اقتصاد۲۴ -منصور پوریان با اشاره به شرایط تولید، بازار و مصرف گوشت قرمز در سال ۹۹ اظهار کرد: سالی که پشت سر گذاشتیم همراه با فراز و نشیبهای زیادی برای بازار گوشت قرمز بود.
وی ادامه داد: تولید گوشت قرمز در سال ۹۹ رشد داشت، اما قیمتها جهش چندباره را تجربه کرد.
به گفته پوریان انتظار میرود با افزایش تولید قیمتها نیز کاهش یابد، اما اتفاقاتی که بیشتر ناشی از ضعف مدیریت بازار بود، موجب جهشهای قیمتی گوشت قرمز شد.
وی افزود: از فروردین سال ۹۹ تا تیرماه قیمت گوشت گوساله تحت تاثیر تورم افزایش یافت و به ۶۰ هزار تومان رسید.
پوریان ادامه داد: جهش دوم قیمت گوشت گوساله از تیرماه تا مهرماه در نتیجه افزایش قیمت نهادههای دامی اتفاق افتاد و قیمت گوشت گوساله ار مرز ۷۲ هزار تومان گذشت.
وی جهش سوم قیمت گوشت گوساله را تحت تاثیر تصمیم وزرات صمت برای افزایش قیمت گوشتهای واردتی دانست.
بیشتربخوانید:مردم چه چیزی را جایگزین گوشت قرمز کردند؟
پوریان با بیان اینکه در سال ۹۹، ۱۵ میلیون راس فقط به جمعیت دام سبک افزوده شده است، اظهار کرد: جمعیت دام سبک کشور در سال ۹۸، ۵۵ میلیون راس بود که رشد ۱۵ میلیون راسی در سال ۹۹، به ۷۰ میلیون راس رسید.
وی مرجع آمار مذکور را تعداد واکسیناسیون انجام شده توسط سازمان دامپزشکی اعلام کرد.
پوریان میزان تولید وزنی گوسفند در سال ۹۹ را ۹۰۰ هزار تن و میزان نیاز کشور در حالت عادی را ۴۵۰ هزار تن عنوان کرد.
وی گفت: همچنین میزان تولید وزنی گوساله در سال ۹۹، ۹۰۰ هزار تن و میزان نیاز در حالت عادی را ۴۰۰ هزار تن است.
رئیس شورای تامین دام کشور تصریح کرد: به این ترتیب ما دست کم با مازاد ۴۵۰ هزار تن گوشت گوسفندی و ۴۰۰ هزار تن گوشت گوساله وارد سال ۱۴۰۰ میشویم.
پوریان مازاد تولیدی که بازار مصرف برای آن تعریف نشده است را تهدید جدی برای ادامه بقای تولید دانست.