تاریخ انتشار: ۱۰:۰۶ - ۱۸ مرداد ۱۳۹۹
پیش بینی بورس در هفته جاری

اقامت شاخص در کانال دو میلیون تمدید می‌شود؟

بورس در پایان معاملات کاری هفته گذشته توانست سوپر کانال دو میلیونی را پس بگیرد، اما این بازپس گیری چقدر دوام دارد؟ آیا شاخص می‌تواند در سطح دو میلیون اتراق کند یا ناچار به عقب نشینی مجدد می‌شود؟

اقامت شاخص در کانال دو میلیون تمدید می‌شود؟

اقتصاد۲۴ - شاخص کل بورس تهران در آخرین روز کاری هفته گذشته توانست با ۳۹ هزار واحد رشد مجددا وارد سوپر کانال دو میلیون شود تا پایان هفته را در این کانال تاریخی سپری کند.

این اتفاق در روز دوشنبه نیز رخ داده بود، ولی ریزش روز سه شنبه کار را خراب کرد و شاخص به زیر مرز دو میلیون بازگشت. تا اینکه روز چهارشنبه بازار به مدد نمادهایی، چون شستا، پتروشیمی خلیج فارس، ملی مس، نفت و گاز تامین و سرمایه گذاری غدیر توانست این عقب نشینی را جبران کند.
 

رکورد‌های در نیمه اول تابستان

به لحاظ تقویمی آخر هفته گذشته پایان نیمه اول تابستان بود. رسانه‌ها به بهانه‌ای این روز اقدام به فهرست کردن رکورد‌ها در بورس تهران کردند. یکی از رکورد‌های فهرست شده ارزش بازار بورس تهران بود، "ارزش بازار" که از حاصل ضرب قیمت روز سهام در تعداد سهم‌های منتشر شده استخراج می‌شود در بورس به بیش از ۷ هزار ۶۰۰ هزار میلیارد تومان رسیده است. مقایسه این رقم در پایان نیمه اول تابستان با رقم پایان سال قبل نشان می‌دهد در این فاصله ارزش بازار بیش از ۴ برابر شده است.

دیگر رکورد به معاملات خرد اختصاص دارد، به گزارش روزنامه دنیای اقتصاد ارزش معاملات خرد سهام در بورس و فرابورس نیز تا ابتدای نیمه دوم تابستان به حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان رسیده است.

رکورد دیگر در بورس از آن شاخص کل است، بازدهی شاخص کل بورس اوراق بهادار در مقایسه با ابتدای سال از ۲۹۶ درصد فراتر رفت که در تاریخ این بازار بی نظیر توصیف می‌شود.

کلکسیون رکورد‌های بورس در هفته گذشته با فتح قله دو میلیونی کامل شد، اما این بازار در هفته کاری پیش رو می‌تواند این رکورد را حفظ کند؟

پیش بینی روند بورس در کانال دو میلیون

کانال دو میلیون از نگاه برخی تحلیگران نقطه مقاومتی مهمی در بورس بود، شاخص کل در هفته گذشته دو بار توانست از این دروازه عبور کند.

پیش از این برخی فعالان بازار اعتقاد داشتند اگر شاخص بورس بتواند هفته را با حضور در سوپر کانال دو میلیونی به پایان برساند باید با کانال قبلی خداحافظی کرد. زیرا حضور شاخص در سطح دو میلیونی سیگنالی قوی برای افزایش سرمایه گذاری در بازار سهام است. از دید این دسته از تحلیگران رکورد‌های عجیب و غریب بورس می‌تواند جذابیت بیشتری ایجاد کند و طیف دیگری از سرمایه گذاران محافظه کار را به سوی خود جلب کند. هر چه سرمایه گذار بیشتری وارد شود بورس نیز انرژی بیشتری برای رکورد شکنی پیدا می‌کند.

البته برخی دیگر از فعالان بازار اعتقاد دارند حجم عرضه‌ها در راه احتمال دارد از سرعت رشد شاخص بکاهد. عرضه برخی سهام دولتی در قالب صندوق‌های قابل معامله، عرضه سهام صندوق با درآمد ثابت و واگذاری بخشی از سهام متعلق به بازیگران بزرگ مانند تامین اجتماعی و صندوق بازنشستگی کشوری برای انجام تعهداتشان در ماه‌های پیش رو مهم‌ترین متغیری است که به عنوان فشار کوتاه مدت بر بازار عنوان می‌شود. از این دید ممکن است شاخص در سطوح جدید با فشار عرضه به سمت کانال پایین‌تر نوسان کند.

