تاریخ انتشار: ۱۴:۴۵ - ۱۴ شهريور ۱۳۹۹

کرونا و گرانی؛ چه کسی دیگر لوازم‌التحریر می‌خرد؟

«بازار کشش ندارد» این حرف فروشندگان عمده و مغازه دارهاست. می‌گویند حتی رویمان نمی‌شود قیمت جدید را به مردم بگوییم و اجناس در قفسه‌ها مانده؛ مداد رنگی ۴۸ رنگی که تا چند سال پیش به سرعت تمام می‌شد، چه کسی آن را با قیمت ۲۰۰ هزار تومان می‌خرد؟ حالا در وضعیت فعلی خرید لوازم التحریر گزینه آخر سبد خانواده‌ها شده است.

کرونا و گرانی لوازم‌التحریر

اقتصاد۲۴ - زمانی که دانش آموز بودیم، روز‌های آخر شهریور ماه بوی مدرسه داشت، بوی دفتر نو و لوازم جدید مدرسه که از خریدنشان لذت می‌بردیم. اما حالا زور کرونا حتی به همین اتفاق‌های به ظاهر کوچکی که به درآمد خانواده‌های بسیاری گره خورده، رسیده است.

دانش آموزان می‌گویند برای امسال نیاز به خرید چندانی ندارند و فروشندگان هم می‌گویند کرونا امسال ضربه مهلکی به پیکره بازاری زده که تا پیش از این هم به خاطر وضعیت اقتصادی و کاهش قدرت خرید مردم، ضعیف شده بود. انگار که حالا به جای خودکار، کیف و دفتر، گوشی، تبلت و اینترنت لوازم التحریر‌های دنیای آنلاین کرونایی شده‌اند.

وقتی هیچ خبری از فروش نیست

تا سال قبل این موقع که می‌شد سراسر کشور پر از نمایشگاه‌های لوازم التحریری می‌شد که به مناسبت بازگشایی مدارس برپا می‌شدند، اما حالا که کرونا تبدیل به نقطه مرکزی تمام فعالیت‌ها و تصمیمات شده، دیگر خبری از هیچکدام نیست که البته به گفته فعالان این صنف اگر نمایشگاهی هم برپا می‌شد، هیچ مشتری در کار نبود.

خراسانی، مدیرعامل یک شرکت فروش لوازم التحریر است و تمام اقلام از خودکار و مداد گرفته تا کیف را به بازار عرضه می‌کند. او به خبرآنلاین می‌گوید: شیوع کرونا در وضعیت فروش این بازار، تاثیر مستقیم داشته، چون وقتی مدرسه به صورت مجازی باشد، روی مصرف لوازم تحریر اثر می‌گذارد.

او ادامه می‌دهد: با این حال نوشت افزار یک چیز مصرفی است، به طور مثال وقتی خودکار تمام شود قاعدتا فرد نیاز به خودکار دارد، پیش بینی من این است که مصرف وجود خواهد داشت و در یکی دوماه بعد تقاضا برای خرید لوازم تحریر بیشتر شود.

به گفته فعالان این صنف، اقلامی مانند کیف و جامدادی حالا تنها برای خیریه‌ها یا هدیه دادن خریداری می‌شوند و مغازه‌دار‌ها کمتر مشتری خرید این اقلام هستند و فروش این وسایل بیشتر از اقلام مصرفی مانند خودکار و دفتر رو به نزول بوده است؛ تولید کنندگان هم امسال نسبت به سال‌های قبل آهسته‌تر قدم برداشته‌اند و برخلاف قبل، حالا اول سفارش می‌گیرند و بعد تولید می‌کنند.

در این بین بیشترین فروش را هم اقلامی دارند که هم به عنوان لوازم‌التحریر برای مدارس و دانشگاه و هم برای ادارات کاربرد دارند. فروشندگان می‌گویند که برخی اوقات هم ناگهان تقاضا برای اقلام خاصی در بازار زیاد می‌شود، مثلا مدارس خوشنویسی را به برنامه خود اضافه می‌کنند و تقاضا برای وسایل مورد نیاز خوشنویسی بالا می‌رود.

نصراللهی، فعال بازار لوازم التحریر به خبرآنلاین می‌گوید: فروش خیلی کم شده و پایین آمده است؛ تا دو سه روز پیش قبل از این تعطیلی‌ها تولید کنندگان دفتر که به صورت انبوه هم تولید کرده بودند، جنسشان روی دستشان ماند و دارند قیمت تولید یا با ضرر می‌فروشند که بتوانند چک‌هایشان را پاس کنند.

او ادامه می‌دهد: درباره سایر اقلامی مانند خودکار و... هم شرایط همین طور است و کسی چیزی نمی‌خرد تا ضرر نکند. از نمایشگاه که خبری نیست و سال‌های قبل هم که نمایشگاه برپا می‌شد، مردم توان خرید نداشتند و کسی چیزی نمی‌خرید.

