تاریخ انتشار: ۱۳:۲۹ - ۰۲ فروردين ۱۳۹۹
رئیس اتاق بازرگانی تهران:

۵ راهکاری که تولید را جهش‌گونه حرکت می‌دهد

رئیس اتاق بازرگانی تهران با برشمردن ۵ راهکاری که تولید را جهش‌گونه افزایش می‌دهد، گفت: بهبود فضای کسب و کار در کنار ثبات در رویه‌ها و قوانین، می‌تواند کاتالیزوری برای رونق تولید باشد.
 خوانساری
 
اقتصاد ۲۴-مسعود خوانساری اشاره به نامگذاری سال ۱۳۹۹ از سوی مقام معظم رهبری به نام «جهش تولید» گفت: «امنیت محیط کسب و کار»، «ثبات در رویه‌ها، قوانین و مقررات»، «ثبات در شاخص‌های کلان اقتصادی از جمله ریال، ارز، تورم، نقدینگی»، «عدم دخالت دولت در امور بخش‌خصوصی و کاهش رقابت منفی بنگاه‌های دولتی با فعالان اقتصادی»، «افزایش تامین نقدینگی بنگاه‌های تولیدی متناسب با تورم»، «تغییر نظام مالیاتی و تامین اجتماعی» از جمله راهکار‌هایی است که می‌تواند منجر به جهش تولید شود، این در حالی است که بخش خصوصی نیز باید به موازات دولت تلاش کند تا کارایی خود را بالا برده و تکنولوژی‌های جدید را به کار بندد.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران افزود: جهش یا رونق تولید زمانی رخ خواهد داد که محیط کسب و کار در کشور، یک محیط آرام و بدون تنش باشد که در همین ارتباط باید به این نکته اشاره کرد که اگر قرار باشد جهشی در تولید ایجاد شود، باید موانع بر سر راه کسب و کار را از پیش رو برداریم.

وی اظهار داشت: مهمترین موضوعی که می‌تواند منجر به جهش تولید شود، کاهش بروکراسی حاکم بر اقتصاد ایران است؛ ضمن اینکه باید مقررات و قوانین بیش از اندازه و دست و پاگیری که بر سر راه تولید و کسب و کار وجود دارد، نیز از میان برداشته شود.

خوانساری با بیان اینکه دولت بزرگ، باعث کندی کار در بخش خصوصی است، تصریح کرد: هر چقدر که دولت اجازه بدهد بخش خصوصی فعالیت خود را بیشتر کند و قوه مجربه بتواند از طریق نظارت‌های عالیه خود، از فعالیت بخش‌خصوصی مالیات بگیرد، تولید از رونق بیشتری برخوردار خواهد شد و کسب و کار‌ها جان می‌گیرند؛ به نحوی که دولت به جای اینکه خود را رقیب بخش خصوصی بداند، بر عملکرد او نظارت داشته باشد؛ پس برای اینکه شاهد جهش در تولید باشیم، نگاه ما به اقتصاد کشور و محیط کسب و کار باید تغییر یابد.

به گفته وی، اگر قرار است که کشور توسعه پیدا کند، تنها راه آن، توسعه بخش‌خصوصی است؛ البته باید توجه داشت که توسعه بخش خصوصی به این معنا نیست که حرکت ولنگاری در اقتصاد داشته باشد، بلکه دولت باید نظارت‌های کافی بر عملکرد این بخش صورت داده و اجازه بدهد که بخش خصوصی فعال باشد و نرخ کالا‌های تولیدی آن، بر اساس عرضه و تقاضا و در قالب یک مکانیزم رقابتی تعیین شود؛ پس دولت تنها باید در نقاطی که لازم است، به قیمتگذاری ورود کند و به صورت استثنایی و در موارد نادر، دخالت نماید.

خوانساری اظهار داشت: در عین حال، برای جهش تولید، دستگاه‌هایی که مرتبط با کسب و کار، همچون سازمان تامین اجتماعی و سازمان امور مالیاتی هستند، باید فشار‌هایی که بر روی تولیدکنندگان وارد می‌آورند را کمتر کرده و با آن‌ها همکاری بیشتری داشته باشند.

