تاریخ انتشار: ۱۸:۵۹ - ۰۳ فروردين ۱۳۹۹

پاسخ به یک سوال همگانی؛ کرونا تا کی در ایران می‌ماند؟

یک استاد اپیدمیولوژیست دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: اگر مردم به سیستم حاکمیتی کمک نکنند؛ مسافرت‌ها کاهش پیدا نکند و ایزولاسیون صورت نپذیرد، پیش بینی می‌شود تا اواخر خردادماه سال ۹۹ روند افزایشی مبتلایان به ویروس کووید ۱۹ را در کشور شاهد باشیم به طوری که در اواخر خردادماه روزانه حدود ۷۰۰ هزار نفر مبتلا به کرونا در کشور داشته باشیم که تعداد بیماران تا آن زمان به حدود ۴ میلیون نفر نیز خواهد رسید.
وویروس کرونا در ایران
 
اقتصاد۲۴- دکتر"حمید شریفی" عصر امروز سوم فرودین‌ماه در نشست خبری با محوریت کرونا ویروس خطاب به مردم گفت: توصیه می‌کنیم که در شرایط کنونی هر بیماری عفونی و تنفسی را به عنوان بیماری مبتنی بر کرونا ویروس بدانند.

وی درباره تاریخچه شیوع این ویروس در کشور گفت: به نظر می‌رسد که ویروس کووید ۱۹ از بهمن‌ماه سال ۹۸ در ایران در گردش بوده است، اما درباره هر نوع اپیدمی مردم باید به این نکته توجه داشته باشند که همیشه در ابتدای هر نوع اپیدمی تعداد فوت شدگان بیشتر، اما به مرور با حساس شدن مسائل بهداشتی این میزان مرگ و میر به کاهش و حتی به حدود ۲ درصد خواهد رسید که قطعا درباره اپیدمی کرونای جدید ۲۰۱۹ نیز همین سیکل را تجربه خواهیم کرد.

این اپیدمیولوژیست به علل کم بودن تعداد مبتلایان به کووید ۱۹ در استان کرمان پرداخت و بیان کرد: یکی از علل کاهش مبتلایان به ویروس کرونا در استان کرمان نسبت به سایر استان‌های کشور در این موضوع بوده که این ویروس دیرتر از سایر استان‌های کشور در کرمان شناسایی و دیده شده و همین امر سبب شد که مردم به این اپیدمی حساس‌تر شده و بیشتر مسائل فاصله گذاری اجتماعی، بهداشت فردی و گندزدایی و ضدعفونی کردن سطوح را رعایت کنند

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با تاکید بر اینکه احتمال افزایش مبتلایان به ویروس کرونا در استان در روز‌های آینده دور از انتظار نیست، افزود: اگر در روز‌های گذشته روند بیماری در استان کاهشی بوده، نباید مردم را فریب دهد؛ و مردم باید بدانند هر زمان که رفت و آمد و مسافرت‌ها افزایش پیدا کند، باید ۴ یا ۵ روز بعد انتظار انفجار مبتلایان به کووید ۱۹ را داشته باشیم.

شریفی با اشاره به اینکه ماه‌های فروردین و اردیبهشت، ماه‌های حساسی برای ایپدمی ویروس کرونا است افزود: رصد مبتلایان به ویروس کرونا در استان کرمان نشان می‌دهد که این ویروس به سمت خانواده‌ها در حال حرکت است. ویروس کرونا یک موجود خیلی حساس است و اگر وارد بدن انسان نشود، نمی‌تواند زیاد زنده بماند لذا باید زنجیره انتقال آن را بشکنیم و این شکستن نیز در گروی رعایت فاصله گذاری اجتماعی و توجه ویژه به توصیه‌های ایمنی و بهداشتی است.

وی با عنوان این مطلب که کووید ۱۹ دارای یک چرخه در داخل استان و یک چرخه از افرادی که به عنوان مسافر وارد استان می‌شوند، است اظهار کرد: باید بپذیریم که کووید ۱۹ یک بیماری نوپدیدی است که هیچ شناختی از آن نداریم و هیچ محصولی نیز برای کنترل آن در دنیا وجود ندارد و اکنون همه مردم دنیا به آن حساس شده اند.
بیشتر بخوانید: آخرین آمار فوتی‌ها و مبتلایان در کشور
این اپیدمیولوژیست تاکید کرد: امروز تنها کاریی که می‌توانیم در مقابله با این ویروس انجام دهیم، رعایت دم نکات بهداشت فردی و عمومی است و در این راستا نیز باید همه کمک کنند تا بتوانیم از فروردین و اردیبهشت ماه سال جاری به سلامت عبور کنیم و امیدوار باشیم که این ویروس در فصل گرما فعالیتش همانند ویروس‌های خانواده خودش کاهش دهد.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به مرگ و میر‌های ناشی از مسمومیت‌های الکلی در کشور اظهار کرد: متاسفانه تعداد مرگ و میر ناشی از مسمومیت الکل بیشتر از تعداد مرگ و میر ناشی بیماری کرونا در برخی از استان‌ها شده که جای تاسف دارد. مردم بدانند که خوردن الکل تاثیری در مصونیت از بیماری کووید ۱۹، ندارد و حتی می‌تواند اثرات جانبی بیشتری را برای شخص به همراه داشته باشد ضمن آنکه باید به این موضوع توجه داشت که الکل برای ضد عفونی سطوح موثر است و خوردن آن هیچ کمکی در پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا نمی‌کند.

