تاریخ انتشار: ۱۱:۰۲ - ۰۶ مرداد ۱۳۹۹
اقتصاد ۲۴ بازار این روزهای محصولات کرونایی را رصد می‌کند؛

گزارشی درباره بازار این روزهای ماسک/ مردم: ماسک را گرانتر از همیشه می‌خریم/ تولیدکننده ماسک: تولید ماسک سخت شده است

با وجود تاکید مسئولان بر تولید و عرضه ماسک با نرخ مصوب اما در حال حاضر گرانی ماسک برخی از مردم را از خرید این وسیله اجباری و ضروری این روزهای کرونایی بازمی‌دارد.
ماسک
اقتصاد۲۴ - این بار گرانی نه ربطی به مواد غذایی و پوشاک دارد نه به خودرو و سکه و ارز، بلکه گرانی ماسک در آن مطرح است، ابزاری که سلامت مردم را در برابر بیماری کرونا تضمین می کند.
 
در حالی که بحران کرونا وارد ششمین ماه خود در ایران شده است و از همان ابتدای دوران بحران نیز قرار بود که نهضت جهادی برای تولید ماسک ارزان برپا شود، اما مشاهدات و شواهد میدانی نشان می‌دهد که برخلاف اظهارات مسئولان ماسک‌ها با قیمت ارزان به دست مصرف کننده نمی‌رسد.

از شیوع پاندومی کرونا در کشور، اخبار متعددی از بسیج همگانی برا‌ی تولید و تهیه ماسک و مواد ضد عفونی کننده، کیت‌های تشخیصی، دما سنج‌های غیر تماسی، لباس حفاظتی شنیده شد و چرخ‌های خیاطی‌های صنعتی و کارگاهی به کار افتادند، از بسیج مردم، اصناف و تولید کنندگان پوشاک و سازمان‌ها و ارگان‌های دولتی گرفته تا شرکت‌های فناور و دانش بنیان و نیروهای مسلح و ... این بار در کنار واحد‌های تولیدکننده ماسک و لباس پزشکی، تا به این طریق بتوان از مشکل کمبود ماسک در بازار عبور کرد.

مردم می‌گویند تا قبل از اعلام وزارت بهداشت برای اجباری شدن ماسک، قیمت خرید هر جعبه ۱۰۰ تایی ماسک بین ۶۰ تا ۱۱۰ هزار تومان بود، اما با مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا مبنی بر اجباری شدن ماسک، حداقل حدود ۷۰ درصد به قیمت ماسک اضافه شده است.

کمبود ماسک و لباس پزشکی این روز‌ها به جایی رسیده که همه مراکز تولیدی پای کار آمده‌اند تا با اختصاص بخشی از خطوط تولید مرتبط بتوانند بخشی از نیاز بازار را برطرف کنند.

از سوی دیگر حسین مدرس خیابانی، سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت از توانایی تامین مواد اولیه تولید روزانه ۱۰ میلیون ماسک در کشور خبر داد.

به گفته مدرس خیابانی، ظرفیت تولید ماسک پارچه‌ای از سوی اصناف افزایش خواهد یافت و بر این اساس، نگرانی از بابت تامین ماسک مورد نیاز مردم در ایام پیش رو وجود ندارد.

اما حال و هوای بازار چیز دیگری را بیان می‌کند. شاید کمبود ماسک در این روز‌های پاندمی کرونا مردم را آزار ندهد، اما گرانی آن قطعاً نارضایتی‌هایی را به همراه داشته است.

ماسک اجباری اما گران به سبد خانوار‌ها اضافه شد

مجدی فرد، کارمند یک شرکت خدماتی و پدر یک خانواده ۵ نفره که از زمان شیوع کرونا همواره برای مقابله با این بیماری و حفظ جان خانواده اش، خرید ماسک را هم به سبد خانواده اضافه کرده است به اقتصاد ۲۴ گفت: در این مدت همواره ماسک‌های ساده استاندارد را برای استفاده تهیه کردیم و برای اینکه بچه دار هستیم حتی باید در سایز‌های متفاوت ماسک تهیه کنیم که برای بچه‌ها کاربردی باشد و بزرگ‌تر از صورت نشود.

وی می‌گوید: تا پیش از اجباری شدن ماسک قیمت هر ماسک در هر بسته ۵۰ تایی را حداکثر ۱۰۰۰ تومان خریداری می‌کردیم، اما پس از آن کمتر از ۲۵۰۰ تومان پیدا نشد.

