تاریخ انتشار: ۰۷:۴۶ - ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۹
اقتصاد ۲۴ بررسی می‌کند؛

زلزله تهران، تولید در شهرک‌های صنعتی را به نابودی می‌کشاند؟/ نگرانی فعالان صنعتی از خطرهای بزرگتر از زلزله

مدیرعامل اسبق شرکت شهرک‌های صنعتی ایران می‌گوید: کارگاه‌ها و کارخانه‌ها در شهرک‌های صنعتی مطابق استاندارد کشور ایجاد و ساخته شده و تنها در صورت تجدیدنظر و تغییر در استاندارد ساخت این مراکز، باید در مقاوم سازی آن‌ها مقابل زلزله و حوادث طبیعی اقدامات ضروری اجرایی شود.
 شهرک‌های صنعتی
 
اقتصاد۲۴- زلزله تهدیدی قدیمی و هميشگي برای پایتخت کشور محسوب می شود. اگر زلزله ای پايتخت را بلرزاند با توجه به وسعت و جمعيت شهر تهران، شايد خسارت‌های انسانی و مادی گسترده باشد و آواربرداری ماه‌ها زمان ببرد.

پس از وقوع زلزله احتمال حوادث ديگر مانند نشست زمين، تركيدگي لوله هاي گاز ، آب و... نيز وجود دارد و اين بدان معناست كه بحران گسترده خواهد شد و مديريت چنين بحرانی به سختي امكانپذير است.

تهدید زلزله تهران به طور قطع به بخش های مختلف صنعتی فعال در پایتخت که در شهرک‌های صنعتی مستقر هستند نیز خواهد رسید. گمانه زنی درباره احتمال وقوع زلزله بزرگ در تهران ما را برآن داشت تا با مروری بر بافت شهرک های صنعتی استان تهران، نگرانی فعالان صنعتی درباره مقاومت سازه‌های مستقر در این شهرک‌ها را مورد ارزیابی قرار دهیم.

در شهرک‌های صنعتی کشور و به ویژه در استان تهران واحدهای فعال و غیرفعال و شرکت‌های موفق و ناموفق وجود دارد، ضمن آنکه برخی از واحدهای مستقر در این شهرک‌ها پیر و فرسوده شده‌اند که قادر به ادامه حیات خود نیستند و به طور طبیعی از چرخه فعالیت باز می‌مانند.

این در حالی است که توسعه شهرک‌های صنعتی به دلایل متعددی برای سیاستگذاران اهمیت دارد، از جمله اینکه شهرک‌های صنعتی می‌توانند موتور محرکه اقتصاد ملی و منطقه‌ای باشند.

اما امروز صاحبان صنعت از زلزله هراس ندارند بلکه نگرانی آنان از بروکراسی ها، قوانین زائد و دست وپاگیر و در نهایت عدم حمایت دولت از این بخش هاست.

مقاوم سازی در شهرک های صنعتی اجباری است

امیررضا واعظ آشتیانی، مدیرعامل اسبق شرکت شهرک‌های صنعتی ایران در گفتگو با اقتصاد۲۴ درباره وضعیت شهرک های صنعتی استان تهران در برابر وقوع زلزله گفت: زلزله موضوعی انکارناپذیر به ویژه در تهران است چراکه بخش قابل توجهی از کشور بر روی گسل های زلزله خیز واقع است و این شرایط شامل استان تهران نیز می شود.

بیشتر بخوانید: در پسا کرونا چه کنیم؟
مدیرعامل اسبق شرکت شهرک‌های صنعتی ایران ادامه داد: شهرک های صنعتی ابنیه خاصی ندارد و در واقع معماری این مکان ها طبق فازبندی و خیابان بندی ترسیم و ساخته شده است. موضوع اصلی، صاحبان هر یک از واحدهای صنعتی مستقر در این شهرک ها هستند که در زمان ساخت این کارگاه ها و یا کارخانه ها شرایط استاندارد را رعایت کرده اند یا خیر؟

واعظ آشتیانی با تاکید بر اینکه در شهرک های صنعتی زمانی که اجازه ساخت داده می شود، موارد مانند سایر ساخت و سازهای درون شهری است، گفت: مهندس ناظر، نقشه ساخت، فونداسیون ساختمان، مقاوم سازی در برابر زلزله و آتش سوزی وسایل، رعایت موارد ایمنی در ساخت کارگاه و یا کارخانه و سایر موارد اجباری باید در این مکان ها نیز اجرایی شود.