فاطمی، فعال دیگر بازار لوازم التحریر است و میزان افت فروش را در بالاترین حد خود می‌داند. او به خبرآنلاین می‌گوید: ما در حال حاضر حتی خیلی از اجناس را به این دلیل که فروش نرفته‌اند، با وجود اینکه برخی حتی تا ۵۰ درصد گران شده‌اند، با قیمت پارسال می‌فروشیم که تنها امورات‌مان بگذرد و چک‌هایمان برگشت نخورد.

او می‌گوید: هر سال وضعیت اصنافی که امکان فروش آنلاین دارند و نیاز نیست حتما به صورت حضوری برای خرید آن‌ها رفت، ضعیف‌تر می‌شود.

کاهش قدرت خرید یا کرونا؟

اما کرونا تنها دلیل رکود بازار لوازم التحریر نیست. فروشندگان می‌گویند که گرچه کرونا اوضاع را خراب‌تر از قبل کرده، اما پیش از این هم بالا رفتن ناگهانی دلار و قیمت‌ها توان خرید مردم را به کمتر از نصف کاهش داده بود.

خراسانی، فعال بازار لوازم التحریر در این رابطه می‌گوید: فروش لوازم التحریر دو سال است که با توجه شرایط اقتصادی یک سوم شده است؛ هم بحث افزایش قیمت دلار پیش آمد و هم گرانی کاغذ، به حدی که می‌گفتیم سال گذشته بدترین سال بود. امسال هم شرایط درست مثل سال قبل است و کرونا هم به مشکلات اضافه شده.


بیشتر بخوانید: گرانی ۲۰ درصدی لوازم التحریر در سال جاری


«بازار کشش ندارد» این حرف فروشندگان عمده و مغازه دارهاست. می‌گویند حتی رویمان نمی‌شود قیمت جدید را به مردم بگوییم و اجناس در قفسه‌ها مانده؛ مداد رنگی ۴۸ رنگی که تا چند سال پیش به سرعت تمام می‌شد، چه کسی آن را با قیمت ۲۰۰ هزار تومان می‌خرد؟ حالا در وضعیت فعلی خرید لوازم التحریر گزینه آخر سبد خانواده‌ها شده است.

سعید، که ۱۳ سال است مغازه لوازم التحریر دارد، به خبرآنلاین می‌گوید: تا چند سال قبل وضعیت بد نبود، اما یکی دوسال است که افت بیشتری کرده، چون قیمت‌ها به قدری بالا رفته که مردم یا نمی‌خرند یا به خرید برند‌هایی که کیفیت کمتری دارند، تمایل پیدا کرده‌اند. حالا هم که کرونا آمده و مدارس مجازی شده است که کلا کسی چیزی نمی‌خرد؛ نیمی از اجناسی که در مغازه من است، یک سال است که در مغازه است و خرید جدیدی نکرده‌ام.

حتی یک خودکار هم نخریدم

از این سمت ماجرا، یعنی از زبان دانش آموزانی که مشتری لوازم التحریر هستند هم ماجرا متفاوت نیست. می‌گویند با آنلاین شدن مدرسه، نیازشان به این اقلام خیلی کمتر از قبل شده و احتمالا حتی اگر خریدی هم داشته باشند، کمتر از سال‌های قبل خواهد بود.

تینا ۱۷ ساله و دانش آموز دوره متوسطه است، می‌گوید: من در یکی دو سال قبل هم لوازم التحریر خاصی برای شروع مدرسه نمی‌خریدم مگر اینکه مثلا کیفم خراب می‌شد یا وسایلم تمام می‌شد، امسال هم که اصلا نفهمیدیم سال تحصیلی قبلی کی به سال جدید وصل شد، حتی یک خودکار هم نخریدم.

اما مادر احسان که امسال کلاس اولی می‌شود، نظر متفاوتی دارد. او می‌گوید: اول دبستان و شروع مدرسه برای همه بچه‌ها اتفاق مهمی است و همیشه ذوقش را دارند. من برای اینکه پسرم با وجود شرایط فعلی خاطره خوبی از شروع مدرسه در ذهنش بماند، تمام وسایل و لوازم التحریر و کیف و ... را کامل خریدم.

زینب ۱۲ ساله هم مانند احسان امسال ذوق متفاوتی برای مدرسه دارد. می‌گوید که بالاخره دبستان را تمام کرده و وارد دوره اول متوسطه شده و از اینکه حس می‌کند بزرگ شده، خوشحال است. با این وجود می‌گوید: من هیچ لوازم التحریری نخریدم، چون اگر قرار است آموزش مجازی باشد، به دردم نمی‌خورد، اما درست تکلیف ما را مشخص نمی‌کنند. یک بار می‌گویند آموزش مجازی است و هفته بعد می‌گویند یک روز در هفته و بعدش در گروه مدرسه پیام می‌گذارند که حضور همه دانش آموزان اجباری است. اگر آموزش حضوری شود، باید وسایل جدید بخرم.