رئیس اتاق بازرگانی تهران تامین نقدینگی بنگاه‌های تولیدی فعال در بخش‌خصوصی را حائز اهمیت دانست و گفت: از سال ۹۱ تا ۹۸ دو تا سه بار جهش نرخ ارز را داشتیم که منجر به کاهش ارزش ریال شده است؛ بنابراین اعتباری که باید از طریق بانک‌ها به بنگاه‌ها تزریق شود، بسیار کم بوده و هیچ تناسبی با میزان تورم نداشته است؛ ضمن اینکه افزایش قیمت ارز باعث کاهش نقدینگی بنگاه‌ها شده است.
منبع: مهر
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت All-in-One اپل امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۱۰ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۹ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۹ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ استقلال در دربی تهران با لباس جدید

عکس/ سفر مسعود پزشکیان به جنوب غرب تهران

اینفوگرافی/ برنده پرسپولیس است یا استقلال؟

عکس/ توپ فینال جام جهانی فوتبال ۱۹۳۰ در موزه فیفا

عکس/ شباهت باورنکردنی سیروان خسروی به مادرش

عکس/ لحظه آزادی اسرای فلسطینی

عکس/ استایل خاص فردین و ناصر ملک مطیعی ۴۳ سال پیش با لباس‌های برند

عکس/ جولان اتوبوس‌های دو طبقه ۵۱ سال پیش در میدان فردوسی تهران

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

فیلم/چند ثانیه کافی است تا زندگی برای همیشه تغییر کند

درخواست تاجگردون از شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت برای کم شدن بی‌ثباتی اقتصادی

سامانه جدید بارشی در کشور؛ هلال احمر اعلام آماده باش کرد

استیضاح همتی در دستور کار روز یکشنبه مجلس قرار گرفت + جزئیات

مفقود شدن ۶ نفر در بهمن؛ اعزام تیم‌های نجات به محل حادثه

واکنش ایران به فراخوان خلع سلاح پ‌ک‌ک

هشدار مدیریت بحران به تهرانی‌ها؛ شنبه یکشنبه مراقب باشید

برنامه حضور النصر در ایران مشخص شد

برای درمان یبوست چه بخوریم؟

بهترین غذا برای سحری ماه رمضان چیست؟

آیا سرطان دهان کشنده است؟

عکس/ لاله مرزبان و شهاب حسینی در حاشیه یک سریال

رقابت جذاب والیبال برفی دختران در دیزین

آیا وام ودیعه مسکن در سال آینده افزایش می‌یابد؟

پیش‌بینی بازار خودرو در هفته دوم اسفند ۱۴۰۳

بازار فرش ایران در اختیار قاچاقچیان افغانستانی

عکس/ پرتاب ساعت مچی به سوی رامین رضاییان در دربی ۱۰۵

قیمت جدید کالا‌های اساسی اعلام شد+ جدول

عکس/ خشکبار شاهرضا ۶۰ سال پیش در خیابان شاهرضا سابق و انقلاب فعلی

ماجرای سرقت گردبند ۱۰۰میلیونی در پیروزی چه بود؟

اظهارات جدید عارف درباره قطعی برق

تصویری قدیمی از فریدون جیرانی

رکورد فوق العاده گلزن پرسپولیس در دربی

عکس/ آیین نوروز خوانی در گرگان

فیلم/ انفجار بمب حین اقامه نماز جمعه در پاکستان

عکس/ الناز شاکردوست در کنار جانی دپ ۱۰ سال پیش

عکس/ استایل جنجالی هنگامه قاضیانی

اظهارات تازه وزیر خارجه ترکیه علیه ایران

فیلم/ خبر خوش وزیر رفاه برای مددجویان و معلولان

فیلم/ فحاشی رکیک سعید قاسمی در هیئت اهل بیت

طائب: پول فروش نفت به حساب خودمان واریز می‌شود

پیش‌بینی همتی از وضعیت اقتصاد ایران در ماه‌های آینده

حمله قایق‌های جنگی اسرائیل به سواحل غزه

اینفوگرافی/ شلوغ‌ترین مسیر‌های مهاجرتی دنیا کجاست؟

خبر خوش وزیر کار درباره افزایش حقوق کارگران

آیا تاسیان واقعا سریال خوبی است؟

آبله میمونی همچنان در وضعیت اضطرار

اظهارات تازه پزشکیان درباره افزایش اختیارات استانداران

رکورد استقلال در دربی‌ها شکسته شد

عکس/ نمایی دیدنی از حرم امام رضا ۱۳۰ سال پیش و دوره قاجار

افزایش یارانه نان و دارو برای سال ۱۴۰۴

اعلام قیمت جدید زولبیا و بامیه در ماه رمضان

فیلم/ اژه‌ای: کسی که خطا کرده را با کسی که مرتکب فساد شده باید فرق گذاشت

عکس/ ساعت میلیاردی محمدرضا گلزار خبر ساز شد

عکس/ ایران رتبه پنجم جدیدترین رنکینگ لیگ‌ فوتبال آسیا

عکس/ سرویس و نگهداری لامبورگینی چقدر هزینه دارد؟

سقوط قیمت بیت کوین به کمتر از ۸۰ هزار دلار

زلنسکی وارد واشنگتن شد

قیمت رهن و اجاره آپارتمان در جنوب تهران + جدول

قیمت طلای جهانی کاهش یافت