌های غذایی ما بسیار تأثیر می‌گذارد که کلیه‌ها اهداف خود را به خوبی انجام دهند. بعضی از غذا‌ها فشار زیادی به این ارگان‌های لوبیا شکل وارد می‌کنند و برای جلوگیری از ابتلا به بیماری کلیوی باید در حد اعتدال خورده شوند. خوشبختانه، هیچگاه دیر نیست که سلامت کلیه‌های خود را بهبود ببخشید، حتی اگر قبلاً اختلال کلیوی داشته باشید. (البته در این مرحله، پزشک شما باید درگیر شود.)

در اینجا ۸ خوراکی وجود دارد که فشار بسیار زیادی به کلیه‌های شما وارد می‌کند. برخی از آن‌ها ارزش باید در حد اعتدال خورده شوند، در حالی که برخی دیگر باید به طور کامل اجتناب شوند. با ما همراه شوید تا دقیقاً بدانید که چگونه یک رژیم غذایی دوستانه کلیه را متعادل کنید.

۱. گوشت قرمز

مقدار گوشت قرمز مقدار پروتئین آن است. بدن ما برای رشد و ساخت ماهیچه‌ها به پروتئین احتیاج دارد، اما متابولیزه شدن کلیه‌ها بسیار دشوار است. گوشت قرمز همچنین از نظر چربی اشباع کاملاً زیاد است. کلیه‌های ما برای کار صحیح به مقداری چربی احتیاج دارند، اما بیش از حد می‌تواند باعث تشکیل سلول‌هایی به نام ماکروفاژ‌ها در بافت کلیه شود. در نهایت به کلیه‌ها آسیب می‌رساند و منجر به ایجاد مانده اسیدی در بدن می‌شود.

گوشت قرمز به ویژه گوشت اعضای داخلی بدن حیوانات حاوی مقدار زیادی چیزی به نام پورین است که باعث تحریک تولید اسید اوریک می‌شود. کلیه‌ها به طور معمول اسید اوریک را پردازش می‌کنند، اما هنگامی که بیش از حد پورین وارد بدن می‌کنید، سنگ‌های دردناک تمایل به توسعه پیدا می‌کنند.

۲. الکل

الکل اساساً سمی است که کلیه‌های شما باید آن را فیلتر کنند. نوشیدن بیش از حد نوعی فشار واقعی برای کلیه‌ها به همراه دارد. مصرف بیش از حد الکل در واقع عملکرد کلیه‌های شما را تغییر می‌دهد، درست مثل اینکه عملکرد مغز شما را تغییر می‌دهد و باعث می‌شود آن‌ها نتوانند به طور موثر خون شما را فیلتر کنند.

الکل همچنین کاملاً رقیق کننده است و آب برای عملکرد کلیه‌ها و همچنین تک تک سلول‌های بدن ما بسیار مهم است.

۳. نمک

سدیم در واقع یک ماده مهم است که به بدن ما کمک می‌کند تعادل مناسب مایعات را حفظ کند. سدیم در رابطه با پتاسیم خون ما را به اندازه کافی هیدراته می‌کند تا کلیه‌ها به طور مؤثر فیلتر شوند. با این حال، هنگامی که شما بیش از حد نمک در رژیم غذایی خود دارید، کلیه‌ها برای رقیق کردن مجبور به نگه داشتن آب بیشتری هستند. در نهایت فشار خون افزایش می‌یابد و حتی می‌تواند به ساختار‌های میکروسکوپی موجود در کلیه‌های شما که عمل فیلتر واقعی را انجام می‌دهند آسیب برساند - به آن‌ها نفرون گفته می‌شود.

برای محدود کردن مصرف سدیم، تا حد ممکن غذا‌های تازه تهیه شده را بخورید تا بتوانید مقدار نمکی که وارد می‌شود را کنترل کنید. در همین زمان، اطمینان حاصل کنید که برای بهبود سدیم مقدار زیادی غذای سرشار از پتاسیم دریافت می‌کنید. تعادل پتاسیم که برای هیدراتاسیون بسیار مهم است.

۴- کافئین

بسیاری از ما به یک کافئین روزانه نیاز داریم تا واقعاً در صبح سرحال شویم، به علاوه یک یا دو دوز در عصر که باید تا دیر وقت کار کنیم. اما از آنجا که کافئین یک محرک است، جریان خون را تسریع می‌کند و می‌تواند فشار خون را افزایش دهد. همچنین یک ادرار آور خفیف است، به این معنی که بر توانایی کلیه در جذب آب تأثیر می‌گذارد و می‌تواند منجر به کم آبی بدن شود.