وی افزود: حالا اگر این موارد با کمی و کاستی هایی روبرو شود قطعا مقصر اصلی کارفرما و صاحب کارگاه و مهندس ناظر ساخت آن است.

واعظ آشتیانی تاکید کرد: اصولا ساخت سوله در شهرک های صنعتی بیشتر مرسوم است و مقاوم سازی سوله به صنعتی که در آن فعالیت می کند بستگی دارد هرچند به غیر از رعایت استانداردها در ساخت به نوع فعالیت صنعتی در آن نیز بستگی دارد .

مدیرعامل اسبق شرکت شهرک‌های صنعتی ایران ادامه داد: سوله های به کار رفته در شهرک های صنعتی ایران و به ویژه تهران با توجه به استانداردهای موجود در کشور ساخته و تاسیس شده است.

به گفته معاون اسبق وزیر صنعت، امروز تنها در صورتی ایرادی به این سوله ها گرفته می شود که استاندارد سوله سازی طی سال های اخیر مورد تجدیدنظر قرار گرفته باشد و این موضوع هم شامل ساخت ها در سال های گذشته نمی شود.

واعظ آشتیانی گفت: ابنیه ای که در کارخانجات مورد توجه و تاکید قرار می گیرد، اسکه این واحدهاست و دیوارهای جانبی نیز با بادبندها مهار می شود و چیز پیچیده ای مانند ساختمان های مسکونی نیست.

مدیرعامل اسبق شرکت شهرک‌های صنعتی ایران در پایان تاکید کرد: زمانی هم که زلزله ای رخ دهد درصد خسارت های جانی و مالی ناشی از آن در شهرک های صنعتی به مراتب خیلی کمتر از سایر ساختمان ها و واحدهای مسکونی است .

خطرهای بزرگتر از زلزله

در همین زمینه عماد یوسفی، فعال صنعتی در یکی از شهرک های صنعتی شرق استان تهران با انتقاد از شرایط موجود در این شهرک به اقتصاد۲۴ گفت: زمانی که برای تاسیس این شهرک اقدام شد تنها برای راه اندازی آن لحظه شماری شده است و هیچ یک از استانداردهای لازم برای فعالیت در این شهرک ها در نظر گرفته نشده است.

به گفته یوسفی، عدم تخصیص منابع مالی برای ساخت و سازها و توسعه شهرک‌ها، نحوه آبرسانی، توزیع برق و عدم تامین برق شهرک‌های صنعتی و سایر موارد مهم این شهرک با مشکلات زیادی روبروست حالا که بحث احتمال وقوع زلزله نیز باز هم تکرار شده است، فعالان این شهرک ها نگران وضعیت خود و بنگاه های تولیدی خود هستند.

این صنعتگر ادامه داد: بنای کارگاه و یا کارخانه در شهرک های صنعتی به مراتب مستحکم تر و مقاوم تر از واحدهای مسکونی است اما مواردی به غیر از مقاوم سازی ساختمان، بنیه واحدهای تولیدی را تضعیف کرده است.