این شهروند تهرانی می‌گوید: این در حالی است که تصور ما این بود که بعد از اجباری شدن ماسک دولت تسهیلاتی را برای اینکه مردم بتوانند بیشتر ماسک تهیه کنند ارایه خواهد داد نه اینکه گران‌تر شود و دور از دسترس قرار بگیرد.

ماسک ارزان به داروخانه نمی‌دهند!

امامی، دکتر داروساز و فعال در داروخانه یکی از بیمارستان‌های تهران نیز به اقتصاد ۲۴ گفت: در حالی که مرتب از رسانه‌های مختلف، نرخ ماسک از سوی وزارتخانه‌های مربوطه اعلام می‌شود که ماسک با قیمت ۱۵۰۰ تومان در داروخانه‌ها موجود است، اما با این نرخ، ماسک به دست داروخانه‌ها جهت عرضه نمی‌رسد.

امامی می‌گوید: مسوولان ذیربط اگر برای یک داروخانه بخش خصوصی فاکتوری زده اند که در آن درج شده که ماسک را تحویل داده اند و داروخانه باید آن را با قیمت عرضه ۱۵۰۰ تومان (نرخ مصوب) بفروشد و آن داروخانه از این قیمت تخطی کرده باشد، آن را نشان دهند.

به گفته این دکتر داروساز، آن زمان اگر داروخانه تخطی کرده باشد، می‌توان نام گرانفروشی بر آن گذاشت در حالی که صراحتا اعلام می‌کنیم که در هیچ داروخانه ای، هیچ ماسکی با قیمت تمام شده ۱۰۰۰ یا ۱۵۰۰ تومان عرضه نشده، بلکه با قیمت‌های بیش از این عرضه شده است.

تحمیل گرانی مواد اولیه ماسک به تولیدکنندگان

برای تهیه ماسک‌های استاندارد (پارچه‌های اسپان باند که از مواد PP یا پلی پروپیلن که در پتروشیمی‌ها تولید می‌شود و پارچه ملت بلون که نقش فیلتر تنفسی را در ماسک‌های سه لایه پزشکی و جراحی دارد) تولید کنندگان با دغدغه گرانی مواد اولیه روبرو شده اند.

این روزها وضعیت تهیه مواد اولیه، تولید کننده ماسک را از ادامه تولید دلسرد کرده است چرا که قیمت تمام شده تولید ماسک بیش از قیمت مصوب آن است.

پویا صراحتی، تولید کننده و عرضه کننده محصولات بهداشتی نیز با انتقاد از نحوه تامین مواد اولیه برای تولید
ماسک به اقتصاد ۲۴ گفت: تا قبل از اجباری شدن ماسک در جامعه هر طاقه ۵۰۰ متری پارچه ماسک را با توجه به اینکه از ضخامت ۲۵ گرمی تا ۶۰ گرمی مورد استفاده قرار می‌گیرد از متری ۵ هزار تومان تا ۱۰ هزار تومان خریداری می‌شد، اما امروز متاسفانه این رقم به متری ۸۰ هزار تومان رسیده است که با توجه به شرایط رکود اقتصادی برای بیشتر تولید کنندگان سخت شده است. این تنها یک بخش از تهیه ماسکی است که هر روز مسئولان به روال عادی و توسعه‌ای تولید آن بدون درنظر گرفتن مشکلات تاکید دارند.
 
صراحتی ادامه داد: همواره برای تهیه ماسک از کِش‌های تولید داخل که عمدتاً از کارخانه‌های تولیدی در تهران و تبریز بود استفاده می‌شد، اما امروز به دلیل افزایش قیمت نرخ ارز واردات مواد اولیه برای تولید کِش مورد نیاز ماسک نیز با مشکل مواجه شده‌ایم و در بازار با کمبود آن روبرو هستیم.
 
با توجه به این احتمال که در فصول پاییز و زمستان نیز درگیر کرونا باشیم، نیاز است ذخیره قابل قبولی از تولید وسایل و ملزومات حفاظت شخصی در کشور به ویژه ماسک که نیاز مبرم مردم است ایجاد شود تا در مواقع بحران دچار مشکل نشویم. 