در مقادیر اندک، کافئین استرس زیادی روی کلیه‌های شما ایجاد نمی‌کند. با این حال، مصرف بیش از حد ممکن است بیماری کلیه را بدتر کند و به دلیل کمبود آب باعث ایجاد سنگ کلیه شود. تا زمانی که روزانه ۲ یا ۳ نوشیدنی کافئین بنوشید و مقدار زیادی آب بنوشید، دیگر نیازی به نگرانی نیست.

۵- نوشابه و نوشیدنی‌های انرژی زا

آن‌ها طعم خوبی دارند و انفجاری از انرژی قند را تحویل می‌دهند، اما این نوشیدنی‌ها بسیار مشکل ساز هستند. هیچ ارزش سلامتی برای نوشابه و نوشیدنی‌های انرژی زا به وجود نمی‌آید، بنابراین حذف آن‌ها از رژیم غذایی خود به طور کامل یکی از بهترین کار‌هایی است که می‌توانید برای رفع سریع فشار بر روی کلیه‌ها و بهبود سلامت کلی شما انجام دهید.

این نوشیدنی‌ها به سادگی با کافئین و شکر یا شیرین کننده مصنوعی و همچنین برخی از رنگ‌ها و مواد شیمیایی خطرناک بارگذاری می‌شوند. کافئین نه تنها یک مدر است، بلکه میزان دیوانه قندی که فقط با یک نوشابه یا نوشیدنی انرژی زا مصرف می‌کنید برای هر روز خیلی زیاد است. کلیه‌ها مجبور می‌شوند مقدار زیادی از آن را در ادرار دفع کنند و با گذشت زمان، سطح بالای قند خون به بافت کلیه آسیب می‌رساند و بر توانایی آن‌ها برای تصفیه خون تأثیر می‌گذارد.

۶. شیرین کننده‌های مصنوعی

شیرین کننده‌های مصنوعی، مانند آن‌هایی که در نوشابه‌های رژیمی یافت می‌شوند، به این معنی بودند که وابستگی ما به قند ناسالم را کاهش دهند، اما به این روش کار نکرده اند. مطالعات نشان می‌دهد که استفاده از محصولاتی با شیرین کننده مصنوعی در واقع مصرف کلی قند ما را کاهش نمی‌دهد. این می‌تواند عاملی از نوعی توجیه روانشناختی باشد که ما تمایل به ایجاد آن داریم.

۷. محصولات لبنی

محصولات لبنی سرشار از کلسیم و سایر مواد مغذی و همچنین پروتئین هستند. آن‌ها می‌توانند یک ماده غذایی سالم علاوه بر رژیم غذایی شما باشند، اما نباید بیش از حد مصرف شود. کلسیم بیش از حد می‌تواند منجر به سنگ کلیه شود، زیرا کلیه‌های شما برای ریختن مقدار اضافی در ادرار تلاش می‌کنند.

کلیه‌ها قادر به پردازش بیش از حد ضایعات پروتئین نیستند و به سطح خطرناکی در بدن شما می‌رسند. مطالعات نشان داده اند که محدود کردن لبنیات برای مبتلایان به بیماری کلیوی می‌تواند نیاز به دیالیز را به تأخیر بیندازد، فرآیندی که هنگام عدم توانایی کلیه‌ها، خون را فیلتر می‌کند.

۸- مواد غذایی غیر ارگانیک

احتمالاً جای تعجب ندارد که مصرف سم برای ما مفید نیست. آنچه ممکن است متوجه نباشید این است که شستشوی مواد دفع کننده سموم دفع آفات روی محصولات غیر ارگانیک تقریبا غیرممکن است، زیرا به داخل مواد غذایی نفوذ می‌کند. پس از مصرف، بدن ما قادر به پردازش این مواد شیمیایی نیستند، بنابراین سطح آن‌ها در طول زندگی ما ساخته می‌شود.

ارتباط دقیق بین سموم دفع آفات و کلیه هنوز مشخص نیست، اما محققان فکر می‌کنند که سطح بالای مانده سموم دفع آفات در بدن باعث ایجاد آسیب اکسیداتیوی قابل توجهی به کلیه‌ها می‌شود.
 