منبع: خبر آنلاین
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

خاورمیانه و این بار نبرد کریدور‌ها/ چگونه ایران در ۷ محور و کریدور دور خورد؟/ حتی مسیر افغانستان به ترکیه نیز ایران را دور زده است

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ تغییر چهره خبرنگار صداوسیما

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

پشت‌پرده توافق اخیر ارمنستان و آذربایجان

دم مسیحایی دلار نیما به بازار سرمایه/ پیش بینی شاخص کل بورس تا پایان تیر

بیماری سندرم درس (DRESS) چیست؟

فیلمی از دختر ابراهیم رئیسی که وایرال شد

لئوناردو دی کاپریو کیست؟

بهترین فیلم های تاریخ سینمای هند

فیلم/ رقص مایکل جکسونی حامد آهنگی و یوسف صیادی جنجالی شد

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/ تمرینات ویژه سیدحسین حسینی در کنار دخترش

عکس/پاریس‌گردی خانم بازیگر مشهور با استایل جذاب

بهترین فیلم های تاریخ سینمای ترکیه

عکس/پاسخ خلاقانه یک دانش‌آموز به سوال امتحان ریاضی

خرید و فروش سهمیه ارزی و رجیستری در فرودگاه امام خمینی!/ جولان سرخوشانه دلال‌ها در فرودگاه

عکس صمیمی بازیگران سریال «نون خ» در دل طبیعت

تحسین رهبر انقلاب از برنامه تلاوت قاریان نوجوان در شبکه قرآن

رییس جمهور دنبال حیا است نه رای

حمله پهپادی به خودروی تروریست‌ها اطراف زاهدان/ ۲ تروریست کشته شدند

فیلم/لایی الحاجی دیوف به امانوئل مکرون، رییس جمهور فرانسه

۷ اردیبهشت به نام روز جهانی گز اصفهان ثبت شد

عکس/سانسور کراوات غلامرضا تختی در بنر‌های شهرداری تهران

وزارت خارجه هند: خدمه هندی کشتی توقیف شده توسط ایران با انجام تعهدات آزاد می‌شوند

وضعیت ترسناک تابستان ۱۴۰۳

نگرانی آمریکایی‌ها درباره ریاست‌جمهوری مجدد بایدن

الحوثی: در ۲۰۲ روز، ۱۰۲ کشتی هدف قرار گرفتند

تحریم مشترک انگلیس، آمریکا و کانادا علیه ایران

پریسا صالحی کیست و چرا به زندان احضار شد؟

حکم اعدام توماج صالحی لغو می‌شود؟

پیشنهاد هلندی برای مهدی قایدی

آذری جهرمی: در سیاست‌های ضد اینترنت تجدید نظر کنید

طرح پیشنهادی آمریکا و ۱۷ کشور دیگر به حماس درباره غزه

سرکنسولگری ارمنستان در تبریز افتتاح می‌شود

خاطره منشوری فریدون زندی از وحید هاشمیان!

در واگذاری سرخابی‌ها، کدام تیم سود کرد؟ کدام تیم ضرر؟

فرهاد مجیدی مهمان مخصوص فینال لیگ قهرمانان آسیا

سریال جدید مهران مدیری خبرساز شد

واکنش همتی به سخنان قالیباف

پارلمان اروپا قطعنامه ضد ایران صادر کرد

بکارگیری منشی‌های خانم ممنوع شد!

تلویزیون آخر هفته چه فیلم‌هایی پخش می‌کند؟

اینفوگرافی/ مردم کدام کشورها بیشتر کتاب می‌خوانند؟

کدام مناطق ایران در معرض خشکسالی شدید هستند؟

بهترین زمان نوشیدن قهوه

فیلم/راز‌هایی از تایتانیک که هرگز نمی دانستید

پشت‌پرده توافق اخیر ارمنستان و آذربایجان

این زنان در دام «پیج اینستاگرام مادر» افتادند

بیماری سندرم درس (DRESS) چیست؟

فیلم/ پسر ناصر عبداللهی جا پای پدرش گذاشت

تقویت پلکانی حقوق کارگران با فرمول ۵۷+۶۰

رقم نهایی حقوق بازنشستگان مشخص شد

رشد ۶۴ درصدی منابع بانک سینا در دو سال گذشته

همه دارندگان کارت ملی بخوانند

استایل بهاری مرجانه گلچین حسابی سر و صدا کرد + عکس

آخرین خبر از وضعیت بیماری ترانه علیدوستی

در سال ۱۴۰۳ منتظر کاهش قیمت ارز و نرخ تورم نباشید

میتسوبیشی با لباس رنو در ایران + عکس

کاهش فاصله ازدواج و فرزندآوری در ایران

علت ریزش قیمت سکه/ طلا زیر پای سکه را خالی کرد؟

علت گرانی پیاز مشخص شد