شریفی از راهکار‌های شکست دادن کرونا ویروس سخن به میان آورد و تصریح کرد: کاهش ارتباطات اجتماعی و ایزوله کردن افراد بیمار، پیوستن به کمپین در خانه بمانیم، شستن مرتب دست‌ها، مدیریت استرس و ... از جمله راهکار‌های شکست ویروس کووید ۱۹ است.

وی با بیان اینکه براساس عدم مشارکت، رعایت متوسط فاصله گذاری اجتماعی و رعایت مطلوب مردم به توصیه‌ها، سه سناریو درباره تعداد مبتلایان به کووید ۱۹ در ماه‌های آینده توسط وزارت بهداشت تعریف شده است، بیان کرد: اگر مردم به سیستم حاکمیتی کمک نکنند؛ مسافرت‌ها کاهش پیدا نکند و ایزولاسیون صورت نپذیرد، پیش بینی می‌شود تا اواخر خردادماه سال ۹۹ روند افزایشی مبتلایان به ویروس کووید ۱۹ را در کشور شاهد باشیم به طوری که در اواخر خردادماه روزانه حدود ۷۰۰ هزار نفر مبتلا به کرونا در کشور داشته باشیم که تعداد بیماران تا آن زمان به حدود ۴ میلیون نفر نیز خواهد رسید.

این اپیدمیولوژیست افزود: اگر مردم ۲۰ درصد مسائل موثر در جلوگیری از شیوع این ویروس را رعایت کنند، در آن زمان تعداد مبتلایان به کووید ۱۹ روزانه به حدود۱۲۰ هزار نفر در کشور خواهد رسید، اما اگر مردم مشارکت جدی در مقابله با این ویروس داشته باشند، قطعا تعداد مبتلایان به کووید ۱۹کاهش چشمگیری پیدا خواهد کرد.

وی ادامه داد: در استان کرمان تقریبا در پیک بیماری کووید ۱۹ قرار دادیم و پیش بینی می‌کنیم که تقریبا تا خردادماه درگیر این بیماری باشیم و حدود ۲۰ هزار نفر مبتلا به کرونا در سطح استان کرمان داشته باشیم، اما اگر مردم کمک کنند و مشارکت داشته باشند خیلی راحت می‌توانیم این بیماری را کنترل کنیم.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به اینکه تا دو ماه آینده وضعیت اپیدمی این بیماری تا حدی کم خواهد شد و دیگر نگرانی برای سیستم بهداشتی وجود نخواهد داشت افزود: اکنون سیستم بهداشتی و درمانی کشور بسیاری از جراحی‌ها و اقدامات بهداشتی برای سایر بیماری‌ها را در سطح کشور لغو کرده است که قطعا این کار را نمی‌تواند زیاد ادامه دهد.

شریفی خطاب به کسانی که قصد سفر دارند، گفت: فردی که مبتلا به کرونا است (هنوز علائم در شخص نمایان نشده) و سفر می‌کند، ممکن است بعد از حدود ۵ یا ۶ روز، علایم بیماری در بدن فرد آشکار شود. حال اگردر شهری دیگری باشد باید خدمات درمانی و بهداشتی مربوط به این بیماری را با سختی دریافت کند ضمن آنکه خانواده آن‌ها نیز دچار مشکلات متعددی خواهند شد.

وی تاکید کرد: ویروس کرونا قصد کنترل رفتار ما را دارد و ما نیز می‌خواهیم رفتار او را تحت کنترل بگیرد، اما هشدار می‌دهیم که اگر ویروس کرونا بر ما پیروز شود حدود ۷۰ درصد مردم به این بیماری مبتلا خواهند شد.

این اپیدمیولوژیست در خصوص کم بودن تعداد مبتلایان به بیماری کرونا ویروس در دو استان کرمان و سیستان و بلوچستان عنوان کرد: چندین سناریو در این راستا وجود دارد که یا شاید سیستم بهداشتی جنوب شرق کشور کمتر توانسته این بیماری را تشخیص دهد و یا اینکه شاید اپیدمی دیرتر وارد این منطقه شده و در روز‌های آینده روند تعداد بتلایان این دو استان صعودی باشد.