منبع: بیتوته
 
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

قیمت سکه و طلا امروز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

اینفوگرافی/ بیشترین هزینه‌های نظامی جهان در سال ۲۰۲۳

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع ماشین بی ام و در بازار امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت انواع گوشی موبایل اپل امروز + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع لپ تاپ اچ پی HP امروز + جدول

قیمت دلار و یورو امروز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

عکس/استوری تازه حامد آهنگی به مناسبت تولد پسرش

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

برنامه علی دایی مشخص شد

قیمت خودرو‌های سایپا امروز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

خاورمیانه و این بار نبرد کریدور‌ها/ چگونه ایران در ۷ محور و کریدور دور خورد؟/ حتی مسیر افغانستان به ترکیه نیز ایران را دور زده است

عکس/تغییر چهره ۲ خواهر سریال بزنگاه بعد از ۱۶ سال

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

واکنش همتی به سخنان قالیباف

پارلمان اروپا قطعنامه ضد ایران صادر کرد

بکارگیری منشی‌های خانم ممنوع شد!

تلویزیون آخر هفته چه فیلم‌هایی پخش می‌کند؟

اینفوگرافی/ مردم کدام کشورها بیشتر کتاب می‌خوانند؟

کدام مناطق ایران در معرض خشکسالی شدید هستند؟

بهترین زمان نوشیدن قهوه

فیلم/راز‌هایی از تایتانیک که هرگز نمی دانستید

پشت‌پرده توافق اخیر ارمنستان و آذربایجان

این زنان در دام «پیج اینستاگرام مادر» افتادند

بیماری سندرم درس (DRESS) چیست؟

فیلم/ پسر ناصر عبداللهی جا پای پدرش گذاشت

تقویت پلکانی حقوق کارگران با فرمول ۵۷+۶۰

رقم نهایی حقوق بازنشستگان مشخص شد

رشد ۶۴ درصدی منابع بانک سینا در دو سال گذشته

همه دارندگان کارت ملی بخوانند

استایل بهاری مرجانه گلچین حسابی سر و صدا کرد + عکس

آخرین خبر از وضعیت بیماری ترانه علیدوستی

در سال ۱۴۰۳ منتظر کاهش قیمت ارز و نرخ تورم نباشید

میتسوبیشی با لباس رنو در ایران + عکس

کاهش فاصله ازدواج و فرزندآوری در ایران

علت ریزش قیمت سکه/ طلا زیر پای سکه را خالی کرد؟

علت گرانی پیاز مشخص شد

خبر خوب درباره رتبه بندی معلمان

فیلم/ دستور تخلیه یک روستا بخاطر شکسته شدن سد!

درخواست هادی چوپان برای بخشش توماج صالحی+ عکس

رقابت کنکور سراسری ۱۴۰۳

تصمیم افزایش قیمت پژو پارس چه بلایی سر بازار خودرو می‌آورد؟

قیمت ماکارونی چقدر افزایش یافت؟

مرز‌های تقلب در کنکور ۱۴۰۳ جابجا شد

عکس/ بهاره رهنما با شلوار غیرمتعارف ظاهر شد!

ستاره پرسپولیس لیگ را از دست داد

اینفوگرافی/ تمام «نه»‌های رهبر انقلاب به سلاح اتمی

استوری اوسمار خطاب به محمد حسین میثاقی+ عکس

مشکل استقلال با مالک جدید پرسپولیس چیست؟

قیمت جهانی طلا کاهش یافت

ساده‌ترین راه برای دریافت سود سهام عدالت

فرار محمد صادقی از ایران؛ بازیگر جنجالی کجا به سر می‌برد؟

فرشاد مومنی: شرم نمی‌کنند و راحت می‌گویند که از افزایش نرخ ارز سود نمی‌بریم!

رونق بازار مسکن شمال با سفرهای نوروزی؟

فیلم/ خواستگاری بازیگر معروف نون خ از دختر ترامپ!

عروس امام خمینی درگذشت

تابلوی معاملات بورس خبر از رونق می‌دهد؟

واتساپ بروز رسانی می‌شود

امیر تتلو: پرسپولیس قهرمان نشود چه تیمی بشود؟

کدام خانم بازیگر امیر تتلو را در استانبول اغفال کرد؟

صادرات LNG روسیه در یک قدمی توقف

قیمت برنج ایرانی افزایش یافت

ادامه روند نزولی بازار خودرو در پایان هفته

سقوط ین رکورد ۳۴ ساله را شکست