سه اتفاق به نفع صعود بورس

اما از جمع بندی نگاه بر می‌آید که در هفته گذشته سه اتفاق به نفع بورس شده تا جایگاه خود در سطوح کنونی را حفظ کند.
اتفاق اول: به گزارش دنیای بورس برچیده شدن صف فروش سنگین «خودرو» موجب شد تا هیچ کدام از نماد‌های لیدر و شاخص ساز آخر هفته خود را با صف فروش به پایان نرسانند. مجامع برخی نماد‌های شاخص ساز همانند «فولاد» و «تجارت» نیز برگزار شد تا امکان بازگشت آن‌ها به معاملات در هفته جاری میسر شود.

اتفاق دوم: ظاهرا سخنان چهره‌های سیاسی نیز به کمک شاخص برای حفظ سوپر کانال دو میلیونی آمده است. صحبت‌های حسن روحانی در جلسه هیات دولت درباره عرضه‌های اولیه شرکت‌ها در بورس در هفته‌های آینده ممکن است حجم تقاضا را افزایش دهد. صحبت‌های مدرس خیابانی، وزیر پیشنهادی دولت برای وزارت صمت درباره باقی محصولات فولادی در بورس نیز دیگر خبر خوش برای سهامداران تفسیر می‌شود. از سوی دیگر دوفوریت لایحه افزایش سرمایه شرکت‌های بورسی از محل صرف سهام در صحن مجلس به تصویب رسید تا این نوع از افزایش سرمایه که به ندرت مورد توجه شرکت‌ها بوده است، بار دیگر به عنوان گزینه جذاب برای افزایش سرمایه پیش روی مدیران بورسی قرار گیرد.

اتفاق سوم: برخی تحلیلگران هم با اشاره به روند اصلاحی در دو هفته پیش اعتقاد دارند بازگشت از این روند اصلاحی موجب شده بازار حداقل در بازه کوتاه مدت یک هفته‌ای وارد فاز اصلاح نشود. زیرا اصلاح قبلی در حکم یک انرژی جدید برای حرکت بورس به حساب می‌آید و می‌تواند موجب موج جدیدی در بورس شود. موجی که از پایان هفته قبل شروع و می‌تواند به این هفته نیز سرایت کند.

چه اتفاقی موجب عقب نشینی شاخص بورس می‌شود؟

برخی تحلیگران اعتقاد دارند افزایش نرخ سود در بازار بین بانکی، انتشار اوراق با نرخ‌های سود جذاب، هدف گذاری دولت برای عرضه‌های بزرگ‌تر و جابجایی سهام و.. اگر در دستور کار سیاست گذار قرار گیرد می‌تواند ترمز حرکت بورس شود.
اما گروهی دیگر از تحلیلگران که در بازار سرمایه فعالیت دارند بیشتر بر متغیر‌های غیر اقتصادی تاکید دارند.

از نگاه این تحلیلگران با توجه به روند ورود نقدینگی به بازار سهام تنها عاملی که می‌تواند لنگر حرکت بورس به ارتفاع‌های بالاتر شود اتفاقات و پدیده‌های خارج از بازار در حوزه سیاست و سیاست خارجی است.

این اتفاقات اگر موجب تغییر نگاه سهامداران به آینده شود قطعا تغییر رفتار آنان را به دنبال دارد. از منظر این تحلیگران به واسطه آنکه رشد بورس در شرایط کنونی بیشتر از کانال انتظارات متاثر می‌شود اتفاقات رخ داده باید اثر عکس بر انتظارات کنونی داشته باشد.

به بیانی دیگر یا باید از درجه نااطمینانی در آینده کاسته شود و خوش بینی جای نااطمینانی‌ها کنونی را بگیرد یا دید سهامداران به بورس به عنوان یک پناهگاه امن بر اثر مسائل خارج از بازار تغییر کند و سرمایه گذاران به مقصد جدیدی پناه ببرند. به باور این گروه از تحلیلگران این اتفاقات در هر زمانی رخ دهد حرکت شاخص متوقف و حتی نزولی می‌شود حالا وقوع آن هر زمانی باشد؛ هفته جاری یا تاریخ دیگر. آنان می‌گویند اگر گشایش وعده داده شده در حوزه سیاسی باشد می‌تواند برای رشد بورس ترمز باشد، اما اگر در حوزه اقتصادی باشد این اثر از خاصیت بازدارندگی زیادی برخودار نیست. شاهد چنین ادعایی ورود نقدینگی به بورس است از این نگاه در بازاری که ارزش آن ظرف کمتر از پنج ماه چهار برابر شده عرضه‌های هدف گذاری شده کنونی شاید سرعت گیری لحظه‌ای شود، اما توان توقف حرکت را ندارد.
منبع: اقتصاد نیوز
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع گوشی موبایل اپل امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ اچ پی HP امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

نامه مدیرعامل شستا به قالیباف درباره اتفاقات روز گذشته مجلس

عربستان ۲۰۲۵؛ از میانجی گری میان ایران و آمریکا تا حل بحران اوکراین/ در عربستان انقلاب نخواهد شد، چون جوانان بن سلمان را دوست دارند/ پادشاهی سعودی مانند کره جنوبی مدرنیزه می‌شود