وی ادامه داد: کم بودن رفت و آمد‌های این منطقه با سایر استان‌های کشور و همچنین پایین بودن تراکم جمعیتی این دو استان نسبت به سایر استان‌های کشور از جمله تهران، اصفهان و ... نیز می‌تواند در پایین بودن آمار مبتلایان به ویروس کرونا در جنوب شرق کشور موثر باشد هچنین ممکن است مردم این دو منطقه نکات بهداشتی رعایت کرده باشند، اما یک سناریو ضعیف نیز این است که شرایط گرما بر این ویروس موثر بوده، اما در مجموع انتظار داریم مردم نکات بهداشتی را رعایت کنند تا شاهد انفجار تعداد مبتلایان به کووید ۱۹ در استان کرمان نباشیم.
 
منبع: ایسنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

پیش بینی بورس امروز شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳

عکس/استوری احساسی نانسی عجرم با پرچم لبنان

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

صفحه اول روزنامه‌های ورزشی امروز

صفحه اول روزنامه‌های اقتصادی امروز

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

نظر سید احمد خمینی درباره سید محمد خاتمی

بهترین دلیل برای نوشیدن آب کافی در طول روز

پدر علم اقتصاد ایران کیست؟

این ویتامین سبب کاهش کلسترول می‌شود

۸ عادت میلیاردرهای موفق جهان کدامند؟/ این عادت‌ها می‌تواند به موفقیت‌تان کمک کنند

واکنش دولت به توهین یک فرماندار به خبرنگاران

عکس/ استوری مدافع استقلال برای قلعه نویی

ادعای جدید چهره نزدیک به سعید جلیلی درباره فیلترینگ

پوتین: به آزمایش موشک‌های بالستیک مافوق صوت ادامه خواهیم داد

زاینده‌رود از امشب بازگشایی می شود

روسیه: قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام، هدیه بایدن به ترامپ است

انتقام قتل برادر در هلیلان

پرونده بازگشت عادل فردوسی‌پور به صدا و سیما بسته شد

وضعیت آب و هوای تهران طی روز‌های آینده

تخلیه برخی مدارس اصفهان به‌دلیل فرونشست

عکس/اولین واکنش به دیدار پزشکیان با مولوی عبدالحمید

آیت‌الله سید علی سیستانی کیست؟

افزایش تولید هیچ ارتباطی به حوزه وکالت ندارد/ قانون تسهیل باید از مسیر قانونی خود اصلاح شود

قانون تسهیل لطمات جبران‌ناپذیری بر پیکره نهاد وکالت زد/ حرفه وکالت را باید به جایگاه اصلی خود رساند

عکس/آقای ‎عراقچی، قرار نیست مملکت را نجات بدهید؟

پیش بینی قیمت سکه و طلا فردا ۳ آ‌ذر ۱۴۰۳/ دو شوک جدید به بازار طلا

پیش بینی بورس فردا شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳

ماسکرانو سرمربی مسی شد

قتل هولناک در پارک قیطریه تهران

کنایه محسن رضایی به اروپایی‌ها بعد از صدور قطعنامه علیه ایران

سید محمود علوی دستیار ویژه رییس‌جمهور کیست؟

ورثه منتظر واریزی سود سهام عدالت باشند

این نقطه آلوده‌ترین جای ایران شد

پیش بینی قیمت دلار فردا ۳ آذر ۱۴۰۳/ سیگنال جدید برای دلار؛ تتر صعودی شد

معنای قطعنامه جدید آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای چیست؟

وزیر خارجه عراق: تهدید‌های آشکاری از سوی رژیم صهیونیستی علیه عراق وجود دارد

اجرای همسان سازیِ ۴۰ درصدی برای همه بازنشستگان از آذرماه

توییت مهم پزشکیان بعد از سفر به سیستان و بلوچستان

پایان زودهنگام رویای بیرانوند و رفقا در تبریز

حمله موشکی حزب‌الله به پایگاه حیفا

ذاکر: افزایش قیمت بنزین سوپر شاید مقدمه‌ای بر بالا رفتن نرخ بنزین باشد

امام جمعه قم: حرمت قم نسبت به شهرهای دیگر چند برابر است

علم الهدی بالاخره پس از ۳ سال دولت رئیسی نگران گرانی ها شد

عکس/ عملکرد پرسپولیس و استقلال در ۱۰ دوره اخیر جام حذفی

مشخصات هواپیمای هشدار زودهنگام A-۵۰

مسعود جمعه مهاجم کنیایی و جدید استقلال کیست؟

لطفعلی خان زند کیست و چگونه به سلطنت رسید؟

کریمخان زند کیست و دوران سلطنتش چگونه گذشت؟

عکس / استوری بازیکنان تیم ملی برای تولد امیر قلعه نویی