تاریخ انتشار: ۲۱:۵۱ - ۲۵ فروردين ۱۴۰۰

آغاز تولید انبوه واکسن برکت

امروز اعلام شد واکسن ایران برکت برای گرفتن مجوز استفاده اضطراری به وزارت بهداشت درخواست داده است. همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان، اخباری درباره تاثیر روزه‌داری بر بیماری کرونا منتشر و مورد توجه مخاطبان قرار گرفته است.

پتولید انبوه واکسن برکت

اقتصاد ۲۴ - در حالی که جهان در بحران واکسن کرونا به سر می‌برد، در کشور ما قرار است فاز دوم واکسیناسیون از اردیبهشت ماه آینده آغاز شود. درباره بحران در واکسن کرونای جهانی، مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها و اداره کنترل کیفیت دارو در آمریکا روز سه‌شنبه ۲۴ فروردین در یک بیانیه مشترک خواستار «توقف» تزریق واکسن «جانسون و جانسون» شدند. تولید و تزریق استرازنکا اخیرا در بسیاری از کشور‌های اروپایی و آمریکا متوقف شده بود.

جزییات فاز اول واکسیناسیون کرونا در ایران نشان می‌دهد بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در فاز اول واکسیناسیون، واکسن دریافت کرده اند. درباره جزییات آغاز فاز دوم واکسیناسیون در کشور سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: حدود ۴۰۰ هزار دوز واکسن کرونا از چین به ایران اهدا شده که به دست ما می‌رسد و بدین ترتیب واکسیناسیون فاز اول را تمام کرده و از نیمه اردیبهشت ماه می‌توانیم وارد فاز دوم واکسیناسیون شده و تزریق واکسن را برای گروه‌های دیگر آغاز کنیم.

علی رضا رییسی روز چهارشنبه درباره آخرین وضعیت واکسیناسیون کرونا برای اولویت اول و آغاز واکسیناسیون سایر گروه‌ها افزود: پیش بینی ما این است که در روند واکسیناسیون بتوانیم با محموله ۷۰۰ هزار دوز واکسن آسترازنکا از سبد کوواکس که به دست ما رسیده، فاز اول واکسیناسیون را به اتمام برسانیم.

وی ادامه داد: قبلا واکسن‌هایی مانند «اسپوتنیک وی» از روسیه و واکسن بهارات از هند به دست ما رسیده بود. البته از هند ۵۰۰ هزار دوز واکسن کرونا خریداری کرده بودیم که ۱۲۵ هزار دوز به دست ما رسید.

درباره آغاز واکسیناسیون عمومی هم معاون وزیر بهداشت از آغاز واکسیناسیون عمومی از اواخر بهار امسال خبر داد. معاون درمان وزیر بهداشت گفت: در موج چهارم کرونا سرعت ابتلا ۲ الی ۳ برابر بوده و آمار بستری تا ۴ برابر نسبت به موج‌های قبلی افزایش داشته است.

قاسم جان‌بابایی ظهر امروز در جلسه قرارگاه عملیاتی ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا در اردبیل اظهار کرد: میهمانی، دید و بازدید در عید و مسافرت از عوامل اصلی موج چهارم بیماری کرونا هستند و در این موج، سرعت ابتلا ۲ الی ۳ برابر بوده و آمار بستری تا ۴ برابر نسبت به موج‌های قبلی افزایش داشته است.

جان‌بابایی بیان کرد: با توجه به آغاز واکسیناسیون در کشور برای گروه‌های هدف و پرخطر، تولید ۴ واکسن داخلی و انجام واکسیناسیون از اواخر فصل بهار آغاز می‌شود.


بیشتر بخوانید: بررسی وضعیت تولید و واردات واکسن کرونا


متاسفانه باید گفت شیرینی این خبر خوب با تلخی یک خبر فاجعه بار، از بین رفت، چون امروز اعلام شد بیش از ۳۰۰ نفر از هموطنان در اثر کرونا جان باخته اند.

در این رابطه سخنگوی وزارت بهداشت، تازه‌ترین آمار کرونا در شبانه روز گذشته را اعلام کرد و گفت: در شبانه روز گذشته ۳۰۴ بیمار دیگر فوت شدند. سیما سادات لاری، بعد از ظهر چهارشنبه بیست و پنجم فروردین ۱۴۰۰، به تشریح وضعیت بیماری کرونا در کشور پرداخت.

سخنگوی وزارت بهداشت افزود: از دیروز تا امروز، ۲۵ هزار و ۵۸۲ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد که سه هزار و ۹۸ نفر از آن‌ها بستری شدند. مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به دو میلیون و ۱۴۳ هزار و ۷۹۴ نفر رسید. متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۳۰۴ بیمار کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۶۵ هزار و ۳۵۹ نفر رسید.