عکس/ استایل رسمی طناز طباطبایی با لباس دیپلمات و ساعت چند میلیونی

عکس/ رشیدی کوچی کارزار عدم ابلاغ قانون حجاب راه انداخت

عکس/ شب‌های روشن ماه رمضان بازار البلد عربستان

عکس/ شکل و شمایل سبزه میدان تهران ۹۳ سال پیش وقتی خاکی بود

عکس/ ساختمان هواپیمایی هما ۵۳ سال پیش از فراز آسمان

عکس/ استوری عاشقانه بهاره رهنما حسابی سوژه شد

عکس/ تیپ سیاه و سفید رابعه اسکویی با اشک مصنوعی

عکس/ شور و حال بازار ساغریسازان رشت ۱۱۳ سال پیش

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

شهرداری تهران: هیچ مجوزی برای تخریب ساختمان سینگر صادر نشده

سهمیه سوخت تغییری نخواهد کرد

عصبانیت شدید نتانیاهو از گزارش سازمان ملل درباره جنایات اسرائیل

اتحادیه اروپا: به برجام متعهد هستیم

درگاه پرداخت ریالی روی وبسایت قمار!

محمدرضا شریفی نیا کیست؟| بازیگر پرحاشیه و تأثیرگذار سینمای ایران

مرگ پرویز در ۷۰ سالگی

مهدی قایدی به شخص مورد علاقه‌اش رسید

صلح اوکراین تازه آغاز ماجراست!

عکس/ ویلا‌های لاکچری ۸۳ سال پیش در بابلسر

اینفوگرافی/ عواملی که سلامت روده‌ها را تهدید می‌کند

فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون

قیمت برنج ایرانی به ۲۰۰ هزار تومان رسید

بهترین افطاری برای ماه رمضان

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس

افزایش ۲۵ درصدی قیمت بلیت قطار در آستانه نوروز

قیمت انواع دستگاه ماینر + جدول

پرسپولیس گرانترین و تراکتور ارزانترین بلیت در ایران

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

فیلم/ عذرخواهی مجری صداوسیما از شهرداری

دلیل افطار کردن با خرما در ماه رمضان چیست؟

چرا بعد از غذا خوردن میل به شیرینی داریم؟

با رقم فساد چای دبش چند هواپیما می‌شد خرید؟

برای پیشگیری از زوال عقل در پیری چه باید کرد؟

فیلم/ تمرین شنای سوئدی امام جماعت با نمازگزاران در مسجد

خوانندگی زنان با کدام قواعد فقهی و قانونی مغایرت دارد؟

عکس/ سلفی حسن روحانی و ابطحی در یک مراسم افطاری

قیمت هر سکه از ۸۰میلیون تومان عبور کرد

میوه شب عید تا ۱۵۰ درصد گران شد

اعلام جزییات و زمان حراج سکه ضرب ۱۴۰۳

طلای جهانی تغییر مسیر داد

عکس/ حمل تابوت رضاخان ۸۰ سال پیش روی توپ جنگی

شرط مهم برای عقبگرد قیمت دلار چیست؟

عکس/ خانواده تهرانی با فولکس قورباغه‌ای ۶۳ سال پیش در جاده چالوس

هیجان قیمت سکه فروکش خواهد کرد؟

عکس/ تیپ و چهرۀ جذاب یانگوم با کت و کیف چرم قرمز میلیون دلاری

عکس/ سید حسن خمینی به دیدار مهدی کروبی رفت

عکس/ نماز جماعت مسعود پزشکیان به همراه کارگران

عکس/ ساختمان‌های عجیب خیابان سپه در کرمانشاه ۸۳ سال پیش

عکس/ فرمان اجرای سرشماری عمومی نفوس و مسکن ۱۴۰۵ از سوی پزشکیان

عکس/ چهره باورنکردنی نصرالله معین در ۲۰ سالگی بدون عینک

فیلم/ حافظ خوانی و تبریک نوروز سفیر کره جنوبی پای هفت سین

عکس/ استایل عجیب ترلان پروانه با کتونی‌های یغور و مینی بگ زنجیردار

عکس/ تمرین خواهران منصوریان در خانه کشتی

عکس/ حضور پزشکیان در شهرک صنعتی قرچک

عکس/ حال و هوای مردم تهران در اسفند ۲۳ سال پیش

عکسی متفاوت از فرودگاه مهرآباد و خیابان‌های اطراف ۶۴ سال پیش

عکس/ رودیگر و ورژن ترسناک شادی جنجالی علیرضا بیرانوند

عکس/ تیپ لاکچری مهرداد صدیقیان و علی اوجی روی فرش قرمز