این فعال صنعتی در پایان تاکید کرد: شهرک‌های صنعتی دارای ویژگی‌های خاصی هستند که توجه به آنها می‌تواند سیاستگذاران را به ساماندهی مناسب این شهرک‌ها هدایت کند اما امروز نگرانی فعالان در این عرصه تنها به کمبود نقدینگی، رکود، ناملایمتی های بانک ها با صاحبان صنایع و شیوع کرونا و تعطیلی صنعت نیست بلکه زلزله و ویرانی تولید نیز به این مشکلات افزوده شده است.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

همه چیز درباره بانک مرکزی اروپا (ECB)/ نهادی با نقش کلیدی در مدیریت و ثبات اقتصاد اروپا

بیم و امید سهامداران بورس

پیش بینی بورس امروز شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳

عکس/استوری احساسی نانسی عجرم با پرچم لبنان

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

صفحه اول روزنامه‌های ورزشی امروز

صفحه اول روزنامه‌های اقتصادی امروز

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

نظر سید احمد خمینی درباره سید محمد خاتمی

بهترین دلیل برای نوشیدن آب کافی در طول روز

پدر علم اقتصاد ایران کیست؟

این ویتامین سبب کاهش کلسترول می‌شود

۸ عادت میلیاردرهای موفق جهان کدامند؟/ این عادت‌ها می‌تواند به موفقیت‌تان کمک کنند

واکنش دولت به توهین یک فرماندار به خبرنگاران

عکس/ استوری مدافع استقلال برای قلعه نویی

ادعای جدید چهره نزدیک به سعید جلیلی درباره فیلترینگ

پوتین: به آزمایش موشک‌های بالستیک مافوق صوت ادامه خواهیم داد

زاینده‌رود از امشب بازگشایی می شود

روسیه: قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام، هدیه بایدن به ترامپ است

انتقام قتل برادر در هلیلان

پرونده بازگشت عادل فردوسی‌پور به صدا و سیما بسته شد

وضعیت آب و هوای تهران طی روز‌های آینده

تخلیه برخی مدارس اصفهان به‌دلیل فرونشست

عکس/اولین واکنش به دیدار پزشکیان با مولوی عبدالحمید

آیت‌الله سید علی سیستانی کیست؟

افزایش تولید هیچ ارتباطی به حوزه وکالت ندارد/ قانون تسهیل باید از مسیر قانونی خود اصلاح شود

قانون تسهیل لطمات جبران‌ناپذیری بر پیکره نهاد وکالت زد/ حرفه وکالت را باید به جایگاه اصلی خود رساند

عکس/آقای ‎عراقچی، قرار نیست مملکت را نجات بدهید؟

پیش بینی قیمت سکه و طلا فردا ۳ آ‌ذر ۱۴۰۳/ دو شوک جدید به بازار طلا

پیش بینی بورس فردا شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳

ماسکرانو سرمربی مسی شد

قتل هولناک در پارک قیطریه تهران

کنایه محسن رضایی به اروپایی‌ها بعد از صدور قطعنامه علیه ایران

سید محمود علوی دستیار ویژه رییس‌جمهور کیست؟

ورثه منتظر واریزی سود سهام عدالت باشند

این نقطه آلوده‌ترین جای ایران شد

پیش بینی قیمت دلار فردا ۳ آذر ۱۴۰۳/ سیگنال جدید برای دلار؛ تتر صعودی شد

معنای قطعنامه جدید آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای چیست؟

وزیر خارجه عراق: تهدید‌های آشکاری از سوی رژیم صهیونیستی علیه عراق وجود دارد

اجرای همسان سازیِ ۴۰ درصدی برای همه بازنشستگان از آذرماه

توییت مهم پزشکیان بعد از سفر به سیستان و بلوچستان

پایان زودهنگام رویای بیرانوند و رفقا در تبریز

حمله موشکی حزب‌الله به پایگاه حیفا

ذاکر: افزایش قیمت بنزین سوپر شاید مقدمه‌ای بر بالا رفتن نرخ بنزین باشد

امام جمعه قم: حرمت قم نسبت به شهرهای دیگر چند برابر است

علم الهدی بالاخره پس از ۳ سال دولت رئیسی نگران گرانی ها شد

عکس/ عملکرد پرسپولیس و استقلال در ۱۰ دوره اخیر جام حذفی

مشخصات هواپیمای هشدار زودهنگام A-۵۰

مسعود جمعه مهاجم کنیایی و جدید استقلال کیست؟

لطفعلی خان زند کیست و چگونه به سلطنت رسید؟