وی اظهار داشت: خوشبختانه تا کنون یک میلیون و ۷۳۹ هزار و ۲ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده اند همچنین چهار هزار و ۵۳۹ نفر از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در بخش‌های مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها تحت مراقبت قرار دارند.

علاوه بر موج سهمگین کرونا در یورش چهارم به سلامت ایرانیان، روزه داری هم به عنوان یکی از مسایل مورد توجه افکار عمومی در روز اول ماه مبارک مورد استقبال قرار گرفت. اخباری درباره کرونا و روزه داری منتشر شده که در یکی از آن‌ها رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی کردستان گفت: بیماران مبتلا به کرونا نباید روزه بگیرند و بهبود یافتگانی که توانایی بدنی خود را به دست آورده‌اند با اجازه پزشک معالج می‌توانند روزه بگیرند یا پس از رفع شرایط خطرناک کرونا، روزه‌های خود را قضا کنند.

خبر دیگری که پایگاه خبری ساینس، منتشر کرد حاکی از آن است که نتایج یک مطالعه بزرگ نشان می‌دهد بی تحرکی در شدت عفونت کووید ۱۹ نقش دارد و احتمال مرگ بر اثر این عفونت را افزایش می‌دهد. پس اگر به کرونا مبتلا شدید، ورزش در خانه را فراموش نکنید به خصوص ورزش‌های ایروبیک که به تنفس و تعریق بدن کمک می‌کند.

یکی از اخبار پرمخاطب امروز درباره جزییات علت مرگ دو نفر از پرسنل درمانی سبزوار پس از دریافت واکسن کرونا بود. مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی سبزوار گفت: برخلاف مطالب منتشر شده در برخی از شبکه‌های اجتماعی شهرستان، فوت ۲ تن از کادر درمانی سبزوار طی چند روز گذشته ارتباطی به تزریق واکسن کرونا نداشته است.

محمد باقرزاده روز چهارشنبه افزود: یکی از متوفیان بر اثر پارگی آئورت، جان خود را از دست داده است و دیگری نیز شب گذشته در محیطی خارج از بیمارستان فوت کرده است. وی با بیان این که تاکنون فوت و یا مرگ مشکوک ناشی از تزریق واکسن کرونا در بین کادر بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی سبزوار رخ نداده است تصریح کرد: حدود ۹۰ درصد از پرسنل فعال در بخش کرونای دانشگاه علوم پزشکی سبزوار واکسن کرونا را تزریق کرده اند.

خبر مهم دیگر آن که یک پزشک متخصص توصیه کرده هر کسی که دارای علایم بیماری سرماخوردگی است باید فرض را بر کرونا داشتن بگذارد و به قرنطینه برود. رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران، نسبت به رعایت قرنطینه خانگی افراد با علائم سرماخوردگی تاکید کرد.

ایرج خسرو نیا با اشاره به اینکه در اوایل فصل بهار علائم آلرژی و آنفلوانزا وجود دارد، گفت: با توجه به شیوع کرونا هر فردی که علائم سرماخوردگی و آلرژی و آنفلوانزا دارد، ممکن است کرونا داشته باشد چرا که برخی علائم مشترک وجود دارد به همین دلیل باید خود را قرنطینه کند.

وی افزود: ممکن است از هر ۱۰۰ نفر بیمار با علائم سرماخوردگی، یک نفر به کرونا مبتلا باشد، اما اگر همین یک نفر درجامعه رها شود می‌تواند تعداد زیادی از افراد را مبتلا می‌کند بنابراین هر فردی که علائم سرماخوردگی را در خودش دید باید در قرنطینه بماند.

رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران تاکید کرد: با توجه به اینکه بسیاری از تست‌های کرونا ممکن است خطا داشته باشد، به همین دلیل پزشک در صورت مشاهده علائم سرماخوردگی مانند تب شدید، سرفه، علایم گوارشی شدید و…، باید به بیمار بگوید که خود را قرنطینه و پروتکل‌های بهداشتی را کاملاً رعایت کند.

این توصیه سایر پزشکان نیز است و با آغاز خیز چهارم کرونا وزارت بهداشتی‌ها و متخصصان حوزه سلامت معتقدند که حالا کوچک‌ترین علائم و حتی علائم یک سرماخوردگی ساده را هم باید کرونا قلمداد کرد.

خبر خوش دیگر آنکه واکسن ایران برکت به مرحله گرفتن مجوز استفاده اضطراری رسیده است و به زودی وارد مرحله تولید انبوه واکسن به ظرفیت ۳ میلیون دوز در ماه می‌شود که این میزان تا ۱۲ میلیون دوز در ماه قابل ارتقا است. در این رابطه مدیر مرکز کارآزمایی بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: نتایج اولیه مطالعه فاز ۳-۲ واکسن کوو ایران برکت برای اخذ مجوز استفاده اضطراری پایان خرداد ۱۴۰۰ به سازمان غذا دارو ارسال می‌شود.