به گزارش اقتصاد ۲۴، با توجه به پاندومی کرونا در کشور، حفظ جان مردم و قطع زنجیره شیوع این بیماری ضرورت دارد که با تامین نیاز مواد اولیه برای تولید کنندگان ماسک، بستر برای افزایش تولید این مهم در شرایط بحرانی و ایجاد موج‌های جدید این بیماری فراهم شود در غیر این صورت، کشور با پدیده‌ای مواجه می‌شود که بار‌ها مسئولان وزارت بهداشت نسبت به آن هشدار داده و می‌دهند؛ افزایش جان باختن هموطنان!
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

بهترین دلیل برای نوشیدن آب کافی در طول روز

پدر علم اقتصاد ایران کیست؟

این ویتامین سبب کاهش کلسترول می‌شود

۸ عادت میلیاردرهای موفق جهان کدامند؟/ این عادت‌ها می‌تواند به موفقیت‌تان کمک کنند

واکنش دولت به توهین یک فرماندار به خبرنگاران

عکس/ استوری مدافع استقلال برای قلعه نویی

ادعای جدید چهره نزدیک به سعید جلیلی درباره فیلترینگ

پوتین: به آزمایش موشک‌های بالستیک مافوق صوت ادامه خواهیم داد

زاینده‌رود از امشب بازگشایی می شود

روسیه: قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام، هدیه بایدن به ترامپ است

انتقام قتل برادر در هلیلان

پرونده بازگشت عادل فردوسی‌پور به صدا و سیما بسته شد

وضعیت آب و هوای تهران طی روز‌های آینده

تخلیه برخی مدارس اصفهان به‌دلیل فرونشست

عکس/اولین واکنش به دیدار پزشکیان با مولوی عبدالحمید

آیت‌الله سید علی سیستانی کیست؟

افزایش تولید هیچ ارتباطی به حوزه وکالت ندارد/ قانون تسهیل باید از مسیر قانونی خود اصلاح شود

قانون تسهیل لطمات جبران‌ناپذیری بر پیکره نهاد وکالت زد/ حرفه وکالت را باید به جایگاه اصلی خود رساند

عکس/آقای ‎عراقچی، قرار نیست مملکت را نجات بدهید؟

پیش بینی قیمت سکه و طلا فردا ۳ آ‌ذر ۱۴۰۳/ دو شوک جدید به بازار طلا

پیش بینی بورس فردا شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳

ماسکرانو سرمربی مسی شد

قتل هولناک در پارک قیطریه تهران

کنایه محسن رضایی به اروپایی‌ها بعد از صدور قطعنامه علیه ایران

سید محمود علوی دستیار ویژه رییس‌جمهور کیست؟

ورثه منتظر واریزی سود سهام عدالت باشند

این نقطه آلوده‌ترین جای ایران شد

پیش بینی قیمت دلار فردا ۳ آذر ۱۴۰۳/ سیگنال جدید برای دلار؛ تتر صعودی شد

معنای قطعنامه جدید آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای چیست؟

وزیر خارجه عراق: تهدید‌های آشکاری از سوی رژیم صهیونیستی علیه عراق وجود دارد

اجرای همسان سازیِ ۴۰ درصدی برای همه بازنشستگان از آذرماه

توییت مهم پزشکیان بعد از سفر به سیستان و بلوچستان

پایان زودهنگام رویای بیرانوند و رفقا در تبریز

حمله موشکی حزب‌الله به پایگاه حیفا

ذاکر: افزایش قیمت بنزین سوپر شاید مقدمه‌ای بر بالا رفتن نرخ بنزین باشد

امام جمعه قم: حرمت قم نسبت به شهرهای دیگر چند برابر است

علم الهدی بالاخره پس از ۳ سال دولت رئیسی نگران گرانی ها شد

عکس/ عملکرد پرسپولیس و استقلال در ۱۰ دوره اخیر جام حذفی

مشخصات هواپیمای هشدار زودهنگام A-۵۰

مسعود جمعه مهاجم کنیایی و جدید استقلال کیست؟

لطفعلی خان زند کیست و چگونه به سلطنت رسید؟

کریمخان زند کیست و دوران سلطنتش چگونه گذشت؟

عکس / استوری بازیکنان تیم ملی برای تولد امیر قلعه نویی

اینفوگرافی/ مقایسه نرخ عوارض آزادراهی در ایران با سایر کشورها

اینفوگرافی/ فهرست پنجاه خوراک برتر جهان با گوشت گوسفندی!

مصرف مالیات برای توسعه با نظارت و انتخاب مستقیم مؤدیان

دلیل سفر کوتاه پزشکیان به سیستان‌وبلوچستان چه بود؟

توضیحات وزیر صمت درباره افزایش قیمت خودرو

همتی: دولت مصمم به اجرای اصلاحات اساسی است

عکس/ استوری آناهیتا همتی درباره آلودگی هوای تهران