منبع: خبر آنلاین
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

قیمت سکه و طلا امروز سه‌شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت ساعت اپل، سامسونگ و شیائومی امروز + جدول

قیمت انواع ماشین بی ام و در بازار امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت انواع گوشی موبایل اپل امروز + جدول

قیمت دلار و یورو امروز سه‌شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

اینفوگرافی/ بیشترین هزینه‌های نظامی جهان در سال ۲۰۲۳

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز سه‌شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت انواع لپ تاپ اچ پی HP امروز + جدول

قیمت انواع زعفران + جدول

استایل مجلسی هلیا امامی بازیگر شب‌های مافیا + عکس

قیمت خودرو‌های سایپا امروز سه‌شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های میتسوبیشی اوتلندر، لنسر و میراژ در بازار امروز + جدول

قیمت سکه پارسیان امروز سه‌شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

عکس/خالکوبی منشوری تتلو

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

حمایت تمام قد انسیه خزعلی از طرح جدید حجاب

پرفروش‌ترین دارو در سال ۱۴۰۲ چه بود؟

توماج صالحی به اتهام فسادفی‌الارض به اعدام محکوم شد

فرمانده فراجا: هیچ ماموریتی حساس‌تر از اجرای طرح نور وجود ندارد

پیام مدیرعامل بیمه تجارت‌نو به مناسبت سالروز تاسیس شرکت

شهربانو منصوریان طلایی شد

این ادویه پیری را شکست می‌دهد

هوش مصنوعی گوگل چیست؟ + نحوه استفاده

عکس/ ژست زیبا و جذاب الناز حبیبی در اینستاگرام

خودسرانه ویتامین D نخورید

فیلم/ روایت دردناک زنان سیستان و بلوچستان درباره آب؛ آواره‌ایم!

فیلم/ اعتراف عجیب ژیلا صادقی درباره آشپزی

صفر تا ۱۰۰ پیشنهاد افزایش تعطیلات آخر هفته

تغییر چهره شاهزاده یوری ۱۸سال بعد از جومونگ + عکس

سارقان به بهانه کمک خودرو و کودک یک زن را ربودند!

عکس/ استوری کنایه آمیز همسر مهدی قائدی جنجالی شد

قیمت جدید مرغ امروز ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳+ جدول

اعلام قیمت کتاب درسی دانش آموزان+ جدول

هشدار جدی عربستان به زائران حج تمتع

پیکاپ برقی جک T ۹ با شارژ ۵۰۰ کیلومتری به ایران می آید + عکس

رضا درویش: پرسپولیس خانه اول علی دایی است

لوازم خانگی گران می‌شود؟

اینفوگرافی/ مسیر‌هایی که ایران را دور می‌زنند

عکس/ ایران چک ۱۰۰ هزار تومانی امروز، چند دلار است؟

دانشجوی دندانپزشکی رفسنجان را چه کسی کشت؟

فیلم/ ابتکار جالب یک کارگر برای گرفتن انگشتر رهبر انقلاب

تایید تذکر رهبری درباره مساله گشت ارشاد و حجاب

عقب نشینی طلای ۱۸ عیار تا این قیمت

ناراحتی حسن یزدانی از حذف تیلور

چگونه از کرمانشاه تا مشهد برویم؛ زمینی یا هوایی؟

دست بالای تعطیلی شنبه در کمیسیون اجتماعی مجلس

فیلم/عشق امیرعلی نبویان برای بهار اشکش را درآورد

وکیل توماج صالحی از حکم موکلش خبر ندارد

پشت پرده یک پتروشیمی تعطیل؛ مراتع میانکاله همچنان در وضعیت بلاتکلیف

کاهش قیمت خودرو در بازار شتاب گرفت

خبر مهم درباره حقوق بازنشستگان اردیبهشت ۱۴۰۳

فیلم/ جنوب تهران سالی ۳۶ سانتی‌متر فرونشست دارد!

همسان‌سازی حقوق بازنشستگان اجرایی می شود؟

بزرگترین میدان گازی اروپا تعطیل شد

رشداقتصادی روسیه رقم خورد

فیلم / رشد جریان آکادمی، خطرناک‌تر از پایداری‌ها در کشور

ریزش هزار تومانی دلار در بازار آزاد

کارگران در ایران قدرت چانه‌زنی ندارند!

فیلم/ پسران خاوری در تورنتو کانادا با پول مردم ایران چه می‌کنند؟

فیلم/ اعتراف عجیب ذوالنوری: نفهمیدیم درباره موضوع بازنشستگی به چه رأی می‌دهیم!

AFC واگذاری استقلال و پرسپولیس را تایید کرد

وام کارتخوان بانک ملی

تصویب طرح قانون مهسا در سنای آمریکا

گزارش بورس امروز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳

تحصن دانشجویان در آمریکا برای توقف جنگ علیه غزه+ عکس